DVI Switch

Reaction score
27
Καλησπέρα σας. Έχω στο σαλόνι μου εναν υπολογιστή του οποίου η κάρτα γραφικών συνδέεται με μια τηλεόραση FullHD Samsung μέσω DVI->HDMI καλωδίου και με εναν προβολέα Sanyo Z4 720p μέσω component. Δυστυχώς το component είναι 8 μέτρα και η εικόνα που προβάλλεται δεν είναι και η καλύτερη δυνατή μιας και το σήμα φθάνει εξασθενημένο.

Ξεκίνησα λοιπόν να αλλάξω απο αναλογικό σε ψηφιακό. Προμηθεύτηκα ενα καλώδιο DVI->HDMI 10 μέτρων το οποίο ταξιδεύει σήμα άψογα έως και 1080p. Δοκιμασμένο και στην τηλεόρασή μου και σε άλλον προβολέα.

Όμως η κάρτα γραφικών μου δεν με αφήνει να συνδέσω και τα δύο στις 2 θύρες DVI που διαθέτει παρα μόνο στη μια. Χίλιες δοκιμές έχουν γίνει, χίλιες αλλαγές drivers, έχω καταλήξει οτι η κάρτα είναι περίεργη σε αυτό το θέμα. (Asus GTX280 1GB)

Επειδή η κάρτα κόστισε 300 ΕΥΡΩ όταν την είχα πάρει δεν διαθέτω χρήματα για να την αλλάξω είτε είναι προβληματική η δεύτερη DVI της είτε είναι θέμα ασυμβατότητας. Το σίγουρο είναι οτι στην πρώτη θύρα DVI παίζει και η τηλεόραση και ο προβολέας άψογα και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σκέφτομαι λοιπόν την αγορά ενός πολύ απλού χειροκίνητου switch 2 DVI -> 1 DVI που έχω ανακαλύψει στην αγορά το οποίο είναι και HDCP compliant όπως αναφέρουν τα χαρακτηριστικά του.

Το ερώτημά μου είναι απλό:

To switch στο site της κατασκευάστριας εταιρίας αναφέρεται ως switch 2 εισόδων DVI και 1 εξόδου DVI. Ενώ εμένα με ενδιαφέρει το αντίστροφο, να συνδέσω τον υπολογιστή στην μια "έξοδο" DVI και την τηλεόραση και τον προβολέα στις 2 "εισόδους". Θα λειτουργήσει αυτό σωστά ή όχι? Λειτουργεί έτσι η σύνδεση DVI ή είναι συγκεκριμένη η κατεύθυνση?

Reaction score
0
Νομίζω οτι ψάχνεις για DVI spliter.Aν δεν βρείς μπορείς να συνδεσεις στη κάρτα γραφικών εναv ανταπτορα dvi σε hdmi και μετα ενα hdmi spliter και μετα πάλι ανταπτορα ή καλώδιο hdmi σε hdmi.

Η αλλη λύση ισως ευκολότερη και οικονομηκότερη είναι να αλάξεις την καρτα γραφικών.

Reaction score
27
Εξαιρετική ιδέα ο splitter, αν όντως δουλέψει, και τον βρήκα με μόλις 10 ΕΥΡΩ περίπου. Να αλλάξω την κάρτα αποκλείεται, αφού είναι GTX280 και είχα δώσει περιουσία για να την πάρω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.