DVD: ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ FIRMWARE

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
θελω να κανω καποιες πολυ απλες αλλαγες στο firmware ενος dvd player υπαρχει καποιος που μπορει να το κανει ?

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
1.024
Απάντηση: DVD: ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ FIRMWARE

To firmware είναι αρχείο εκτελέσιμο (EXE). Οι αλλαγές γίνονται σε source code (π.χ. ASM).
Για να αλλάξει firmware, σημαίνει διάβασμα κώδικα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και αρκετές μέρες ψάξιμο.
Δεν αξίζει τον κόπο...εκτός αν σου περισσεύει κανένα 10Κ. Βρες άλλη λύση για τις αλλαγές (π.χ. με παράλληλο μηχανισμό ή βοηθητική πλακέτα).

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
10k ειναι μαλλον πολλα χρηματα με 10κ παραγγελνω κατευεθειαν απο κινα τα player με τις αλλαγες που θελω ...καμμια αλλη ιδεα ?

Reaction score
1.024

Γιατί δεν λες τι θέλεις να κάνεις;

ΥΓ.
Αλλαγές σε firmware σε media player (με χρήση κώδικα open source linux) γίνεται...

Παραδείγματα που ΔΕΝ έκαναν αλλαγές στο firmware αλλά βάλαν ανεξάρτητη πλακέτα: sony playstation, filmnet κλπ
Σε firmware δεν αξίζει...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
1) θελω σε οποιοδηποτε dvd player της αγορας ( ενα οποιο να ειναι δεν με νοιαζει ουτε θελω να εχω τις τρελλες δυνατοτητες ) να μπορω να βαλω θεμα στο screen saver της δικιας μου επιλογης .

2) θελω να εχω την δυνατοτητα να μπορω να ενεργοποιω και να απενεργοποιω το screen saver κατα βουληση

3) χρειαζομαι μια δυνατοτητα που λεγεται menu display off δλδ καθε φορα που πατας play η αλλο comand δεν εμφανιζεται το ανλογο μηνυμα στην οθονη

4) και τελος χρειαζομαι το player να εχει την δυνατοτητα να ειναι σε κατασταση "repeat all" μονιμως αν μπορω να εχω και επιλογη μεσα απο το μενου για αυτο ακομα καλυτερα η αλλιως εαν μπορω να ορισω το πληκτρο play στο πανελ οταν το κανεις press and hold να ενεργοποιει το repeat all τοτε θα ηταν ζουπερ .

Θεωρητικα για καποιον που εχει γνωση του αντικειμενου δεν πρεπει να ειναι παραπανω απο δεκα λεπτα δουλεια ...

Φιλικα
Σακης πετροπουλος

Reaction score
1.024

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν γίνονται στα συνηθισμένα/φτηνά dvd.
Ίσως να μπορεί να αλλαχθεί το screen saver, αλλά μέχρι εκεί.

Θα πρέπει να βρεις ένα linux bluray player ή καλύτερα ένα media player (π.χ. egreat) και να γραφτεί κάποιος κώδικας από την αρχή, ο οποίος θα προστεθεί στον υπάρχοντα...

υγ. προφανώς δεν έχεις γνώσεις μικροϋπολογιστών...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
Re: Απάντηση: DVD: ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ FIRMWARE

φυσικα και δεν εχω γνωσεις μικρουπολογιστων αλλα απο οτι καταλαβα ουτε και εσυ εχεις .... Αλλαγες τετοιου τυπου για μια εταιρια σαν την Zoran που κατασκευαζει το τσιπακι και το λειτουργικο εναι υποθεση 10 λεπτων ..... Το προβλημα ειναι οτι ενας πελατης "λιανικης " η εστω καποιος που θελει 1000-2000 dvd players δεν μπορει να κουνησει ενα γιγαντα των ηλεκτρονικων για να του φιαξει κατι τετοιο ...

Μην μου προτεινεις media player κλπ .... η αναζητηση μου εχει να κνει με dvd αποκλειστικα και μονο ...

Ευχαριστω παντως για την αποψη σου ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.010
Απάντηση: Re: Απάντηση: DVD: ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ FIRMWARE

φυσικα και δεν εχω γνωσεις μικρουπολογιστων αλλα απο οτι καταλαβα ουτε και εσυ εχεις .... .
Είπες "πατάτα"...

Φιλικά, κι ενημερωτικά.

ο xenos είναι ολίγον τι "γκουρού" σε αυτά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
κωστα ...δεν νομιζω οτι ειπα πατατα .... μπορει να εχει απεριοριστες γνωσεις σε μικρουπολγιστες αλλα εκ του αποτελεσματος οι γνωσεις του ειναι ανεπαρκεις στον συγκεκριμενο μικρουπολογιστη κατι το οποιο δεν βρισκω κακο αλλα εκει πρεπει να μας διακρινει η ευθυτητα να λεμε οτι """"οκ σορρυ δεν εχω γνωσεις να ασχοληθω με το θεμα σου" απο το να προτεινουμε αλλαγες στοις προδιαγραφες που θετει ο """"πελατης """ στην συγκεκριμενη περιπτωση ...

Αρχιζει σιγα σιγα να με ενοχλει οτι μερικοι συμμετεχοντες "δογματιζονται" κατα καποιον τροπο ...σε εναν χωρο σαν και αυτο ο σκοπος ειναι η ανταλλαγη πληροφοριων και το¨"μοιρασμα " των οποιον γνωσεων διαθετει ευγενικα ο καθενας απο εμας ....

καταστασεις του τυπου βαλε αυτο και καθαρισες η του τυπου αλλαξε τις προδιαγραφες σου γιατι ετσι εγω θεωρω σωστο δεν ειναι και τοσο σωστες ...κατα την αποψη μου παντα ...

Φιλικα και παλι ευχαριστω για τις αποψεις και την συμμετοχη
Σακης Πετροπουλος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.010

Φίλε Σάκη, δε ξέρω που βλέπεις το "δογματισμό", μάλλον κάνεις λάθος. Τζάμπα και αδίκως "ενοχλείσαι". Μια παρέα είμαστε, και ο ένας παει να βοηθήσει τον άλλο, τίποτα παραπάνω.

Ο xenos σου έγραψε "προφανώς δεν έχεις γνώσεις μικροϋπολογιστών" και απαντώντας σε αυτό, έγραψες πως κι ο xenos δεν έχει γνώσεις μικροϋπολογιστών, κι η πραγματικότητα (το ξέρω σίγουρα, από πρώτο "χέρι") είναι πως έχει άπειρες γνώσεις μικροϋπολογιστών ο συγκεκριμένος άνθρωπος, άρα, καλώς ή κακώς, έγραψες "πατάτα".

Δεν μπορείς να "μπαλώσεις" αυτό που είπες, λέγοντας πως "μπορει να εχει απεριοριστες γνωσεις σε μικρουπολγιστες αλλα εκ του αποτελεσματος οι γνωσεις του ειναι ανεπαρκεις στον συγκεκριμενο μικρουπολογιστη", διότι, ασχέτως αν το καταλαβαίνεις ή όχι, αυτό που λες απλά δεν ...υπάρχει!

Τα υπόλοιπα είναι νά'χαμε να λέγαμε.

Reaction score
10
1) θελω σε οποιοδηποτε dvd player της αγορας ( ενα οποιο να ειναι δεν με νοιαζει ουτε θελω να εχω τις τρελλες δυνατοτητες ) να μπορω να βαλω θεμα στο screen saver της δικιας μου επιλογης .

2) θελω να εχω την δυνατοτητα να μπορω να ενεργοποιω και να απενεργοποιω το screen saver κατα βουληση

3) χρειαζομαι μια δυνατοτητα που λεγεται menu display off δλδ καθε φορα που πατας play η αλλο comand δεν εμφανιζεται το ανλογο μηνυμα στην οθονη

4) και τελος χρειαζομαι το player να εχει την δυνατοτητα να ειναι σε κατασταση "repeat all" μονιμως αν μπορω να εχω και επιλογη μεσα απο το μενου για αυτο ακομα καλυτερα η αλλιως εαν μπορω να ορισω το πληκτρο play στο πανελ οταν το κανεις press and hold να ενεργοποιει το repeat all τοτε θα ηταν ζουπερ .

Θεωρητικα για καποιον που εχει γνωση του αντικειμενου δεν πρεπει να ειναι παραπανω απο δεκα λεπτα δουλεια ...

Φιλικα
Σακης πετροπουλος
Αγαπητε Σακη,

Μερικα απο αυτα μπορω να τα κανω.

Αλλα ας ξεκινησω απο την αρχη.
Το θεμα που ανοιξες ειναι σε λαθος μερος και εχει λαθος τιτλο.
Εγω θα εβαζα τιτλο " αναζητω καποιον που μπορει να επεμβει σε firmware DVD ".
Ο σχεδιαστης ειναι ενα κιτρινακι με μεγαλα γυαλια καπου χαμενο στην Chenzhen και πιστεψε με, δε μιλαει καθολου για τη δουλεια του.

Απαντησεις :
Δεν μπορεις να επεμβεις με τον ιδιο τροπο σε ολα τα DVD. Ο λογος ειναι οτι δεν οχουν ολα το ιδιο chipset και οτι δεν διαθετουν ολα τα καταλληλα προγραμματα για να κανεις επεμβασεις.
Τα chipset που δεχονται επεμβασεις ειναι τα Mediatek ( MTK ) και ειδικα το 1389.

Τωρα αν γνωριζεις γλωσσα μηχανης και ΗΕΧ μπορεις να κανεις αρκετα αρκει να ξερεις που θα πας και τι θα αλλαξεις.
Αυτο προυποθετει να εχεις το αρχειο του firmware στον υπολογιστη η να μπορεις να το τραβηξεις απο το player.

Screen saver on/off εχουν σχεδον ολα, επισης και repeat. Οποτε δεν χρειαζεται να επεμβεις.

Αλλαγη screen saver δεν εχω κανει αλλα γινεται.
Αλλαγη background image γινεται και εχω κανει, οπως και καθολου εικονα.
Menou display off γινεται, αλλα θα ειναι μονιμα off.
Επισης προσθηκη ελλ. υποτιτλων, αλλαγη του καδρου και της θεσης των υποτιτλων.

Και το κυριοτερο : επαναφορα χτυπημενου firmware σε DVD , αλλα αυτο δεν το λεω....:126:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
ok λοιπον περιμενω πμ η τηλφωνο αν μπορουμε να δουλεψουμε παρεα η απλως να σου εξηγησω και λιγο καλυτερα τι θελω γιατι το διαβασες λιγακι βιαστικα . ( ειναι και καμμια φορα δυσκολο να εξηγησεις τι ακριβως θελεις μεσα σε 5-6 γραμμες )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
22940-91111
6944879399

Reaction score
1.024
Απάντηση: Re: DVD: ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ FIRMWARE

...

...
Βασικά και αυτά γίνονται... έτσι:
...Παραδείγματα που ΔΕΝ έκαναν αλλαγές στο firmware αλλά εβάλαν ανεξάρτητη πλακέτα: sony playstation, filmnet κλπ
Σε firmware δεν αξίζει...
αλλά παρόλο που είναι φτηνή λύση, είναι εκτός των προδιαγραφών, οπότε δεν σου κάνει.
Καλή συνέχεια

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
xenos ... μιλας μια γλωσσα που δεν καταλαβαινω

Θελεις να μου πεις οπτι μπορω να παρω το Χ καταληλο dvd player της αγορας και να προσθεσω μια πλακετα που να κανω ολα αυτα που χρειαζομαι ? αν ναι τοτε μπορω να δω και αυτη την εναλλακτικη.

γενικα δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχουν οι αναφορες σε playstation η filmnet με το δικο μου θεμα .

Θεωρητικα ενας προγραμματιστης ο οποιος μπορει να διαβασει το firmware απο το Χ dvd ( ηδη εχω αρχισει να συγκεντρωνω μερικα απο διαφορα τσιπακια zoran και mediatek ) εαν μπορει να καταλαβει την γλωσσα και τον κωδικα θα μπει μεσα θα γραψει δεκα γραμμες software και εχουμε τελειωσει ....

Εαν η προσεγγιση μου ειναι λαθος σε παρακαλω βοηθησε με να καταλαβω τι εχω κανει λαθος

Reaction score
1.024

Δεν μπορείς να καταλάβεις το firmware (τα 0 και 1 δεν είναι γλώσσα). Αυτό δεν έχεις καταλάβει.
Όλα τα προγράμματα είναι ένας συνδιασμός με εντολές σε αγγλικές λέξεις, όχι 0 και 1. Όταν θέλεις αλλαγές σε πρόγραμμα τέτοιο (με αγγλικές εντολές) είναι εύκολες. Τα 0 και 1 είναι τόσο μπερδεμένα με ανακατεμένες εντολές, δεδομένα (π.χ. εικόνες), άλλη σαβούρα που μετά από πολλές μέρες/μήνες ψάξιμο, μπορείς να αποκτήσεις άποψη της γενικής λειτουργίας του προγράμματος ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Τα 0 και 1 που διαβάζεις από το τσιπάκι, δεν είναι εύκολα αξιοποιήσιμα -ειδικά σε 10λεπτο- (δεν μπορείς να αλλάξεις την λειτουργία του προγράμματος έτσι απλά, αλλά μπορείς να αλλάξεις δεδομένα -π.χ. εικόνες φόντα κλπ ή παραμέτρους π.χ. κλειδώματα του στύλ ΝΑΙ ή ΟΧΙ).

Αυτό που σου περιγράφω, είναι ότι μπορεί να μπει ένα τσιπάκι (μικροελεγκτής) μεταξή του SFH δέκτη υπερύθρων και της πλακέτας του dvd και να αγνοεί τις εντολές του remote commander ή να τις τροποποιεί όπως θέλεις εσύ.
Π.χ εσύ να πατάς το play για 1 sec και αυτό να στέλνει την εντολή auto repeat στην πλακέτα.
Φυσικά μπορούν να πιαστούν και τα πλήκτρα της πρόσοψης για τροποποίηση.

Αυτό έγινε και με τα filmnet/playstation. Δεν μπόρεσαν να "αλλάξουν" την λειτουργία (δηλαδή να τροποποιήσουν το firmware) παρ'όλο που όλος πλανήτης ενδιαφερόταν, αλλά κάναν λύση με βοηθητικό τσιπάκι τροποποίησης "συμπεριφοράς".

Αν θέλεις να έχεις custom firmware, θα πρέπει να το ζητήσεις από τις κατασκευάστριες εταιρίες των dvd στην Κίνα (υπάρχουν OEM manufacturers που βάζουν πάνω ότι φίρμα θέλεις με ότι λειτουργίες θέλεις). Αλλά δεν γνωρίζω κόστος.

Τα media player που ανέφερα, είναι embedded linux έτοιμες πλακέτες που ΕΧΟΥΝ το πρόγραμμα τους μαζί και μπορεί οποιοσδήποτε (σχεδόν) προγραμματιστής να κάνει αλλαγές.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Reaction score
0

Δεν μπορείς να καταλάβεις το firmware (τα 0 και 1 δεν είναι γλώσσα). Αυτό δεν έχεις καταλάβει.
Όλα τα προγράμματα είναι ένας συνδιασμός με εντολές σε αγγλικές λέξεις, όχι 0 και 1. Όταν θέλεις αλλαγές σε πρόγραμμα τέτοιο (με αγγλικές εντολές) είναι εύκολες. Τα 0 και 1 είναι τόσο μπερδεμένα με ανακατεμένες εντολές, δεδομένα (π.χ. εικόνες), άλλη σαβούρα που μετά από πολλές μέρες/μήνες ψάξιμο, μπορείς να αποκτήσεις άποψη της γενικής λειτουργίας του προγράμματος ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Τα 0 και 1 που διαβάζεις από το τσιπάκι, δεν είναι εύκολα αξιοποιήσιμα -ειδικά σε 10λεπτο- (δεν μπορείς να αλλάξεις την λειτουργία του προγράμματος έτσι απλά, αλλά μπορείς να αλλάξεις δεδομένα -π.χ. εικόνες φόντα κλπ ή παραμέτρους π.χ. κλειδώματα του στύλ ΝΑΙ ή ΟΧΙ).

Αυτό που σου περιγράφω, είναι ότι μπορεί να μπει ένα τσιπάκι (μικροελεγκτής) μεταξή του SFH δέκτη υπερύθρων και της πλακέτας του dvd και να αγνοεί τις εντολές του remote commander ή να τις τροποποιεί όπως θέλεις εσύ.
Π.χ εσύ να πατάς το play για 1 sec και αυτό να στέλνει την εντολή auto repeat στην πλακέτα.
Φυσικά μπορούν να πιαστούν και τα πλήκτρα της πρόσοψης για τροποποίηση.

Αυτό έγινε και με τα filmnet/playstation. Δεν μπόρεσαν να "αλλάξουν" την λειτουργία (δηλαδή να τροποποιήσουν το firmware) παρ'όλο που όλος πλανήτης ενδιαφερόταν, αλλά κάναν λύση με βοηθητικό τσιπάκι τροποποίησης "συμπεριφοράς".

Αν θέλεις να έχεις custom firmware, θα πρέπει να το ζητήσεις από τις κατασκευάστριες εταιρίες των dvd στην Κίνα (υπάρχουν OEM manufacturers που βάζουν πάνω ότι φίρμα θέλεις με ότι λειτουργίες θέλεις). Αλλά δεν γνωρίζω κόστος.

Τα media player που ανέφερα, είναι embedded linux έτοιμες πλακέτες που ΕΧΟΥΝ το πρόγραμμα τους μαζί και μπορεί οποιοσδήποτε (σχεδόν) προγραμματιστής να κάνει αλλαγές.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός
+100
Πολύ ωραίος και σωστός.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
λυπαμαι αλλα η αποψη σου τελικα δεν ειναι σωστη ....

--- σε οτι αφορα την εικονα η αλλαγη γινεται με ενα CD το οποιο περιεχει μεσα την αναλογη γλωσσα αλλαγες και εντολες για το firmware το οποιο αποθηκευεις στον υπολογιστη σου το οποιο περιεχει μεσα ενα αρχειο σε jpg, το οποιο και ειναι η εικονα του screen saver και καθε φορα που θελεις να αλλαξεις εικονα γραφεις το ιδιο CD ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ JPG ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ .μετα το φορτωνεις στο πλαυερ το αποθηκευει και τελος.

---- σε οτι αφορα τις αλλαγες παραδειγματς χαριν για την επαναληψη ο κυριος Νικος Τσαγκαρακης (ο οποιος ειδε το ποστ και με καλεσε μεσω email ) ηδη το εχει κανει σε dvd player με chip Mediatek και απο μερα σε μερα περιμενω τις επομενες αλλαγες και φυσικα να πληρωσω τον ανθρωπο .

---- Οι αλλαγες που ζητησα ηταν σχετικα ευκολες οπως αναφερα στην αρχη του ποστ εκεινο που καθυστερει λιγακι ειναι να δωσω διπλη εντολη στο πληκτρο play οπως ακριβως την ζητησα δλδ να μπορει να πατησεις press and hold στο μπουτον play στο πανελ να ενεργοποιει την λειτουργια "repeat all " Φυσικα εαν δεν τα καταφερει για καποιο λογο εχουμε ηδη την δυνατοτητα να ενεργοποιουμε την κατασταση "repeat all " στο start up σαν default . ( το οποιο ειναι και το ζητουμενο μου )

---Ο συγεκριμενος προγραμματιστης ενω μπορεσε να δουλεψει πολυ ευκολα σε τσιπακι της mediatek στο αντιστοιχο τσιπακι της zoran τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα για λογους τους οποιους εγω δεν γνωριζω .

---τελος αν καποιος απο τους συμμετεχοντες χρειαζεται να αλλαξει κατι σε firmware σε τσιπακι mediatek μπορει να μου κανει πμ να του συστησω τον συγκεκριμενο προγραμματιστη . Μεχρι σημερα για να μου κανει ολες τις αλλαγες που ζητησα ( εκρεμει η αλλαγη του play στο πανελ ) με εχει χρεωσει 300Ευρω .

Φιλικα
Σακης Περοπουλος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.128
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam