English irony!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Αγαπητοί Φίλοι,

Οποιος έχει χρόνο, ας εγγραφεί πρόχειρα και ας μετάσχει στη συζήτηση με κάτι Εγγλέζους είρωνες!!!

http://forum.hifichoice.co.uk/viewtopic.php?t=18196

Ηδη έχει γράψει και ο Θέμης Ζαφειρόπουλος.

Καλά λένε καμιά φορά ο 'Θεός τιμωρεί'...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.822
Τζάμπα ασχολείσαι...

Μιλάς με άτομα που πιστεύουν ότι ο elton john είναι μετενσάρκωση του beethoven σε drug queen version και ότι το να σηκώνεις που και που το σακάκι είναι trendy. :lol: :lol:

Reaction score
49
-Do you know what way an English Lord takes off his condom???
-By fart!!!!

Πάντως εγώ πήρα το αίμα μου πίσω!!!

Reaction score
24.124
χαχαχα μιλανε και οι αγγλοι ρε για πολιτισμο και μουσικη !
ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Reaction score
5
Αγαπητοί φίλοι,
έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Αγγλία και στην Αμερική, και όταν διάβασα τον διάλογο, κατάλαβα ότι απλά οι ξένοι έκαναν μια πλακίτσα, όπως είπε και το παιδί από την Αυστραλία. Είναι προφανές ότι σας πείραζαν. Μην τσιμπιέστε με το οτιδήποτε, είναι κλασσικό παράδειγμα της φυλής μας, ίσως λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας που μας διακρίνει. Οι ξένοι το ξέρουν και το χρησιμοποιούν, για να μας εκνευρίσουν για πλάκα. Γινόμαστε γραφικοί.
Το ξέρουν όλοι οι ξένοι τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες, δυστηχώς οι νέοι Έλληνες έχουν κάνει πολύ λιγότερα, οπότε δεν μπορούμε να καυχιόμαστε. Το καλύτερο είναι να είμαστε απλά υπεράνω, και να δείχνουμε την εκτίμηση στους προγόνους μας, μέσα από τις γνώσεις μας για αυτούς και τα λεγόμενά τους, όταν έρθει η συζήτηση.
Μπράβο στο Χρήστο που κάνει γνωστές τις προσπάθειες που γίνονται εδώ, αλλά μην τα παίρνετε όταν κάποιοι ξένοι δεν ξέρουν τους συνθέτες μας, δεν τους ξέρουν οι περισσότεροι Έλληνες (εκτός ας πούμε του Φοίβου που τον ξέρουν όλοι :):p)
ΙΜΗΟ of course.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Δεν συμφωνώ...

ak1s,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα...

Εχω σπουδάσει κι εγώ Λονδίνο και Αμερική αλλά τέτοιο φαινόμενο ειρωνείας δεν το ξαναείδα (κύττα λίγο και κάποια άλλα forums που έκανα posts για να δεις τη διαφορά επιπέδου)

Reaction score
49
....Μην τσιμπιέστε με το οτιδήποτε, είναι κλασσικό παράδειγμα της φυλής μας, ίσως λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας που μας διακρίνει. Οι ξένοι το ξέρουν και το χρησιμοποιούν, για να μας εκνευρίσουν για πλάκα. Γινόμαστε γραφικοί.
Το ξέρουν όλοι οι ξένοι τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες, δυστηχώς οι νέοι Έλληνες έχουν κάνει πολύ λιγότερα, οπότε δεν μπορούμε να καυχιόμαστε. Το καλύτερο είναι να είμαστε απλά υπεράνω, και να δείχνουμε την εκτίμηση στους προγόνους μας, μέσα από τις γνώσεις μας για αυτούς και τα λεγόμενά τους, όταν έρθει η συζήτηση.
....
Αγαπητέ ak1s..., πραγματικά δεν ξέρω γιά σένα προσωπικά άν είσαι παράδειγμα της φυλής μας που λές, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα κόμπλεξ κατωτερότητος σε σχέση με οποιονδήποτε δυστυχή Εγγλεζο ή Αμερικάνο που νομίζει ότι ανήκει σε κάποια Αρεια φυλή, επειδή κατάφεραν και ανορθώθηκαν ξεκληρίζοντας ολόκληρα Εθνη παγκοσμίως τους τελευταίως αιώνες..
Θεωρώ υπερήφανο τον εαυτό μου και σαν Νεοέλληνας και σαν υποτιθέμενος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, και δεν τσιμπιέμαι καθόλου , αλλά ούτε και οι Εγγλέζοι σου κάνουνε πλακίτσες για να μας εκνευρίσουν, απλά είναι κακοήθεις και υπερόπτες όπως και καθενας που έρχεται σε επαφή με αυτόύς.

Γιώργος Σάμπαλης!

Reaction score
5
Καλά Γιώργο, ας μην πιάσουμε αυτή την κουβέντα, δεν θα μας βγάλει πουθενά...είμαι δείγμα της φυλής, όπως είσαι και εσύ...και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πώς νομίζεις ότι έκαναν πολιτισμό; Με χιλιάδες σκλάβους που έκαναν τις δουλειές, ώστε αυτοί να μπορούν να φιλοσοφούν. Ή μήπως δεν έσφαξαν; Πιάσε από Αλέξανδρο κλπ...χιλιάδες οι σφαγμένοι στο βωμό της διάδοσης του 'ελληνισμού'...
Τα ίδια έκαναν και πολλές άλλες 'αυτοκρατορίες' ή 'δυνατοί', σε όλους τους αιώνες, Ρωμαίοι, Σταυροφόροι (για το Χριστό ρε γ*****!!:)), Οθωμανοί, Κονκισταδόρες, Πορτογάλοι (που έχω και φίλους πολλούς), Άγγλοι, Γερμανοί κλπ κλπ.
Μην βγάζουμε την ουρά μας απ'έξω.
Το κόμπλεξ του νεοέλληνα είναι δεδομένο. Το ίδιο ακριβώς έχουν και οι Πορτογάλοι (πίστεψε με). Και δεν πάει με το τι προσέφεραν στην ανθρωπότητα οι πρόγονοί μας (πριν χιλιάδες χρόνια - αλήθεια είσαι σίγουρος ότι είσαι από τη π.χ. Δωρική ή Ιωνική φυλή; Γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρος, αν και κατάγομαι από Κρήτη και Κεφαλονιά που δεν είχαμε πολλούς πολλούς Τούρκους, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει).
Πάει με το ότι είμαστε τόσο μικρός και φτωχός λαός, που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ΚΑΝΕΝΑ γεγονός που συμβαίνει στον κόσμο (εννοώ πολιτικό, οικονομικό κλπ). Κάναμε την Ολυμπιάδα με δανεικά λεφτά και μπράβο μας, αλλά τα μεγαλύτερα συμβόλαια τα πήραν αμερικάνικες εταιρείες. Τι άλλο να πω.

Ας περνάμε καλά, και ας προσφέρουμε ότι μπορούμε με αξιοπρέπεια και γνώση για τα παλιά, αλλά και προσπάθεια για το παρόν και το μέλλον. Ειρωνευτείτε τους Άγγλους πίσω!!! Έτσι κι αλλιώς ο κάθε λαός έχει την πλάκα του...ρωτήστε τι πλάκα κάνουν οι Σκωτσέζοι με τους Άγγλους, ή οι Γάλλοι με τους Άγγλους, ή οι Άγγλοι με τους Γάλλους κλπ...

Μετά από χρόνια στο εξωτερικό έχω μάθει ένα πράγμα: Μην πιστεύετε τα στερεότυπα, ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΕ! Έχω γνωρίσει κάθε καρυδιάς καρύδι, από κάθε γωνιά του κόσμου (σχεδόν). Υπάρχει μόνο το κάθε άτομο, με τις εμπειρίες του, την ανατροφή του και τον χαρακτήρα του. Δεν μπορείς να λες ότι όλοι οι Άγγλοι είναι κακοήθεις επειδή δεν ξέρουν τον Καλομοίρη και ένας άχρηστος σε ένα forum έγραψε ένα ειρωνικό σχόλιο για αυτό...για τράβα ρώτα στο δρόμο στην Ελλάδα να σου πουν ποιον ξέρουν καλύτερα, τον Καρβέλα ή τον Δημήτρη Μητρόπουλο!!;;; Περήφανοι Νεοέλληνες δεν είναι και αυτοί;;;

και τελειώνω με το ότι πιστεύω ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε!

Αλήθεια έχετε δει το 'My big fat Greek wedding"; Θυμάστε τον πατέρα της πρωταγωνίστριας τι γραφικός που ήταν που έλεγε συνέχεια ότι 'και αυτό οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν εφεύρει" ή πει ή κάνει κλπ κλπ; Ας μην γινόμαστε επιφανειακά γραφικοί, αυτό είπα στο προηγούμενο post, απλά...

Reaction score
49
Αγαπητέ φιλε ak1s, δεν διαφωνώ καθόλου σε ότι λές και πραγματικά πιστεύω ότι είμαι Γνήσιος απόγονος ΕλληνοΣλαβοΡωμαιοΤουρκοΑλβανόγυφτων, όπως και πιστεύω ότι όλοι μας στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Κάποιοι όμως στο καζάνι αυτό βράζουν πιό εύκολα και άλλοι όχι, όπως και κάποιοι τρωγονται΄και άλλοι όχι.

P.S.Και γω είδα την ταινία, και δεν μ'αρεσε καθόλου.Τώρα μήπως επειδή δείχνει στο εξωτερικό την κατάντια μας σαν λαoύ, ή δείχνει την κατάντια του λαού μας στο εξωτερικό? Δεν τόχω λύσει.

Reaction score
5
Στο εξωτερικό απλά, οι έλληνες της πρώτης/δεύτερης γενιάς, όντας μειονότητα, προσπάθησαν να κρατήσουν τις 'παραδόσεις' και την 'ιδέα' του ελληνισμού περισσότερο από ότι οι έλληνες εδώ, γιατί τους έδινε μια ταυτότητα. Στα Αμερική/Καναδά/Αυστραλία κλπ, όλοι από κάπου ήρθαν (Ιταλία, Ιρλανδία, Κίνα κλπ κλπ), οπότε η ταυτότητα με κάποιον μεγάλο πολιτισμό του παρελθόντος τους έδινε κάποια περηφάνια.
Και μην απορείς, εδώ τα ίδια κάνουμε, με την πρώτη ευκαιρία. Ήμουν προχθές σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, και μια παρέα μεσήλικων ανθρώπων από το εξωτερικό συζητούσε στο διπλανό τραπέζι. Έλα όμως που ο ένας ήταν έλληνας...και προσπαθούσε να τους εξηγήσει τι είναι η Eurovision και το ότι φέτος κερδίσαμε εμείς με το ακατονόμαστο τραγούδι!! Και τα έλεγε με τόσο στόμφο και τόση περηφάνεια, λες και ανακαλύψαμε εξωγήινο πολιτισμό στον Άρη και ήπιαμε και μαζί καφέ στο Άλφα του Κενταύρου!! :) Και αυτοί δεν ήξεραν το διαγωνισμό, προφανώς ήταν από κάπου μακριά, και έδειχναν συγκρατημένα ενθουσιασμένοι, από ευγένεια φυσικά...

Reaction score
49
Πραγματικά πιστεύω ότι οι Ελληνες της διασποράς προσπάθησαν και προσπαθούν να κρατήσουν έστω και "ετεροχρονισμένα" τον Ελληνικό πολιτισμό όπως αυτοί τον βίωσαν στην Ελλάδα τη στιγμή της αποχώρησης τους.

Και μείς στον ίδιο μας τον τόπο αναπτυσσόμαστε εθνισκιστές, ρατσιστές και υπερόπτες απέναντι σε κάθε "υποδεέστερη" φυλή που φυτοζωεί-λαθροβιώνει-παρασιτεί όπως πιστεύουμε, ενώ στην αλήθεια "Δημιουργεί" στον τόπο μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.