Denon AVR 1910 ή στερεοφωνικος δικαναλος

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Καλησπερα σε ολο το φορουμ!.

Εχω εναν Denon avr 1910, και πανω του συνδεμενα δυο morel solus (3δρομα με 2x6.5αρια και απο ενα tweeter), η χρηση του ειναι κυριως μουσικη, παλαιοτερα με ενα σετακια 5.1 mirage επαιζε αρκετα ταινιες αλλα πλεον λογω υψηλων σταθμων και κυριως λογω ακαταλληλων ωρων προβολης των ταινιων, συνηθως απο τα ηχεια της τηλεορασης ή απο τις κολωνες.
Απο τις ευκολιες του ενισχυτη (upscaling, hdmi κτλ) δεν χρησιμοποιω τιποτα.
Εχω συνδεμενα μονο την tv μεσω optical, ενα popcornhour μεσω της coaxial και 2 rca σε mini jack για συνδεση laptop/κινητο/tablet ή οτιδηποτε αλλο.

Σκεφτομαι εντονα την μεταβαση, εφοσον δεν χρησιμοποιω ουτε τον πολυκαναλο ηχο του, ουτε τιποτα περισσοτερο απο τα παραπανω που ανεφερα, σε ενα στερεοφωνικο δικαναλο τυπου yamaha n301.

H ερωτηση μου ειναι εαν ειναι βεβαιο οτι θα κερδισω σε "ηχο" πηγαινοντας απο τον denon acr 1910 (κατηγοριας τιμης 600+ ευρω) σε ενα yamaha n301 (κατηγοριας τιμη 350 ευρω) ή ειναι ρισκο εν τελει.?
Σε reviews του Denon avr 1910, εχω διαβασει τα καλυτερα, το whathifi μαλιστα τον εχει βγαλει και ενισχυτη της χρονιας για την κατηγορια του.

Reaction score
7.089
Οχι.....γιατι ο 301 της yamaha κοστιζει τοσο γιατι εχει δικτυακες δυνατοτητες,dac,ραδιοφωνο.Σαν ενισχυτης μπορεις να πεις οτι ανηκει στην κατηγορια των 200 ευρω,στην ουσια ειναι το μοντελο 201 απο τους ενισχυτες της,εμπλουτισμενο με τις πιο πανω δυνατοτητες. Νομιζω θα ζοριστει με τα ηχεια σου,ο Denon εχει καλυτερη τροφοδοσια και σαν δικαναλος ειναι τουλαχιστον (γιατι απο ηχο δεν μπορω να πω) πιο ισχυρος. Αν λοιπον το χρηματικο οριο ειναι τα 350 ευρω και θελεις να εχεις και ευκολιες dac,ραδιοφωνο,μεινε οπως εισαι.Αν τωρα θελεις δικτυακες δυνατοτητες,αγορασε μια add on συσκευουλα, που θα συνδεσεις ψηφιακα στον denon και εισαι μια χαρα. Αν ομως μπορεις να ανεβεις χρηματικα, υπαρχει ο yamaha R-N602 που εχει ακομα περισσοτερες δυνατοτητες και ειναι και πιο ισχυρος (αλλα ανεβαινεις στα 600 σχεδον).

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ίσως με αυτά τα χρήματα να αγοράζατε έναν τελικό ενισχυτή μεταχειρισμένο και να τον συνδέατε στο zone 2, θα ήταν πιο σωστή σκέψη παρά τον Yamaha ή τον οποιοδήποτε Yamaha σε αυτό το κόστος και με αυτόν τον εξπλισμό.
Με δυο ηχεία συνδεδεμένα πάνω του πάντως δε θα κουράζεται τόσο πολύ το τροφοδοτικό του και θα είναι κοντά σχετικά στα ονομαστικά του βατ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891