DACs - τελειωμό δεν έχουν

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ θα το πω αλλιώς, δεν εχω ακούσει ποτέ κορυφαίο σύστημα χωρίς ενεργό προ.
Θα το πω αλλοιώς. Είναι πολύ-πολύ δύσκολο (οχι αδύνατο) η πρόσθεση ενός ακόμη μηχανήματος -κυκλώματος με καλώδια, να ακουστεί καλύτερα απο ένα κορυφαίο DAC με αναλογικό volume απευθείας στον τελικό. (Κοινή λογική που αποδεικνύεται καθημερινά).

Με ψηφιακό volume έχω έναν ενδοιασμό πως μπορεί να ακουστεί μερικές φορές χωρίς ενέργεια, αλλά εξαρτάται και απο το matching με τον τελικό.
Με αναλογικό volume τα αποτελέσματα είναι κορυφαία.

Τώρα το να χρησιμοποιήσουμε κάποιο προ με Χ ήχο για να ισσοροπήσουμε ένα χαρακτήρα Ψ σε κάποιο σύστημα, είναι μια άλλη παράμετρος. Γι'αυτό και αναφέρω πως δεν είναι αδύνατο να αρέσει σε κάποια ακρόαση η χρήση ενεργού πρό.

Έτερον - εκάτερον δεν αλλάζει τον κανόνα (και δεν επιβαρύνει την τσέπη).

Βέβαια δεν έχω ψευδαισθήσεις , το να είσαι αφαιρετικός είναι δύσκολο ψυχολογικά ειδικά σε χρόνιους λάτρεις του Hi-Fi. Γιαυτό και το Bricasti M1 δεν έχει volume όπως και το Medea που απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη αγορά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Για όσους έχουν κάποια περιέργεια:

Bricasti M1, 1 stereo AD1955 ανά κανάλι.

Weiss Medea, 1 stereo AD1853 ανά κανάλι.

Επιπλέον, και τα δύο "φοράνε" SHARC.

Όχι πως τα ολοκληρωμένα λένε όλη την ιστορία, αλλά λέμε τώρα...

Reaction score
2.010

προφανώς όταν ακούς ένα τεράστιο soundstage, 3d, και με απολυτά¨ διακριτες θέσεις οργάνων απενταντι σε ένα συνοθυλευμα δεν είναι πρόσθεση η αποψη αλλα το σωστό.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

προφανώς όταν ακούς ένα τεράστιο soundstage, 3d, και με απολυτά¨ διακριτες θέσεις οργάνων απενταντι σε ένα συνοθυλευμα δεν είναι πρόσθεση η αποψη αλλα το σωστό.
Μιχάλη μου, δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θεωρητικός τουλάχιστον, να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα προσθέτοντας ένα στάδιο ακόμη. Φυσικά αν το στάδιο εξόδου είναι εξ ίσου ικανό με τον προενισχυτή να οδηγήσει τελικό. Η φυσιογνωμία του προ που προσθέτεις σου αρέσει, δεν συμβαίνει τίποτα άλλο

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Εμενα θα με βολευε να ειναι ολα σε ενα κουτι. Οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα. Αλλα δεν εχει τυχει να ακουσω συστημα που να με συνεπαρει χωρις καλο ενεργο προ.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Προφανώς δεν έχεις ακούσει σωστά μηχανήματα.

Τις μεγάλες διαφορές που περιγράφεις δεν μπορεί να τις δημιουργήσει ένα καλύτερο απλώς προενισχυτικό στάδιο αλλά, ένα πολύ μέτριο volume control απο DAC που δεν οδηγεί τους ενισχυτές.

Εκτός αν εννοείς το "μεγάλο loudness" συνταγή, που δημιουργούν κάποια μηχανάκια για να πουλήσουν.

Όπως προανέφερα, κορυφαία DAC δεν έχουν συνήθως volume control γιατί απευθύνονται σε άλλο κοινό και δεν θέλουν να τους "χαλάσουν" τον τρόπο σκέψης και το υπάρχον στερεοφωνικό.

Βέβαια αν ξέρεις :409: σε κάποια μπορείς να έχεις volume control εκ των υστέρων.

Reaction score
28
για να κανω πιο συγκεκριμενη την ερωτηση μου , η απορια μου εγκειται στο εξης εαν η αντικατασταση του hi face + vdac που χρησιμοποιω τωρα με πηγη λαπ-τοπ και σκληρο εξωτερικο, με ενα μηχανημα τυπου assus essence one με το ποτενσιομετρο συνδεδεμενο στο main in του ενισχυτου μου θα μου αποδωσει καλυτερα η οχι ?!!

Reaction score
140
για να κανω πιο συγκεκριμενη την ερωτηση μου , η απορια μου εγκειται στο εξης εαν η αντικατασταση του hi face + vdac που χρησιμοποιω τωρα με πηγη λαπ-τοπ και σκληρο εξωτερικο, με ενα μηχανημα τυπου assus essence one με το ποτενσιομετρο συνδεδεμενο στο main in του ενισχυτου μου θα μου αποδωσει καλυτερα η οχι ?!!
για να μην είμαι απόλυτος 99,9% δεν θα αποδώσει καλύτερα :427:

Reaction score
1.893
για να μην είμαι απόλυτος 99,9% δεν θα αποδώσει καλύτερα :427:
υποθέτω μεταξύ άλλων, επειδή συγκρίνουμε το προενισχυτικό τμήμα ενός DAC το οποίο κοστίζει 300 ευρώ, με αυτό ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή που κοστίζει 1700...

Reaction score
140
υποθέτω μεταξύ άλλων, επειδή συγκρίνουμε το προενισχυτικό τμήμα ενός DAC το οποίο κοστίζει 300 ευρώ, με αυτό ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή που κοστίζει 1700...
όχι τόσο θέμα διαφοράς κόστους
απλός άλλο πράμα το volume control και άλλο πράμα η ΠΡΟενίσχυση :437:

Reaction score
3.912

Προφανώς δεν έχεις ακούσει σωστά μηχανήματα.

...................................................................................................................................
Όπως προανέφερα, κορυφαία DAC δεν έχουν συνήθως volume control γιατί απευθύνονται σε άλλο κοινό και δεν θέλουν να τους "χαλάσουν" τον τρόπο σκέψης και το υπάρχον στερεοφωνικό.

Βέβαια αν ξέρεις :409: σε κάποια μπορείς να έχεις volume control εκ των υστέρων.
Κάτι ξέρεις....κάτι ξέρεις!!

Reaction score
28
οποτε ποιο το σκεπτικο των κατασκευαστων να συμπεριλαβουν προ σε ντακ χαμηλης κατηγοριας ? προφανως λεγω μαλλον για χρηση ως καρτα ηχου εξωτερικη σε συστηματα με pc βεβαια ομως για να συνδεθουν κατ'ευθειαν σε τελικο ? πως μπορει να συμβαδισει η διαφορα κοστους ? ποιος τελικος με τι κοστος ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.347
Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Συνεχίζει και κοιτάς σε λάθος σημείο.
Ένας επαγγελαμτικός τελικός στο ίδιο κόστος θα οδηγήσει σωστότερα τα ηχεία σου,ειδικά όταν ανεβαίνουν οι εντάσεις-δλδ οι απαιτήσεις σε watt,απ το ν αλλάξεις απλά τηβ πηγή σου.Και αυτό γιατί ακόμα και τώρα δεν έχεις εξάγει απ την πηγή σου το μέγιστο που μπορεί να δώσει.
Πρόσεχε όμως την χρήση της λέξης σωστότερα.Γιατί το καλύτερα που αναφέρεις εσύ είναι διαφορετικό στο μυαλό του καθενός.

Να στο πώ και αυτοκινητιστικά(αν και αδόκιμες συγκρίσεις κατ εμέ).
Όταν ένα αυτοκίνητο θές να είναι πιό γρήγορο,σε απόλυτα νούμερα,το τελευταίο πράγμα που αλλάζεις είναι το σύστημα τροφοδοσίας του καυσίμου.

Reaction score
140
οποτε ποιο το σκεπτικο των κατασκευαστων να συμπεριλαβουν προ σε ντακ χαμηλης κατηγοριας ? προφανως λεγω μαλλον για χρηση ως καρτα ηχου εξωτερικη σε συστηματα με pc βεβαια ομως για να συνδεθουν κατ'ευθειαν σε τελικο ? πως μπορει να συμβαδισει η διαφορα κοστους ? ποιος τελικος με τι κοστος ?
που ακριβώς λέει η asus ότι είναι ΚΑΙ preamplifier?
είπαμε ότι έχει ποτενσιόμετρο δεν είναι αυτόματα και προ
δες ασ πούμε και ένα απο τα σουξεδιαρικα προϊόντα του είδους το weiss 202
http://www.weiss-highend.ch/dac202/index.html
δεν λέει πουθενά για προενισχυση

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.465
Σχετικά με το 202, παραθέτω απόσπασμα από το λινκ στο computeraudiophile που έβαλα σε προηγούμενο ποστ:

"For the DAC with and without the pre-amp question, I actually did end up raising the question to Daniel Weiss himself and his response was that this would not be necessary for DAC202, unless I want to add "coloring" to my system."

Reaction score
140
UOTE=dapost;1388286]Σχετικά με το 202, παραθέτω απόσπασμα από το λινκ στο computeraudiophile που έβαλα σε προηγούμενο ποστ:

"For the DAC with and without the pre-amp question, I actually did end up raising the question to Daniel Weiss himself and his response was that this would not be necessary for DAC202, unless I want to add "coloring" to my system."[/QUOTE]

ναι αν ο προ κάνει 3 κατοσταρικα καλύτερα να μην υπάρχει στην αλυσίδα ,τα έγραψε και ο guru του χαιεντ αγαπητός μιχαλης aka MILES

Reaction score
28
σωστο μου φαινεται και επι πλεον κρινοντας απο το εσωτερικο τροφοδοτικο τουλαχιστον πρεπει να ειναι αρκετα σωστο σε σχεση με καποια αλλα που χρησιμοποιουν φθηνα εξωτερικα τροφοδοτικα !!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.611
Members
38.349
Νεότερο μέλος