Ν
Νίκος Τεγόπουλος
Guest
..σου το εστειλα με π.μ....Ευχαριστω ,καλημερα , δεν χανω κατι αλλωστε να κανω ενα τηλεφωνο..
..σου το εστειλα με π.μ....Ευχαριστω ,καλημερα , δεν χανω κατι αλλωστε να κανω ενα τηλεφωνο..
Έτσι ακριβώς είμαι και εγώ. Μετά από πολλά-πολλά χρόνια στο σαλόνι (20 και βάλε) με τους ίδιους περιορισμούς και τη μουρμούρα της συζύγου. Με τη διαφορά ότι θα το φτιάξω σε δικό μου μεν σπίτι αλλά λίγο μακριά από το σπίτι που μένουμε. Αλλά θα κάνω ότι θέλω. Και ο χώρος είναι καλός (περίπου 7,10 x 5,00 x 3.05-4.30 ύψος, το περίπου επειδή το δωμάτιο δεν είναι εντελώς τετράγωνο και η οροφή είναι εμφανής ξυλοσκεπή μονόριχτη).Χαιρετω το φορουμ
Μετα απο πολλα πολλα χρονια ενασχολησης με το home theater και παντα με το περιορισμο να πρεπει να προσεχω τις σταθμες μου , να πρεπει να μην βλεπω μετα τις 00.00 ταινια για να μην ενοχλησω τα διπλανα διαμερισματα, να πρεπει το subwoofer να ειναι στη μικροτερη πθανη σταθμη, να πρεπει το ενα να πρεπει το αλλο, το ονειρο ζωης μου θα γινει πραγματικοτητα και θα μπορω να στησω ενα dedicated home theater σε μια υπογειο μονοκατοικιας απομονωμενη στη μεση του πουθενα. Και δεν θα ενοχλω κανενα
To deadline του ολου project ειναι ας πουμε διετες. Δεν υπαρχει βιασυνη, δεν υπαρχει budget αλλα ολα θα γινουν δεδομενου πως μερος του εξοπλισμου υπαρχει ηδη. Οποτε θελω με οσο το δυνατον μικρο budget, να φτιαχνω σιγα σιγα το χωρο.
Θα μπορούσες σαν εναλλακτική λύση να έφτιαχνες με ξύλα υπερυψωμένο χώρο για θεατές και οθόνη/μηχανήματα (riser). Θα καλυπτόταν όλες οι ανωμαλίες του δαπέδου και θα ήταν και πιο όμορφο. Αν ψάξεις γίνεται ένας χαμός από εγκαταστάσεις για ιδέες, π.χ:Τριτη εκπληξη το πλακακι που εχει τοποθετηθει στο υπογειο ειναι τοσο σκατα τοπθετημενο που βλεπεις με γυμνο ματι πως εχει κλιση σε πολλα σημεια του χωρου. Σε καποιο σημειο κανει κατι σαν λοφο Αν και μικρο το κακο αφου καλυψω το χωρο με μοκετα.
Ευχαριστω για τις ιδεες. Εχω βρει απιστευτο υλικο και εγω στο avsforum. O υπερυψωμενος χωρος για τους θεατες θα ηταν πρωτη μου επιλογη εαν δεν ειχα το περιορισμο υψους του υπογειου (225εκ).Θα μπορούσες σαν εναλλακτική λύση να έφτιαχνες με ξύλα υπερυψωμένο χώρο για θεατές και οθόνη/μηχανήματα (riser). Θα καλυπτόταν όλες οι ανωμαλίες του δαπέδου και θα ήταν και πιο όμορφο. Αν ψάξεις γίνεται ένας χαμός από εγκαταστάσεις για ιδέες, π.χ:
View attachment 65908 View attachment 65909 View attachment 65910 View attachment 65911
Εννοεις σε περιπτωση πλημμύρας ; Λογο τοποθεσιας και περιβάλλοντος χωρου, ειναι σχεδον αδυνατον να πλημμυρησει το υπογειο. Παρολα αυτα, εχω στην ακρη του μυαλου μου emergency plan εαν ερθει κατακλυσμος.Με το νερό σε πρίζες και φωτιστικά τι σκέφτεσαι να κάνεις;
Όχι, εννοώ αυτό που λεςΕννοεις σε περιπτωση πλημμύρας ;
Δευτερη εκπληξη: περα απο τη μια λαμπα που δινει φως, ολα τα υπολοιπα φωτιστικα ειναι dead on the water. Το ιδιο και ολες οι πριζες στο υπογειο.
Eυτυχως που δεν εχεις ξεκινησει ακομα γιατι απο ο'τι ειδα εχεις κανει καποιες λαθος κατα τη γνωμη μου διαπιστωσεις και ενδεχεται να ταλαιπωρηθεις.μια που ακομα τα παντα ειναι ακομα στο σταδιο του σχεδιασμου. Σε περιπτωση τελικα που βαλω τελικα γυψοσανιδα με καποια επενδυση μονωσης (πετροβαμβακα η ορυκτοβαμβακα), ποσα εκατοστα παχους θα χασω απο τους πλαινους τοιχους;
Επισης ακομα σκεφτομαι τι να κανω με την αλλη πλευρα του χωρου. Κουζινα οπως ειχα σχεδιασει εξαρχης; Να το κανω 7.1 και να βαλω και ενα δευτερο καπανε υπερυψωμένο οπως ανεφερε και ο mipi? Οτι ιδεες ευπροσδεκτες.
Oχι δεν απαιτει ακλονητη επιφανεια εντοιχισμου. Καλα δεμενη ωστε να μην συντονιζει ναι. Απλη και σκετη γυψοσανιδα σιγουρα οχι αλλα μια σωστα δεμενη γυψοσανιδα ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεται και σιγουρα οχι μπετον. Ολα τα Home Theaters στην αλλη πλευρα του ατλαντικου ετσι γινονται.Δεν ειμαι σιγουρος οτι λειτουργουν ετσι ακριβως τα πραγματα...
Ενας πρωτο προβλημα ειναι για παραδειγμα οτι ο εντοιχισμος απαιτει ακλονητη επιφανεια εντοιχισμου, ιδανικα μπετον και σε καμια περιπτωση απλη γυψοσανιδα...
Ευχαριστω για τη προταση. Ο χωρος θα φτιαχθει με υπαρχον μηχανηματα κ οσο το δυνατον μικροτερο κοστος. Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να χασω 1 μετρο απο το μηκος του χωρου ουτε να βαλω ηχοδιαπερατο πανι προβολης εφοσον εντοιχιστουν τα ηχεια.Η καλυτερη επενδυση αυτη τη στιγμη κατα τη γνωμη μου ειναι να φωναξεις καποιον απο τους συμφορουμιτες calibrators να κανουν μια μετρηση-εκτιμιση-προταση για τις πιθανες επιλογες και αφ ενος να σε ενημερωσουν για το κοστος και αφ εταιρου να σου ορισουν στοχο.
Να ξερεις τουλαχιστον που βαδιζεις.
Δεν εχω ιδεα τι ποσα χρεωνουν αλλα πιστευω η ερωτηση ειναι δωρεανΛυσεις απο επαγγελματιες του χωρου που με το καλημερα σου ζητανε υπερογκα ποσα αποκλείονται. Αλλωστε στη πολη του Βολου αμφιβαλω εαν υπαρχουν επαγγελματιες πανω στο αντικειμενο
Δεν ανεφερα πουθενα το ηχοσυστημα. Μπορεις να εντοιχησεις και το υπαρχον συστημα.Ο χωρος θα φτιαχθει με υπαρχον μηχανηματα κ οσο το δυνατον μικροτερο κοστος. Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να χασω 1 μετρο απο το μηκος του χωρου ουτε να βαλω ηχοδιαπερατο πανι προβολης εφοσον εντοιχιστουν τα ηχεια