DACs - τελειωμό δεν έχουν

Reaction score
140
το δικο μου βγαζει 6 απο balanced kai 3 apo se.
με ενεργο προενισχυτη, μου αρεσει. χωρις προ δεν μου αρεσει.
δεν ξερω την ποιοτητα του αναλογικου volume control που χρησιμοποιει.
κοίτα με βάση τα χαρακτηριστικά σου κάνει και αυτός για να παίζει τα montana
2χ700 λεμε στα 2ohm
έχει και ποτενσιομετρα οπότε δεν χρειάζεται προ ντιπ

κακώς πήρες τον mark , :142::142::142:

Reaction score
2.010
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Aμα ειναι παντα καλυτερο το σκετο τότε ενταξει, μιλα η γνώση.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Ok, αναμενομενη θα ελεγα η απαντηση σου. Ενα πρωτο, στην προσθεση του σταδιου οπως λες αφαιρειται πληροφορια (λιγο η πολυ προς το παρων δεν μας ενδιαφερει).

Ενα θεμα λοιπον ειναι, πως παρουσιαζεται η υπαρχουσα πληροφορια? Ενδεχομενως σε καποιους προενισχυτες προσθετει κατι που εντυπωσιαζει (αρεσει) τον ακροατη. Αυτο κατ αναγκη δεν ειναι κακο, αλλα παει σε αλλο κεφαλαιο του γουστου και οχι της πιστοτητας.

Παμε στο δευτερο, θα ελεγε καποιος, τα συγκριτικα τα οποια εχουν γινει και ειναι πολλα οπως λες, εχουν γινει με τετοια μηχανηματα που θα τα χαρακτηριζε καποιος χαι εντ? Δηλαδη να το πουμε και με αριθμους, ενας προ επωνυμος της ταξης των 10 - 15 χιλιαδων?
Μία από τις δοκιμές ήταν να συνδεθεί ο ενισχυτής των ακουστικών AKG k-1000, με το MEDEA άμεσα και μέσω του προ της VIOLA. Η διαφορά ήταν σαφής και δεν νομίζω οτι υπάρχουν πολλά ακουστικά εργαλεία που να σου αποκαλύπτουν όσα τα παραπάνω ακουστικά. Ένας λόγος που τα κράτησα είναι οι δοκιμές και συγκρίσεις.

Y

Yiannis_B

Guest

Και εγώ που δεν πίστευα στους ενεργούς pre, έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν ανάμεσα στον Weiss 202 και το Bryston 4Β -SST2 έβαλα ένα W4S STP SE.

Πιστεύω πάντως ότι δεν ισχύει πάντα το "ότι στάδιο προστίθεται αφαιρεί πληροφορία".

Κοιτάξτε για παράδειγμα τους ενεργούς προενισχυτές: Που βρίσκεται το μεγαλύτερο κόστος τους; Στο στάδιο τροφοδοσίας και στην υλοποίηση του κυκλώματος ρύθμισης στάθμης.

Κάποιο πολύ σοβαρό λόγο θα έχει π.χ. η W4S για να έχει στον STP πάνω από 150.000 μF χωρητικότητα πυκνωτών, για να μην μιλήσω για τις χωρητικότητες των Emitter ή τα τροφοδοτικά μπαταρίας. Άμα ανοίξω τον 202 τι να περιμένω να βρω μέσα στο μικρό του κουτάκι;

Y

Yiannis_B

Guest

Γενικά νομίζω ότι στα ηλεκτρονικά δεν παίζει πάντα ο μινιμαλισμός ώς η καλύτερη λύση. Και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα στάδια ενίσχυσης έχει κάθε ένα από τα κουτάκια της ηλεκτρονικής αλυσίδας και πως ματσάρει με το επόμενο (πολύ πιθανό άλλου κατασκευαστή)

Δηλαδή αν έχεις έναν DAC με τρία στάδια ενίσχυσης και έναν τελικό με άλλα 5, θεωρητικά θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από ένα DAC με 2 στάδια, έναν pre με άλλα 2 και έναν τελικό με άλλα 4?

Δεν νομίζω να μπορεί να απαντήσει κανείς...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Θεμη (και Χρηστο), ο Μιχαλης μιλαει απο προσωπικη πειρα. Δηλαδη ακουσε στο σπιτι του (ισως οχι μονο) διαφορα μηχανηματα και τα συγκρινε κι εχει μια αποψη. Εσεις μιλατε καθαρα θεωρητικα η ακουσατε κι εσεις και συγκρινατε? Γιατι αν ακουσατε κι εσεις και βγαλατε αντιθετα συμπερασματα τοτε κατι αλλο τρεχει και οφειλουμε τοτε να επικεντρωθουμε σ αυτο το αλλο.
Μόνο θεωρητικά δεν μιλάω.

Η βασική διαφορά είναι πως πολλοί δεν αντιλαμβάνονται την έννοια "πληροφορία" , γιατί απλά δεν έχουν ηχητική πείρα με πραγματική πληροφορία. Συγγνώμη για τον αφορισμό αλλά η πείρα μου απο τον Hi-Fi και τον επαγγελματικό κόσμο μου λέει πως η έννοια "πληροφορία" δεν υπάρχει στην ακουστική μνήμη των περισσότερων γιατί απλώς δεν ... έχει τύχει να την γνωρίσουν.

Υπάρχει αντιθέτως μια πρόσληψη "διαφορών " ήχου που ο καθένας ανάλογα το γούστο και την ηχητική του αντίληψη , αποκωδικοποιεί και διαμορφώνει τον Hi-Fi χαρακτήρα του.

Σε σχέση με το θέμα μας, ψάχνω απεγνωσμένα τα τελευταία χρόνια έναν συνδιασμό με pre που θα μου αρέσει περισσότερο αλλά δεν βρίσκω. Είναι τόσο δραματικά μειωμένη η πληροφορία στα δικά μου αυτιά, που η όποια παραπάνω "ενέργεια", γλύκα, γκάζι είναι μόνο μια ηχητική παραπλάνηση.

Προφανώς κάποια μουσικά κομμάτια συγκεκριμμένα , μου αρέσει να τα ακούω με ενεργό preamp γιατί κάθονται καλύτερα. Όμως στο τέλος της ημέρας η κατάληξη είναι πάντα η αφαίρεση του preamp σαν αισθητά καλύτερος τρόπος ακρόασης overall.

Αν μου βρείτε έναν preamp να τον μάθω και εγώ γιατί, θέλω να παίξω ένα κορυφαίο DAC χωρίς volume και δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσω.

Reaction score
663

Αν μου βρείτε έναν preamp να τον μάθω και εγώ γιατί, θέλω να παίξω ένα κορυφαίο DAC χωρίς volume και δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσω.
Πανευκολο....

Για να ακούς μουσική σπίτι δοκίμασε τον Sovereign Director... (τον χρησιμοπουμε 3 άτομα σε αυτο το forum οπότε είναι εύκολο)

Για να ακούσεις όμως τις δουλειές σου όπως δε τις έχεις ξανακούσει ποτέ απο οικιακο σύστημα δοκίμασε τον Tidal Preos....

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Μην κάνεις όμως το λάθος να χρησιμοποιήσεις σκ@τοτελικούς σαν τους Lipinski...

Προτίμησε καλύτερα τον Tidal Proutsos...:116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Μία από τις δοκιμές ήταν να συνδεθεί ο ενισχυτής των ακουστικών AKG k-1000, με το MEDEA άμεσα και μέσω του προ της VIOLA. Η διαφορά ήταν σαφής και δεν νομίζω οτι υπάρχουν πολλά ακουστικά εργαλεία που να σου αποκαλύπτουν όσα τα παραπάνω ακουστικά. Ένας λόγος που τα κράτησα είναι οι δοκιμές και συγκρίσεις.
Έτσι νομίζεις...

Στο κάτω κάτω η Tidal δεν κατασκευάζει ακουστικά...

Όσο για τα υπόλοιπα που ανέφερες, τρία τινά είναι πιθανά:

1. Οι παραπάνω συσκευές (AKG k-1000, WEISS MEDEA, VIOLA preamp) να είναι "της πλάκας".

2. Τα καλώδια ρεύματος που χρησιμοποίησες να είναι "equalizer του κερατά".

3. Να είσαι "κουφός" ή και "άσχετος".

Το μόνο που δεν υπάρχει πιθανότητα να ισχύει, είναι να έχεις δίκιο...

:135::143::135:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Καλές οι ακροάσεις, καλές οι "εμπειρίες" (καλύτερες οι εμπυρίες), χρήσιμες και οι δύο μερικές φορές στα πλαίσια ενός forum, καλό είναι όμως και να θυμόμαστε καμια φορά με ποιους μιλάμε...

Γιατί αν εμείς έχουμε "ακούσει" και 50 μηχανάκια σε σπιτικές συνθήκες (ή σε εκθέσεις) υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν αξιολογήσει 100.

Λίγο δύσκολο λοιπόν να τους """ταπώσουμε""" βασιζόμενοι μόνο στο "άκουσα"...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Πανευκολο....

Για να ακούς μουσική σπίτι δοκίμασε τον Sovereign Director... (τον χρησιμοπουμε 3 άτομα σε αυτο το forum οπότε είναι εύκολο)

Για να ακούσεις όμως τις δουλειές σου όπως δε τις έχεις ξανακούσει ποτέ απο οικιακο σύστημα δοκίμασε τον Tidal Preos....
Και άμα θες "να την ακούσεις" γενικά όπως δεν την έχεις "ξανακούσει" ποτές, τότε την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο Ηράκλειο, ζήτα από τον Κου-Φου να σου δώσει λίγο από "το καλό"...

Ξέρει αυτός.:126:

:116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΑΚΟΥΣΑ!!!

[YOUTUBE]vwZordGpnxc[/YOUTUBE]

Στίχοι: Σπύρος Γιατράς
Μουσική: Αλέκος Χρυσοβέργης
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Οικονομόπουλος

Άκουσα πως όταν πίνεις αναφέρεις το όνομα μου
άκουσα μες στο πιοτό σου ότι ψάχνεις τα φιλιά μου
άκουσα πως σε πηγαίνουνε στο σπίτι σου στα χέρια
άκουσα στον ουρανό σου ότι σβήσανε τ' αστέρια

Δεν έχεις φύγει είσαι εδώ
αυτό το ξέρεις και καλύτερα απο μένα
δεν έχεις φύγει είσαι εδώ
με ένα φτερό πουλί δεν πέταξε κανένα

Άκουσα πως δεν αφήνες να σ' αγγίξει άλλος κανένας
άκουσα πως παραδέχτηκες ότι ήμουνα ο ένας
άκουσα να λες πως είμαι το δικό σου πεπρωμένο
άκουσα πως έχεις πια εγωισμό μαχαιρωμένο

Reaction score
4.247

Καλές οι ακροάσεις, καλές οι "εμπειρίες" (καλύτερες οι εμπυρίες), χρήσιμες και οι δύο μερικές φορές στα πλαίσια ενός forum, καλό είναι όμως και να θυμόμαστε καμια φορά με ποιους μιλάμε...

Γιατί αν εμείς έχουμε "ακούσει" και 50 μηχανάκια σε σπιτικές συνθήκες (ή σε εκθέσεις) υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν αξιολογήσει 100.

Αλεξη εχεις λαθος (κεφατο σε βλεπω!). Μπορει αυτοι που αξιολογησαν 100 μηχανηματα, αυτα να ηταν της ταξης των 20, 30, 40 χιλιαδων (φθηνοκαταστασεις) και οι αλλοι οι 50 να εχουν εναρξη τα 70 χιλιαρικα (εδω σοβαρευουν τα πραγματα).

Τι συμπερασματα θα βγαλουν οι πρωτοι και τι οι δευτεροι?

Τι λες τωρα, σε ταπωσα?

Reaction score
4.247

Μην κάνεις όμως το λάθος να χρησιμοποιήσεις σκ@τοτελικούς σαν τους Lipinski...

Προτίμησε καλύτερα τον Tidal Proutsos...:116:
Αλεξη μας εφτιαξες την μερα!!

Ξεχασες να γραψεις τα σπεκς του ηχειου.

Reaction score
2.010

Εγω δεν αφοριζω κανέναν, όλοι ήμασταν τυφλοί και κάποτε είδαμε, άλλοι δεν ειναι τόσο τυχεροί!

Reaction score
4.247

Εγω δεν αφοριζω κανέναν, όλοι ήμασταν τυφλοί και κάποτε είδαμε, άλλοι δεν ειναι τόσο τυχεροί!
Ισως να μας αρεσει το σκοταδι!

Reaction score
2.010

Εδώ βέβαια τα περισσότερα συστηματα πάσχουν απο σοβαρά προβλήματα, χώρου, ανισσοροπων μηχανηματων και ηχειων δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μείζον το ζήτημα του αν θα χρησιμοποιήσεις προ η όχι!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.468
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Εδώ βέβαια τα περισσότερα συστηματα πάσχουν απο σοβαρά προβλήματα, χώρου, ανισσοροπων μηχανηματων και ηχειων δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μείζον το ζήτημα του αν θα χρησιμοποιήσεις προ η όχι!
+1:607:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Aκριβως Ζαπαντακο μου.........δεν γινεται να ειμαστε μονιμως fun της λαικης ρησης που λεει........εβγαλλε ο κοκκορας κα@λι να γαμ@σει ολη την γη....

Σεβασμος λοιπον σε αυτους που εχουν κανει καποια βηματα παραπανω απο την οικιακη διασκεδαση!!!!!

Reaction score
140
γεμίσαμε επαγγελματίες που θέλουν το καλό μας και εμείς οι αχάριστοι βγάζουμε και γλώσσα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.645
Members
38.354
Νεότερο μέλος
jimkalo83