EPOS ELS3 (made in UK)

Reaction score
3.451
Αντώνη, θα δω και στον Ορφέα.
Thank you.

Είπα όμως ότι θα προτιμούσα να το ακούσω στον χώρο μου κι όχι να τα αγοράσω άμεσα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λευτέρη, τα περισσότερα LS3/5A είναι μισοχαλασμένα ή μη αυθεντκά, ειδικά αυτά που είδες στο ebay.
Κάποτε έδινε η Falcon κάποια kits για ιδιοκατασκευή.
Μετά σταμάτησε η KEF να παράγει τα μεγάφωνα Β110 και Τ27.
Σήμερα κάποιος άλλος έχει αγοράσει την άδεια από το BBC να τα φτιάχνει, αλλά με άλλα μεγάφωνα και όχι της KEF.
Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιος είναι αλλα θα τον βρώ και θα σας ενημερώσω.
Αν θυμάμαι καλά είναι η Stirling http://www.stirlingbroadcast.net/

Reaction score
3.451
Ναι Σπύρο, η Sterling Broadcast είναι.
Είσαι πολύ ψαγμένος βρε παιδί μου, πως τα κατάφερες ?

Και μυαλό, ξουράφι.

Reaction score
3.451
NEW Stirling BBC LS3/5a (V2) Reference Cabinet Version
with “SuperSpec” crossovers

Cherry GBP 758.00……USD 1,319.00……Euros: 1090.00

Walnut GBP 758.00……USD 1,319.00……Euros: 1090.00

Maple (crown cut) GBP 758.00……USD 1,319.00……Euros: 1090.00

*Maple (birds eye) “Limited Edition Gold Label” GBP 828.00……USD 1,441.00……Euros: 1190.00

*Rosewood “Limited Edition Gold Label” GBP 828.00……USD 1,441.00……Euros: 1190.00

*Ebony veneer “Limited Edition Gold Label” GBP 828.00……USD 1,441.00……Euros: 1190.00

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

Συνολο περίπου 1.400 με 1.500 Ευρώ .

(Ενα EPOS ELS3 κοστίζει 290 Ευρώ μετρητοίς).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πάντως από τα Stirling θα προτιμούσα κάποιο μικρό μόνιτορ της Harbeth (τα αγαπημένα μου) ή της Rogers.

Τέλος και από τα LS3/5A θα προτιμούσα τα LS5/12A που χρησιμοποιούσαν μονάδες μεγαφώνων της Dynaudio...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ειμαι κατοχος του ηχεο εδω και ενα χρονο,τα οδηγω με MF X-150 σε ενα σχετικα μικρο χωρο (περιπου 15 τετραγωνικα).Ο ηχος ειναι πολυ καλος και σε αυτο το χωρο δεν υπαρχει ελλειψη χαμηλου.Ειναι ομως γεγονος οτι τα βοηθαει πολυ και ο Χ-150,οταν τα ακουσα με ενα ενισχυτη SONY και με ενα πολυκαναλο YAMAHA μαλλον ...απογοητευτηκα.

Reaction score
2
Θα συμφωνήσω απόλυτα κε Αντωναράκο, μαζί σας.

Όταν σεβαστείς τις δυνατότητές του, το ηχείο θα σε ανταμείψει μέχρι τελευταίου λεπτού!

Μην το υποτιμήσεις λόγω τιμής, μην το υπετιμήσεις λόγω πολλών που ακούγονται γι αυτό.
Το καλό είναι ότι ξεχωρίζει τις καρφίτσες από τα άχυρα, εύκολα!

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Για να λεμε ομως και του "στραβου το δικιο"....το επομενο μοντελο Μ5 που φοραει το ιδιο γουφερ-μιντ αλλα καλυτερο τουιτερ ειναι πιο καλο στα πριμα και λιγο καλυτερο στα ανω-μεσαια.Απο την αλλη ομως η διαφορα τιμης αναμεσα στα δυο μοντελα ειναι σημαντικη......Τελικα ενας NAD C320BEE θα ηταν το ιδανικο ταιρι γι αυτα τοσο ηχητικα οσο και σαν...κατηγορια τιμης.Παντως μιας και αναφερθηκε στο τιτλο του θεματος,πρεπει να ειναι ισως το μονο ηχεο αυτης της κατηγοριας τιμης που κατασκευαζεται στην Αγγλια.

Reaction score
1
Η ακόμα καλύτερα να του προτείνεις να γίνει μέλος στο φορουμ μας, μπας και αγοράσει κανένα ηχείο της Chario !!! ή της Audio Spectrum !!!
Αυτό ακούστηκε σαν υποτιμητικό...

Reaction score
0
Για να λεμε ομως και του "στραβου το δικιο"....το επομενο μοντελο Μ5 που φοραει το ιδιο γουφερ-μιντ αλλα καλυτερο τουιτερ ειναι πιο καλο στα πριμα και λιγο καλυτερο στα ανω-μεσαια.Απο την αλλη ομως η διαφορα τιμης αναμεσα στα δυο μοντελα ειναι σημαντικη......Τελικα ενας NAD C320BEE θα ηταν το ιδανικο ταιρι γι αυτα τοσο ηχητικα οσο και σαν...κατηγορια τιμης.Παντως μιας και αναφερθηκε στο τιτλο του θεματος,πρεπει να ειναι ισως το μονο ηχεο αυτης της κατηγοριας τιμης που κατασκευαζεται στην Αγγλια.
Έχω την άισθηση πώς και τα Castle κατασκευάζονται στην Αγγλία, και τα Castle Compact κινούνται στην ίδια πάνω κάτω κατηγορία τιμής. Διορθώστε με ανα κάνω λάθος!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Οι καμπίνες των ηχείων της EPOS αν δεν κάνω λάθος κατασκευάζονται από την Castle στο εργοστάσιο της δεύτερης. Το ίδιο κάνουν και άλλες Αγγλικές εταιρίες...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Kατηγορια τιμης ναι αλλα ειναι πολυ πιο μικρα απο τα EPOS ELS3,δεν μπορουν να θεωρηθουν αυτονομα ηχεια ουτε και αν προκειται να παιξουν σε πολυ μικρο χωρο.Αναφερθηκα σε αυτονομα ηχεια και οχι σε καθαροαιμους δορυφορους.

Reaction score
3.451
Απλά σας αναφέρω ότι τα EPOS ELS3 παίζουν πολύ καλά μουσική.
Τις πρώτες ώρες ακρόασης θέλω να τις ξεχάσω. Το ηχείο απλά δεν παίζει σωστά τις πρώτες 30 ώρες και είναι πολύ κουρασστικό.
Μετά από περίπου 100 ώρες λειτουργίας, σε κανονική πάντα στάθμη (μέτρια στάθμη), το ηχείο αρχίζει να βγάζει μια γλύκα που δεν είχε πριν. Το άφησα στο εξοχικό να παίζει μέρα νύχτα με το ραδιόφωνο για αρκετές ημέρες.
Ο ήχος του είναι αρκετά αναλυτικός και διαυγής, χωρίς όμως να κουράζει, με τρομερή αληθοφάνεια στη μεσαία περιοχή. Το μπάσο του ακούγεται μόνο όταν το ηχείο πλησιάσει κοντά στον πίσω τοίχο (στα 25 περίπου εκατοστά).
Το μπάσο αυτό δεν είναι ακριβώς μπάσο, όπως το έχουμε συνηθίσει από μεγάλα ηχεία, αλλά ακούγεται ευχάριστα και με πολύ καλό ρυθμο.

Για τα χρήματά του (290 Ε μετρητοίς) το ηχειάκι αυτό θα δώσει ευχάριστα ακούσματα. Ενα ιδανικό ηχείο για τα μικρά παιδιά μας για να προστατέψουμε τα ευαίσθητα αυτάκια τους.
Ακούγεται το ίδιο καλά τοποθετημενο και στη βιβλιοθήκη.
Τα μεγάφωνα είναι πολύ ανθεκτικά και αντέχουν ισχύ έως τα 100 W. To μικρό γουφεράκι έχει έναν τεράστιο μαγνήτη στην πίσω πλευρά του και είναι θωρακισμένο.

Η αντίσταση που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι 4 Ω. Δεν παρατήρησα όμως κάποια δυσκολία στην οδήγησή του. Επαιξε πολύ όμορφα και δυνατά με έναν μικρό Luxman L-200 (2 X 40W) χωρίς να κουράζει και με ελάχιστη παραμόρφωση σε πολύ υψηλές στάθμες.

Aξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην EPOS.

Reaction score
2
g.kar,

Συμφωνείς ότι όσο "ανοίγει" η μεσαία, φαίνεται η οικονομία στο μεγάφωνο των υψηλών?

Πότε θα φέρεις το 3άρι να δούμε πως βγαίνει ως συνδυασμός με τον 8000?

Προς στιγμής το δοκιμάζω και έχω παίξει με Kef, A.Vector, Jmlab, Elac, όπως καταλαβαίνεις δεν του έχω βάλει ακόμα κάτι "βαρύ".

Reaction score
3.451
Αντώνη, η μεσαία περιοχή, μετά το στρώσιμο, ακούγεται πιο ζεστή και ξεκούραστη. Το tweeter, αν και μεταλλικού θόλου, δεν ξυρίζει όπως θα περίμενα από ένα ηχείο αυτής της κατηγορίας τιμής.
Θα έλεγα ότι το mid/bass συμβαδίζει ποιοτικά με το tweeter που όντως θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.
Αλλά είπαμε.... για τα χρήματα που ζητάει είναι πολύ καλό.
Μια μικρή λαμπρότητα που παρουσιάζει το ηχείο στις υψηλές σίγουρα θα μπορούσε να διορθωθεί με μια μικρή και απλή παρέμβαση στο crossover.
Θα έλεγα ότι μία αντίσταση της τάξης του 1Ω σε σειρά με το σήμα στο φίλτρο υψηλών είναι μια καλή αρχή. θα δώσει στον ήχο μια πιο laid back κατάσταση. Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί ένα Pad με αντιστάσεις στους ακροδέκτες του tweeter. θα έλεγα ότι μια μείωση της στάθμης των υψηλών κατά 1 dB δεν θα μου χαλάσει την διαύγεια της μεσαίας.
Προς το παρόν δεν τα ανοίγω γιατί ήδη το ηχεία τα έχει η κορούλα μου στο δωμάτιό της. Αν με δει να το ανοίγω θα βάλει τα κλάματα. Ετσι κάνουν όλες οι γυναίκες.
Προχθές μου λέει : Βρε μπαμπά για μένα τα πήρες τα ηχεία η για σένα ?
Εχει δίκιο το παιδί !!! δεν έχει ?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo