Coincident super eclipse iii (κοπια)

Reaction score
30
Από μια γρήγορη ματιά στο hifishark είδα ότι για τα second hand ζητανε 1700-2500$.
Δεν θα έχεις όμως την ικανοποίηση του diy:oops:
Εναι και αν υπολογισουμε οτι ζυγιζει
Να πω μια-δυο γνωμες.
Αν μπορεις το εμπρος ριφλεξ των μιντγουφερ απεφυγε το, λιγοτερος μπελας.
Αφου δεν χρειαζεται να παιξουν πολυ χαμηλα καλυτερα κλειστο κουτι.
Ο ογκος των κουτιων οριζεται απο τα χαρακτηριστικα των μεγαφωνων, οχι απο την διαμετρο τους.
Υπαρχουν προγραμματα εξομειωσης για κουτια με πολυ καλη πιστοτητα.
Π.χ. http://www.linearteam.org/
Oπως φαινεται και στην φωτο το εχω ηδη κανει με bass reflex port.

Θα κανω καποιες δοκιμες και θα σας πω τα νεα.
Από μια γρήγορη ματιά στο hifishark είδα ότι για τα second hand ζητανε 1700-2500$.
Η τιμη τους καινουργια ηταν στα 7.000$ USD .Το βαρος τους ειναι 48 κιλα το ενα.

Φανταζομαι οτι τα μεταφορικα θα ειναι μια σημαντικη επιβαρυνση για οποιον το αποφασισει.

Εχουν σταματησει να παραγονται εδω και αρκετα χρονια απ οσο ξερω.

Last edited:

Reaction score
30
Η VISATON έχει ένα κιτ με παρόμοια επιλογή μεγαφώνων. Η διάταξη της καμπίνας απέχει βέβαια, αλλά η μελέτη της σχεδίασης είναι ένα καλό σημαίο για να ξεκινήσετε το δικό σας κροσόβερ. Στη θέση σας θα κατέβαζα, απλά, τη χαμηλή συχν. κρος στα 200Hz !

Πολυ ενδιαφερον το project της visaton.

Ευχαριστω.

Attachments

Reaction score
1.258
Ευχαριστω για την συμμετοχη και αν σκεφτειτε και κατι ακομα πειτε μου.
Για να σας πει κάποιος μια ουσιαστική γνώμη, θα πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιάσετε τα βασικά στοιχεία της κατασκευής σας, δηλαδή μεγάφωνα, όγκους-λίτρα των δύο διαμερισμάτων -ή σχέδιο- της καμπίνας και διαστάσεις σωλήνων bass-reflex που ήδη τοποθετήθηκαν.
Εχω ξαναφτιαξει ηχεια και εχω πειραματιστει αρκετα με backloaded horn και fullrange μεγαφωνα της fostex με επιτυχια.

Θεωρω οτι σιγουρα θα ακουγεται καλα αυτο που φτιαχνω αλλιως δεν θα το ξεκινουσα.

Η προκληση ειναι στο ποσο καλο θα το κανω.
Είναι άξιο συζήτησης πώς από το μπάσο του backloaded horn, μεταστραφήκατε σ' αυτό του bass-reflex.

Last edited:

Reaction score
30
Για να σας πει κάποιος μια ουσιαστική γνώμη, θα πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιάσετε τα βασικά στοιχεία της κατασκευής σας, δηλαδή μεγάφωνα, όγκους-λίτρα των δύο διαμερισμάτων -ή σχέδιο- της καμπίνας και διαστάσεις σωλήνων bass-reflex που ήδη τοποθετήθηκαν.

Είναι άξιο συζήτησης πώς από το μπάσο του backloaded horn, μεταστραφήκατε σ' αυτό του bass-reflex.
Ε ενταξει δεν θα το ονομαζα και μεταστροφη απλως μου εκανε εντυπωση αυτη η κατασκευη και ειπα οτι αξιζει να την προσπαθησω.
Τα backloaded horns που κατασκευασα τα προτεινει η fostex ως recomended enclosures για τα 4ιντσα fullrange FE 108 ES (sigma) και φυσικα αγορασα και τα μεγαφωνα (170 ευρω εκαστο).Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο αλλα η ψηλη περιοχη ηταν λιγο σκληρη για τα γουστα μου και απ οτι διαβασα συμφωνουσαν κι αλλοι σ αυτο.

Μετα απο ενα ατυχημα που μου συνεβη εδω στο σπιτι καταστραφηκε το ενα απο τα δυο μεγαφωνα και αρχισα να σκεφτομαι τι να κανω να αγορασω το ιδιο η να σκεφτω την αγορα ενος αλλου ζευγαριου 4 ιντσου fullrange?Ειχε σταματησει και η παραγωγη τους και δεν τα εβρισκες ευκολα ειδικα αν ηθελες μονο ενα.

Σε εκεινη την φαση διαβασα οτι το Αrt of sound στο Saarbrucken της Γερμανιας (απ οπου συμπτωματικα ειχα αγορασει και τα μεγαφωνα) προτεινει μια διδρομη εκδοχη του συγκεκριμενου project αντικαθιστωντας το 4ιντσο fullrange μεγαφωνο με ενα αλλο της ιδιας εταιριας αλλα πολυ πιο οικονομικο , προσθετοντας ενα τουιτερ της fostex συνοδευομενο βεβαιως απο ενα αξιοπρεπεστατο crossover με δυο επιλογες. Μια ακριβη και μια πιο οικονομικη.

Αυτο ειναι το fullrange https://eckhorn.com/bk-108.html

Kαι εδω η διδρομη εκδοχη του https://eckhorn.com/bk-108-ff.html

Καποια στιγμη βρηκα καποια 4 ιντσα fullrange της eton πολυ ποιοτικα και εκατσα και εφτιαξα την διδρομη εκδοχη του ηχειου προσθετοντας το τουιτερ πανω απο την καμπινα και οχι τροποποιωντας την μπροστινη μπαφλα οπως εκαναn στο Art of sound ουτως ωστε να μπορω να επιστρεψω στην αρχικη εκδοχη οποτε ηθελα.

Ακομα τα εχω στην διδρομη εκδοχη τους και δεν εχω επιστρεψει στην πρωτη fullrange κατασταση.

Πριν απο δυο χρονια βρεθηκαν στην κατοχη μου αυτες οι ημιτελεις κατασκευες απο mdf και σκεφτομουν τι να φτιαξω με αυτα τα τεραστια κουτια υψους 1,30 και βαθους 42 και πλατους 20 και τοτε επεσα πανω στα coincident.

Ε.. ηταν προκληση οι καμπινες τους και υπεκυψα στον πειρασμο.

Εχω μερικα 8 ιντσα μεγαφωνα για να πειραματιστω και βλεπουμε που θα καταληξει αυτη η προσπαθεια.

Εχω και ενα ζευγαρι tweeter της audax 13 cm τα οποια εχουν χρησιμοποιηθει απο αρκετους κατασκευαστες και μου αρεσουν πολυ.

Σιγουρα το χαμηλο των backloaded horn type κατασκευων ειναι συγκλονιστικο αλλα τα δικα μου ειναι σχετικα μικρου μεγεθους ενω τα μεγαλα backloaded horns θα συμφωνησω οτι δεν συγκρινονται με τιποτα αλλο.

Attachments

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.891
Members
38.382
Νεότερο μέλος