East Electronics για γελια η για κλαμματα…

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.799
Ιστοριες για αγριους για να συνειδητοποιησουμε τι επαγγελματιες υπαρχουν στην Αθηνα. Δεν θα μιλησω για την εικονα του καταστηματος που θυμιζει παρακμιακο σερβις της δεκαετιας του 60. Δεν θα μιλησω για το υφος το μαγκικο του υπαλληλου, γιου , ανιψιου του ιδιοκτητη. Θα μιλησω μονο για την εμπειρια.
Ειχα παρει πριν πολλα χρονια ενα tuner sony το οποιο δεν εβαλα ποτε στην μπριζα απλα ειχα την διαβεβαιωση του πωλητη οτι δουλευει κανονικα. Πηρα λοιπον ενα τηλ στην east electronics να ρωτησω εαν ειναι εφικτο, ποσο κοστιζει και εαν αξιζει το σερβις του εν λογω tuner. Περασαν 3 μηνες απαντηση δεν πηρα, θεωρησα οτι μαλλον δεν ειναι δυνατο η δεν αξιζει το φτιαξιμο. Αρχισα λοιπον να ψαχνω για νεο tuner.
Καποια στιγμη λεω δεν παιρνω ενα τηλ καλου κακου να ρωτησω πριν το ξεγραψω…. Ουτε θυμοταν βεβαια τι ειχαμε πει.
Τελικα μου λεει αξιζει τον κοπο να το φτιαξεις και οτι και να εχει πανω απο 50 ευρω δεν θα παρει. Το παω λοιπον ενα Σαββατο. Μου λεει ο αλλος μαγκας εντος της εβδομαδας θα ειναι ετοιμο θα ενημερωσουμε τηλεφωνικα το αλλο Σαββατο να το παρεις. Τους ειχα πει οτι μονο Σαββατο μπορω να κατεβω. Περναει η εβδομαδα τηλεφωνο τιποτα. Παρασκευη βραδυ τους παιρνω τηλ ουτε ξερανε τι γινεται. Τους λεω παιδια εαν εχετε φορτο δουλειας να το παρω να το παω αλλου δεν πειραζει. Με παιρνουν πισω σε 15 λεπτα μου λενε μολις ο κουριερ εφερε τα ανταλλακτικα το πιανουμε, αυριο πρωι θα ειναι ετοιμο. Βρε σατανικη συμπτωση μολις να κλεισουμε το τηλ να μπει ο κουριερ με τα ανταλλακτικα….
Παω το Σαββατο το δινουν στον παγκο τους ρωταω παιζει ενταξει; Μου απανταει « ναι ολα καλα» μετα σκεφτεται λιγο και ρωταει « επαιζε… δεν επαιζε καλα;»
Κοιταω τις μπορνες rca out και τις υποδοχες της κεραιας ηταν με ενα δακτυλο σκονης πανω. Ρωταω «δεν τα καθαρισατε αυτα;» Και βγαζει ενα αζαξ κατω απο τον παγκο ψεκαζει μια πετσετα και τα καθαριζει. Μου ηρθε η εικονα του τυπου στο big fat greek wedding που ψεκαζε τα παντα με καθαριστικο τζαμιων. Ρωταω «με αζαξ;» Μου λεει « ναι εμεις ολα εδω τα καθαριζουμε ετσι, μια χαρα». Ρωταω εαν εχουν μια κεραια (300ohm με spades) να δοκιμασουμε μου λεει δεν εχουμε τετοια. Λεω μαγοι ειναι ρε παιδι μου, ελεγξαν ενα tuner χωρις κεραια και χωρις να το συνδεσουν σε ενισχυτη… μαγεια… εχουν ανεβει πιστα. Οι μπορνες ειχαν τοση σκονη που ειχε 15 χρονια να μπει καλωδιο. Σιγουρος πια για το που εμπλεξα ρωταω τι εργασια εγινε μου λεει καθαρισμος (αζαξ), συντονισμος, αλλαγες πυκνωτων. Λεω μπορεις να μου δωσεις σε μια λιστα τι εγινε να ξερω; Μου δινει ενα στυλο και μου λεει σημειωσε το εσυ πανω στο χαρτι… μη φανει η δικη του γραφη βεβαιως. Λεω θελω να το ανοιξω να δω την εργασια. Μου λεει γιατι να το ανοιξεις ειναι ΟΚ.
Ποσο κοστισε; 48 ευρω…. Οσο ειχαμε πει… χωρις αποδειξη… που δεν το ειχαμε πει.
Κεραια σε ολη την Αθηνα πουθενα. Παρηγγειλα απο το amazon, ηρθε προ 2-3 ημερων. Το δοκιμασα. Συντονισμος πουθενα. Το στερεο (επιλογη με κουμπι) δεν δουλευει … μονο μονοφωνικος ηχος.
Αυτα.
Δεν ειναι τα 50 ευρω.. καλοφαγωτα. Πες οτι μου επεσε ενα 50αρι στο δρομο. Κλαιω δυο σαββατα που ο χρονος μου ειναι ανυπαρκτος. Και η στενοχωρια για την συμπεριφορα. Λεω τι να κανεις τωρα…. Να κατεβεις να πλακωθεις; Οχι το σοφο ειναι να περιγραψεις τι εγινε σε ολους οσους εχουν σκοπο να χρησιμοποιησουν τις υπηρεσιες τους. Και να ψαξω εναν σοβαρο μαστορα αν μπορει να φτιαξει το tuner η να παρω αλλο μιας και ειχα πολλες και πολυ ενδιαφερουσες προτασεις.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.324
Καλησπέρα. Χωρίς να έχω κάποια σχέση με τον Σάκη παρά μόνο σαν πελάτης, δύο μηχανήματα μου (Pioneer and Advance Paris) τα συντήρησε σε άψογη κατάσταση ηχητική και εμφανισιακή. Λυπάμαι αν στην δική σου περίπτωση δεν έδωσε την ανάλογη προσοχή δυστυχώς. Όσων αφορά τον χώρο θα συμφωνήσω μαζί σου είναι σε λίγο παρακμιακή κατάσταση. Καλό είναι να ακούγονται όλα και να βελτιώνεται ο κάθε επιχειρηματίας ειδικά αν είναι σαν τον Σάκη ο οποίος το κατέχει το άθλημα ειδικά στα γιαπωνέζικα.

Reaction score
886
Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα καταστήματα σέρβις και έχουν υπερβολικό φόρτο. Το αποτέλεσμα είναι οι προχειροδουλειές. Και σε άλλο σέρβις που προτείνεται από πολλούς εδώ μέσα, για μια συσκευή έχω πάει 4 φορές...

Reaction score
2.332
Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα καταστήματα σέρβις και έχουν υπερβολικό φόρτο. Το αποτέλεσμα είναι οι προχειροδουλειές. Και σε άλλο σέρβις που προτείνεται από πολλούς εδώ μέσα, για μια συσκευή έχω πάει 4 φορές...
Ε τότε τι πιο τίμιο από το να μην αναλαμβάνουν την δουλειά η έστω να είναι ξεκάθαροι στους χρόνους που θα απαιτηθούν!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.128
χωρίς επίσης να έχω καμία απολύτως σχέση με τον Πετρόπουλο μια δυο πεντεξ παρατηρήσεις

1.Αν δεν σου αρέσει το μαγαζί σαν εικόνα..δεν μπαίνεις
2.Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος συμπεριφοράς...φεύγεις
3.Εφόσον έκρινες από την αρχή ότι σε είχαν γράψει στο 3μηνο...και έβλεπες ότι δεν υπήρχε η εκτίμηση -συνεννόηση που ήθελες γιατί το πήγες?
4.Το σέρβις ηλεκτρονικών δεν είναι πλυντήριο αυτοκινήτων μέσα-έξω....δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να καθαρίζει τις βρωμιές σου... (πλην του εσωτερικού γιατί αφορά την επισκευή)...εκτός κ αν ζητηθεί από τον πελάτη ή το κάνει ο μάστορας οικειοθελώς
5. Προσωπικά αν μου ζητούσες εκ νέου το άνοιγμα της συσκευής για να δεις την επισκευή....δηλαδή να χαζέψεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις...θα σε χρέωνα έξτρα
5. για την 50άρα που έδωσες χωρίς απόδειξη υπεύθυνος είσαι εσύ και μόνο...
6. υποχρέωση του σέρβις είναι να σου δείξει ότι παίζει μπροστά σου...κάτι που βλέπω δεν έγινε κακώς... αλλά συνηγόρησες και εσύ

Υ.Γ. σορρυ αν κατάλαβα καλά....αλλά μας άνοιξες ένα νήμα για να γράψεις σήμερα για ένα περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια γιατί ακριβώς?

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.799
χωρίς επίσης να έχω καμία απολύτως σχέση με τον Πετρόπουλο μια δυο πεντεξ παρατηρήσεις

1.Αν δεν σου αρέσει το μαγαζί σαν εικόνα..δεν μπαίνεις
2.Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος συμπεριφοράς...φεύγεις
3.Εφόσον έκρινες από την αρχή ότι σε είχαν γράψει στο 3μηνο...και έβλεπες ότι δεν υπήρχε η εκτίμηση -συνεννόηση που ήθελες γιατί το πήγες?
4.Το σέρβις ηλεκτρονικών δεν είναι πλυντήριο αυτοκινήτων μέσα-έξω....δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να καθαρίζει τις βρωμιές σου... (πλην του εσωτερικού γιατί αφορά την επισκευή)...εκτός κ αν ζητηθεί από τον πελάτη ή το κάνει ο μάστορας οικειοθελώς
5. Προσωπικά αν μου ζητούσες εκ νέου το άνοιγμα της συσκευής για να δεις την επισκευή....δηλαδή να χαζέψεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις...θα σε χρέωνα έξτρα
5. για την 50άρα που έδωσες χωρίς απόδειξη υπεύθυνος είσαι εσύ και μόνο...
6. υποχρέωση του σέρβις είναι να σου δείξει ότι παίζει μπροστά σου...κάτι που βλέπω δεν έγινε κακώς... αλλά συνηγόρησες και εσύ

Υ.Γ. σορρυ αν κατάλαβα καλά....αλλά μας άνοιξες ένα νήμα για να γράψεις σήμερα για ένα περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια γιατί ακριβώς?
Το περστατικο συνεβη πριν 20 μερες.
δικαιωμα σου να υπερασπιστεις τον κολλητο σου. Ως εκει.
Η εικονα του μαγαζιου εκ των υστερων κουμπωνει με το τι καναν δεν θα με απασχολουσε εαν καναν σωστα την δουλεια τους.
Η συμπεριφορα ηταν προβληματικη οταν πηγα να παρω το μηχανημα οχι οταν το αφησα. Εκει ηταν πολυ εξυπηρετικοι.
Οι 3 μηνες γραψιμο το δικαιολογησαν οτι δεν ειδαν το μηνυμα με το μοντελο που του ειχα στειλει με mail.
Για το 50αρι ηταν απλη αναφορα δεν ηταν αυτο που κυριως με απασχολησε.
Και τελος με ποιο δικαιωμα εσυ θα μου πεις ποιο νημα ανοιξω; Εαν δεν σου αρεσει μα μην συμμετεχεις. Αντε μπραβο κανε μου τη χαρη.
ΥΓ ασε εκεινο το να καθαριζει λες τις βρωμιες σου… μαζεψου γιατι γινεσαι επικινδυνα προσβλητικος.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
81.128
Το περστατικο συνεβη πριν 20 μερες.
άρα έχεις δικαίωμα να το πας πίσω να το ξανα δουν
α οκ...λάθος κατάλαβα
άρα έχεις δικαίωμα να το πας πίσω να το ξανα δουν...η εγγύηση του σερβις ισχύει για 6 μήνες
δικαιωμα σου να υπερασπιστεις τον κολλητο σου. Ως εκει.
κουμπάρο τον έχω

Και τελος με ποιο δικαιωμα εσυ θα μου πεις ποιο νημα ανοιξω; Εαν δεν σου αρεσει μα μην συμμετεχεις. Αντε μπραβο κανε μου τη χαρη.
που το λέω αυτό?

ΥΓ ασε εκεινο το να καθαριζει λες τις βρωμιες σου… μαζεψου γιατι γινεσαι επικινδυνα προσβλητικος.
σου εξήγησα τι ισχύει....αν το χεις σαν λέσι δεν είναι υποχρεωμένος κανένας ηλεκτρονικός να σου γυαλίζει τις βρομοσυσκευές σου απ έξω

Reaction score
717
Ακριβώς φίλε μου το ίδιο έκαναν κ σε εμένα χρονια πριν. Σιγουρα υπαρχουν και άλλοι με την ίδια εμπειρία..
Τι μου θύμισες...

ΥΓ: Τόσο πάει το καθάρισμα μα αζαξ. τουλάχιστον έχει κρατήσει τις τιμές σταθερές....;)

Reaction score
11.523
Κοιταω τις μπορνες rca out και τις υποδοχες της κεραιας ηταν με ενα δακτυλο σκονης πανω. Ρωταω «δεν τα καθαρισατε αυτα;» Και βγαζει ενα αζαξ κατω απο τον παγκο ψεκαζει μια πετσετα και τα καθαριζει.

Οι μπορνες ειχαν τοση σκονη που ειχε 15 χρονια να μπει καλωδιο.
Η σκόνη στα RCA εξόδου δεν υποδηλώνει βρωμιάρη ιδιοκτήτη (και δε μας νοιάζει κιόλας). Υποδηλώνει ότι η συσκευή ΔΕ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της κατά τη διάρκεια της επισκευής ή μετά από αυτή.
Επίσης αν το ανοίξει κάποιος που ξέρει μπορεί να δει αν αλλάχθηκαν εξαρτήματα μέσα.

Reaction score
6.530
Το καλύτερος χειρότερος έχει να κάνει και με την τιμιότητα, ειλικρίνεια να μην πω κυρίως με αυτά.
Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα και θεωρώ ότι δε θα γίνονταν καν αναφορά.
Γενικά μιλώντας οι μαστοραντζες τοχουν αυτό ,υποτιμούν τη νοημοσύνη των πελατών λόγω ελλείψεως τεχνικής κατάρτισης .

Κάνουν λάθος ,αντίληψη έχουν όλοι και φαντασία ακόμη περισσότεροι...
Ακριβώς φίλε μου το ίδιο έκαναν κ σε εμένα χρονια πριν. Σιγουρα υπαρχουν και άλλοι με την ίδια εμπειρία..
Τι μου θύμισες...

ΥΓ: Τόσο πάει το καθάρισμα μα αζαξ. τουλάχιστον έχει κρατήσει τις τιμές σταθερές....;)
Δις καλό ξέρεις γιατί; Ανέβηκε η τιμή του καθαριστικού!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.386
Η σκόνη στα RCA εξόδου δεν υποδηλώνει βρωμιάρη ιδιοκτήτη (και δε μας νοιάζει κιόλας). Υποδηλώνει ότι η συσκευή ΔΕ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της κατά τη διάρκεια της επισκευής ή μετά από αυτή.
Κι εγώ αυτό κατάλαβα ότι ήθελε να επισημάνει ο νηματοθέτης στο αρχικό μήνυμα.
Όχι ότι περίμενε υπηρεσίες καθαρισμού και δεν τις έλαβε.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.128
Γενικά μιλώντας οι μαστοραντζες τοχουν αυτό ,υποτιμούν τη νοημοσύνη των πελατών λόγω ελλείψεως τεχνικής κατάρτισης .
δεν διαφωνώ καθόλου...αλλά το επιστρέφουν επισκευασμένο...εκτός κ αν πρόκειται για απατεώνα

στην περίπτωση μας...
για ποιον λόγο να μπει ένας πασίγνωστος στον κύκλο μας επαγγελματίας στο ρίσκο να εκτεθεί (υπάρχουν τόσοι τρόποι σήμερα) πουλώντας παπά επισκευή ?

Reaction score
2.227
Για το μαγαζί θα συμφωνήσω οτι έχει κακή εικόνα.
Για την δουλειά των παιδιών 2-3 φορές που έχω πάει για δικά μου μηχανήματα, δεν είχα παράπονο για την δουλειά τους.
Βέβαια ασχοληθηκε ο Σάκης με τα δικά μου, εκτός από την τελευταία φορά που το είδε βοηθός του αλλά το διόρθωσε.

Επιπλέον και μετα το service με πήρε ο ίδιος να με ρωτήσει αν όλα καλα. Επίσης έτυχε να καλέσω εγω μετά από service για παραξενια δική μου και είχα και τηλεφωνικό support, αλλα πήγα ξανά τα μηχανήματα απο εκει και τα πήρα μετα από λίγες μερες αφού τα ξανατσέκαρε, χωρίς χρέωση κτλ.

Το μονο που μπορώ να συνάψω είναι για την συνέπεια του χρόνου. Αλλά αν πας και κάτσεις 2 ωρες εκει καταλαβαίνεις τι κακός χαμός γίνεται, οπότε αναμενόμενο.

Anyway, εγώ θα το πήγαινα πίσω να το ξαναδούν

Reaction score
11.523
Πάντως κι εγώ που είχα δέκτη SONY, χωρίς κεραία στο δωμάτιο ούτε έπιανε κανένα σταθμό, ούτε σταματούσε η αναζήτηση κάπου.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.128
Επίσης αν το ανοίξει κάποιος που ξέρει μπορεί να δει αν αλλάχθηκαν εξαρτήματα μέσα.
έχει τύχει να βάλω rca χαλαρό και να μην δημιουργήσει ούτε γραμμούλα στη σκόνη της μπόρνας
αν έχει πιάσει κόρα τόσα χρόνια δεν είναι παράξενο

Reaction score
11.523
Μα αν δεν κάνει ούτε γραμμούλα, τότε δεν κάνει επαφή η γείωση! Δε θα παίζει.
Θα μου πεις παίρνει γείωση από το άλλο κανάλι...

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.799
Παιδες καταλαβαινουμε οτι πηγε μια συσκευη για σερβις και δεν μπηκε κεραια (γιατι δεν υπηρχε) ουτε συνδεθηκε με ενισχυτη ? Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.324
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κάποιον θεωρώ ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με λάθος χειρισμό απο πλευράς East Electronics. Επειδη έχω μιλήσει με τον Σάκη κατα καιρούς η υπόστηριξή του και η πληροφορία που μου έχει δώσει ήταν πάντα σοβαρή και συγκεκριμένη. Έχω πάει και κασσετόφωνο να μου επισκεύασει και μου έχει πει να μην το αφήσω γιατι δεν θα προλάβαινε σε αποδεκτό χρόνο να το επισκευάσει και αυτό ήταν απόλυτα σεβαστό. Προτείνω την επικοινωνία κατευθείαν μαζί του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.435
Members
38.316
Νεότερο μέλος
anthas