Chesky Launches High-Resolution Download Store

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
I thought starting an audiophile record label was hard," Chesky Records co-founder Norman Chesky told Stereophile. "That was nothing compared to this. We've spent three years developing HDtracks."

In that time, Chesky and his brother David acquired servers, hired staffs of coders and website developers, negotiated with independent record labels, and created thousands of Web pages of information.

HDtracks has now "soft launched" for PC only (Mac functionality is coming soon) and it's impressive. There's no digital rights management (DRM) and downloads of CD-sourced material can be purchased as full-resolution FLAC files or as 320kbps MP3 files. As soon as the site completes its Apple compatibility development, uncompressed AIFF files will also be available.

"We're going to be the first company other than iTunes to offer AIFF with the metadata intact," David Chesky said. "HDtracks doesn't just give you that information, we're an information resource on our own. We post album reviews, biographical essays about the composers, artist biographies and discographies. We also post PDF files of the complete liner notes in a size people can actually read. We even have a 'Cool Links' section that will connect people to neat tools like Slim Devices, Media Monkey, and MacFlac, which is an open-source FLAC [front end] for Apple users."

The list of participating labels at HDtracks is impressive, ranging from avant-garde Tzadik to the reissue powerhouse Sundazed. Classic recordings from the Reader's Digest label, such as Earl Wild's Rachmaninoff and MacDowell piano concertos, are now available online. Audiophile favorites Reference Recordings, Dorian, ASV, MDG, and, yes, Chesky Records are posted. Music lovers with eclectic taste, who have been poorly served by mainstream downloading services, will be confronted with an embarrassment of recordings from labels like Cryptogramophone, Fatboy Records, HipBop, Luakabop, Tang!, and Revenant. Contemporary classical music is well represented by Black Box, New World, New Albion, and Mode. Other labels offer blues, reggae, folk, Latin, Broadway cast recordings, and soundtracks.

"We've worked really hard to eliminate all the reasons people have given for not downloading music," David Chesky said, ticking them off on his fingers. "My iPod doesn't work with those files. Because we don't use DRM, HDtracks works with everything. There's no selection. I defy you to name a genre we don't offer—and I mean that. Show me something we don't have and we'll go get it! I'm not a computer expert. Our download manager is dead easy to use. Then there's the big one: I hate lossy compression. So do we. If your portable digital player has to use MP3s, we have 320kbps, which sound a lot better than 128kbps (most iTunes) or even 256kbps (Amazon.com). But we offer everything at full resolution and we're finalizing our plans to offer 24-bit/96kHz files when they're available—which most of Chesky's recordings are. That's better than Red Book. A lot better."

"HDtracks is kind of crazy, when you consider the amount of work we've put into for three years, but we had to build a download site that we would use," David Chesky said. "I used to practically live in Tower Records, talking to the clerks and browsing the bins, reading the liner notes. I learned a lot about music that way. Tower's gone; the neighborhood record store with knowledgeable clerks is gone, too. We designed HDtracks to be a place where you can hang out online."

It's an ambitious undertaking, but not an impossible one. "Not really," Norman Chesky laughed. "Starting an audiophile record label in 1986—that was impossible. In comparison, starting HDtracks in 2008 is just in time."
Stereophile.com

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Πάει κι αυτός. Δεν την γλιτώνουμε μάγκες, θα τα πετάξουμε τα cd player.

...

Reaction score
10
Oχι ρε γαμωτο. Λες να βαλω το cd στις αγγελιες, πριν μας παρουν χαμπαρι?:137:
Δεν τη γλιτωνω, θα παω να παρω ενα πικαπ να βρω την ησυχια μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Δεν τη γλιτωνω, θα παω να παρω ενα πικαπ να βρω την ησυχια μου.
Με τόσο επιφανειακό θόρυβο που θα την βρεις την ησυχία βρε? Αυτά είναι για όσους πλέον... βαρέθηκαν. :116:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Τα ψηφία εκδικούνται το CD...

Κατα τα άλλα το ασημένιο δισκάκι δεν φθείρεται ποτέ!!! :143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Τα ψηφία εκδικούνται το CD...
Κατα τα άλλα το ασημένιο δισκάκι δεν φθείρεται ποτέ!!! :143:
Τα ασημένια δισκάκια θα είναι εκεί, για να θυμίζουν στα παιδιά μας πόσο λάθος έκαναν κάποιοι να μαζεύουν εν έτει 2008 εκείνα τα μαύρα πράγματα με την τρύπα στη μέση, που μετά από τόσα παιξίματα θα ακούγονται σαν χαλασμένο τρανζιστοράκι και σκεβρωμένα θα κάθονται στα ράφια, απλά για να πιάνουν χώρο. Ας είναι καλά οι σκληροί δίσκοι υψηλών χωρητικοτήτων, για να αφήσουμε και λίγη μουσική στα παιδάκια μας.

:605:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αυτό το ακούω για περίπου 25 χρόνια (όταν ήσουν 8 ετών...)
Και τι νομίζεις, ότι το ίδιο θα κάνουν και οι νεότεροι? Δεν έχουν άλλες δουλειές από το να ακούν τα ίδια και τα ίδια βινύλια? :137:

p.s. Ευχαριστώ που μου κόβεις χρονάκια. :114:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Βάζουμε στοίχημα ότι σε λίγα χρονάκια θα βρίσκεις βινύλια αλλά δεν θα βρίσκεις CD's??? :136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Υπερβολές, CD θα βρίσκεις παντού. Βινύλια θα βρίσκεις μόνο στο σίτι σου. :114:

...

Reaction score
77
Υπερβολές, CD θα βρίσκεις παντού. Βινύλια θα βρίσκεις μόνο στο σίτι σου. :114:

...
Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι οι digital streamers / musical serves θα επικρατήσουν σε σχέση με το CD.

To βινύλιο θα εξακολουθήσει να υπάρχει ( διαδεδομένο σε περιορισμένο και ειδικό καταναλωτικό κοινό ) για λόγους που δεν έχουν σχέση μόνο με την ηχητική του ποιότητα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι οι digital streamers / musical serves θα επικρατήσουν σε σχέση με το CD.
Μακάρι να γίνει και μάλιστα άμεσα!
Μήπως θα βάλει τα κλάματα κανείς που παραμελούν το αγαπημένο του μέσο? Αυτά είναι αναλογικά ψυχολογικά προβλήματα. :137:

To βινύλιο θα εξακολουθήσει να υπάρχει ( διαδεδομένο σε περιορισμένο και ειδικό καταναλωτικό κοινό ) για λόγους που δεν έχουν σχέση μόνο με την ηχητική του ποιότητα.
Έτσι ακριβώς. Σαν τους Γαλάτες, απομονωμένοι στο χωριό τους, μακρυά από τον πολιτισμό. :114:

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Chesky Launches High-Resolution Download Store

Έτσι ακριβώς. Σαν τους Γαλάτες, απομονωμένοι στο χωριό τους, μακρυά από τον πολιτισμό. :114:

...
θα πίνουν και τίποτε μαγικά φίλτρα ή θα τα βάζουν στο ρεύμα για να ξορκίσουν την ΔΕΗ;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Περιορισμένο και ειδικό καταναλωτικό κοινο που πάντα ήταν το κοινό του High Fidelity και το οποίο απλά θα είναι ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ αναλογικό...

Το υπόλοιπο... θα είναι το καταναλωτικό κοινο...

Ετσι δεν ηταν πάντα?

Νικο και Σπύρο,

- Εχετε την εντύπωση ότι ασχολείστε με την υψηλή πιστότητα?
- Εχετε την εντύπωση ότι έχουμε το ίδιο χόμπυ?

Δεν είναι κακό - ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής...
Απλά, σχόλιο κάνω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Περιορισμένο και ειδικό καταναλωτικό κοινο που πάντα ήταν το κοινό του High Fidelity και το οποίο απλά θα είναι ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ αναλογικό...

Το υπόλοιπο... θα είναι το καταναλωτικό κοινο...

Ετσι δεν ηταν πάντα?
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.
Αν όλος ο κόσμος κρατούσε την ίδια αδιάλλακτη στάση σε οτιδήποτε νέο, ακόμη θα ακούγαμε από γραμμόφωνα και αντί υπολογιστές θα είχαμε γραφομηχανές. Το ότι το αγαπάς και το γνωρίζεις, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η μόνη αλήθεια στον πλανήτη, ούτε ότι οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί είναι απλά καταναλωτής. Αν μη τι άλλο, αν δεν είναι άρρωστος καταναλωτής αυτός που δίνει 50€-60€ για να πάρει σήμερα ένα καλό βινύλιο 20ετίας, τότε ποιός είναι, αυτός που δίνει 12€ για να πάρει ένα σιντάκι τελευταίας κυκλοφορίας ή αυτός που το κατεβάζει από το internet με 3€? Έτσι για να αρχίσουμε κάποτε να συνειδητοποιούμε ποιός είναι ο μαλάκας της παρέας δηλαδή... :116:

- Εχετε την εντύπωση ότι ασχολείστε με την υψηλή πιστότητα?
- Εχετε την εντύπωση ότι έχουμε το ίδιο χόμπυ?
Είσαι off topic αλλά το προσπερνώ.

- Ο καθένας ασχολείται στον βαθμό που θέλει και μπορεί. Το χειρότερο είναι να νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να τους κρίνουμε. Εσύ έχεις την εντύπωση ότι ασχολείσαι δηλαδή με την υψηλή πιστότητα? Με ποιόν τρόπο, ποιά έρευνα, ποιά πειράματα? Φτιάχνοντας ένα καλό αναλογικό σύστημα? Εδώ ο κόσμος καίγεται, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν κι εσύ Χρήστο ρίχνεις στην πυρά οτιδήποτε ψηφιακό βγει, όχι απλά πριν το ακούσεις αλλά... πριν κυκλοφορήσει. Αυτό δεν είναι αναζήτηση υψηλής πιστότητας, είναι περιχαράκωση πίσω από συγκεκριμένες ιδέες και ιδεολογίες, ίσως προκαταλήψεις και ανασφάλειες. Εγώ δεν έχω αναλογικό γιατί δεν έχω δίσκους. Εσύ γιατί έχεις 10-15 χρόνια να αναβαθμίσεις το ψηφιακό σου? Επειδή αποφάσισες για το αποτέλεσμα? Με ποιό κριτήριο αφορίζεις οτιδήποτε καινούριο? Και μη μου αρχίσεις τα περί εμπειρίας κλπ....
- Φυσικά και δεν έχουμε το ίδιο χόμπι. Το δικό μου χόμπι δεν είναι να ασχολούμαι με το αν είναι χαϊεντάς ή όχι ο συνομιλητής μου και μάλιστα με δικά μου κριτήρια. Έτσι μπορώ με χαρακτηριστική άνεση να συμμετάσχω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο αυτό της ανακοίνωσης της διάθεσης υλικού υψηλής ανάλυσης από την Chesky. Με την ίδια άνεση αφήνω και οποιονδήποτε άλλον να συμμετέχει χωρίς να ζητώ πιστοποιητικό χαϊεντισμού, όταν δεν συμφωνώ μαζί του...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δει κανείς τα πράγματα. Τα παραπάνω δεν είναι αποκλειστικά δικές μου ιδέες. Σε όλον τον πλανήτη υπάρχουν φίλοι του αναλογικού και του ψηφιακού. Σου τα έχουν πει κι άλλοι, εντός και εκτός συνόρων, χομπίστες, γνώστες. Είναι - είμαστε άνθρωποι φυσιολογικοί, μη φοβάσαι δεν δαγκώνουν - ουμε. Πάρε κι εσύ έναν musicserver, μπορείς. Νέα κόλπα, νέα ήθη, υψηλή πιστότητα και μάλιστα χωρίς κλειδώματα. Αν θέλεις s/w θα σου κάνω κόπιες. :137:

Δεν είναι κακό, ο καθένας έχει δικαίωμα επιλογής. :126:
Ένα σχόλιο κάνω κι εγώ.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Δε μου λες Τσαρουχά παιδί μου, πόσο τοις εκατό jazz είναι η δισκοθήκη σου; 16,31% ή 16,32%;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Βρε Νικολάκη μου,άσε αυτή τη καραμέλα ότι το φηφιακό μου είναι παλιό- μας τάπαν κι αλλοι. Η Wadia Digital είναι reference και μάλιστα τα μηχανήματα εκείνης της εποχής... (θέλουν δε θέλουν ορισμένοι...)

Θα σε συμβούλευα να ακούσεις και τίποτα φυσικό live (δηλ. οχι με ενισχυτές και ηχεία...) για να ...'ερθεις στον ίσιο δρόμο...

- http://aca.gr/forum/viewforum.php?f=11

Ο καλός Θεούλης το ηχητικό κύμα το έφτιαξε ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ!!!

Και να πει κανείς ότι εσείς οι 2 δεν ακούσατε και δεν συγκρίνατε στο σπίτι μου?

Παραδέξου το για μιά φορά ότι είστε PC fans και όχι music fans

Δεν είναι θέμα αν το πιστεύω εγώ, έτσι είναι και γι΄αυτό όλος ο αναλογικός κόσμος που εγραφε στο φορουμ σας, έχει... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Να μη σου πω το άλλο ε; Τώρα ακούω βινύλιο και αυτώνω τα αυτά, να δεις πως το λεν... Α ναι!, τους κάνω ρηβιού. Από τη σειρά Καλησπέρα κ. Έντισον του Γιώργου του Παπαστεφάνου. Άντζελα Κάρι, "Δεν μπορώ να το πιστέψω", των Κ. Σεϊτανίδη και Κ. Κοφινιώτη. Και γαμώ τα ταγκά μιλάμε. Όχι σαν τις κρυοκωλομποσανόβες που ακούν αυτοί οι αμόρφωτοι με τους οποίους καταδέχεσαι να συζητείς. (Πώς φαίνεται πως δεν θα γίνεις ποτέ πραγματικός χαϊεντάς, παλιοκουβανοχορευταρά δανδή, μουααααα, χα, χα!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.137
Members
38.414
Νεότερο μέλος
arishonda