Eγκαινια Φωτογραφικου καταστηματος με Live Φωτογραφιση Μοδας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.349
Απάντηση: Eγκαινια Φωτογραφικου καταστηματος με Live Φωτογραφιση Μοδας.

αυτά. Γιάννη, μπράβο για όλη την οργάνωση και την επίδειξη, να είσαι καλά που μας προσκάλεσες και περάσαμε ένα υπέροχο φωτογραφικό (και όχι μόνο) βράδυ!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319
Re: Απάντηση: Eγκαινια Φωτογραφικου καταστηματος με Live Φωτογραφιση Μοδας.

Σουπερ οι φωτογραφιες και απο οτι φαινεται και η ολη εκδηλωση... Μπραβο Γιαννη...

...μια ερωτησουλα...αν και οι καιροι δυσκολοι, αλλα το καταστημα εχει πληρη γκαμα απο φακους και μηχανες? Συναγωνιζεται τα αθηναικα τουλαχιστον? Γιατι στο παλιο, απο οσο θυμαμαι δεν ειχε μεγαλο στοκ σε φακους και μηχανες και στη βιτρινα ειδα δινει βαρος σε αλμπουμ και εκτυπωσεις...
Hλια ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια κατ αρχην.

Εχεις εν μερει δικιο, απλα κανουν μια καλη προσπαθεια ν ανανεωθουν.
Πιστευω να μπορουν ανετα να κοντραρουν σε επιπεδο εξυπηρετησης τουλαχιστον τα αθηναικα μαγαζια.

Στοκ μεγαλο σε πολυ εξιδεκευμενα προιοντα οπως λες , δεν υπαρχει πουθενα.
Αλλα νομιζω πως σε μια μερα ολα ερχονται.

Επισης μιας κ ειναι και αντιπροσωπος κ διανομεας πολλως προιοντων , πιστευω θα μας εξυπηρετει,

Και στο θεμα των τιμων , μιας και εγινε μια μικρη νυξη κ συζητηση, θα εχουμε κατι ακομα καλυτερο , μια ακομη καλυτερη τιμη και εξυπηρετηση σαν μελη του AV SITE.

:119:

Aυτο πιστευω λεει πολλα.

Ιδωμεν...!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

Kώστα απορία:
Παρατηρώ μια σχετική κιτρινίλα στις φώτο σου(ειδικά με το μοντέλο).
Ισχύει;
Αν ναί τότε προς τι αυτή;
Ή να ξαναρυθμίσω την οθόνη μου;
η απαντηση πιστευω ...

επειδή δε προλαβαίνω να ασχοληθώ (συγνώμη γιάννη μου αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο) θα σας δείξω φωτός χωρίς να τις "σενιάρω" λιγάκι, χωρίς δηλαδή καμιά επεξεργασία στο φωτοσόπ. Θα είναι φωτός από jpg κατευθείαν από τη μηχανή, με ένα resize μόνο. Φυσικά, τα έχω όλα σε raw, αλλά που χρόνος για να "φτιάξω" εκθέσεις, WB, σάρπενινγκ, κλπ κλπ κλπ, οπότε πάρτε ότι βγήκε, όπως βγήκε. (δυστυχώς ούτε στη μηχανή δεν ασχολήθηκα με τις ρυθμίσεις, διότι λέω "ε, raw βγάζω, θα τα φτιάξω αργότερα".... κούνια που με κούναγε, που χρόνος!)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

1000 μπράβο παίδες!!
:607:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

Απλα να προσθεσω πως ο χωρος ηταν πολυ μικρος, στεναχωρος.

Οποτε δεν μπορουσαμε να "παιξουμε" πολυ με το φωτισμο και τις αποστασεις.

Γι αυτο κ το αποτελεσμα ειναι ελαφρως φλατ, απο θεμα φωτισμου.

Δεν μπορουσα να βαλω καλά τα κοντρα...

Βεβαια δεν ηταν παρα μονο μια επιδειξη κ οχι αξιοποιηση στο επακρο των δυνατοτητων της μηχανης.

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Eγκαινια Φωτογραφικου καταστηματος με Live Φωτογραφιση Μοδας.

Και στο θεμα των τιμων , μιας και εγινε μια μικρη νυξη κ συζητηση, θα εχουμε κατι ακομα καλυτερο , μια ακομη καλυτερη τιμη και εξυπηρετηση σαν μελη του AV SITE.

:119:

Aυτο πιστευω λεει πολλα.

Ιδωμεν...!
Να το έχουμε υπ' όψη μας και οι εμείς οι Αθηναίοι δηλαδή (μέσω ταχυδρομείου κυρίως, αν και τριήμερο για φωτο-ψώνια στη συμπρωτεύουσα δε θα με χάλαγε καθόλου!).

Reaction score
143

Με την πρωτη ευκαιρια να μας θυμισει ο Κωστας με τι φακους ηρθε τελικα και αν -στον συγκεκριμενο χωρο- αντιμετωπισε προβλημα με τις εστιακες αποστασεις... επειδη σε αρκετες βλεπω κομμενα καδρα, ηταν θεμα απροσεχτου καδραρισματος ή φακου? Και αν βρει χρονο και εχει καταλληλο προγραμμα με φιλτρα, ας μου πει και με ποια εστιακη αποσταση τραβηξε το μεγαλυτερο ποσοστο φωτογραφιων (του μοντελου οχι τις γενικες)... δευτερευοντως,με τον υπαρχων φωτισμο, αντιμετωπισε προβλημα ταχυτητας χωρις χρηση φλας και σε τι διαφραγμα και iso ηταν ΟΚ? Ολες ηταν στο f2 ή χωρουσε και πιο κλειστο? Ανεβηκε πανω απο 400iso?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.349

Με την πρωτη ευκαιρια να μας θυμισει ο Κωστας με τι φακους ηρθε τελικα και αν -στον συγκεκριμενο χωρο- αντιμετωπισε προβλημα με τις εστιακες αποστασεις... επειδη σε αρκετες βλεπω κομμενα καδρα, ηταν θεμα απροσεχτου καδραρισματος ή φακου? Και αν βρει χρονο και εχει καταλληλο προγραμμα με φιλτρα, ας μου πει και με ποια εστιακη αποσταση τραβηξε το μεγαλυτερο ποσοστο φωτογραφιων (του μοντελου οχι τις γενικες)... δευτερευοντως,με τον υπαρχων φωτισμο, αντιμετωπισε προβλημα ταχυτητας χωρις χρηση φλας και σε τι διαφραγμα και iso ηταν ΟΚ? Ολες ηταν στο f2 ή χωρουσε και πιο κλειστο? Ανεβηκε πανω απο 400iso?
πω πω, κατεβατό ερωτήσεων! :116:

λοιπόν, πήγα με 2 φακούς, όπως είχα πει, με τον 150 mm f2 και τον 14-35 mm f2.

έβγαλα μερικές στην αρχή με τον 150-άρη (καθαρά πορτραίτα με f2 και iso 800 όλες) και μετά φόρεσα τον 14-35 και δεν ξανα-άλλαξα φακό.

δεν είχα πρόβλημα με εστιακές αποστάσεις, ο 14-35 (28-70 κατ' αντιστοιχία 35mm) με κάλυψε πλήρως.

χρησιμοποίησα όλο το εύρος του 14-35 σε ίσες "δόσεις" θα έλεγα, με λίγο περισσότερο το ευρυγώνιο άκρο, εφόσον πλησίαζα αρκετά το "θέμα".

τα "κομμένα κάδρα" που λες, είναι θέμα κροπαρίσματος για να σας δείξω μόνο κάποια συγκεκριμένα κομμάτια των φωτογραφιών (έπεσε γενναιότατο κροπ) με το σκεπτικό ότι δε κάνω "διαγωνισμό φωτογραφίας" με τον πχ γιάννη, αλλά απλά σας δείχνω κάποια στιγμιότυπα.

δεν είχα πρόβλημα με τον υπάρχον φωτισμό για άφλασες. ο γιάννης μου πρότεινε πολλές φορές να συνδέσω κανα ομπρελάτο φλας με τη μηχανή μου, αλλά δε μου χρειαζότανε. κατά βάση χρησιμοποιούσα f2-2,8 αλλά δεν το πολυσκέφτηκα για να σηκώσω μέχρι f8. από ΑΣΑ το είχα στο "αυτόματο" και οι περισσότερες είναι στα 800, με εύρος κυρίως από 400 έως 1600. κάτω από 400 ασα δεν πρέπει να έχω καμιά φωτό, εκτός από 3-4 που είναι με φλας, όπως η παρακάτω που είναι σε ασα 200 και εφ 2,2 (εδώ δείχνω όλο το κάδρο μου, και σε μπόλικο μέγεθος, ενώ πριν έδειξα ένα κροπαρισμένο τμήμα της εν λόγω φωτό και αρκετά μικρότερη σε μέγεθος):

ξέρεις, τα κλασσικά "λάθη", με το θέμα στο κέντρο, κλπ κλπ κλπ:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.349

ορίστε άλλες 3 φωτός σε μεγάλο μέγεθος, χωρίς κροπ.

οι 2 είναι χωρίς φλας, στα 800 ασα και εφ 2.8 το πορτραίτο και εφ 4 η γενική λήψη του χώρου.

η μεσαία, με το μοντέλο πάνω στη μηχανή, είναι με φλας, ασα 200, εφ 2,2.

αν θέλετε 1-2 φωτός να κάτσω να τις επεξεργαστώ από το raw αρχείο για να δείτε τι αποτέλεσμα μπορώ να έχω, πείτε μου. ξέρω καλά πάντως, πως μπορώ να έχω κλάσεις καλύτερο τελικό αποτέλεσμα μετά από επεξεργασία...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.319
Κωστα ειμαστε σιγουροι 1000% οτι αν κατσεις να τις δουλεψεις.......

θα ξεφυγουμε πολυ μετα!!!!

Ειναι γεγονος δηλαδη , στανταρ , τι να λεμε τωρα.

Και σ ευχαριστουμε ολοι για την υπεροχη καλυψη του γεγονοτος.
Να σαι καλα πραγματικα!!!

Ετοιμασα κι ενα μικρο teaser video θα το ανεβασω σε λιγακι !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.349

άντε και μια έτσι, δωρεάν που λένε, μετά επεξεργασίας. αυτή που φαίνεται αμέσως από πάνω.
είναι σε φουλ μέγεθος (4,3ΜΒ), και από iso, όπως είπα, στα 800, χωρίς φλας.

στα γρήγορα, επεξεργασία του raw σε 30 δευτερόλεπτα κι ότι προλάβεις που λένε...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.224
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi