EPSON TW1000 vs TW600

Reaction score
1
Επειδή τυγχάνει να βλέπω τη στιγμή ακριβώς που γράφω αυτές τις γραμμές, blu-ray από PS3 σε προβολέα D5, στην ανάλυση των 720p, καλό θα ήταν να ελέγξεις την αξιοπιστία των πηγών σου ή ακόμα, αν δε σου κάνει κόπο, να τις παραθέσεις...

Υ.Γ 1. Φαντάζομαι ότι ξετσέκαρες την ανάλυση 576p (480 για τα NTSC δισκάκια) από τις επιλογές.
Υ.Γ.2. Καθόλου εκτός θέματος δεν είναι η αναφορά, δεδομένου ότι αναφέρεται ότι οι προβολείς συνδέθηκαν με το PS3 στην ανάλυση των 1080p. Στην πραγματικότητα, ο TW600 μπορεί να δεχθεί μόνο 1080i σήμα, το οποίο στη συνέχεια κάνει downscale στην εγγενή του ανάλυση. Αν έχει έτσι, το συγκριτικό τον αδικεί, δεδομένου ότι ο 1000 λειτούργησε στην εγγενή του ανάλυση, ενώ ο 600 όχι.

GTX

Reaction score
39
Βρε monsoon διάβασες τα post ή απλά γράφεις αυτό που θες???
Σου λέω έχω το PS3 και το βάζω να παίξει στον Optoma 72 (που δεν είναι D5 μιάς και το ανέφερες αφού είναι DLP και δέχεται και 1080p μια χαρά και για να σε προλάβω ξέρω οτι εγγενής ανάλυση του είναι 720p και κάνει downscale) για ποιές πηγές μου μιλάς λοιπόν????

Αν θες βέβαια κάνε και ένα search στο google "PS3 720p blu ray" και πες μας τί βρήκες :happy_4:

Reaction score
4
moonson:
και εμένα οι πηγές μου είναι το PS3 μου (καλά ντε του αδελφού μου αλλά στο ίδιο σπίτι ζούμε) και ο TW600 μου.
Προσωπικά δεν με αφήνει να ξε-τσεκάρω την ανάληση 576p. Και ενώ τα παιχνίδια τα παίζει κανονικά σε 720, το BD το κατεβάζει σε 575... (αν και έχω την εντύπωση ότι το κατεβάζει σε 520, αλλά θα το τσεκάρω στην πρώτη ευκαιραία).

Πάντως αν ψάξεις το ιντερνετ θα δείς οτι το PS3 BD playback υποστηρίζει εγγενώς μόνο 480i/p και 1080i/p...

Reaction score
4
Επι της ουσιας επειδη με ενδιαφερει.
Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στην ποιοτητα της ταινιας τελικα ή απλα μιλαμε μονο για διαφορετικα "κλειδωματα" ?

Reaction score
0
Απάντηση: EPSON TW1000 vs TW600

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα..................με βάση μια επίσημη ανακοίνωση της Sony το PS3 δεν κλειδώνει στα 720p σε ταινίες blu-ray.........παρά μόνο σε 480p/576p/1080i/1080p και καλά για οικονομία(το καλοκαίρι θα φτιαχτεί με αναβάθμιση firmware).....................εγώ για παράδειγμα με σήμα 1080i έχω τέλεια ποιότητα εικόνας ενώ η tv μου είναι η Panasonic 32LX60F με ανάλυση 1366*768(επειδή χάρη στον αλγόριθμο V-Real της Panasonic παίζει καλύτερα με σήμα 1080 γραμμών)...................βγάλτε συμπεράσματα.......:cool_3:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: EPSON TW1000 vs TW600

με βάση μια επίσημη ανακοίνωση της Sony το PS3 δεν κλειδώνει στα 720p σε ταινίες blu-ray.........παρά μόνο σε 480p/576p/1080i/1080p και καλά για οικονομία
Την οικονομια δεν καταλαβα που κολλαει με 660 ευρω που πληρωσαμε....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON TW1000 vs TW600

Την οικονομια δεν καταλαβα που κολλαει με 660 ευρω που πληρωσαμε....
Απλά η τσιγκουνο-Sony έβαλε πιο οικονομικό scaler γιατί λέει(στην ανακοίνωση) ότι στόχευε στο αγοραστικό κοινό των Full HD τηλεοράσεων και προβολέων.............αλλά επειδή υπήρχαν και υπάρχουν πολλά παράπονα(στις ΗΠΑ κυρίως)..............θα το διορθώσει με αναβάθμιση του firmware.......έλεος.........:pc: :pc: :pc: :pc: :pc: ..........και γι' αυτό και μόνο εγώ πήρα τη συγκεκριμένη τηλεόραση που παίζει καλύτερα στα 1080i απ' ότι στα 720p.........................:happy_4:

Reaction score
4
Επι της ουσιας επειδη με ενδιαφερει.
Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στην ποιοτητα της ταινιας τελικα ή απλα μιλαμε μονο για διαφορετικα "κλειδωματα" ?
Οπως το καταλαβαινω εγώ τουλάχιστον, αλλο να ταίζεις τον 720p προβολέα με 1080i και άλλο με 720p. Στην πρώτη εκτός το ότι κάνει downscaling έχεις και interlaced σήμα να ...αποπλέξεις! (αδόκιμος ο όρος ίσως) ενώ στην δεύτερη θα παίζεις με την native ανάληση του προβολέα. Θα έχεις αποφύγει και την μετατροπή 1080p->1080i->720p καθώς θα υπάρχει μόνο η 1080p->720p...
Και δεν θα παρεμβάλετε και ο σχετικά κακός scaler του προβολέα.

BTW, απο ότι λέγεται στα διάφορα Forum η ΣΟΝΥ δεν χρησιμοποιεί chip scaler αλλά όλο το Playback γίνετε μέσω software.... οπότε μια αναβάθμιση θα το λύσει το πρόβλημα.... αλλά πότε...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EPSON TW1000 vs TW600

BTW, απο ότι λέγεται στα διάφορα Forum η ΣΟΝΥ δεν χρησιμοποιεί chip scaler αλλά όλο το Playback γίνετε μέσω software.... οπότε μια αναβάθμιση θα το λύσει το πρόβλημα.... αλλά πότε...
Το καλοκαίρι(Ιούλιο-Αύγουστος).......................:happy_4:

Reaction score
0
δειτε εδω το τεστ για τον 1000 με συγκριση με 700ρι επειδη συζητηθηκε πιο πριν ... ααα εχει και ενα τεστ για rainbow !!!

Reaction score
0
καλησπέρα, παιδιά που μπορώ να δω τον 1000 να παίζει με ΗD υλικό?
Ειμαι έτοιμος να τα στάξω... αλλά θα ήθελα να τον δω πριν ....
Δημήτρης - Λάρισα..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.909
Απάντηση: Re: EPSON TW1000 vs TW600

καλησπέρα, παιδιά που μπορώ να δω τον 1000 να παίζει με ΗD υλικό?
Ειμαι έτοιμος να τα στάξω... αλλά θα ήθελα να τον δω πριν ....
Δημήτρης - Λάρισα..
Αν κάνεις βολτίτσα μέχρι Θεσ/νίκη σε κερνάμε καφέ και τον βλέπεις ζωντανό.
Μπορείς να δεις και τον 600 και τον 200 και Infocus SP5000 καθώς και τον Χ3!
Για διαλιέχτεεε!!!

Reaction score
1
Μιχαλη η διαφορα στην σκινη με το τρενο ειναι μεγαλη μηπος ο 600 ηταν αριθμηστος ? επαιζαν με την ιδια πηγη και ιδια συνδεση? προσπαθησε να δεις εαν με καποιες ρυθμησεις στον 600 παρεις το ιδιο σχεδον αποτελεσμα.τελος σας ευχομαι ολλους καλο πασχα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.909
Απάντηση: EPSON TW1000 vs TW600

Η φωτο με το τρένο είναι πολύ αντιπροσωπευτική και είναι από τα πιο εντυπωσιακά πλάνα που μας άρεσε όλους εδώ να βλέπουμε με τον Επσον 1000.
Η δε φωτό πέτυχε να δείχνει τη διαφορά από τον έναν στον άλλον, ενώ σε άλλες φωτό αυτό δεν το πετύχαμε και τόσο.

Ο TW600 είναι ρυθμισμένος από τον Βαγγέλη Λάμπρου, αλλά με το DVD player Sony V92.
Σαφώς με πηγή το το PS3 θα θέλει κάποιες αλλαγές. Η διαφορά των 2 στη σκηνή του τρένου είναι μεγάλη όμως πρώτα πρώτα διότι ο 1000άρης έχει μεγάλη διαφορά στο κοντράστ και είδαμε πολλές σκηνές σκοτεινές αλλά καθαρές και χωρίς πέπλο.
Καταφέρνει πολύ καλό μαύρο και ακόμη είναι αρύθμιστος.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EPSON TW1000 vs TW600

Η φωτο με το τρένο είναι πολύ αντιπροσωπευτική και είναι από τα πιο εντυπωσιακά πλάνα που μας άρεσε όλους εδώ να βλέπουμε με τον Επσον 1000.
Η δε φωτό πέτυχε να δείχνει τη διαφορά από τον έναν στον άλλον, ενώ σε άλλες φωτό αυτό δεν το πετύχαμε και τόσο.
Οι διαφορές είναι εμφανής σχεδόν σε όλα τα πλάνα, αλλά στην σκηνή με το τραίνο είναι σα να βλέπεις διαφορετική ταινία!!!

Είμαι πολύ περίεργος πάντως να δω ένα άμεσο αντίστοιχο συγκριτικό μεταξύ του 1000 και του 700, αφού έχει ουσιώδης διαφορές από τον 600 που αντικατέστησε...

Reaction score
1
Μιχαλη αφου εχεις 2 προβολεις με d5 βαλετους να πεζουν μαζι αφου του σικληνεις πρωτα ετσι για μια περιεργη δοκιμη

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI