ELAC DEBUT 3.0

Reaction score
0
Καλησπέρα σας
Ποια η γνώμη σας για αυτή την τριάδα Elac Debut 3.0 DF53 / Elac Debut 3.0 DC53 /και αυτό το sub SVS SB-1000 Pro .Και αργότερα μέσα στην χρονιά τα Elac Debut 3.0 DB53 .Ενισχυτής είναι ο Sony TA-AN1000 .Ta υπάρχοντα ηχεία είναι τα Heco Victa set 500 /200/100 / Victa Sub 25 A
Ευχαριστω

Reaction score
2.352
Καλησπέρα σας
Ποια η γνώμη σας για αυτή την τριάδα Elac Debut 3.0 DF53 / Elac Debut 3.0 DC53 /και αυτό το sub SVS SB-1000 Pro .Και αργότερα μέσα στην χρονιά τα Elac Debut 3.0 DB53 .Ενισχυτής είναι ο Sony TA-AN1000 .Ta υπάρχοντα ηχεία είναι τα Heco Victa set 500 /200/100 / Victa Sub 25 A
Ευχαριστω
Χρειαζονται οι διαστασεις του χωρου (ολοκληρου του χωρου απο τοιχο σε τοιχο) και η αποσταση ακροασης για να δοθει απαντηση.
Η χρηση τι θα ειναι? Μουσικη η ταινιες? και σε τι ποσοστο αν ειναι και για τα δυο?

Reaction score
0
Χρειαζονται οι διαστασεις του χωρου (ολοκληρου του χωρου απο τοιχο σε τοιχο) και η αποσταση ακροασης για να δοθει απαντηση.
Η χρηση τι θα ειναι? Μουσικη η ταινιες? και σε τι ποσοστο αν ειναι και για τα δυο?
Η χρηση θα ειναι 70% ταινιες-Ps5 /30% μουσικη.Ο χωρος ειναι ενιαιος 8.50x3.60 σαλονι -τραπεζαρια.Η θεση θεασης-ακροασης ειναι στα 2.70μ.Στα μπροστα ηχεια η αποσταση μεταξυ τους ειναι 3.50μ.Θα προσπαθησω να ανεβασω κατι φωτο να καταλαβετε καλυτερα.Στην θεση του Yamaha ειναι ο sony οπως και το ps5.Ευχαριστω!

Attachments

Reaction score
2.352
Η χρηση θα ειναι 70% ταινιες-Ps5 /30% μουσικη.Ο χωρος ειναι ενιαιος 8.50x3.60 σαλονι -τραπεζαρια.Η θεση θεασης-ακροασης ειναι στα 2.70μ.Στα μπροστα ηχεια η αποσταση μεταξυ τους ειναι 3.50μ.Θα προσπαθησω να ανεβασω κατι φωτο να καταλαβετε καλυτερα.Στην θεση του Yamaha ειναι ο sony οπως και το ps5.Ευχαριστω!
Οι φωτογραφιες βοηθησαν.
Τα ηχεια της Elac ειναι μια χαρα για τα χρηματα τους (για να απαντησω στην ερωτηση σου) αλλα το ζητουμενο ειναι τι περιμενεις να ακουσεις που δεν εχεις τωρα απο το υπαρχον συστημα.
Τα Heco που εχεις ηταν πολυ καλα ηχεια για το κοστος τους, αρκετα ευαισθητα, και με διπλα γουφερ 6.5" τα δυο main που εστω και οριακα ειναι επαρκη για την αποσταση ακροασης.
Τα Elac που σκεφτεσαι να παρεις εχουν διπλα γουφερ 5.25" και δεν ειναι επαρκη για αποσταση ακροασης 2.7 μετρα.
Το καταλληλο μοντελο για το χωρο σου ειναι το Elac Debut 3.0 DF63 και αντιστοιχα για κεντρικο το DC63.
Παρ ολο που κατα πασα πιθανοτητα ειναι καλυτερα απο τα Heco, αν δεν προσδιορισεις τι ειδους αναβαθμιση περιμενεις με αυτα, δεν ειμαι και τοσο βεβαιος οτι θα εχεις το αποτελεσμα που περιμενεις.
Kατ αρχην δεομενου οτι τα ηχεια που εχεις τωρα εχουν (κατα τον κατασκευαστη) 91db ευαισθησια και τα DF63 87.5db, τα Elac θα ζητανε απο τον ενισχυτη τουλαχιστον την διπλασια ισχυ για να παιξουν στην ιδια ενταση (αν βεβαια ισχυουν οι ισχυρισμοι του κατασκευαστη των Heco). Αν μεσα στα ζητουμενα ειναι και οι υψηλες, η υψηλοτερες απο πριν, εντασεις, υπαρχει περιπτωση να απογοητευτεις.
Το δε sub που σκεφτεσαι να παρεις ειναι εντελως ανεπαρκες για το χωρο.
Ο ενισχυτης της Sony εχει καποια πολυ σημαντικα πλεονεκτηματα που ειδικα στο χωρο σου ειναι παρα πολυ χρησιμα αλλα εχει μονο μια εξοδο sub που σημαινει οτι στον συγκεκριμενο χωρο και τη συγκεκριμενη διαταξη θα ειναι λιγακι δυσκολο να μπουν δυο sub (που ειναι το ελαχιστο για σωστη αναπαραγωγη των χαμηλων) χωρις να προστεθει ενα εξωτερικο DSP.
Το βασικοτερο πλεονεκτημα του Sony ειναι το 360 spatial mapping που σου επιτρεπει να τοποθετησεις τα ηχεια σε θεωρητικα λαθος θεσεις (οπως πχ η διαταξη στο δικο σου σαλονι που η τηλεοραση δεν ειναι στο κεντρο και τα surround ειναι υπερβολικα κοντα στη θεση ακροασης) και παρ ολα αυτα να ακουγονται σαν να ειναι τοποθετημενα σωστα. Για να λειτουργησει ομως αυτο οπως πρεπει, χρειαζονται και τα 7 καναλια, δηλαδη το συστημα σου θα πρεπει οπωσδηποτε να αποκτησει και καναλια atmos και να γινει 5.1.2. Ετσι το 360 spatial mapping θα μπορεσει να κανει θαυματα και να παιζει το συστημα σχεδον σαν 7.1.4
Το μειονεκτημα της μιας εξοδου για sub ξεπερνιεται ευκολα με ενα MiniDSP και πιθανοτατα αυτη θα ηταν ισως η καλυτερη αναβαθμιση που θα μπορουσες να κανεις σε πρωτη φαση (2 sub + MiniDSP), μαζι με τα δυο επιπλεον καναλια.
Αναλογα με το τι θα απαντησεις οσον αφορα την αναβαθμιση που περιμενεις να ακουσεις (μην πεις σε παρακαλω οτι θες καλυτερη "ποιοτητα", δεν υπαρχει πιο ασαφης και γενικος ορος, και δεν εξυπηρετει κανενα σκοπο) θα κριθει και το κατα ποσο τα ηχεια της Elac που σκεφτεσαι ειναι καλα (για την περιπτωση σου) η οχι. Και παλι ομως οχι για αυτα που ειπες αλλα για τα λιγο μεγαλυτερα DF63, DC63, DB63.
Επισης θα σου προτεινα τα surround να τα απομακρυνεις απο την θεση ακροασης. Μπορουν να πανε το ενα μετα την μπαλκονοπορτα και το αλλο μετα το παραθυρο.

Reaction score
2.352
Να σημειωσω εδω οτι δεν εχω ακουσει ουτε τα ηχεια που εχεις τωρα αλλα ουτε και τα Elac.
Ωστοσο δεν χρειαζεται να τα ακουσω αν υπαρχουν πληρεις μετρησεις που να μπορουν να ξετρυπωσουν τυχον προβληματα που θα εκαναν ενα ηχειο "κακο" η εστω ιδιεταιρο ηχητικα. Τετοιες μετρησεις υπαρχουν για τα ηχεια της Elac και δυστυχως εμφανιζουν ενα προβλημα που σπανια ερχεται στην επιφανεια.
Αυτο του ελεγχου της ποιοτητας κατασκευης. Υπαρχουν λοιπον δυο αντικρουομενα review, με μετρησεις που εχουν γινει και στα δυο με ιδιο μηχανημα, που ομως εχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους κατα πασα πιθανοτητα απο καποιο κατασκευαστικο σφαλμα στο ενα απο τα δυο ηχεια. Review 1, Review 2
Μεσα απο αυτα τα δυο reviews, καταλαβαινει κανεις με ευκολια δυο πραγματα για τα συγκεκριμενα ηχεια.
1) Εχουν σχεδιαστει με πολλη προσοχη και γνωση απο εναν πολυ καλο σχεδιαστη ηχειων.
2) Κατασκευαζονται με χαμηλο κοστολογιο, ανυπαρκτο ποιοτικο ελεγχο, και αρκετους κατασκευαστικους συμβιβασμους.
Το ενα review στο οποιο το ηχειο απεδιδε οπως το ειχε προβλεψει ο σχεδιαστης του, ειχε διθυραμβικα σχολια και υποδειγματικες μετρησεις, ενω στο αλλο, ενας πολυ εντονος συντονισμος σε ενα πολυ μικρο αλλα κρισιμο σημειο του φασματος, δημιουργουσε εντονα προβληματα που καθιστουσαν το ηχειο ενοχλητικο και ως αποτελεσμα τα δυο review κατεληγαν σε διαμετρικα αντιθετα συμπερασματα.

Προσωπικα δεν περιμενα κατι περισσοτερο σε αυτην την κατηγορια τιμης και ειμαι βεβαιος οτι τετοιου ειδους προβληματα μπορουν να συμβουν σε οποιοδηποτε ηχειο μαζικης παραγωγης χαμηλου (σχετικα) κοστολογιου, αλλα οταν το βλεπεις μπροστα σου σιγουρα λειτουργει ανασταλτικα.
Παρ ολα αυτα πιστευω οτι προκειται για πολυ τιμια ηχεια που ομως εχουν συγκεκριμενο χαρακτηρα που σε αλλους αρεσει και σε αλλους οχι. Αν δεν τυχεις σε καποιο προβληματικο κομματι και σου αρεσει ο χαρακτηρας τους, τοτε θα τα ευχαριστηθεις και θα μεινεις ικανοποιημενος με την αλλαγη. Αν ομως δεν σου αρεσει ο χαρακτηρας τους, θα απογοητευτεις.
Αν ειχα βρει καποιο review με μετρησεις, των ηχειων που εχεις τωρα, θα μπορουσα να σου πω τι να περιμενεις απο τα Elac σε σχεση με τα Heco και ετσι να σε βοηθησω να καταλαβεις αν αυτα τα ηχεια θα φερουν την αλλαγη προς τη κατεθυνση που θελεις.

Reaction score
457
Να σημειωσω εδω οτι δεν εχω ακουσει ουτε τα ηχεια που εχεις τωρα αλλα ουτε και τα Elac.
Ωστοσο δεν χρειαζεται να τα ακουσω αν υπαρχουν πληρεις μετρησεις που να μπορουν να ξετρυπωσουν τυχον προβληματα που θα εκαναν ενα ηχειο "κακο" η εστω ιδιεταιρο ηχητικα. Τετοιες μετρησεις υπαρχουν για τα ηχεια της Elac και δυστυχως εμφανιζουν ενα προβλημα που σπανια ερχεται στην επιφανεια.
Αυτο του ελεγχου της ποιοτητας κατασκευης. Υπαρχουν λοιπον δυο αντικρουομενα review, με μετρησεις που εχουν γινει και στα δυο με ιδιο μηχανημα, που ομως εχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους κατα πασα πιθανοτητα απο καποιο κατασκευαστικο σφαλμα στο ενα απο τα δυο ηχεια. Review 1, Review 2
Μεσα απο αυτα τα δυο reviews, καταλαβαινει κανεις με ευκολια δυο πραγματα για τα συγκεκριμενα ηχεια.
1) Εχουν σχεδιαστει με πολλη προσοχη και γνωση απο εναν πολυ καλο σχεδιαστη ηχειων.
2) Κατασκευαζονται με χαμηλο κοστολογιο, ανυπαρκτο ποιοτικο ελεγχο, και αρκετους κατασκευαστικους συμβιβασμους.
Το ενα review στο οποιο το ηχειο απεδιδε οπως το ειχε προβλεψει ο σχεδιαστης του, ειχε διθυραμβικα σχολια και υποδειγματικες μετρησεις, ενω στο αλλο, ενας πολυ εντονος συντονισμος σε ενα πολυ μικρο αλλα κρισιμο σημειο του φασματος, δημιουργουσε εντονα προβληματα που καθιστουσαν το ηχειο ενοχλητικο και ως αποτελεσμα τα δυο review κατεληγαν σε διαμετρικα αντιθετα συμπερασματα.

Προσωπικα δεν περιμενα κατι περισσοτερο σε αυτην την κατηγορια τιμης και ειμαι βεβαιος οτι τετοιου ειδους προβληματα μπορουν να συμβουν σε οποιοδηποτε ηχειο μαζικης παραγωγης χαμηλου (σχετικα) κοστολογιου, αλλα οταν το βλεπεις μπροστα σου σιγουρα λειτουργει ανασταλτικα.
Παρ ολα αυτα πιστευω οτι προκειται για πολυ τιμια ηχεια που ομως εχουν συγκεκριμενο χαρακτηρα που σε αλλους αρεσει και σε αλλους οχι. Αν δεν τυχεις σε καποιο προβληματικο κομματι και σου αρεσει ο χαρακτηρας τους, τοτε θα τα ευχαριστηθεις και θα μεινεις ικανοποιημενος με την αλλαγη. Αν ομως δεν σου αρεσει ο χαρακτηρας τους, θα απογοητευτεις.
Αν ειχα βρει καποιο review με μετρησεις, των ηχειων που εχεις τωρα, θα μπορουσα να σου πω τι να περιμενεις απο τα Elac σε σχεση με τα Heco και ετσι να σε βοηθησω να καταλαβεις αν αυτα τα ηχεια θα φερουν την αλλαγη προς τη κατεθυνση που θελεις.
Από την πρώτη επιλογή π μ έβγαλε το google βγαινει κανα συμπερασμα ; Σορυ αλλα ειδα φως και μπηκα διαβάζοντας με ενδιαφέρον τις αναλύσεις σου...👌

Reaction score
2.352
Από την πρώτη επιλογή π μ έβγαλε το google βγαινει κανα συμπερασμα ; Σορυ αλλα ειδα φως και μπηκα διαβάζοντας με ενδιαφέρον τις αναλύσεις σου...👌

Δεν ειναι πληρεις μετρησεις αλλα κατι μπορει κανεις να καταλαβει.
Τα ηχεια δειχνουν να εχουν μια εμφανη πτωση απο τα 5Κhz εως τα 10Κhz που φτανει τα 6db και μετα ξανανεβαινει μεχρι τα 20Khz. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι τα ηχεια θα ακουγονται χωρις πολυ "αερα", σχετικα μουντα, στις υψηλες συχνοτητες, αλλα κατα τα αλλα ειναι αρκετα ισορροπημενα για την κατηγορια τιμης τους.
Στην περιπτωση του νηματοθετη, τα ηχεια της Elac εχουν παρομοιο χαρακτηρα, με πριμα που δεν ειναι τονισμενα, αλλα ειναι πιο ισορροπημενα σε σχεση με τα Heco και με βαση αυτο μπορω να πω οτι τα ηχεια της Elac δεν θα τον ξενισουν και θα ειναι σιγουρα μια αναβαθμιση. Αν ο νηματοθετης ειχε ηχεια με τονισμενα πριμα (Dali, Klipsch, Triangle, etc) τα Elac θα τον ξενιζαν και πιθανοτατα να μην του αρεσαν παρ ολο που θα θεωρουνταν πιο σωστα ηχητικα.
Αυτο που ειναι πολυ φανερο ειναι οτι το Sub της Heco ειναι ο αδυναμος κρικος του συστηματος και πρακτικα ειναι επαρκες μονο για καποιο μικρο δωματιο και με περιορισμενες απαιτησεις.
οποιοδηποτε Subwoofer απο 300 ευρω και πανω θα ειναι αναβαθμιση σε σχεση με αυτο αλλα η αληθεια ειναι οτι τα 30+ τετραγωνικα θελουν τουλαχιστον 2Χ15ιντσα για να πρεσσαρουν τον χωρο σωστα και ομοιομορφα.

Η αναβαθμιση που θα εκανα εγω σε αυτο το συστημα θα ξεκινουσε απο ενα sub (Το 15" SW15 της Wharfedale ειναι μια πολυ λογικη επιλογη σε χαμηλο κοστος σε Bass Reflex sub, και το 15ιντσο ELAC Debut 3.0 153 σε κλειστου τυπου sub) και ενα ζευγαρι ηχεια atmos, θα συνεχιζε με ενα δευτερο ιδιο sub και ενα MiniDSP, και μετα θα προχωρουσα στην σταδιακη αναβαθμιση των ηχειων.
Για ηχεια, εκτος απο τα Elac, θα κοιταζα και Kef Q Meta που ειναι μεν αρκετα ακριβοτερα αν πας για Q7 meta/Q6 Meta/Q1 Meta/Q8 Meta αλλα εχουν πολυ καλυτερο κεντρικο ηχειο που ειναι ισως το πιο σημαντικο ηχειο στο Home cinema (ειμαι της αποψης οτι για home cinema πρωτα διαλεγεις το κεντρικο που σου αρεσει και μετα προχωρας στα υπολοιπα αγοραζοντας ηχεια της ιδιας μαρκας και ιδιας σειρας οσο το δυνατον πιο ιδια με το κεντρικο). Εχουν δε ακριβως τον ιδιο ηχητικο χαρακτηρα με τα Elac αν κρινω απο αυτο εδω το συγκριτικο.

Reaction score
0
Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια.Δεν ειμαι τοσο γνωστης οσο εσεις,καθολου θα ελεγα.Εχω την αισθηση οτι τα ηχεια που εχω τωρα υστερουν σε σχεση με τον ενισχυτη.Αν και με που τα εβαλα πανω στον sony ειδα πολυ μεγαλη διαφορα σε σχεση με τον 20 χρονων yamaha.Ο ηχος ηταν πιο καθαρος ,πιο λεπτομερης(αν το λεω σωστα )ειδικα το κεντρικο ηχειο ,(οι διαλογοι ακουγονταν πολυ καλυτερα )και σε στερεο ακροαση.Με χαμηλοτερη ενταση ακουγα πολυ καλυτερα.Και αυτο ειναι το ζητουμενο για μενα.Να εχω καθαρο ηχο ,και οχι μουντο.Δεν ακουω σε ιδιαιτερα μεγαλες εντασεις.Πολυκατοικια βλεπετε.Εδω στην Ροδο δεν εχω δυνατοτητα ακροασης,οποτε οτι διαβαζω.Αν εχετε να προτεινετε και κατι αλλο για τον χωρο μου και τον συγκεκριμενο ενισχυτη.Και ας παω σταδιακα στην αναβαθμιση.Και παλι σας ευχαριστω!

Reaction score
2.352
Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια.Δεν ειμαι τοσο γνωστης οσο εσεις,καθολου θα ελεγα.Εχω την αισθηση οτι τα ηχεια που εχω τωρα υστερουν σε σχεση με τον ενισχυτη.Αν και με που τα εβαλα πανω στον sony ειδα πολυ μεγαλη διαφορα σε σχεση με τον 20 χρονων yamaha.Ο ηχος ηταν πιο καθαρος ,πιο λεπτομερης(αν το λεω σωστα )ειδικα το κεντρικο ηχειο ,(οι διαλογοι ακουγονταν πολυ καλυτερα )και σε στερεο ακροαση.Με χαμηλοτερη ενταση ακουγα πολυ καλυτερα.Και αυτο ειναι το ζητουμενο για μενα.Να εχω καθαρο ηχο ,και οχι μουντο.Δεν ακουω σε ιδιαιτερα μεγαλες εντασεις.Πολυκατοικια βλεπετε.Εδω στην Ροδο δεν εχω δυνατοτητα ακροασης,οποτε οτι διαβαζω.Αν εχετε να προτεινετε και κατι αλλο για τον χωρο μου και τον συγκεκριμενο ενισχυτη.Και ας παω σταδιακα στην αναβαθμιση.Και παλι σας ευχαριστω!
Απο τη στιγμη που μενεις σε πολυκατοικια και δεν ακους δυνατα, δεν εχεις θεμα. Τα περισσοτερα προβληματα εμφανιζονται οταν θες να παιξεις σε ρεαλιστικες σταθμες. Οσο χαμηλωνει η σταθμη τοσο χαμηλωνουν και τα προβληματα (και η αναγκη για καλυτερα ηχεια).
Τα ηχεια που εχεις, την εποχη τους ηταν απο τις καλυτερες αγορες στην κατηγορια τιμης τους και ο ενισχυτης σου αν και πολυ καλος, δεν παυει να ειναι entry level και συνηθως συνδυαζεται με ηχεια τετοιας κατηγοριας.
Βεβαια, τα ηχεια παιζουν τον μεγαλυτερο ρολο στο συστημα οποτε η ιδεα να πας σε καλυτερα ηχεια, μεγαλυτερου αναλογικα κοστους απο τον ενισχυτη, δεν ειναι παραλογη και κατα τη γνωμη μου αξιζει.
Ωστοσο, η προταση μου παραμενει η ιδια με πριν, δηλαδη πρωτα sub που να κατεβαινει χαμηλοτερα απο τα 40Hz του Heco που εχεις τωρα, τουλαχιστον δυο τεμαχια για να εχεις καλυτερη κατανομη και ελεγχο στις χαμηλες συχνοτητες (υπαρχουν απειρα ποστ εδω στο σαιτ που εξηγουν γιατι χρειαζονται 2 εως 4 sub σε ενα χωρο για να ομαλοποιηθει η αποκριση και να μειωθουν οι εξαρσεις και οι βυθισεις στη θεση ακροασης που οδηγουν σε μουντο, απροβλεπτο και κουραστικο ηχο αναλογα με το που καθεσαι στο χωρο) και οπωσδηποτε ηχεια atmos στην οροφη (ακριβως πανω απο τη θεση ακροασης) που θα δωστουν τη δυνατοτητα στο ενισχυτη σου να κανει τα μαγικα του.
Οσον αφορα την επιλογη ηχειων παλι θα επαναλαβω το σκεπτικο μου οταν προκειται για ηχεια που θα χρησημοποιηθουν κατα κυριο λογο για Home Cinema, και θα προτεινω να παρεις τα ηχεια που διαθετουν το καλυτερο κεντρικο.
Αν μιλαγαμε για stereo η εστω Home Cinema με κυρια χρηση μουσικη, θα σου ελεγα να παραμεινεις στα Elac που ειναι οικονομικα και εχουν αριστο Value for money αλλα δυστυχως το κεντρικο ηχειο με την κλασσικη διαταξη MTM και πρακτικα μονο μια ωφελιμη θεση ακροασης (οι υπολοιποι θα ακουνε οτι ναναι) δεν θα ηταν η επιλογη μου αν με ενδιεφερε να ακουνε τους διαλογους σωστα ολοι οσοι βλεπουν την ταινια και οχι μονο εγω.
Αντιθετα, το Q6 Meta της KEF ειναι ισως το καλυτερο κεντρικο ηχειο στην κατηγορια με αριστη διασπορα στον οριζοντιο αξονα (κατι που ειναι αδυνατο για κεντρικα ηχεια με διαταξη Midwoofer-Twitter-Midwoofer) και η ομοαξονικη διαταξη ολης της σειρας των ηχειων της, ιδανικη για home cinema.
Aν το budget το επιτρεπει, μπορεις να πας σε Q6 Meta/Q7 Meta/Q1 Meta/Q8 Meta, για κεντρικο/εμπρος/surround/Atmos αντιστοιχα, αλλα αν αυτα ξεφευγουν πολυ μπορεις να αντικαταστησεις τα Q7 με τα Q Concerto Meta, η ακομα και με τα Q3 Meta.
Ολα αυτα βεβαια μπορουν να αγοραστουν σταδιακα και να χρησημοποιηθουν και τα Heco.
Πχ αν παρεις πρωτα τα Q7, μπορεις να μεταφερεις τα Victa 500 πισω σε θεση surround και τα surround σε θεση Atmos. Κατοπιν αντικαθιστας το κεντρικο, και σταδιακα και τα υπολοιπα.
Sub μπορεις να πας και σε 2 Wharfedale SW12 για να ισορροπησεις καπως το αυξημενο κοστος των ηχειων σε σχεση με τα οικονομικοτερα Elac, + ενα MiniDSP. Και εδω μπορεις να τα παρεις σταδιακα παιρνοντας πρωτα 1 και μετα και το δευτερο + το MiniDSP

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και την καθοδηγηση.Κατι τελευταιο.Τα atmos επειδη θα ειναι δυο θα πρεπει να μπουν οπως λες πανω απο την θεση ακροασης.Ουσιαστικα πανω απο τον καναπε.Προφανως θα εχουν καποιο συστημα στηριξης στο ταβανι.

Reaction score
2.352
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και την καθοδηγηση.Κατι τελευταιο.Τα atmos επειδη θα ειναι δυο θα πρεπει να μπουν οπως λες πανω απο την θεση ακροασης.Ουσιαστικα πανω απο τον καναπε.Προφανως θα εχουν καποιο συστημα στηριξης στο ταβανι.
Τοσο τα Kef Q8, οσο και τα KEF Q4 και τα Elac A43 διαθετουν συστημα στηριξης για τοιχο η ταβανι με βιδα και ουπατ.
Τα Elac εχουν δυστυχως μονο μια υποδοχη και δεν θα τους ειχα πολυ εμπιστοσυνη, τα Q8 εχουν δυο και τα Q4 τεσσερεις. Τα Q4 ειναι λιγο ακριβοτερα απο τα Q8 και εχουν το ιδιο μεγαφωνο αλλα τα Q4 εχουν λιγο μεγαλυτερη καμπινα και παρ ολο που δεν προοριζονται για ηχεια atmos, σε συστημα 5.1.2 που τα atmos ηχεια τοποθετουνται πανω απο τη θεση ακροασης, ειναι προτιμοτερα.
Τα Q8 εχουν κλιση που εξυπηρετει την τοποθετηση σε συστημα 5.1.4 η 7.1.4 αλλα στην περιπτωση σου που θες 5.1.2, τα Q4 θα σου δωσουν πιο σωστη γωνια τοποθετησης.
Επισης υπαρχει κατι που με προβληματιζει γενικα με τα ηχεια που ειναι πιστοποιημενα για χρηση ως atmos, και αυτο ειναι οι προδιαγραφες της Dolby για τα Atmos ηχεια οταν αυτα προοριζονται για χρηση με ανακλαση που συμπεριλαμβανει μια ιδιεταιρη ισοσταθμιση που να τα κανει καταλληλα για χρηση με ανακλαση αλλα αν χρησημοποιηθουν για απ ευθειας αναπαραγωγη απο το ταβανι, η ισοσταθμιση αυτη θα δινει λαθος καμπυλη.
Καποια ηχεια διαθετουν επιλογη για χρηση με ανακλαση η απ ευθειας και τοτε δεν υπαρχει προβλημα, αλλα οταν δεν υπαρχει τετοια προβλεψη και δεν γνωριζω αν το ηχειο διαθετει ισοσταθμιση Atmos η οχι, θεωρω πιο safe να επιλεχθει κανονικο ηχειο για χρηση Atmos.
Οποτε στην περιπτωση σου μαλλον θα ειναι πιο ασφαλες να επιλεξεις Q4 για χρηση atmos στο ταβανι.
Θα μπορουσες να βαλεις βεβαια και τα Q8 πανω στα Q7 αλλα αυτο παντα δινει υποδεεστερα αποτελεσματα σε σχεση με atmos στο ταβανι.

Reaction score
2.352
Πού βρήκες μέτρηση για το Q6 Meta @SpZach ?

Το ειχα βαλει και πιο πανω το λινκ οταν τα προτεινα την πρωτη φορα.
Κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζονται καν μεμονωμενες μετρησεις του καθε ηχειου της KEF απο τη νεα σειρα.
Αν προσεξεις υπαρχει συγκεκριμενο μοτιβο που υποδηλωνει με σαφηνεια οτι ολη η σειρα εχει το ιδιο voicing.
Προσωπικα μεσα απο τα μεχρι τωρα reviews, εχω αποκτησει απολυτη εμπιστοσυνη στην Kef οτι ολα τα ηχεια της σειρας Q Meta ακουγονται το ιδιο και η μονη διαφορα ειναι οι δυνατοτητες σταθμης και εκτασης στα χαμηλα.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.471

Το ειχα βαλει και πιο πανω το λινκ οταν τα προτεινα την πρωτη φορα.
Κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζονται καν μεμονωμενες μετρησεις του καθε ηχειου της KEF απο τη νεα σειρα.
Αν προσεξεις υπαρχει συγκεκριμενο μοτιβο που υποδηλωνει με σαφηνεια οτι ολη η σειρα εχει το ιδιο voicing.
Προσωπικα μεσα απο τα μεχρι τωρα reviews, εχω αποκτησει απολυτη εμπιστοσυνη στην Kef οτι ολα τα ηχεια της σειρας Q Meta ακουγονται το ιδιο και η μονη διαφορα ειναι οι δυνατοτητες σταθμης και εκτασης στα χαμηλα.
Το τεστάρει στο βίντεο που έβαλες; (sorry δεν μπορώ τώρα να το δω).
Γιατί το "past experience doesn't translate to future experiences" υπάρχει (το παλιότερο, οικονομικό ομοαξονικό κεντρικό της δεν είχε την ομοιογενή διασπορά των R2 Meta, R6 Meta, κλπ.

Προσωπικά θα μου είναι έκπληξη να μπαίνει στο μικρό, ολιγομελές club των σωστών σε όλα (προφανώς δεν θα το κριτικάρω σφοδρά αν δεν τα πάει καλά στο distortion στα 96dB @ 1m) οριζόντια κεντρικά.

Reaction score
2.352
Το τεστάρει στο βίντεο που έβαλες; (sorry δεν μπορώ τώρα να το δω).
Γιατί το "past experience doesn't translate to future experiences" υπάρχει (το παλιότερο, οικονομικό ομοαξονικό κεντρικό της δεν είχε την ομοιογενή διασπορά των R2 Meta, R6 Meta, κλπ.

Προσωπικά θα μου είναι έκπληξη να μπαίνει στο μικρό, ολιγομελές club των σωστών σε όλα (προφανώς δεν θα το κριτικάρω σφοδρά αν δεν τα πάει καλά στο distortion στα 96dB @ 1m) οριζόντια κεντρικά.
Οχι απλα μπαινει στο κλαμπ, παιρνει και τη σημαια αν αναλογιστεις το κοστος του.
Καμια σχεση με τα προηγουμενα μοντελα.
Screenshot_19.jpg
Screenshot_20.jpg
Screenshot_21.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.699
Members
38.599