DAC 24/192

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: DAC 24/192

:607::615::622:

Συντονιστικός οργασμός στο site ,Κουφου και Πετερμένης παρουσιάζουν εξαιρετικά δείγματα ηλεκτρονικών συσκευών ήχου.
ΥΓ1 Πέτρο με τα ηχεία τι γίνεται ?

ΥΓ2 Τάκη πότε θα μας παρουσιάσεις το τανκς ?
Εδώ σε αγαπάμε πιότερο αγνά και ειλικρινά:126:

Reaction score
1.777

Μανο , θα γινει αναλυτικη παρουσιαση, και θα παρουσιαστει καρε, καρε η καθε λεπτομερεια σε ενα τοσο μεγαλο προτζεκτ
Να πω και εγω οτι το dac του Πετρου το ειχα περιπου μια εβδομαδα! Οχι ομως με τις βελτιωσεις που εχει κανει τωρα!! Το αποτελεσμα ηταν μερα με την νυχτα σε σχεση με το ταπεινο digidal !!

Ελπιζω να το εχω ξανα για να το δοκιμασω και με το theta το τρανσπορτ που εχω!
Τωρα , η περιγραφη που κανει ο geomiat ειναι η πλεον σωστη!! Πραγματι στον πολυ προβληματικο χωρο που εχω με τα ηχεια λογο χωρου να ειναι κολλημενα στον τοιχο εστεισε πολυ περιγραφικη εικονα ως προς το βαθος!! Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν καποια συριστικα που ενοχλουσαν κατευθειαν βελτιωθηκαν χωρις να χαθει σε καμια περιπτωση η αναλυση!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Re: Απάντηση: DAC 24/192

:607::615::622:

ΥΓ1 Πέτρο με τα ηχεία τι γίνεται ?

[/SPOILER]
Μάνο είναι μέχρι να φάνε κόλλημα. Μετά βουρ...:109:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Μπραβο και απο μενα βρε Πετρακο...παντα τετοια βρε φιλε με μερακι και φυσικα αγαπη στην πολυ καλη κατασκευη!!!!!
Απο υλικα τι να πω...κορυφες --ψαγμενα -δοκιμασμενα και φυσικα αποδεκτα ηχητικα απο πολλους κατασκευαστες .

Σαφως και ειμαι και γω μεσα στο ακουσμα του σε καποιον φιλο .....

Για τα LM τι να πω...απλα respect !!!!!

Αξιος λεβεντη μας!!!!!!:602::607::615::615:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.887
Απάντηση: Re: DAC 24/192

Πολύ όμορφη και προσεγμένη κατασκευή, χωρίς "υπερβολές" δήθεν "οβερεντζινίρινγκ" (μη χε) και χαλιεντάδικες ανοησίες, μπράβο χρυσοχέρη πιτερμένη! ΜΠΡΑΒΟ!

Συγκεκριμένα θα βρούμε τους LM4562 στα φίλτρα και τον απολύτως κορυφαίο LME49990 στην έξοδο, σαν απομόνωση.
Εξαιρετικές επιλογές!

Οι πυκνωτές στην έξοδο, και εδώ επίσης μετά από πάρα πολλές δοκιμές είναι της Solen από τη σειρά Tin Foil.
χαχαχαχαχαχα, ρε συ, μου θύμισες τον Μανώλη τον Τζωρτζάκη (καλή του ώρα του ανθρώπου) που τα φωνάζει αυτά για τα τιν της σόλεν εδώ και μια δεκαετία! Κι έχει δίκιο ο άτιμος, βγάζουν πολύ όμορφο ήχο τα άτιμα!

Αν τα καταφέρεις να τα βρεις, δοκίμασε και τα καλά πυκνωτάκια της γνωστής-άγνωστης Ansar. Θα ...εκπλαγείς! (το έχω ζήσει το "παραμύθι"...) Επί της ευκαιρίας, αυτό που σου λέω, πρόκειται για τρελό "μυστικό"...

Αν θες τίποτα copper foil paper in oil της jensen, έχω να σου στείλω, έτσι για χαβαλέ. Το πιο πιθανό είναι να γουστάρει τρελά το 99% του πληθυσμού που θα το ακούσει! Χρήσιμο το δεύτερο ζεύγος RCA! Δυο διαφορετικοί ήχοι, για κάθε γούστο!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αυτό με τους πυκνωτές το έχει κάνει επιστήμη ο Broskie στους λαμπάτους του.
Βάζει διακοπτάκι που επιλέγει μεταξύ διαφορετικών coupling πυκνωτών! Έχει το χαβαλέ του.

Reaction score
1.777

πραγματι οι scr tin foil ειναι πολυ καλοι πυκνωτες ,αρκει το κυκλωμα που ειναι πριν απο αυτους να ειναι με αρκετο ρευμα!! [χαμηλη αντισταση εξοδου] Εχουν τρελα μικροδυναμικα και στην κυριολεξια απιστευτη ζωντανια!!! Τωρα αν μπουν σε καποιο αναιμικο σταδιο ακουγονται καπως χαρτινοι!!! Τους δουλευω πανω απο 12 χρονια και πραγματικα ειναι απιστευτοι αν ταιριαξουν στο κυκλωμα!!!!!

Εξαιρετικές επιλογές!

χαχαχαχαχαχα, ρε συ, μου θύμισες τον Μανώλη τον Τζωρτζάκη (καλή του ώρα του ανθρώπου) που τα φωνάζει αυτά για τα τιν της σόλεν εδώ και μια δεκαετία! Κι έχει δίκιο ο άτιμος, βγάζουν πολύ όμορφο ήχο τα άτιμα!

Αν τα καταφέρεις να τα βρεις, δοκίμασε και τα καλά πυκνωτάκια της γνωστής-άγνωστης Ansar. Θα ...εκπλαγείς! (το έχω ζήσει το "παραμύθι"...) Επί της ευκαιρίας, αυτό που σου λέω, πρόκειται για τρελό "μυστικό"...

Αν θες τίποτα copper foil paper in oil της jensen, έχω να σου στείλω, έτσι για χαβαλέ. Το πιο πιθανό είναι να γουστάρει τρελά το 99% του πληθυσμού που θα το ακούσει! Χρήσιμο το δεύτερο ζεύγος RCA! Δυο διαφορετικοί ήχοι, για κάθε γούστο![/QUOTE]

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Συμφουρίτες ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Νομίζω πως δεν χωράει αμφιβολία πως ο καλύτερος πυκνωτής είναι ο μη πυκνωτής και με διαφορά. Δηλαδή όπου μπορείς να τον αποφύγεις, έστω και με λίγο ρίσκο σε περίπτωση βλάβης του κυκλώματος, υπάρχει μεγάλο ηχητικό κέρδος αν το κάνεις.

Αυτό που φαίνεται κατευθείαν όταν φεύγει ένας πυκνωτής από τη πορεία του σήματος είναι η σημαντική αύξηση της πληροφορίας καθώς και η ταχύτητα (βλέπε δυναμικά).

Από εκεί και πέρα το κατά πόσο <<ακούγεται>> ένας και μόνο πυκνωτής σε ένα ολόκληρο σύστημα έχει να κάνει σε τεράστιο βαθμό με αυτό καθαυτό το σύστημα και εξηγούμαι...

Αν συνολικά στο ηχοσύστημα υπάρχουν πέντε πυκνωτές στο σήμα, και ο καθένας είναι έντονα <<χρωματισμένος>> έχοντας βάλει τη σφραγίδα του στο τελικό άκουσμα, η διαφορά ενός κορυφαίου από έναν μέτριο πυκνωτή στην αλυσίδα θα είναι από ελάχιστη έως καθόλου.
Αντίθετα σε ένα σύστημα με ελάχιστα, αλλά κορυφαία, στοιχεία στη πορεία του σήματος η διαφορά θα είναι έντονα εμφανής.

Τουλάχιστον αυτό μου έχει δείξει η μέχρι τώρα μικρή μου εμπειρία.

Στο μεγάλο μου σύστημα υπάρχει ένας πυκνωτής στη πορεία του σήματος κατά την αναπαραγωγή ψηφιακών πηγών, και πολύ σύντομα, με έναν καινούριο προενισχυτή που ετοιμάζω, κανένας, και δύο πυκνωτές στο πικάπ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Ανα μου χαθεις ρε τομαρι.......:138::135::135:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Re: Απάντηση: DAC 24/192

Θα σε μισήσει ο Βλάσης:405:
Μπορεί να με μισεί ήδη και να μην το ξέρει...:112:
Λες να μου θέλει συμπεθεριά για να του στήσω σοβαρό ηχοσύστημα?:204::204:

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC 24/192

Μπραβο Πετρο,ωραιοτατο:)

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Το εσωτερικό του είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα. Το αριστερό φιλοξενεί τους δύο μετασχηματιστές τροφοδοσίας, έναν για το ψηφιακό κομμάτι και έναν για το αναλογικό ενώ πριν από αυτούς υπάρχει ένα φίλτρο ρεύματος.

Αντίστοιχα υπάρχουν δύο τροφοδοτικά με κορυφαία υλικά το καθένα για τον τομέα που προορίζεται.
Έτσι υπάρχουν διόδοι της Vishay και ένα πάντρεμα πυκνωτών των Rubycon, Panasonic, Sanyo, Elna και Wima ο καθένας εξαιρετικός στον τομέα του.

Οι αντιστάσεις είναι της Dale στα κρίσιμα σημεία ενώ οι υπόλοιπες απλές metal film.

Όσων αφορά τους τελεστικούς ενισχυτές τώρα, μετά από πολλές ώρες δοκιμών, κατέληξα στους National.
Συγκεκριμένα θα βρούμε τους LM4562 στα φίλτρα και τον απολύτως κορυφαίο LME49990 στην έξοδο, σαν απομόνωση.

Οι πυκνωτές στην έξοδο, και εδώ επίσης μετά από πάρα πολλές δοκιμές είναι της Solen από τη σειρά Tin Foil.
Το δεύτερο ζευγάρι των RCA που φαίνεται κενό στη φωτογραφία είναι για να μπορεί να γίνει άμεσα η σύγκριση των πυκνωτών.
Α ρε Πετρο το εκανες παλι μπραβο!!!!!!!!!!!:624:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.160
Members
38.294
Νεότερο μέλος
emvi