ENEΡΓΑ; και γιατι;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ως ...(πασι)γνωστον, απο καιρο αναζητω ηχεια που να παιζουν μουσικη και οχι μονο μπαμ μπουμ! Μια απο τις προτασεις που μου εγιναν ειναι και αυτη : Mackie Hr-626 (λεπτομερειες εδω: http://www.mackie.com/products/hr626/ κι εκει :http://www.mackie.com/pdf/hr626_om.pdf). Ποια η αποψη σας, συναγωνιζονται τα B&W 703 -704 kκαι ΧΤΖ 99,36 πχ; βεβαιως και ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας, αλλα το ακουστο αποτελεσμα δεν μετραει;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ENEΡΓΑ; και γιατι;

Έτσι, άντε που θες να μάθεις κιόλας. ΕΝΕΡΓΑ!
Ελα Χιουστον, εχουμε προβλημα: διλληματος λογω...αγνοιας:135:

Reaction score
4.250
Απάντηση: ENEΡΓΑ; και γιατι;

Αν δεν κανω λαθος ο Χιουστον ειχε κατι ενεργα (Genelac)

Reaction score
10
Είχα home studio με synths, drum kits κτλ και έγγραφα μουσική από το 2000 ως το 2004. Μετά διάλεξα την αναπαραγωγή από τη παραγωγή, δεν προλάβαινα και τα δύο. :137:

Reaction score
4.250

Και τωρα Μιχαλη η αποψη σου για την ερωτηση του φιλου. Γελαω μονο που το σκεφτομαι. B&W η τα ενεργα που προτεινει?

Reaction score
10
Πάνω κάτω και τα mackie που έχουν καλή φήμη στον επαγγελματικό χώρο και τα B&W,γκουχ γκουχ :137:, έχουν τις ίδιες δυνατότητες.

Προσωπικά θα έπαιρνα το ενεργό με λαμπάτο προ. Γιατί σε αυτά τα χρήματα τα επαγγελματικά, μία άλφα σκληράδα την έχουν. Δεν ακούς μουσική, απλά παρακολουθείς. Με τη λαμπίτσα θα στρώσει...:126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ENEΡΓΑ; και γιατι;

Πάνω κάτω και τα mackie που έχουν καλή φήμη στον επαγγελματικό χώρο και τα B&W,γκουχ γκουχ :137:, έχουν τις ίδιες δυνατότητες.

Προσωπικά θα έπαιρνα το ενεργό με λαμπάτο προ. Γιατί σε αυτά τα χρήματα τα επαγγελματικά, μία άλφα σκληράδα την έχουν. Δεν ακούς μουσική, απλά παρακολουθείς. Με τη λαμπίτσα θα στρώσει...:126:
Λαμπες κλπ δεν .... παιζουν!Προενισχυση απο πολυκαναλο!

Reaction score
10
Λοιπόν, ταπεινή μου άποψη είναι ότι με πολυκάναλο και οποιοδήποτε από αυτά τα δύο ηχεία πάρεις δεν σε βλέπω να ακούς μουσική πάνω από δύο μήνες, θα κόψεις φλέβες μετά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Toσο δραμα ειμαι; σα να μου λες "παρε τα ενεργα"! Ο πολυκαναλος (σε στερεο 2Χ128W) σε τι ακριβως θα δυσκολευθει να οδηγησει τα Β&W;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λάκη, διάβασε αυτή τη συνέντευξη...
Διαβασα:
--------------------
"Ας μιλήσουμε λίγο για τα ενεργά ηχεία. Είναι γνωστό ότι η ATC είναι πολύ φιλικά προσκείμενη σε αυτή την ιδέα. Γιατί, λέτε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους audiophiles;
Πιστεύω επειδή στους περισσότερους αρέσει να βλέπουν τους ενισχυτές τους έξω από τα ηχεία. Τους αρέσει να πειραματίζονται με καλώδια και άλλα πράγματα που σε ένα ενεργό σύστημα δεν είναι προσβάσιμα στον χρήστη. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για να χρησιμοποιεί κανείς καλής ποιότητας ενεργά ηχεία. Πρώτον έχει 6dB μεγαλύτερη στάθμη και δεύτερον έχει πολύ σημαντική μείωση της παραμόρφωσης που μπορεί να φτάσει και τα 20dB, επειδή δεν υπάρχει παθητικό φίλτρο. Αναφέρομαι, δε, σε καλής ποιότητας ενεργά ηχεία επειδή στα πρώτα χρόνια του Hi-Fi υπήρχαν πολλές ενεργές σχεδιάσεις που ήταν και κακής ποιότητας και αναξιόπιστες. Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που πολλοί δεν συμπαθούν πολύ τα ενεργά ηχεία σήμερα."
-------------------------
και κατεννοησα βαθια!
Τι λες για τα ATC SCM20SL pro μεταχειρισμενα ΑΛΛΑ σε 2πλασια τιμη απο τα Mackie Hr-626; Ισχυει ακομη η αντιρρηση σου σε βασης λογω μεγαφωνων;

Reaction score
4.250

Για μενα προκυπτουν δυο ζητηματα κατ αρχην τουλαχιστον.

Πρωτον, ενα ενεργο βασης ειναι αρκετο για ενα σαλονι 30 τ.μ. ?

Δευτερον θεμα γουστου. Ενα ενεργο ερχεται πιο κοντα στο πραγματικο μουσικο γεγονος. Το μουσικο γεγονος ειναι η ιδια η ηχογραφηση. Και η ιδια η ηχογραφηση δυστυχως δεν ειναι οτι καλυτερο. Δηλαδη αν παραδεχτουμε οτι το 50% των ηχογραφησεων ειναι χαλια, τοτε και χαλια θα τις ακους απο ενα σωστο ενεργο ηχειο.

Ενα παθητικο ηχειο παιζοντας λανθασμενα (τα προβληματα του παθητικου φιλτρου), δημιουργει μια πιο ξεκουραστη και ανετη ακροαση. Σου δινει την ψευδαισθηση οτι η χαλια ηχογραφηση ισως δεν ειναι και τοσο χαλια.

Τελικα πρεπει καποιος ν αποφασισει τι θελει ν ακουσει. Κι εδω υπαρχουν σχολες. Π.χ. ο ΚουΦου, ο Κ Εαρ ο Κ.Κ., ο Αλ. Ζαπ ειναι της της σχολης του αυστηρα αντικειμενικου και πραγματικου. Αποτελουν ομως μια μικρη μειοψηφια. Οι πολλοι ασχετα αν δεν το παραδεχονται, σε μικρο η μεγαλο βαθμο μπορει ν ακουν λανθασμενα αλλα ειναι επισης πολυ ευχαριστημενοι. Κι εχουν τον λογο τους. Δες για παραδειγμα την απαντηση του Χιουστον: Βαλε και καμμια λαμπιτσα στο συστημα για να ζεστανεις τον ηχο. Μπορει να παραμορφωνει, αλλα ισως κερδιζεις αλλου, που το αποτελεσμα να σ αρεσει περισσοτερο.

Ειναι σημαντικο να γνωριζεις τον δρομο που ακολουθεις. Ακομη και λαθος να ειναι, να ξερεις οτι εσκεμμενα παιρνεις λαθος δρομο γιατι εχεις τον δικο σου λογο.

Παντως στο κρισιμο ερωτημα σου θα περιμενα την συμμετοχη κι αλλων, μιας κι εισαι στο παραπεντε για αγορα και η γνωμη των συμφορουμιτων ισως βοηθησει.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.507

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για να χρησιμοποιεί κανείς καλής ποιότητας ενεργά ηχεία.
Πρώτον έχει 6dB μεγαλύτερη στάθμη

Αυτό πως εξηγείται;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ENEΡΓΑ; και γιατι;

vastsar;1156264 .....Δηλαδη αν παραδεχτουμε οτι το 50% των ηχογραφησεων ειναι χαλια said:
Αυτό που παίζει λανθασμένα, δηλαδή χρωματισμένα, δηλαδή με "συγχωρητική" απόδοση, δηλαδή με λιγώτερη πληροφορία, έχει τους ίδιους λόγους να είναι άσχημο, απλά σε διαφορετικές ηχογραφήσεις από αυτές που αποκαλύπτονται σαν κακές από ένα "αυστηρό" ηχείο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ποσο πιο (ή οχι) ποιοτικος μπορει να ειναι ενας ενσωματωμενος σε ηχειο ενισχυτης (δηλ. δυο ενισχυτες σε ζευγος ), απο εναν ανεξαρτητο δικαναλο ολοκληρωμενο; Τι εννοω: η ποιοτητα ηχου ενος ενεργου ηχειου (αξιας πχ 2000€) ειναι αντιστοιχης ποιοτητας με ξεχωριστες μοναδες (δικαναλος+ηχεια) ισης αξιας; Η προφανης απαντηση ειναι "ναι" (δηλ τα ενεργα ειναι καλυτερα) λογω κατασκευαστικων οικονομιων κλπ0 αλλα ειναι ετσι;
Κι ακομη, το λεχθεν "έχει πολύ σημαντική μείωση της παραμόρφωσης που μπορεί να φτάσει και τα 20dB, επειδή δεν υπάρχει παθητικό φίλτρο. Αναφέρομαι, δε, σε καλής ποιότητας ενεργά ηχεία" πανω σε ποση "τιμη" καλης ποιοτητας αναφερεται; Γιατι εαν εννοει καλη ποιοτητα αξιας 5000€, νομιζω οτι μαλλον εχασε τον μεσο χρηστη, αλλα και απαξιωνει εντελως ενα φθηνοτερο ηχειο σαν το Mackie (περ.1500νεο)

Βασιλη, οπως τα ειπαμε, ο συνολικος χωρος ειναι 30τμ αλλα ο "ακροασεως" ο μισος

Reaction score
1.831

Αν έπαιρνα τώρα ηχείο-κουτί θα ήταν ενεργό.

Παλιά μου άρεσε η διαφορετικότητα των πειραματισμών. Άλλο καλώδιο, άλλη μπόρνα, άλλος ενισχυτής, άλλο player.
Κάθε φορά άλλος ήχος.

Τώρα θέλω να ακούω μουσική απερίσπαστα.

Θέλω το ηχείο που θα επιλέξω να έχει μέσα του τον κατάλληλο ενισχυτή και όχι να πρέπει να τον βρω εγώ.
Γιατί δε θα τον βρω ποτέ, υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές, ποτέ δε θα είμαι σίγουρος ότι βρήκα τον κατάλληλο. Δε θέλω άλλα what ifs στη ζωή μου.
Να μη σου πω ότι θέλω και dac μέσα έτοιμο με usb για να το ταϊσω κατευθείαν από το pc...

Το μόνο πρόβλημα που "βλέπω" στα ενεργά είναι ότι λόγω της επαγγελματικής τους καταβολής κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το design. Μιλάμε για απλά πράγματα. Τα περισσότερα είναι κακάσχημα, δε μπαίνουν σε χώρο γενικής χρήσης όπως ένα σαλόνι σπιτιού.

Η καλύτερη ηχητική σκηνή που έχω ακούσει ποτέ ήταν από τα Dynaudio BM15A οδηγούμενα από έναν mark levinson No38s.
Μιλάμε για άλλο πράγμα...

Reaction score
11

Απορρίπτω εντελώς την ιδέα του οτιδήποτε δεν είναι δύο ογκώδη ηλεκτροδυναμικά ηχεία με ένα τεράστιο εξωτερικό ενισχυτή να φαίνεται και να ζεσταίνεται όταν παίζει!

Ο ήχος είναι μόνο ένα μέρος του σκηνικού αν και την εικόνα του οτιδήποτε πλην του ηχητικού συστήματος την απορρίπτω και αυτήν εντελώς! (Νο home cinema man).

Ίσως είναι κοινωνική τάση;

:142:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members