Canton Vento 890 DC

Reaction score
0
Μήπως έχετε ακούσει αυτά τα ηχεία να μου πείτε γνώμες?? Κανένα μαγαζί δεν τα είχε σε demo, μέχρι και στην αντιπροσωπεία που πήρα τηλ. μου είπαν ότι μάλλον δεν υπάρχουν πουθενά να τα ακούσω! Πήγα βέβαια και άκουσα τα μικρότερα της σειράς τα 870, μου είπαν ότι πάνω κάτω μοιάζουν, αλλά αρκεί για να παραγγείλω ηχείο 2500 Ευρώ?? Α, και εμφανισιακά είναι τα πιο όμορφα από όλα όσα έχω δει μέχρι τώρα σε λογικά χρήματα...
Τέλος πάντων το 870 ήταν μια χαρά, αλλά θα ήθελα πιο δυναμικό το μπάσο, λέτε το μεγαλύτερο 890 να λύνει το πρόβλημα??
ΥΓ. Προτάσεις για άλλα ηχεία δεκτές :107:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Canton Vento 890 DC

Type Floorstanding speaker
Engineering Principle 2½-way Bass reflex system
Nom. /Music power handling 120 / 200 watts
SPL (1 watt/1m) 88 db (1 W, 1 m)
Frequency response 23...40.000 Hz
Crossover frequency 300 / 3.000 Hz
Woofer 1 x 180 mm (7''), Aluminum (Wave surround)
Midrange 1 x 180 mm (7''), Aluminum (Wave surround)
Tweeter 1 x 25 mm (1''), aluminum-manganese
Nominal Impedance 4...8 ohms
Dimensions (WxHxD) 22 x 99 x 31.5 cm
(8.7'' x 39'' x 12.4'')
Weight 23 kg
Special Features DC-technology
Gold plated bi-wiring/bi-amping screwclamp terminals

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Type Floorstanding speaker
Engineering Principle 3-way Bass reflex system
Nom. /Music power handling 180 / 340 watts
SPL (1 watt/1m) 88.5 db (1 W, 1 m)
Frequency response 20...40.000 Hz
Crossover frequency 250 / 3.000 Hz
Woofer 2 x 200 mm (8''), Aluminum (Wave surround)
Midrange 1 x 180 mm (7''), Aluminum (Wave surround)
Tweeter 1 x 25 mm (1''), aluminum-manganese
Nominal Impedance 4...8 ohms
Dimensions (WxHxD) 25 x 112 x 35.5 cm
(9.8'' x 44.1'' x 14'')
Weight 28.6 kg
Special Features DC-technology
Gold plated bi-wiring/bi-amping screwclamp terminals

Reaction score
1.831

έχεις σκεφτεί τη λύση του μεταχειρισμένου? με 2500€ και με την κρίση που έχουμε μπορείς να βρεις κάτι πολλαπλάσιας ηχητικής αξίας...

Reaction score
0

έχεις σκεφτεί τη λύση του μεταχειρισμένου? με 2500€ και με την κρίση που έχουμε μπορείς να βρεις κάτι πολλαπλάσιας ηχητικής αξίας...
Δεν έχω αντίρρηση για μεταχειρισμένο, ίσα ίσα κιόλας, αλλά όσα έχω δει μέχρι τώρα μεταχειρισμένα δυστυχώς αν και καλά ηχεία, δεν ταιριάζουν με το χώρο μου, όπου θέλω κάτι με πιο σύγχρονο φινίρισμα (δηλ. τα κλασικά ηχεία με το καφέ ξύλο δεν μου πάνε να τα βάλω στο χώρο μου-θα είναι αταίριαστα τελείως).
Οπότε μάλλον πάω για καινούριο εκτός και αν βρεθεί κάτι που να μου ταιριάζει, πράγμα κομματάκι δύσκολο...Η εμφάνιση για μένα είναι πολύ κύρια, μια και στο σαλόνι δύο μεγάλα ηχεία δαπέδου θα έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στο χώρο, οπότε πάω για κάποιο ηχείο με φινίρισμα κάπως ανάλογο με το χώρο μου (high gloss π.χ.)...
Υ.Γ. μπας και ξέρετε καταστήματα που έχουν πιο μεγάλη ποικιλία σε μεταχειρισμένα??

Reaction score
38

Ρίξε μια ματιά και στα Εlac FS 247,

Aπό φινιρίσματα σκίζει, έχει δύο bass ports (κάτω και πίσω) άρα είναι βολικό στη τοποθέτηση και κατεβαίνει αρκετά χαμηλα.
Απόκριση: 30 Hz – 50.000 Hz, Ευαισθησία 89 db, Αντίσταση (Nominal) 4 ohm και Power Handling 30W – 250W,
Διαστάσεις: 1,021 x 220 x 320 mm (ΥxΠxΒ).
Τιμή: 1800 Ευρώ (περίπου)

και ένα Review

Reaction score
4.250

Με τι ενισχυτες θα οδηγησεις τα ηχεια?

D

Deleted member 23222

Guest

Δεν έχω αντίρρηση για μεταχειρισμένο, ίσα ίσα κιόλας, αλλά όσα έχω δει μέχρι τώρα μεταχειρισμένα δυστυχώς αν και καλά ηχεία, δεν ταιριάζουν με το χώρο μου, όπου θέλω κάτι με πιο σύγχρονο φινίρισμα (δηλ. τα κλασικά ηχεία με το καφέ ξύλο δεν μου πάνε να τα βάλω στο χώρο μου-θα είναι αταίριαστα τελείως).
Οπότε μάλλον πάω για καινούριο εκτός και αν βρεθεί κάτι που να μου ταιριάζει, πράγμα κομματάκι δύσκολο...Η εμφάνιση για μένα είναι πολύ κύρια, μια και στο σαλόνι δύο μεγάλα ηχεία δαπέδου θα έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στο χώρο, οπότε πάω για κάποιο ηχείο με φινίρισμα κάπως ανάλογο με το χώρο μου (high gloss π.χ.)...
Υ.Γ. μπας και ξέρετε καταστήματα που έχουν πιο μεγάλη ποικιλία σε μεταχειρισμένα??
Σου ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων και δεν θέλω να παρεξηγηθείς,αλλά μου φαίνεται οτι δεν ψάχνεις για ηχεία, αλλά για σεκρετέρ με μεγάφωνα...τουλάχιστον όπως περιγράφεις...:128:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Σου ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων και δεν θέλω να παρεξηγηθείς,αλλά μου φαίνεται οτι δεν ψάχνεις για ηχεία, αλλά για σεκρετέρ με μεγάφωνα...τουλάχιστον όπως περιγράφεις...:128:
Yπερβολές.

Ηχεία δεν αγοράζουμε κάθε 2 χρόνια, για αυτό λοιπόν θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας, κάθε μέρα , επι σειρά ετών, κάτι πού ταιριάζει στον χώρο μας και την αισθητική μας.

D

Deleted member 23222

Guest

Yπερβολές.

Ηχεία δεν αγοράζουμε κάθε 2 χρόνια, για αυτό λοιπόν θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας, κάθε μέρα , επι σειρά ετών, κάτι πού ταιριάζει στον χώρο μας και την αισθητική μας.
Κάτι σαν τους πίνακες ζωγραφικής δηλαδή...απόψεις...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Κάτι σαν τους πίνακες ζωγραφικής δηλαδή...απόψεις...

Ουδεμία σχέση.

Καλύτερο ηχείο, είναι αυτό που αρέσει σε μας και οχι αυτό που αρέσει σε κάποιον αλλον.

D

Deleted member 23222

Guest

Καλύτερο ηχείο είναι αυτό που ακούγεται καλύτερα στο χώρο μας και αυτό πρέπει να ψάχνει κανείς...αν είναι και ωραίο ακόμα καλύτερα αλλά είναι δευτερεύον...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Καλύτερο ηχείο είναι αυτό που ακούγεται καλύτερα στο χώρο μας και αυτό πρέπει να ψάχνει κανείς...αν είναι και ωραίο ακόμα καλύτερα αλλά είναι δευτερεύον...
Γιά σένα και για μένα , ναί.

Οχι γιά όλους .

D

Deleted member 23222

Guest

Παρόλα αυτά όμως ένα forum σαν αυτό πρέπει να έχει και παιδευτικό χαρακτήρα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Παρόλα αυτά όμως ένα forum σαν αυτό πρέπει να έχει και παιδευτικό χαρακτήρα...
Συμφωνώ!
Αλλά να πάς εσύ,ν ακουσεις την γκρίνια απ την σύζυγο του κάθε μέλους.

Reaction score
0
Eγω ποτε δεν καταλαβα γιατι κατι χρηστικο δεν μπορει η δεν πρεπει να ειναι κ ''ομορφο'' η με ντιζαιν , οπως θελετε πεστε το ! Κ οποιος ψαχνει κατι τετοιο αυτοματως κατατασεται σε ασχετος!

Reaction score
38

H ενασχόληση πληθώρας εταιρειών παραγωγής ηχείων αλλά και μηχανημάτων ήχου υψηλής πιστότητας και με την εξωτερική εμφάνισή τους, νομίζω ότι δίνει την απάντηση στο ερώτημά μας.

Το λάθος ενός υποψήφιου αγοραστή, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι η απόρριψη ενός κακάσχημου ηχείου που παίζει λίγο καλύτερα από το δεύτερο στις επιλογές του, επειδή του αρέσει καλύτερα στο μάτι... αλλά η αγορά του χωρίς να το ακούσει... έτσι επειδή είναι στα μάτια του πιο όμορφο και λένε τα καλύτερα γι' αυτό... (αυτοί που το άκουσαν να παίζει σε ένα τελείως διαφορετικό σύστημα, με πιθανώς διαφορετικού είδους μουσική σε ένα άσχετο με το δικό του χώρο).

Νομίζω ότι ξεκινώντας με τα ηχεία που ταιριάζουν στο χώρο μας (τόσο ακουστικά - όσο και οπτικά) και φέρνοντας όλα τα υπόλοιπα συστατικά του συστήματος αναπαραγωγής στο συγκεκριμένο χώρο για δοκιμή, μπορούμε να έχουμε αρκετές πιθανότητες επιτυχίας στις επιλογές μας. (δεν είμαι απόλυτος γιατί πιστεύω ότι αφενός μεν δεν υπάρχει το τέλειο σύστημα... αφετέρου δε το συναίσθημα της συνήθειας είναι άτιμο πράγμα... Ειδικά το δεύτερο είναι αυτό που μας έχει κάνει και χομπίστες γενικότερα!)

:605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss