Crown xls 1502

Status
Not open for further replies.
Reaction score
11.759
Πετρο η τελευταια αγορα καλωδιου που εκανα ηταν ενα belden 9497 και μαλιστα ο πωλητης ηταν θεσσαλονικη και μου πηγε 16 ευρω με τα μεταφορικα τα 3 μετρα.:)
Σοβαρή απάντηση:
Με αυτό το μήκος είσαι καλά. Δεν θα αγόραζα αυτό το καλώδιο όμως, αν είχα να συνδέσω ηχεία με μήκος καλωδίου πάνω από 4,50-5,00 μ. το καθένα...

Nominal Inductance = 0.19 μH/ft

Reaction score
1.064
Τελικα απο το post 108 με το pdf των μετρησεων του crown μεχρι το 400+
Ποιο post βοηθησε τεκμηριωμενα βαση μετρησεων οτι πραγματι ο crown ειναι το κελεπουρι της χιλιετιας?
Ποιος απο τους υποστηρικτες του τον ακουσε βαση των προυποθεσεων που εχει σημειωσει σε προσφατο post και πολυ σωστα ο Akarl και στα blind test εκανε τσεκ σε ολα ο αγαπημενος του τελικος?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Αυτός έχει ενσωματωμένο loudness, χαχαχα!:roflmao:
Και από το δηλωμένο εκατονπενηντάρι Watt ισχύος δεν αποδίδει με γραμμικό τρόπο στο υπόλοιπο φάσμα ούτε δύο.Ούτε τα τρία δεν μπορεί κανείς να πάρει - που δεν θα είναι καν...κρύα.;)
Σσσσσσσου την ειιιιιιιιπα ξξξξξξξξερολα! Ορίστε,:redface:
Και για όσους αναγνώστες τα παίρνουν στο...κραουνίο,ήλθε η κατάλληλη ώρα για μια στιχουργική διασκευή στο τραγούδι "Κόκκινα Γυαλιά" του...Κραουνάκη :D

Πήρα κράουν τελικό
κι όλο ρόδινα τους πινκ ακούω
ας με λένε κουζουλό
λαύρο υπερβολικό
την οδήγηση επιλύω

παίρνω και δυο-τρία sub
και τραβάω στο avsite να πέψω
το μαντάτο το σωστό
στης AES τα pdf
τη ζωή μου θα ξοδέψω

Πώς μ’ αρέσει η υγρασία
πώς γουστάρω υγρασία
άμα βγαίνει απ'το κουτί
κι είναι βάσανο ο Ear
είναι βάσανο ο Ear
που φωνάζει για RT

Πώς μ’ αρέσουν και τα Χάρμπεθ
με τα τίμπρα των μεσαίων
όπως ο κράουν τα οδηγεί
κι ας κρατάω το φανάρι
θα μου βάζουν στο συρτάρι
της καμπίνας την πληγή

Πήρα streamer και Ντιράκ
και κανάλια πολλαπλά φοράω
και ρωτάω να μου πουν
όσοι ξέρουν να την ακούν
σε ποιο γρέζι εγώ χρωστάω

Βάζω διαχυτές παντού
και περνάω μια χαρά, γελάω
Πιάνω σώμα λαμπιονιού
και δυναμικά χωνιού
στων χροιών τ’ αυτί μιλάω
...
Και άμα στήσω τα ενεργά
μέχρι και τον Dimifoot χτυπάω
είναι να μη γίνει αρχή
τάργκετ κέρβ θα με ωθεί
τους Wavac παρατάω

Reaction score
1.147
Θα το δούμε. ;)

1) Αυτό που υποστηρίζουν οι ανωτέρω πσυχές "τυγχάνει" να είναι γεγονός ακροάσιμο (ήσσονος σημασίας αυτό) αλλά και, έτι περαιτέρω, μετρήσιμο σε σχέση με το σύνολο των λυχνιακών παραμορφωσιομηχανών το κόστος των οποίων μπορεί κάλλιστα να φτάνει, ή και να ξεπερνά, τα 350.000 ΓΙΟΥΕΣ ντόλλαρζ. Επίσης, ουδένα ενδοιαζμό έχω να θεωρήσω ότι, grosso modo, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε απευθείας αντιπαράθεση με ουκ ολίγα βαρύτιμα και αστραφτερά μηχανάκια στερεάς κατάστασης με λίγα-αλλά-καλά-βατ σε Τάκση Άλφα κ.ο.κ.

2) Δεδομένου ότι το ανωτέρω Α ισχύει, αντικειμενικά και μετρήσιμα, γιατί αυτό δεν προκαλεί χαρά και ευφορία στους απανταχού ακροαματικόφιλους αλλά, αντιθέτως, την μήνιν σε πλείστους όσους εξ αυτών; Το γεγονός αυτό αδυνατώ να το συλλάβω τόσο σε λογικούς όσο και σε οικονομικούς όρους.

Καλώς έκαμαν και τον "άκουσαν" και δεν τους "άρεσε", ελεύθεροι είναι στις επιλογές, τα γούστα τους και στο πως διαθέτουν το όποιο εισόδημα έχουν για κατανάλωση. Το ερώτημά μου είναι: τον μέτρησαν;
Και, κατ΄ επέκτασιν, τον "άκουσαν", κατ' αντιπαράθεσιν, τηρουμένων των παρακάτω προϋποθέσεων της διαδικασία συγκρίσεως;
1) Να λαμβάνει χώρα εντός ενός χώρου όπου τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές για τους χρόνους αντήχησης.
2) Να τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο.
3) Να τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις σχετικά με την προβλεπόμενη θέση ακρόασης.
4) Να τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις σχετικά με τη συνέργεια των μηχανημάτων.
5) Να τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις σχετικά με την διασφάλιση ακριβώς της ίδιας στάθμης ακουστικής πίεσης.
6) Η όλη διαδικασία να γίνεται χωρίς να γνωρίζει αυτός που ακούει ποιο μηχάνημα ακούει κάθε φορά.

Διότι αν όχι, έστω και σε ένα από το προηγούμενα, τότε λυπάμαι που το λέω αλλά το μόνο που άκουσαν ήτο της ψ@λής τους τον χαβά και δη εν χορώ.

Το ανωτέρω θα μπορούσε να αποτελεί μνιά κάπχοια λογικοφανή εξήγηση αν το όλο πλαίσιο διαλόγου ήταν ουσιωδώς διαφορετικό από αυτό που διαβάζω στο συγκεκριμένο νήμα.

Αυτά, λοιπόν, που διαβάζω, και που με ξενίζουν τα μάλα, είναι οι ατάκτως ερριμμένες και μη στοιχειοθετημένες επιθέσεις εναντίον ενός τελικού ενισχυτή του οποίου το μέγιστο σφάλμα φαίνεται να είναι η πολύ χαμηλή και προσιτή τιμή του - κάτι που απ΄ ό,τι φαίνεται αποτελεί ύψιστον ύβριν στο υψιτελές ακροαματικόφιλο φαντασιακό ουκ ολίγων εξ ημών...

ΥΓ: Τέλος, κάνω έκκληση σε όλους να μη γίνεται κατάχρηση του όρου "ποιότητα" προκειμένου να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα ή να χρησιμοποιείται δίκην Κολυμβήθρας του Σιλωάμ όπου ξεπλένονται υψιτελή ακροαματικόφιλα αμαρτήματα ή ως συνώνυμο του χαβά της ψ@λής εκάστου εξ ημών.
Δεν σε πιάνω μα μεν, απάντησα στο γιατί γίνεται αυτός ο σαματάς. Σε ποιο ερώτημα απαντά το ποστ σου;

A

AKARL

Guest
Και από το δηλωμένο εκατονπενηντάρι Watt ισχύος δεν αποδίδει με γραμμικό τρόπο στο υπόλοιπο φάσμα ούτε δύο.Ούτε τα τρία δεν μπορεί κανείς να πάρει - που δεν θα είναι καν...κρύα.;)

Και για όσους αναγνώστες τα παίρνουν στο...κραουνίο,ήλθε η κατάλληλη ώρα για μια στιχουργική διασκευή στο τραγούδι "Κόκκινα Γυαλιά" του...Κραουνάκη :D

Πήρα κράουν τελικό
κι όλο ρόδινα τους πινκ ακούω
ας με λένε κουζουλό
λαύρο υπερβολικό
την οδήγηση επιλύω

παίρνω και δυο-τρία sub
και τραβάω στο avsite να πέψω
το μαντάτο το σωστό
στης AES τα pdf
τη ζωή μου θα ξοδέψω

Πώς μ’ αρέσει η υγρασία
πώς γουστάρω υγρασία
άμα βγαίνει απ'το κουτί
κι είναι βάσανο ο Ear
είναι βάσανο ο Ear
που φωνάζει για RT

Πώς μ’ αρέσουν και τα Χάρμπεθ
με τα τίμπρα των μεσαίων
όπως ο κράουν τα οδηγεί
κι ας κρατάω το φανάρι
θα μου βάζουν στο συρτάρι
της καμπίνας την πληγή

Πήρα streamer και Ντιράκ
και κανάλια πολλαπλά φοράω
και ρωτάω να μου πουν
όσοι ξέρουν να την ακούν
σε ποιο γρέζι εγώ χρωστάω

Βάζω διαχυτές παντού
και περνάω μια χαρά, γελάω
Πιάνω σώμα λαμπιονιού
και δυναμικά χωνιού
στων χροιών τ’ αυτί μιλάω
...
Και άμα στήσω τα ενεργά
μέχρι και τον Dimifoot χτυπάω
είναι να μη γίνει αρχή
τάργκετ κέρβ θα με ωθεί
τους Wavac παρατάω
Πάμε για άλλο ένα άσμα απ΄ το ρεπερτόριο του μεγάλου Κραουνάκη...

Το Αρτί

Από τότε που ΄σαξε ο Μπρούνος της Χυπέξ τη φάση
ένα πράγμα μου ΄φταιξε, μου ΄φταιξε, μου ΄φταιξε:
Ο φτωχός ο χαλιεντάς τι είχε να περάσει
που πανάθεμα τον χώρο το αρτισίξτυ και την τάση
της λάμπας το τζάμπα κάψιμο για πάντα είχε χάσει.
Κι όπως στρώνει ο ΕΑΡ τα σαμπγούφαζ του μ’ αυτί
η ζωή μας η ρημάδα δε φτουράει χωρίς Αρτί.

Το Αρτί, το Αρτί, ποιος τ’ ανακάλυψε
το Αρτί, το Αρτί, τα πάντα όλα
το Αρτί, το Αρτί, και μας παράλειψε,
τι παθαίνει ο άνθρωπος με του χαβά την ψ@λα.
Το Αρτί, το Αρτί, τα συναρμόδια
Το Αρτί, το τάργκετ κερβ, τα μπικικίνια
τα ψιλά, τα χοντρά, χρυσά καλώδια,
στον χώρο του ώντιο την πατάς εφόσον έχεις γκίνια.

Άμα είσαι στην ανάγκη και "διά χειρός Βαράγκη"
θα πουλήσεις το πικάπ και τα Βαλχάλα σου,
όταν τρέχουν οι πιστώσεις τα σιντί της Κραλλ θα δώσεις
προκειμένου να γλιτώσεις την κεφάλα σου.
Κάθε μέρα ακροάσεις με Τερζή και Γλυκερία
και αξεσουάρ και ρόδιο και ασφάλειες
και στο μάτι η πονηρία μη χαθεί η ευκαιρία,
δε γιατρεύονται με φράγκα οι ανασφάλειες.

Για το Αρτί όλα γίνονται
για το μοιραίο το ώλζουεηζ του θέρτυ
απ΄ τις χροιές όλα κρίνονται
μα εγώ έχω της ψ@λής μου το ντέρτι.
[DOUBLEPOST=1547673346][/DOUBLEPOST]
Δεν σε πιάνω μα μεν, απάντησα στο γιατί γίνεται αυτός ο σαματάς.
Νομίζω μνιά χαρά με πχιάνεις. ;)

Σε ποιο ερώτημα απαντά το ποστ σου;
Σε ερωτήματα και προκλήσεις των ... άλλων. :spiteful:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.587
μεχρι τωρα ηξερα εσενα ακαρδε για μεγαλο ποιητη ,τωρα βλεπω και τον κυριο μπουτια να κανει πολυ καλη εμφανιση

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Τωρα να κανω εγω μια επερωτηση;:p
Αν ο Κραουν δεν εκανε 350 αλλά 2350 ευρω, ειχε μπλε λεντ μοστρα και κουτι βουρτσισμενο αλουμινιο, χρυσαφι ψυκτρες με wbt σιδερα, θα ειχε και λογοτυπο με καλλιγραφικα, θα τον παιρνατε σοβαρα εσεις οι χαιενταδες; Θα τα επαιζε τα κλαρινα και τους ζουρναδες; Ή θα του εκανε μηνυση η goldmund για...φθηνη δυσφημιση;
Αλλά ξεχασα. Αν συνεβαιναν αυτα, ο Κωστας και ο Μπουτια θα ποσταριζαν κιλοτακια στο Καλημερα.... και ανεκδοτα στο Εδω γελαμε. Ειναι κι αυτο.:gamer:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.319
Αλλά ξεχασα. Αν συνεβαιναν αυτα, ο Κωστας και ο Μπουτια θα ποσταριζαν κιλοτακια στο Καλημερα.... και ανεκδοτα στο Εδω γελαμε. Ειναι κι αυτο.:gamer:
υπονοείς κάτι για τον @abcd ? :p:roflmao::lol:

S

sk4t4

Guest
Οποτε ποιος κανει δοκιμες και πειραματα νομιζω οτι ειναι προφανες...αλλα να κατηγορεις αλλον για κατι που δεν ισχυει αλλα πραττεις συστηματικα ο ιδιος ειναι δεν εχω λογια!
Γινε πιο συγκεκριμενος.Εγω εγραψα,πανω στην προταση του EAR για τον Crown. Δε διευκρινισε αν η δοκιμη μεταξυ των δυο ενισχυτων θα γινοταν σε αφροντιστο χωρο η θα εδινε τα ρεστα του προκαταβολικα,φροντιζοντας τον,και μετα να γινει η δοκιμη.Οσο για τις δικες μου δοκιμες,τις εκανα επι 30 χρονια,οποτε...
Υ.Γ. Ολοι εσεις οι εξι που βαλατε like στο οτι δεν υπαρχει καλυτερο καλωδιο απο το Mogami,εχετε ολοι Mogami;Δε νομιζω,αν κρινω απο τον ενα,που γνωριζω.;)Και φυσικα,δοκιμασατε τα παντα,πριν καταληξετε σ' αυτο,ετσι;Αν μαλστα,το καλυτερο καλωδιο συνδεθει στον καλυτερο τελικο,δηλαδη τον Crown,η ευτυχια διπλασιαζεται.:tongue:Παψτε να ισοπεδωνετε ο,τι δε μπορειτε να αγορασετε.Κι εγω ειχα Mogami,επαιξε καλυτερα απο πολυ ακριβοτερα καλωδια αλλα,δυστυχως για την τσεπη μας,δεν ειναι το καλυτερο.

Reaction score
6.598
Γινε πιο συγκεκριμενος.Εγω εγραψα,πανω στην προταση του EAR για τον Crown. Δε διευκρινισε αν η δοκιμη μεταξυ των δυο ενισχυτων θα γινοταν σε αφροντιστο χωρο η θα εδινε τα ρεστα του προκαταβολικα,φροντιζοντας τον,και μετα να γινει η δοκιμη.Οσο για τις δικες μου δοκιμες,τις εκανα επι 30 χρονια,οποτε...
Υ.Γ. Ολοι εσεις οι εξι που βαλατε like στο οτι δεν υπαρχει καλυτερο καλωδιο απο το Mogami,εχετε ολοι Mogami;Δε νομιζω,αν κρινω απο τον ενα,που γνωριζω.;)Και φυσικα,δοκιμασατε τα παντα,πριν καταληξετε σ' αυτο,ετσι;Αν μαλστα,το καλυτερο καλωδιο συνδεθει στον καλυτερο τελικο,δηλαδη τον Crown,η ευτυχια διπλασιαζεται.:tongue:Παψτε να ισοπεδωνετε ο,τι δε μπορειτε να αγορασετε.Κι εγω ειχα Mogami,επαιξε καλυτερα απο πολυ ακριβοτερα καλωδια αλλα,δυστυχως για την τσεπη μας,δεν ειναι το καλυτερο.
Άρα από τις 30αχρονες δοκιμές σου το πανάκριβο καλώδιο δάμασε στάσιμα αφροντιστου χώρου και όχι η χρήση δύο οικονομικών σαμπ, ή ισοστάθμισε ότι δεν μπορεί να κάνει ένας ταπεινός av το κατάλαβα.:)
Τώρα ποιος ισοπέδωσε τι ας κρίνει το κοινό...

Reaction score
1.831
να σας πω ένα μυστικό: Όσο πιο "λάθος" είναι η οδήγηση (=ελλειπής) στο σύστημα τόσο περισσότερο "ακούγονται" τα καλώδια.
Και εννοώντας οδήγηση δεν εννοώ μόνο την οδήγηση των ηχείων από τον ενισχυτή, οπότε ισχύει και σε ιντερκονέκτια.

Πης εντ λαβ.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Τωρα να κανω εγω μια επερωτηση;:p
Αν ο Κραουν δεν εκανε 350 αλλά 2350 ευρω, ειχε μπλε λεντ μοστρα και κουτι βουρτσισμενο αλουμινιο, χρυσαφι ψυκτρες με wbt σιδερα, θα ειχε και λογοτυπο με καλλιγραφικα, θα τον παιρνατε σοβαρα εσεις οι χαιενταδες; Θα τα επαιζε τα κλαρινα και τους ζουρναδες; Ή θα του εκανε μηνυση η goldmund για...φθηνη δυσφημιση;
καλημέρα Rosinante,
όπως έγραψα και στο ποστ 391, ο crown, δε κατακρίνεται γιατί κάνει 350 γιούρια, ίσα ίσα αναφέρω ότι είναι πολύ vfm μηχανάκι.
όμως δεν είναι η πανάκεια στα ενισχυτικά όπως πολύ συμφορουμίτες προσπαθούν να το παρουσιάσουν.
Αν ήταν έτσι, όλος ο πλανήτης θα άκουγε με crown και τα χρήματα που του περίσευαν θα τα παιρνε πατατάκια.
Επίσης σίγουρο είναι, ότι αν είχε περισσότερη μόστρα κι έκανε 1000+ γιούρια, κάποιοι από εδώ να μίλαγαν καλύτερα για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Η αλήθεια είναι μία όμως, σε άμεση σύγκριση με σοβαρά μηχανάκια να το συνοδεύουν, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο μουσικό κομμάτι και με αντίστοιχα σοβαρά ενισχυτικά ο..κραουνάκης ξεβρακώνεται! Δε τα λέει μάνα μ.. τι να κάνουμε?
Κι όσο σοβαρότερα τα συνοδά(πηγές-ηχεία), τόσο μεγαλύτερο το ξεβράκωμα!!
Ο λόγος? επίσης απλός.. δε φτιάχτηκε για να παίζει καλύτερα από goldmund, δε φτιάχτηκε για να κοντράρει ένας pass labs, ή ένα classe ή ένα musical fidelity, ή κι από άλλες δεκάδες εταιρίες του χώρου, φτιάχτηκε για να "βαράει" αξιοπρεπέστατα σ ένα μπαράκι!
Δατς δε φ@κιν τρούθ.!!
:drinks:

Last edited:

Reaction score
448
Παντως, παρακολουθωντας τα ελληνικα φορουμς για χρονια, και τα τελευταια χρονια απο σχετικη αποσταση, μη πολυσυμετεχοντας, έχοντας αφαιρέσει πχ το ενδεχόμενο να βλέπεις κάποιον φιλικά "αρα" να συμπαθέΙς την αποψη του για "φιλικους" και οχι πραγματικους λογους, μπορει κανεις να βγαλει παρα πολλα συμπερασματα.. κυριως για το πως το τι και το ΑΝ ακουει καποιος..

S

sk4t4

Guest
Άρα από τις 30αχρονες δοκιμές σου το πανάκριβο καλώδιο δάμασε στάσιμα αφροντιστου χώρου και όχι η χρήση δύο οικονομικών σαμπ, ή ισοστάθμισε ότι δεν μπορεί να κάνει ένας ταπεινός av το κατάλαβα.:)
Τώρα ποιος ισοπέδωσε τι ας κρίνει το κοινό...
Αυτο ειναι συμπερασμα δικο σου,οχι δικο μου.Δεν εχω γραψει ποτε κατι τετοιο γιατι απλουστατα υπογουφερ δε μπηκε ποτε στο σπιτι μου.Ευχομαι να εχεις γυναικα με κατανοηση γιατι εγω δεν.:DΤης ειχα "δεσμευσει" το μισο σαλονι,παρεα με το ισοπλευρο τριγωνο,οποτε...:DΑκριβα καλωδια,και οχι μονο καλωδια,ειχα αλλα το καλο ειναι οτι δεν "πονεσε" η τσεπη μου γιατι τα αγοραζα μεταχειρισμενα και με δοκιμη.Και "ενεργα'"ειχα,πριν 25 χρονια,που τα επαιζα με ενα Philips CDV 400 για transport.Tα εδωσα γιατι δε μπορουσα να βρω στην αγορα πολλα μετρα καλυτερο καλωδιο απο το RG.Οσο για av,ποτε δεν ημουν φιλος της εικονας.Oμως το θεμα μας ειναι ο Crown.

Reaction score
1.147
καλημέρα Rosinante,
όπως έγραψα και στο ποστ 391, ο crown, δε κατακρίνεται γιατί κάνει 350 γιούρια, ίσα ίσα αναφέρω ότι είναι πολύ vfm μηχανάκι.
όμως δεν είναι η πανάκεια στα ενισχυτικά όπως πολύ συμφορουμίτες προσπαθούν να το παρουσιάσουν.
Αν ήταν έτσι, όλος ο πλανήτης θα άκουγε με crown και τα χρήματα που του περίσευαν θα τα παιρνε πατατάκια.
Επίσης σίγουρο είναι, ότι αν είχε περισσότερη μόστρα κι έκανε 1000+ γιούρια, κάποιοι από εδώ να μίλαγαν καλύτερα για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Η αλήθεια είναι μία όμως, σε άμεση σύγκριση με σοβαρά μηχανάκια να το συνοδεύουν, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο μουσικό κομμάτι και με αντίστοιχα σοβαρά ενισχυτικά ο..κραουνάκης ξεβρακώνεται! Δε τα λέει μάνα μ.. τι να κάνουμε?
Κι όσο σοβαρότερα τα συνοδά(πηγές-ηχεία), τόσο μεγαλύτερο το ξεβράκωμα!!
Ο λόγος? επίσης απλός.. δε φτιάχτηκε για να παίζει καλύτερα από goldmund, δε φτιάχτηκε για να κοντράρει ένας pass labs, ή ένα classe ή ένα musical fidelity, φτιάχτηκε για να "βαράει" αξιοπρεπέστατα σ ένα μπαράκι!
Δατς δε φ@κιν τρούθ.!!
:drinks:
Όχι φίλε μου, εσύ φταις που δεν έχεις βγάλει το κερί από τα αυτιά σου, να κάνεις ένα ακοόγραμμα, να γκρεμισεις τους τοίχους, να βάλεις 4 sub, να βάλεις dsp, να βάλεις diffusers και ηχοαπορροφητικά και μετά να δεις αν θα παίζει καλύτερα.

Μετά βέβαια, αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, ε, τι να περιμένεις από ένα φτηνό μηχανάκι, πάρε ενεργά.

Στο τέλος, αν δεν σου αρέσουν τα ενεργά, ε, δεν ξέρεις να ακούς

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis