Deep analysis στο dvd shrink

Reaction score
5
Έχει δοκιμάσει κανείς το Deep analysis στο dvd shrink για να μας αναφέρει αν προσφέρει τουλάχιστον αισθητά καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με το απλό analysing?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Άντωνη δυστυχώς η 21'' ΤV που βλέπω τις ταινίες μου δεν είναι ότι καλύτερο για τέτοιου είδους συγκρίσεις αλλά, απ'ότι έχω διαβάσει σε διάφορα site που ασχολούνται με το αντικείμενο, καλό είναι να είναι ενεργοποιημένο. Τώρα, άλλοι λένε ότι δίνει ελάχιστα καλύτερη εικόνα, άλλοι λένε οτι η ποιότητα βελτιώνεται πολύ κ.ο.κ. Εγώ για να είμαι "on the safe side" το έχω πάντα ενεργοποιημένο στις εγγραφές μου.

Michael Iatrou

Συντονιστής
Reaction score
0
Η απάντηση είναι "εξαρτάται": Αν η συμπίεση γίνεται με ratio πάνω από 75%[0] τότε μπορείς να περιμένεις καλύτερη ποιότητα με το deep analysis. Αν όμως έχεις μικρότερο λόγο, ε, μην περιμένεις να δεις θαύματα...
Σε γενικές γραμμές όμως, με τα σημερινά μηχανάκια, δεν υπάρχει λόγος να μη το χρησιμοποιείς πάντα.

[0] Αυτό είναι magic number... άλλοι λένε 80, άλλοι 85.

Reaction score
5
Η αλήθεια είναι ότι έκανα ένα έργο προηγούμενος με Deep analysis και η συμπίεση δεν ήταν πολύ μεγάλη 93 η 97% δεν θυμούμαι ακριβός πάντως η ποιότητα που έγινε είναι εξαιρετική. Θα το δοκιμάσω κάποια άλλη στιγμή με μεγαλύτερη συμπίεση για να δω τη διαφορά.

Reaction score
0
Το deep analysis είναι μία δυνατότητα που έχει το shrink προκειμένου να μπορεί να κάνει καλύτερη κατανομή της συμπίεσης μέσα στην ταινία προκειμένου να την χωρέσει στον δεδομένο ελεύθερο χώρο που έχει.
Η διαφορά στην εικόνα υπάρχει αλλά είναι μικρή.
Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το AEC.
Όταν πρωτοβγήκε το νέο shrink έκανα μερικά παιχνίδια και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διαφορά. Εκεί που το shrink ήταν υποδεέστερο από το dvd2one με το AEC πετάει!
Και μιλάμε ότι την διαφορά την είδα σε 4ώρο dvd που συμπιεστικέ με τα όλα του!
ΟΚ η διαφορά δεν κάνει μπαμ σε 29” τηλεόραση αλλά να κάτι απλό. Από το πρόγραμμα αναπαραγωγής σώσε το frame και μετά με όποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής εικόνας το τρελαίνεις στη μεγέθυνση. Εκεί τα βλέπεις όλα ή σχεδόν όλα μια και σε αυτό το τεστ δεν περιλαμβάνετε η κίνηση. Αυτή όμως λίγο πολύ την καταλαβαίνεις και με την 29άρα.
Πάντως με μικρή συμπίεση όλα τα προγράμματα είναι λίγο πολύ τα ίδια. Αν παρατηρήσεις και το dvdshrink όταν η συμπίεση είναι μικρή δουλεύει πιο γρήγορα. (μία ταινία 120min με συμπίεση 90% μπορεί να την κάνει compress σε 20-25 λεπτά, ενώ μια ταινία ίδιας διάρκειας με συμπίεση 70% μπορεί να του πάρει και 70 λεπτά, στο δικό μου pc πάντα).

Reaction score
7
Αν κανεις εγγραφη ταινιας σε DVD DL υπαρχει λογος να κανεις deep analysis?

Επισης.... Εγραψα 2 DVD DL με το DVDshrink, αλλα ενω πριν την εγγραφη εβγαζε ως τιτλο του DVD τον τιτλο του αυθεντικου, μετα την εγγραφη ο νεος δισκος εγραφε ''new'' ως τιτλο...
Εχετε το ιδιο προβλημα?

Reaction score
0
Oταν κανεις εγγραφη σε DL μη χρησιμοποιεις το shrink απλα το decrypter (read iso--write iso).
Φυσικα και δεν κανει απολυτως τιποτα το deep analysis σε DL (δεν υπαρχει συμπιεση)
Για το header αλλαξε το πριν την εγγραφη

Reaction score
7
Oταν κανεις εγγραφη σε DL μη χρησιμοποιεις το shrink απλα το decrypter (read iso--write iso).
Φυσικα και δεν κανει απολυτως τιποτα το deep analysis σε DL (δεν υπαρχει συμπιεση)
Για το header αλλαξε το πριν την εγγραφη
To decrypter μετα το τελευταιο φορματ δεν το ειχα εγκαταστησει, αλλα ετσι κι αλλιως δεν μου πηγε καθολου το μυαλο...

Οσο για τον τιτλο στο DVD shrink ειναι σωστος στο τελευταιο παραθυρο πριν την εγγραφη, αλλα δεν το γραφει στο δισκο. :cry:

Την επομενη φορα θα δοκιμασω το decrypter (ετσι κι αλλιως εχω αλλα 3 DVD να γραψω) :shock:

Reaction score
7
Αφου ειχα επιτυχια 2 στα 2... πηρα τα πανω μου...
Αλλωστε δεν ψωνισα τιποτα για εμενα για τα Χριστουγεννα...οποτε μπορω να μου κανω δωρο και αλλα dvd dl...
(Tην 19'' TFT την πηρα για τα γεννεθλια μου που ειναι του χρονου, οποτε δεν μετραει σαν αγορα...)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef