Denon DRA 800H VS Yamaha RN 803

Reaction score
2
Καλησπέρα Παιδια

Για τα ηχεία Klipsch R620 ποιον ενισχυτή από τους παρακάτω θα προτείνατε για πιο ιδανικό αποτέλεσμα ;

Denon DRA 800H
Yamaha RN 803

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
2
Ευχαριστώ για την απαντηση σου..Υπαρχει περιπτωση να υπερτερει ο Denon σε θέμα μουσικότητας σε σχεση με το Yamaha ?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.382
τι να την κάνεις την μουσικότητα όταν δεν μπορεί να κουνήσει τα γούφερ :p

όχι καμία σχέση....μην τα σκέφτεσαι αυτά
από τα 2 πάρε τον γιάμι ;)

Reaction score
18
Ευχαριστώ για την απαντηση σου..Υπαρχει περιπτωση να υπερτερει ο Denon σε θέμα μουσικότητας σε σχεση με το Yamaha ?

Τσεκαρε και τον Marantz NR1200 .... απο θέμα μουσικότητας υπερτερη και απο τους 2

Reaction score
464
Ανόμοιοι σε θέμα εισόδων ενισχυτές.
Ανάλογα τη χρήση επιλέγεις.
Αν θέλεις και εικόνα στο σύστημα σου ο Denon είναι μονόδρομος.
Προσωπική πρόταση είναι με διαχείριση εικόνας Hdmi.

Reaction score
13
Παιδιά, οι ενισχυτες είναι επίσης ανόμοιοι και ως προς το πως ανακοινώνουν την ισχύ. Ο Γιαμάχα με τα 145 βατ φτάνει στο 10% παραμορφωση, ενώ ο Ντένον μόλις στο 0,08% για να δώσει 100 βατ.

Reaction score
7.004
Παιδιά, οι ενισχυτες είναι επίσης ανόμοιοι και ως προς το πως ανακοινώνουν την ισχύ. Ο Γιαμάχα με τα 145 βατ φτάνει στο 10% παραμορφωση, ενώ ο Ντένον μόλις στο 0,08% για να δώσει 100 βατ.
σχεδον την ιδια ισχυ εχουν

ΥΑΜΑΗΑ : 100 W + 100 W (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.019% THD)

Denon: Output power 8 Ohm (20 Hz - 20 kHz, T.H.D. 0.07%)
100 W (0.08%)

ο yamaha λιγο πιο ισχυρος (θεωρητικα).Η application της yamaha musicCast ειναι πιο πρακτικη απο την heos της Denon,ενω παρα τις ευκολιες διαχειρησης σηματων εικονας του Denon,ο yamaha δειχνει πιο "hi-fi" ενισχυτης.
Γνωμη μου......κανεναν απο τους δυο,παρε ενα streamer και εναν κανονικο δικαναλο ενισχυτη χωρις μπλιμπλικια κλπ.

ika

News
Reaction score
15.834
σχεδον την ιδια ισχυ εχουν

ΥΑΜΑΗΑ : 100 W + 100 W (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.019% THD)

Denon: Output power 8 Ohm (20 Hz - 20 kHz, T.H.D. 0.07%)
100 W (0.08%)

....
Του 803N είναι RMS, του 800Η δεν είναι

Last edited:

gid

Reaction score
9.809
Του Denon δεν έιναι ξεκάθαρο αν είναι RMS ή όχι.

Ωστόσο ο Yamaha είναι σημαντικά (6 λίβρες) βαρύτερος, κι αυτό συχνά σημαίνει μεγαλύτερο μετασχηματιστή και filter caps.

Όλα αυτά είναι υπό αίρεση μέχρι κάποιος να τα βάλει κάτω και τα δύο και να τα μετρήσει.

Reaction score
7.004
δεν το ξερουμε,το πιο πιθανο να ειναι η ιδια μετρηση rms δηλαδη.Δεν εχει και τοση σημασια ομως,ο yamaha εχει πιο στιβαρο τροφοδοτικο,αρα καλυτερα ρευματα και αυτο τελικα ειναι πιο σημαντικο.
Το οτι μπορει βεβαια να βαλεις διπλα στον yamaha, εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη 6-7 κιλων,με 50-60 WRMS και να τον τσακισει ηχητικα ,ειναι ενα αλλο θεμα που καλυτερα να μην το πιασουμε και αποτρελλανουμε τον φιλο George GK.

Reaction score
581
Ο Yamaha είναι μονόδρομος σε αυτούς τους 3, o marantz είναι αδύναμος ενώ ο demon δείχνει χειρότερη κατασκευή εσωτερικά, εγώ έχω στήσει πάντως τον 603 και ήταν φοβερός φαντάζομαι ο 803 θα πετάει.

Reaction score
1.429
οι τελευταίες σειρες denon βγαζουν πολλα προβληματα... να το εχεις υποψη σου

gid

Reaction score
9.809
Ο Yamaha είναι μονόδρομος σε αυτούς τους 3, o marantz είναι αδύναμος ενώ ο demon δείχνει χειρότερη κατασκευή εσωτερικά, εγώ έχω στήσει πάντως τον 603 και ήταν φοβερός φαντάζομαι ο 803 θα πετάει.

...και δεδομένου ότι τα κλιπς είναι ευαίσθητα, ίσως δεν είναι απαραίτητο ο φίλος να πάει στον 803. Εκτός βέβαια αν αυτός έχει και άλλα έξτρα προσόντα.

Reaction score
2
Ευχαριστώ όλους για για την βοήθεια. Τώρα ξεκινάω και εγώ με τη στήσιμο του Hi Fi οπότε πιστεύω με την βοήθεια σας και τον καιρό θα αποκτήσω ακουστική εμπειρία.
δεν το ξερουμε,το πιο πιθανο να ειναι η ιδια μετρηση rms δηλαδη.Δεν εχει και τοση σημασια ομως,ο yamaha εχει πιο στιβαρο τροφοδοτικο,αρα καλυτερα ρευματα και αυτο τελικα ειναι πιο σημαντικο.
Το οτι μπορει βεβαια να βαλεις διπλα στον yamaha, εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη 6-7 κιλων,με 50-60 WRMS και να τον τσακισει ηχητικα ,ειναι ενα αλλο θεμα που καλυτερα να μην το πιασουμε και αποτρελλανουμε τον φιλο George GK.

Πολύ ενδιαφέρον. Ποιον ολοκληρωμένο θα πρότεινες στο ίδιο budget ?

Reaction score
7.004
Ευχαριστώ όλους για για την βοήθεια. Τώρα ξεκινάω και εγώ με τη στήσιμο του Hi Fi οπότε πιστεύω με την βοήθεια σας και τον καιρό θα αποκτήσω ακουστική εμπειρία.

Ο 803 κοστιζει λιγο κατω απο 800 ευρω,αλλα ειναι στην ουσια ενα αυτονομο ηχοσυστημα (απλα του βαζεις ηχεια και παιζει).Αρα δεν ειναι δικαιο να σου προτεινω ενισχυτη στα ιδια χρηματα. Υπαρχει ενισχυτης και με τα μισα χρηματα που παιζει καλυτερα,αλλα προφανως δεν κανει οτι κανει ο 803. Με την διαφορα των χρηματων,αγοραζεις και ενα network streamer και εχεις πιο μεγαλη ευελιξια σε μελλοντικη αναβαθμιση.
Πρεπει ομως να αποφασισεις τι ακριβως χρειαζεσαι.θελεις ενισχυτη με δικτυακες δυνατοτητες οπως ο 803? Αν ναι τοτε μην το πολυψαχνεις,ειναι η πιο καλη επιλογη με λογικο κοστος και θα οδηγησει μια χαρα τα ηχεια σου.
Θελεις να στησεις κατι με απλο δικαναλο ενισχυτη και streamer? Yπαρχουν αρκετοι ενισχυτες της κατηγοριας 400-600 ευρω που σαν δικαναλοι ενισχυτες ειναι καλυτεροι απο τον 803,τους οποιους μπορεις να συνδυασεις με ενα streamer.
Mηπως θελεις να βαλεις στο παιχνιδι laptop και να το χρησιμοποιεις σαν digital transport+streamer? Αν ναι τοτε πας σε κλασσικο δικαναλο ενισχυτη και usb dac.
Στη θεση σου (μιας και παντα εχει σημασια τι θα καναμε εμεις αν ειχαμε τον ιδιο προβληματισμο),θα εδινα 400-500 για εναν μτχ. ενισχυτη το πολυ 5ετιας (που με την κατρακυλα που εχουν παρει οι τιμες στα μτχ. μιλαμε για ενισχυτη κατηγοριας 900-1100 ευρω) και για ενα streamer στα 300-400 ευρω ή αν σε ενδιαφερει o συνδυασμος usb dac+laptop,για ενα dac κατηγοριας 200-400 ευρω.

Reaction score
18
Προσφατα ήμουν σε φίλο που είχε Klipsh πιο παλιας σειρας(RF νομιζω) και τα οδηγουσε μ'εναν ενισχυτη MARANTZ o οποιος δεν πρέπει να είχε τα watt που αναφαιρονται παραπανω.

Πανω στην συζητηση μου και δεδομενου οτι αυτο που ακουγα απο τα klipsh ήταν πραγματικα εξαιρετικό μου είπε δεν παίζουν τοσο πολυ σημασια τα watt .... ή μαλλον παιζουν.... αλλα υπάρχουν αρκετοι παραμετροι για να μπορει να οδηγησει σωστα το ηχείο. Θεωρω οτι δεν μομιζω να υπάρχει προβλημα και με τον NR1200. διορθωστε με και οι πιο εμπειροι .

Καλο θα ηταν να πας σε ένα καταστημα ώστε να ακουσεις κάποιους υπαρχουν αρκετες επιλογες.
Προσωπικα Yamaha με Klipsh "πολυ σκληραδα για να πεθάνεις"... o_O ..... Αλλα είναι προσωπικη αποψη.

Δεν νομιζω κάποιος απο τους παραπανω να μην μπορει να παιξει τα ηχεια τουλαχιστον ικανοποιητικα.
Φυσικα όλα έχουν να κανουν και με τι χρηματα μπορεις να διαθέσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos