CD ή SACD ή Tidal or Spotify ή Vinyl ή Flac (γενικα lossless αρχείο) (PC)

Status
Not open for further replies.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.624
...
Η χρηση ενος ddc,ειναι επιβεβλημενη ,μιας και τα usb interface των ντακ ανεξαρτητου κοστους(πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) ειναι ανεπαρκως υλοποιημενα...
...
Στέκομαι σε αυτό καθότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την πλειοψηφία των χρηστών που θα θεωρούσαν ότι οι επιπρόσθετοι μετατροπείς ελέω DSP σε επεξεργαστές,ενεργά ηχεία ή sub θα ΄΄χαλούσαν΄΄ αισθητά την υπέρτατη - υποτίθεται - ευκρίνεια στο σήμα από το ιθαγενές USB DAC που θα διέθεταν.:sneaky:

Reaction score
2.994
Αυτα τα μηχανακια νομιζω ειναι Κυπριακα!Παιρνουν θετικοτατα σχολια σε καθε εκθεση!Πανακριβα βεβαια...
Θα πρόσεξες φαντάζομαι ότι στην παρουσίαση του βινιλιακού συστήματος (5:45) παίζει το Restless του
Σταύρου Λάντσια ;).

Reaction score
1.213
Οτι ειναι πιο ξεκουραστο .Μετα τα 40 αρχιζει να γερναει ο ανθρωπος,δεν ειναι και να καταπονειται πολυ (πρεπει να κρατησει ενεργια και για αλλα πραγματα , σημαντικοτερα και νεωτερα απο αυτον ) .Eκτος και αν ειναι workaholic και μετα το 12ωρο θελει να ριξει εθελοντικα και δυο χιλιομετρα περπατημα για να ακουσει μουσικη : )

streaming υπηρεσια μεσω bluetooth (dac)

Reaction score
31
πχ. Κυκλοφόρησε κάτι ένα καλό άλμπουμ και θέλουμε να το αποκτήσουμε (ανεξάρτητου τιμής) και να το ακούμε με τον δυνατότερο και καλύτερο τρόπο. Τι διαλέγουμε;

Την επίσημη εκτέλεση .....δηλαδή κυκλοφόρησε σε cd? CD!
DVD Audio? DVD Audio ! (Ακούμε τα πιο απίθανα πράγματα σε λεπτομέρειες!)
SACD ? SACD !

CD και βινύλιο ?

Πήρα και το CD και το βινύλιο......Καλό το βινύλιο αλλά θέλει υποστήριξη και χρήμα...το CD είναι πιο φτηνό και πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα με τα ίδια λεφτά....στο βινύλιο έχουμε πολλές παραμέτρους.....βελόνες....πλατώ....ιμάντες....ΠΑΡΑΓΩΓΗ studio......

Και τώρα το Streaming...........

Θεωρητικά όσο πιο μεγάλα τα νούμερα τόσο καλύτερα.........

Πρακτικά το ένα ξεφτιλίζει το άλλο.....Από Flac ακούω ανάλυση τρελή αλλά ψηφιακίλα ....
Απο mp3 ......χμ χμ χμ το προτιμώ ...πιο αναλογικό......δεν έχει ανάλυση ....αλλά δεν είναι τόσο ψεύτικο .......

Από flac έχω ακούσει και λέω wow ! Mp3 sucks !
Από mp3 έχω ακούσει.....και λέω wow ! Flac sucks !
Από spotify έχω ακούσει,......Αααα εδώ είμαστε!!!!! TIDAL Sucks!
Από TIDAL έχω ακούσει .......Αααα εδώ είμαστε !!!!!! Spotify sucks!
Από Youtube έχω ακούσει.....αααααα Tidal & Spotify Sucks!

Kai ακούω και από τα 3 .....Youtube, Tidal & Spotify

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ !!!!

ΛΕΩ ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!

ΜΑ τόοοοοοοοσσοοοοοοοοο χάλια?????

Και ξεκινάμε να φτιάξουμε τον ήχο....Αγοράσαμε sub (s)....ενισχυτή με ρυθμιστικά treble και bass
Ενα dac .....καλώδια buffer....modem ........(και αυτό κάνει διαφορα.....τό έκανα κι αυτό) κάποιοι φίλοι και net streamer.......και σκληρούς NAS και ότι άλλο σου υπόσχεται το καλύτερο.

Κάναμε και ρυθμίσεις software!!!

==> Δεν κουραστήκατε με τα παραπάνω ;) <==

(μεταξύ μας ....καλό το streaming ....είναι τζάμπα!!!! Για ενημέρωση είναι SUPER ! Δεν υπάρχει ! )

Kαι στο τέλος όταν απογοητεύεσαι και από τα παραπάνω στο Streaming ....
(STEALING για μένα....απλά αναπαραγωγή και ενημέρωση.....)

Το βάζω σε CD και ΤΕΛΟΣ !!!!

ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΟΛΑ !!!!

Δεν θα έχω την τρομερή ίσως λεπτομέρεια αλλά ζωντάνια, συναίσθημα, ζεστασιά και ξεγνοιασιά και την πιο
κοντινή αληθοφάνεια στην παραγωγή την έχω.......

Εκεί που αρκετά αρχεία ήχου με απογοητεύουν ......

Το CD/SACD/SACD καθαρίζει για μένα ......

Αυτά

Ευχαριστώ

Περιμένω και τις αντίθετες απόψεις

Reaction score
3.628
πχ. Κυκλοφόρησε κάτι ένα καλό άλμπουμ και θέλουμε να το αποκτήσουμε (ανεξάρτητου τιμής) και να το ακούμε με τον δυνατότερο και καλύτερο τρόπο. Τι διαλέγουμε;

Την επίσημη εκτέλεση .....δηλαδή κυκλοφόρησε σε cd? CD!
DVD Audio? DVD Audio ! (Ακούμε τα πιο απίθανα πράγματα σε λεπτομέρειες!)
SACD ? SACD !

CD και βινύλιο ?

Πήρα και το CD και το βινύλιο......Καλό το βινύλιο αλλά θέλει υποστήριξη και χρήμα...το CD είναι πιο φτηνό και πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα με τα ίδια λεφτά....στο βινύλιο έχουμε πολλές παραμέτρους.....βελόνες....πλατώ....ιμάντες....ΠΑΡΑΓΩΓΗ studio......

Και τώρα το Streaming...........

Θεωρητικά όσο πιο μεγάλα τα νούμερα τόσο καλύτερα.........

Πρακτικά το ένα ξεφτιλίζει το άλλο.....Από Flac ακούω ανάλυση τρελή αλλά ψηφιακίλα ....
Απο mp3 ......χμ χμ χμ το προτιμώ ...πιο αναλογικό......δεν έχει ανάλυση ....αλλά δεν είναι τόσο ψεύτικο .......

Από flac έχω ακούσει και λέω wow ! Mp3 sucks !
Από mp3 έχω ακούσει.....και λέω wow ! Flac sucks !
Από spotify έχω ακούσει,......Αααα εδώ είμαστε!!!!! TIDAL Sucks!
Από TIDAL έχω ακούσει .......Αααα εδώ είμαστε !!!!!! Spotify sucks!
Από Youtube έχω ακούσει.....αααααα Tidal & Spotify Sucks!

Kai ακούω και από τα 3 .....Youtube, Tidal & Spotify

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ !!!!

ΛΕΩ ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!

ΜΑ τόοοοοοοοσσοοοοοοοοο χάλια?????

Και ξεκινάμε να φτιάξουμε τον ήχο....Αγοράσαμε sub (s)....ενισχυτή με ρυθμιστικά treble και bass
Ενα dac .....καλώδια buffer....modem ........(και αυτό κάνει διαφορα.....τό έκανα κι αυτό) κάποιοι φίλοι και net streamer.......και σκληρούς NAS και ότι άλλο σου υπόσχεται το καλύτερο.

Κάναμε και ρυθμίσεις software!!!

==> Δεν κουραστήκατε με τα παραπάνω ;) <==

(μεταξύ μας ....καλό το streaming ....είναι τζάμπα!!!! Για ενημέρωση είναι SUPER ! Δεν υπάρχει ! )

Kαι στο τέλος όταν απογοητεύεσαι και από τα παραπάνω στο Streaming ....
(STEALING για μένα....απλά αναπαραγωγή και ενημέρωση.....)

Το βάζω σε CD και ΤΕΛΟΣ !!!!

ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΟΛΑ !!!!

Δεν θα έχω την τρομερή ίσως λεπτομέρεια αλλά ζωντάνια, συναίσθημα, ζεστασιά και ξεγνοιασιά και την πιο
κοντινή αληθοφάνεια στην παραγωγή την έχω.......

Εκεί που αρκετά αρχεία ήχου με απογοητεύουν ......

Το CD/SACD/SACD καθαρίζει για μένα ......

Αυτά

Ευχαριστώ

Περιμένω και τις αντίθετες απόψεις
Ποιο CD transport και dac εχεις;

Απλα εχε στα υποψιν οτι μερικες φορες μπερδευουμε τη λαμπροτητα με την λεπτομερεια!Νομιζεις οτι καποιο φορμα ειναι λεπτομερες αλλα οταν ακουσεις το CD σωστα αναπαραγμενο,καταλαβαινεις οτι ηταν τεχνητη λεπτομερεια και κουραστικος ηχος...

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.395
....ευτυχώς είμαι ολιγαρκής και από spotify και πάνω είμαι ευχαριστημένος....
Βασικά μάλλον "φταίει" (ή με σώζει....) πως έχω πάψει να αγοράζω μουσική.... αφού σχεδόν όλα όσα ακούω είναι στο spotify, ακόμα και αν είναι καλύτερα τα CD, SACD κλπ... μ' αφήνουν αδιάφορο...
Εντάξει.... δεν απαντώ στην αρχική ερώτηση αλλά βάζω και την παράμετρο κόστος ή αν θέλετε και ταχύτητα απόκτησης, ρίσκου στο να βγεί μούφα το υλικό που θες αν είναι καινούριο.... Σ' αυτά το spotify δεν έχει ανταγωνισμό....

Reaction score
3.628
....ευτυχώς είμαι ολιγαρκής και από spotify και πάνω είμαι ευχαριστημένος....
Βασικά μάλλον "φταίει" (ή με σώζει....) πως έχω πάψει να αγοράζω μουσική.... αφού σχεδόν όλα όσα ακούω είναι στο spotify, ακόμα και αν είναι καλύτερα τα CD, SACD κλπ... μ' αφήνουν αδιάφορο...
Εντάξει.... δεν απαντώ στην αρχική ερώτηση αλλά βάζω και την παράμετρο κόστος ή αν θέλετε και ταχύτητα απόκτησης, ρίσκου στο να βγεί μούφα το υλικό που θες αν είναι καινούριο.... Σ' αυτά το spotify δεν έχει ανταγωνισμό....
Αν το συστημα σου δεν ειναι αναλυτικο,ισως να μην ακους διαφορα στο Spotitfy.
Εγω το ακουω σκληρο,με ελιπες χαμηλο και γενικα χαλια!Για την ευκολια και το μηδενικονκοστος ομως,ειναι καλο για μη κρισιμες ακροασεις...

Reaction score
12.232
Αν το συστημα σου δεν ειναι αναλυτικο,ισως να μην ακους διαφορα στο Spotitfy.
Εγω το ακουω σκληρο,με ελιπες χαμηλο και γενικα χαλια!Για την ευκολια και το μηδενικονκοστος ομως,ειναι καλο για μη κρισιμες ακροασεις...
Αναφέρεσαι στη δωρεάν υπηρεσία ή τη χρεώσιμη;

Reaction score
12.232
Στο Premium.Αυτο δεν ειναι 320 mp3?
Α, οκ! Επειδή είπες κάτι για μηδενικό κόστος, είπα μήπως άκουσες το δωρεάν. Παλιότερα που το είχα πάντως, στους Kraftwerk είχα τρομάξει μια φορά απο τη κίνηση των γούφερ, άσχετα αν δεν άκουγα και πολλά ( λόγω των γνωστών πια προβλημάτων του χώρου ).

Reaction score
3.628
Α, οκ! Επειδή είπες κάτι για μηδενικό κόστος, είπα μήπως άκουσες το δωρεάν. Παλιότερα που το είχα πάντως, στους Kraftwerk είχα τρομάξει μια φορά απο τη κίνηση των γούφερ, άσχετα αν δεν άκουγα και πολλά ( λόγω των γνωστών πια προβλημάτων του χώρου ).
Ναι,αν δεν καθεσαι να ακουσεις σωστα,δεν χρειαζεται και το premium.Αν καθεσαι να ακουσεις σωστα και το premium ακομα ειναι χαλια.

Μπασσο γενικα υπαρχει αλλα ειναι ως συνηθως χαμηλοτερο και δεν εχει καλη αναλυση.Ισως να ειναι απλα λαμπροτερα τα αρχεια και οχι λιγοτερο το μπασσο.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.395
Ναι,αν δεν καθεσαι να ακουσεις σωστα,δεν χρειαζεται και το premium.Αν καθεσαι να ακουσεις σωστα και το premium ακομα ειναι χαλια.

Μπασσο γενικα υπαρχει αλλα ειναι ως συνηθως χαμηλοτερο και δεν εχει καλη αναλυση.Ισως να ειναι απλα λαμπροτερα τα αρχεια και οχι λιγοτερο το μπασσο.
ίσως να σ΄ενοχλεί η "συμπίεση" που υπάρχει... (target του spotify τα -14LUFS, πολλά master τα δίνουν στο spotify έτοιμα στα -14 για να μην τα σκαλίσει άλλο)... την οποία όμως "συμπίεση" σε χαμηλότερες εντάσεις τη λες άνετα και επιθυμητή...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.624

Η προφανής προσέγγιση σε αυτή τη διασκευή θα ήταν να έμπαινε ο Γιάνννης ως γιός με τον Ear σε ρόλο πατέρα.
Μόνο που εδώ είναι λογοτεχνία και όχι...παίξε-γέλασε και απεχθανόμαστε τις...προφανείς προσεγγίσεις.

Γιάνννη, η ακοή σου κοφτερή σα γιαταγάνι
την καμπύλη σου κανένας και αν δεν φτάνει
μα τόσο άσκοπα την αντίληψη χαλάς

Γιάνννη, τί σου έκανε το δόλιο spotify
του χρεώνεις φτωχή ανάλυση και πάει
τα σιντί σου λάβρος πάντοτε γυρνάς

Γιάνννη, πλάκα ο Θεός μας κάνει
σ'έναν χώρο γεμισμένο
με αυτοσχέδιες φροντίδες στολισμένο
και ενέργεια λειψή στο χαμηλό
Γιάνννη, τις οκτάβες συλλογίσου
βάλε ίντσες να γιατρέψουν την πηγή σου
και Χάρη έχει το γοργόν

Γιάνννη, μας τη λένε πάντα κάποιοι πολιτσμάνοι
που τη βρίσκουν με πολυκάναλα και γκάζι
με τις δονήσεις να τους κουνάνε τ'αχαμνά

Γιάνννη, η εξομάλυνση απόκριση δεν φτιάχνει
με επτάϊντσα και Θεός χέρι να βάνει
δεν θα φύγουν τα βουνά στα χαμηλά

Γιάνννης, ποτέ δεν θα προκάνεις
στα πιουρίστικα τα DAC εγκλωβισμένος
με άμπαση νύχτα στα βουνά περιζωσμένος
και στους κάμπους την ψυχοακουστική
Γιάνννη, με το Umik συντονίσου
και του Toole κάποιους κανόνες στο τσαρδί σου
μετά κρίνε των αρχείων τις χαμηλές
Το παν είναι η μουσική Enrico Caruso ας είναι και με γραμμόφωνο.
Ας ήταν και με...Harbeth οδηγούμενα από λάμπες στα έξι μέτρα.Θα το...αντέχαμε. :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.241
Έτσι. ;)

ΥΓ. Το σποτιφαϊ, έχει υπερβολικά άριστο μπάσο.
Τέλειο.
Δηλαδή, τι τέλειο, πάνω από τέλειο.
Ξεπερνάει την τελειότητα.
Απύθμενη απόκριση και τερατώδη δυναμικά.

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.624
Έτσι. ;)

ΥΓ. Το σποτιφαϊ, έχει υπερβολικά άριστο μπάσο.
Τέλειο.
Δηλαδή, τι τέλειο, πάνω από τέλειο.
Ξεπερνάει την τελειότητα.
Απύθμενη απόκριση και τερατώδη δυναμικά.

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. ;)
Μίλησε η...Ιατρική Αστυνομία. :drinks:

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.647
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ