Epos K1

Reaction score
32
Το ATM SCM 20 είναι παλιότερο από το 11; Πωλείται Ελλάδα; Επίσης για τα Spendor τι λέτε;

Reaction score
221
νομιζω οτι οι επιλογες ενισχυτων σου δεν ταιριαζουν με τα SCM20 τα Spendor η τα Proac...παει μακρυα η βαλιτσα και το budget μετα

Reaction score
32
δεν γελαω ποτε με εξοπλισμο,στα αυτια σου ακουγοταν καλυτερα το boston η το mordaunt short?
Εννοείται τα mordaunt!

Τώρα, στο atc11 συγκριτικά με το CHARIO και ενισχυτή τον υπάρχον (ή κάποιο άλλο πχ Yamaha a3040) τι θα ήταν καλύτερο;

Reaction score
221
οπως σου ειπα στην αρχη θεωρω το scm11 καλυτερο ηχειο υπαρχουν ομως καποια πραγματα να σκεφτεις 1:το atc θα ζητησει τη μεγαλυτερη ισχυ του Yamaha που σκεφτεσαι ενω το Chario θα οδηγηθει πιο ευκολα και απο τον Denon
2:τα ATC ειναι καλυτερα να τα ακουσεις με καποιον τροπο πρωτα ενω τα Chario ειναι πιο ασφαλης επιλογη "στα τυφλα"
3 η αξια μεταπωλησης των ATC ειναι μεγαλυτερη απο των Chario σαν μεταχειρισμενα

Reaction score
32
Αν επιλέξω ΑΤC είναι μονόδρομος η αλλαγή ενισχυτή και από ότι κατάλαβα ο Yamaha τα σηκώνει οριακά, υπάρχει περίπτωση να τα παίξει ο ενισχυτής ή τα ηχεία; Νόμιζα ότι τα CHARIO είναι πιο δύσκολα καθότι 4ohm ενώ τα ATC νόμιζα επειδή είναι 8 ohm θα ήταν ευκολότερο. Ηχητικά επίσης τι βγάζουν τα ηχεία αυτά; Τα Epos k1 αξίζουν λέτε;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Το chario δεν οδηγειται ευκολοτερα απο το 11 απο εναν av ενισχυτη. Η αντισταση πεφτει στα 2.5Ω στα 185Ηz κ η καμπύλη εμπεδησης ειναι μονιμα κατω απο 4Ω μεχρι τα 450Hz, που σημαινει οτι θελει αποθεματα κ σοβαρη τροφοδοσια που δεν ειναι το ατου των av. Τα ATC δεν ειναι δυσκολα ωμικα, ισα ισα που εχουν τις πιο ομαλες καμπυλες εμπεδησης και η ελαχιστη εμπεδηση τους παιζει σχεδον παντα στα 5-6Ω, απλά επειδή εχουν χαμηλές ευαισθησιες θέλουν βατ, ισχύ.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
32
Υπάρχει κάποιος av που να μπορεί να τα οδηγήσει καλύτερα από κάθε άλλο αντίστοιχο;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τοσα ηχεια υπαρχουν, θα βρεις καποιο καταλληλο που να τα κανει ολα με εναν "γηινο" ενισχυτη.

Reaction score
32
Δεν μου κολλάνε εύκολα και... από άποψη αισθητικής! Μη γελάτε, όλα πιστεύω μπορούν να πέφτουν στο τραπέζι της επιλογής! Τέλοςπάντων ο Yamaha θα τα σηκώνει CHARIO,atc; Για τα Epos k1 τι λέτε;

Reaction score
221
προσωπικα δεν εχω ακουσει τα epos δεν μπορω να σου πω οσο για τα ATC θα επιμεινω οτι θελουν περισσοτερη ισχυ απο τα Chario.Αν δεν υπαρχει βιασυνη ισως αξιζει να κοιταξεις και αλλες επιλογες ισως γλυτωσεις χρηματα και εισαι ευχαριστημενος και οι δοκιμες σε demo εχουν την πλακα τους:gamer:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
προσωπικα δεν εχω ακουσει τα epos δεν μπορω να σου πω οσο για τα ATC θα επιμεινω οτι θελουν περισσοτερη ισχυ απο τα Chario.Αν δεν υπαρχει βιασυνη ισως αξιζει να κοιταξεις και αλλες επιλογες ισως γλυτωσεις χρηματα και εισαι ευχαριστημενος και οι δοκιμες σε demo εχουν την πλακα τους:gamer:
Φιλε μου στο ποστ μου πανω, αυτο ακριβως γραφω. Τα Chario ειναι συνθετα στην εμπεδηση και θελουν τροφοδοσια, ρευματα, πραγμα που ειναι δυσκολο να δωσει ενας av ειδικα οταν το τροφοδοτικο του εχει να "σηκωσει" κι αλλα ηχεια ταυτοχρονα. Δεν θελουν πολλα βατ λογω των 90db τους. Τα ATC δεν ειναι δυσκολα ωμικα, εχουν χαμηλη ευαισθησια κ θελουν περισσοτερη ισχύ δηλαδη βατ για να επιτυχουν υψηλες σταθμες, πραγμα που θα απαιτηθει απο αυτα αν μπουν front σε av συστημα. Δεν μπορω να γινω πιο σαφης, τα ηχεια και τα 2 τα ξερω πολυ καλα, τα πρωτα ειναι στο σπιτι μου, τα δευτερα εχουν περασει απ τα χερια μου ουκ ολιγες φορες.

Καλυτερα ο φιλος να ανοιξει ενα θεμα με το ποσο που διαθετει και το χωρο που πρεπει να καλυψει, να βρεθει ενα καταλληλο ηχειο για την περιπτωση του. Το συγκεκριμμενο Epos ειναι ερωτηματικο μιας και ειναι ολοκαινουριο και δεν ξερω αν εχει εισαχθει ακομα, Υπαρχει ομως η σειρα Epic και η Elan, κ οι δυο πληρεις σε μοντελα.

αυτα απο μενα :hi:

Reaction score
32
ΟΚ θα κοιτάξω να τα ακούσω και αν γίνεται όλα και θα μου επιτρέψετε να αποτυπώσω τότε εμπειρίες αλλά και τυχόν απορίες. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις συμβουλές σας.

Reaction score
221
ωραια,να γραψεις εντυπωσεις για το καθε ενα να εχουμε και μια εικονα
καλη τυχη...

Reaction score
4.327
Aν είσαι ανάμεσα στα 2 πρέπει να τα ακούσεις και να δεις ποιο σου κάνει κυρίως σε μουσική.... Χονδρικά με τα chario δεν χρειάζεσαι τόσο ακριβό av ενισχυτή αλλά χρειάζεσαι και τελικό στάδιο (καλό με ρεύματα). Οπότε κάποιο φθηνότερο μοντέλο av με pre-out στα 2 μπροστά μαζί με τελικό ή δικάναλο με passthrough και είσαι cool. Τώρα για τα ATC δεν έχω δει να τα χρησιμοποιούν για hc καθώς τα διάφορα εφέ στις ταινίες θέλουν και λίγο εκτόνωση (για παραπάνω εντυπωσιασμό) οπότε πρέπει να ζυγίσεις τις προτεραιότητές σου και τα γούστα σου...

Reaction score
32
Στο θέμα της ταινίας δεν με ενδιαφέρει το υψηλό επίπεδο αφού όπως και να 'χει πιστεύω ότι ήχο θα έχω καλύτερα από την flat tv, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Κυρίως η μουσική με ενδιαφέρει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis