Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
19
ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.... CHORD EPIC ETHERNET

Μετά από την καθιερωμένη μου επίσκεψη στον γνωστό πολυαγαπημένο αντιπρόσωπο για καφεδάκι ηχοφιλικό, βρέθηκε μπροστά μου το καθόλου φθηνό CHORD EPIC ETHERNET. Γενικά με τα καλώδια ethernet και ρεύματος έχω έρωτα και παρότι έχω καταλήξει στο αγαπημένο μου ethernet, το ζητιάνεψα ε και με χαρά μου το έδωσε, το πήρα σπίτι demo να δώ με τ’ αυτιά μου τι παραπάνω προσφέρουν αυτά τα πολύ ακριβά ματζαφλάρια.

Από πλευράς κατασκευής πιστεύω πως μπορείς να δέσεις ένα τρέιλερ και να το σύρεις, με καλά βισματάκια κτλ κτλ. Μπήκε στο ταπεινό μου Hegel 190v που έχει streamer και dac κατευθείαν από το ρουτερ αντικαθιστώντας το Wireworld Starlight 8.

Σιγουρά δεν μπόρεσα αμέσως να εκτιμήσω τις αρετές αυτού του καλώδιού, μου χρειάστηκαν μερικές μέρες ακρόασης και να κάτσει στο σύστημα και για να καταλάβω τι μου γινότανε, αυτό εν μέρη γιατί έπρεπε να ξεσυνηθίσει το αυτί μου από το ζεστό με προσωπικότητα κουβανέζικη Wireworld αλλά και στον χαρακτήρα του (βλεπε παρακατω). Φυσικά μιλάμε και για άλλη κατηγορία τιμής - ήχου.

Εχτές λοιπόν βάζω μια από τις κοματάρες του Lorn και φυσικά Norah Jones, κτλ. Δεν ξέρω εαν καθαρίζει κτλ αλλά ο ήχος είναι σφουγγαρισμένος πεντακάθαρος, σχετικά ουδέτερος με καλό timing, χαμηλά τονισμένα στο τελείωμα τους, με τις υψηλές και τα εφέ ένα τσακ τραβηγμένα πίσω αλλά εκεί να μην ενοχλούν και να μην τραβάνε τη προσοχή (μάλλον ο house ήχος της Chord).

Αυτό που έκανε διαφορά ήταν ότι ο ήχος φώναζε ΑΕΡΑΑΑΑ πραγματικά τα στοιχεία μεταξύ τους είχαν απόσταση, περίεργο αλλά δεν νιώθεις την αίσθηση του βάθους γιατί όλα είναι οργανικά είναι εκεί που πρέπει ακόμα και σε κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής ξεπηδάγανε πράγματα από το μαύρο, από παντού και χανόντουσαν χωρίς να σου τραβάνε την προσωχή.

Βέβαια η εμπειρία μου με τόσο ακριβά καλώδια είναι .. ε δεν είναι και μεγάλη αλλά αυτό που άκουσα ήταν διαφορετικό από τα φτηνότερα, δεν τσίριζε πουθενά όπως κάποια «φτηνά» αλλά και δεν είναι ένα εντυπωσιακό καλώδιο, κάνει την δουλειά του κάπου εκεί πίσω και ίσως έτσι πάει με τα ακριβά παιχνίδια εάν είναι αυτό μάλλον το πετυχαίνει πολύ καλά να αφη΄σει την μουσική να αναπνεύσει. Τω΄ρα εάν αξιζει κτλ δεν μπορώ να πω η αξία είναι στη τσέπη του καθενώς εάν τα είχα θα το κράταγα (και πολ΄λά ακόμα).

Τα σχόλια δικά σας

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.350
Τεχνικά μιλώντας δεν υπάρχει καμία διαφορά στην μετάδοση δεδομένων μεταξύ οποιωνδήποτε ethernet καλωδίων υπάρχουν στην αγορά. Και μιλάμε πάντα για λογικές αποστάσεις μήκους καλωδίου μικρότερο π.χ. των 20-30 μέτρων.

Το καλώδιο που θα πάρεις από το πλαίσιο με 3€ κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ 100% την ίδια μετάδοση που κάνει π.χ. και αυτό (στα 730€). (δεν ξέρω αν αυτό είναι που έχεις εσύ)

Τα ακριβά ethernet καλώδια είναι απάτη καθαρά και ξάστερα. Η διαφορά που νομίζεις ότι ακούς είναι το λεγόμενο placebo effect.

Δεν είναι ένα συζητήσιμο θέμα. Θα προκαταβάλλω όποιον πεταχτεί στο νήμα να αρχίσει να λέει το μακρύ και το κοντό του, να το τεκμηριώσει με στοιχεία.

Πάρε αν θες 2 υπολογιστές και γράψε software να μεταδίδει 24/7 δεδομένα από το ένα στο άλλο, με το Α ή Β καλώδιο. Σε μήκος 1m θα διαπιστώσεις και εσύ ότι δεν υπάρχει καμία απώλεια πακέτων. Εξακριβωμένο και εμπειρικά σε επαγγελματικά δίκτυα που έστηνα από πριν 20 χρόνια. Πόσο μάλλον τα δίκτυα και τα καλώδια του σήμερα.

Και αν κάποιος έχει ελεύθερο χρόνο για σκότωμα, ας μπει να διαβάσει περισσότερα: εδώ ή εδώ.

Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες με τα πρωτόκολλα διόρθωσης κλπ γιατί δεν θα τα κατανοήσεις anyway. Ο άνθρωπος που σου έδωσε το καλώδιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι και αυτός θύμα του placebo effect.

Η δε εταιρία Chord πουθενά στο site της δεν έχει τεχνικά στοιχεία που να πιστοποιούν τον ισχυρισμό:
"The Epic streaming cable can help your system sound musically coherent, involving and detailed. We don’t produce any product that doesn’t add to the musical experience, so put any preconceptions to one side, borrow one and have a listen."

Πατάει στην "εικασία" που καλεί και αυτή τον πελάτη να κάνει, αποδεχόμενη έτσι όμως χωρίς να το θέλει, ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά με τα καλώδια των 3€. Πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή αιτιολόγηση από που προκύπτει το "coherent, involving and detailed". Και αυτό γιατί αν όντως υπήρχαν πραγματικές διαφορές, θα τις είχε μετρήσει και θα τις είχε καταθέσει. Οπότε να το λέμε ανοιχτά. Πρόκειται για καθαρή απάτη και παραπλανητική διαφήμιση.

Για να το κάνω πιο κατανοητό το όλο θέμα, θα το πω με ένα εκλαϊκευμένο παράδειγμα.

Ας συγκρίνουμε μια γυναικεία τσάντα Mont Blanc που μόλις βρήκα στο skroutz ότι πωλείται προς 1.500€. Και ας τη συγκρίνουμε με μια απλή τσάντα laptop στα 30€ στο πλαίσιο.

Αν μας ενδιαφέρει να μεταφέρουμε ένα απλό κινητό τηλέφωνο με αυτή την τσάντα, σε μια απόσταση 5 μέτρων, τότε φαντάζομαι ότι όλοι θα συμφωνήσουν ότι δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό πλεονέκτημα στην τσάντα των 1.500€. Τεχνικά μιλώντας, και οι 2 τσάντες θα εκτελέσουν αυτή την απλή διαδικασία με ακριβώς την ίδια 100% επιτυχία.

Φυσικά μια γκόμενα θα πάρει πιθανόν την Mont Blanc καθότι γουστάρει να πουλάει status στις φίλες της. Αυτή είναι και η μόνη διαφορά μεταξύ των 2 προϊόντων. Άρα αγοράζουμε μια τσάντα προς 30€, και δίνουμε και επιπλέον προαιρετικά άλλα 1.470€ για μούρη και status. Την ίδια όμως μετάδοση του αντικειμένου αυτού, θα εκτελέσουν με 100% το ίδιο αποτέλεσμα και τα 2 προϊόντα, παρά την κολοσσιαία διαφορά στην τιμή. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα ψηφιακά καλώδια στο hifi.

Όταν μπήκα στο avsite πριν 4 χρόνια άρχισα να διαβάζω τέτοιες παρόμοιες περιπτώσεις κάθε 3+λίγο. Πράγματα που τεχνικά δεν στέκουν με τίποτα στον ψηφιακό τομέα που είχα τη γνώση να εξακριβώσω. Ε πασιφανώς και τα υπόλοιπα claims στο αναλογικό κομμάτι, όταν δεν τεκμηριώνονται με μετρήσεις και στοιχεία, μούφα εξίσου θα είναι και αυτά.

Αυτό με έκανε να καταλάβω τι μεγάλη απάτη ήταν τελικά όλη η φάση του hi-end που διάβαζα την δεκαετία του 90 στον ήχο & hifi και στο hitech. Έχει μείνει όμως ακόμη σαν βίωμα στο συλλογικό υποσυνείδητο μας όλη η φάση του να νομίζουμε ότι η απόδοση των μηχανημάτων ήχου είναι κάτι που μπορούμε να μετρήσουμε με το "έτσι νομίζω" του αυτιού μας. Ώρα να καταρίψουμε τον μύθο.

Μα πως αλλιώς θα σε ψήσει ο πωλητής να πάρεις το ηχείο που αφήνει 2x κέρδος στο μαγαζί; Μα με φανφάρες για αφηρημένες έννοιες όπως αέρινα πρίμα και σφιχτά μπάσα. Προφανώς πάντα το ηχείο που πρότεινε ο πωλητής θα αγόραζε και ο πελάτης. Γιατί έχουμε το bias όταν δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε κάτι να παίρνουμε το μέρος αυτού που είναι "authority". Σιγά μην κάτσει ο πελάτης να φανεί άσχετος απέναντι στον άνθρωπο που "ξέρει απ'αυτά και είναι δουλειά του".

Τώρα όμως δεν ζούμε στα 90s. Έχουμε οικονομική πρόσβαση στο internet και μπορούμε να εξακριβώνουμε τους ισχυρισμούς του Α και του Β για τον "coherent, involving and detailed" ήχο τους. Μα δεν είναι πασιφανές ότι η κάθε εταιρία Chord, έχει bias και οικονομικό όφελος και γι'αυτό κάνει αυτά τα claims;

Το καλώδιο που λες φίλε μου, είναι απλά μια τσάντα Mont Blanc των 1.500€. Βγάζει ακριβώς 100% τον ίδιο ήχο με το καλώδιο των 3€ αλλά δίνεις επιπλεόν 727€ για να πουλάς μούρη στους άσχετους φίλους σου. Αξίζει άραγε;

Reaction score
19
Φαντάζομαι το laptop σου δεν το βάζεις σε σακούλα του σουπερμάρκετ για την μεταφορά του γιατί και αυτή την ίδια δουλειά κάνει ή δεν τρέχεις με τις αρβύλες σε μαραθώνιο και δεν βάζεις λάστιχα από το πράκτικερ σε ένα γρήγορο ακριβό αμάξι. Εάν το αμάξι δεν είναι γρήγορο και καλά στημένο το ίδιο θα παέι και με το φτηνό και το ακριβό λάστιχο, εάν ο οδηγός του γρήγορου αμαξιού (με καλά λάστιχα) δεν έχει ξαναοδηγήσει τέτοιο αμάξι δεν θα βρει καμία διαφορά και το λαπτοπ θα γίνει κομμάτια στη σακούλα έαν δεν το προσέξεις αλλά και καλό αμάξι με έμπειρο οδηγό και καλά λάστιχα να έχεις δεν θα πάει πουθενά εάν δεν έχείς την ανάλογη πίστα/χώρο κτλ κτλ.

Πολύ σωστή η παρατήρηση, τεχνικά ορθή όντως δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία διαφορά και η λογική αυτό λέει αλλά επειδή έχω πάνω απο 7 διαφορετικά ethernet απο πλαίσιο και μέχρι και πολύ επάνω σε τιμή και εσύ δεν έχεις "ακουστική" εμπειρία από τι κατάλαβα σε αυτά τα καλώδια αλλά μάλλον ούτε και σύστημα αναλυτικό που να μπορέσει να αποδώσει την διαφορά με χαρά και αγάπη να σε προσκαλέσω όποτε θες για ένα τσίπουρο και να ακούσεις τις διαφορές ή οχι, εγώ είμαι σίγουρος.

Όσο για αυτά τα περίεργα που γράφουν όλες οι εταιρίες ναι συμφωνώ κάποια είναι παπάτζες και ναι έχω φτιάξει καλώδιο με 20ευρώ κόστος το οποίο παίζει στα ίσια και καλύτερα μάρκας πολύ ακριβότερα αλλά πως θα σε πείσουν εσένα να τα δοκιμάσεις, στο τέλος δεν σε αναγκάζει κανείς να τα αγοράσεις και ευτυχώς στο χομπι μας όλοι καλοί είμαστε και πίνουμε και τσίπουρα μπορούμε να το δούμε και μαζί. Πάντα πληρώνεις αέρα είναι σίγουρο ειδικά στα ultra high end το πιστεύω πολύ. Όπως περιέγραψα από ένα σημείο και επάνω παίζει ρόλο και ο χώρος που έχει και αυτός το ταβάνι του σε κάποιους είναι πραγματικά κακός και βολευόμαστε όλοι φαντάζομαι στα σαλόνια με τα σεμεδακια τα σκρίνια κτλ οπότε ότι και να ρίξεις πάει στο κουβά.

Όσοι πιστοί και άπιστοι έχουν ένα καλό σύστημα και το κρατάνε στα καλώδια δικτύου του πλαισίου απλά του έχουν βάλει λάστιχα από τα Lidl δεν θα μάθουν ποτέ τις δυνατότητες του και ούτε θα καταλάβουν την διαφορά.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.392
στο καλώδιο δικτύου που πάει στο streamer έβαλα μια μούφα η οποία από τότε που μπήκε δίνει απύθμενα χαμηλά, υγρές μεσαίες και αέρινα υψηλά!!! :p

1755259871661.png

Από την άλλη, ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως γουστάρει...

Η λέξη κλειδί πιστεύω είναι το "ιεράρχηση"...

Αν έχεις κάνει "παπάδες" στο υπόλοιπο σύστημα, πάρε και καλώδιο ethernet με χίλια ευρά, δε γ@μεις... κι ας μην πιστεύουμε κάποιοι στην αξία του...
Αν όμως το streamer σου κάνει όσο το καλώδιο ή φτηνότερο, προφανώς κάτι δε βάζεις στη σωστή σειρά... aς έπαιρνες ακριβότερο streamer για παράδειγμα...

Τέλος πάντων, αυτά, αν το χαίρεσαι, χαλάλι του.

Φαντάζομαι το laptop σου δεν το βάζεις σε σακούλα του σουπερμάρκετ για την μεταφορά του γιατί και αυτή την ίδια δουλειά κάνει ...
όχι, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές.... στα καλώδια ethernet ακόμη και στα φτηνά, οι προδιαγραφές αυτές πληρούνται

Reaction score
3
Μην τους ακούς. Έβαλες το epic και το σύστημα απεκτησε ΑΕΡΑ. Αγόρασε το, δεν γίνεται να ξαναγυρίσεις στην προ ΑΕΡΑ εποχή, θα σου λείπει ο ΑΕΡΑΣ

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.350
Πολύ σωστή η παρατήρηση, τεχνικά ορθή όντως δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία διαφορά και η λογική αυτό λέει αλλά επειδή έχω πάνω απο 7 διαφορετικά ethernet απο πλαίσιο και μέχρι και πολύ επάνω σε τιμή και εσύ δεν έχεις "ακουστική" εμπειρία από τι κατάλαβα σε αυτά τα καλώδια αλλά μάλλον ούτε και σύστημα αναλυτικό που να μπορέσει να αποδώσει την διαφορά με χαρά και αγάπη να σε προσκαλέσω όποτε θες για ένα τσίπουρο και να ακούσεις τις διαφορές ή οχι, εγώ είμαι σίγουρος.

Όσοι πιστοί και άπιστοι έχουν ένα καλό σύστημα και το κρατάνε στα καλώδια δικτύου του πλαισίου απλά του έχουν βάλει λάστιχα από τα Lidl δεν θα μάθουν ποτέ τις δυνατότητες του και ούτε θα καταλάβουν την διαφορά.
Ένα αναλογικό & βιολογικό ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να μετρήσει την απόδοση ενός ψηφιακού εξοπλισμού όπως ένα καλώδιο ethernet. Οι ανθρώπινες αισθήσεις είναι κατάλληλες για να κρίνουμε υποκειμενικά πράγματα όπως αν είναι νόστιμο ένα μπιφτέκι ή όμορφο ένα τριαντάφυλλο. Για ψηφιακά μηχανήματα, χρειαζόμαστε αντίστοιχα μηχανήματα ακριβείας αν θέλουμε να τα εκτιμήσουμε.

Παραδέχεσαι ότι αυτά που λέω είναι τεχνικά ορθά. Εφόσον λοιπόν πρακτικά αποδέχεσαι ότι και στα 7 καλώδια ethernet που έχεις, τα ίδια data που θα μπουν, τα ίδια data θα βγουν, ουσιαστικά έχεις παραδεχτεί ότι το αυτί σου και το μυαλό σου είναι που σε ξεγελάει. Αν και με τα 7 καλώδια το ίδιο ρεύμα θα δώσει ο ενισχυτής στα ηχεία, εσύ που στο καλό αποδίδεις τις διαφορές που ακούς αν όχι σε θέματα αλλοιωμένης αντίληψης από τη μεριά σου;

Δεν γίνεται να μετρήσουμε ένα ρεύμα στα 220V με ένα πολύμετρο και να έρθει ο Χ, Ψ άνθρωπος και να πει "εμένα μου φαίνεται πως είναι 210V". Σε αυτά είναι ότι πει ο εξειδικευμένος εξοπλισμός μέτρησης. Δεν υφίσταται καν η έννοια της γνώμης.

Δεν γίνεται να μετράνε τα ψηφιακά μηχανήματα ότι δεν υπάρχουν διαφορές και να έρχεται ο οποιοσδήποτε να το αμφισβητεί χωρίς μετρήσεις, γιατί απλά έτσι "του φάνηκε". Αν μετρήσεις ένα τραπέζι ότι έχει μήκος 1,40, αυτό είναι πάει και τελείωσε. Δεν τίθεται θέμα ανθρώπινης αντίληψης καν.

Ισχυρίζεσαι ότι το αυτί σου εντοπίζει διαφορές σε ψηφιακά πακέτα δεδομένων που ο εξειδικευμένος εξοπλισμός δεν μπορεί να εντοπίσει; Πως απέδειξες ότι το αυτί σου είναι ένα άριστο όργανο ψηφιακής μέτρησης;

Reaction score
19
στο καλώδιο δικτύου που πάει στο streamer έβαλα μια μούφα η οποία από τότε που μπήκε δίνει απύθμενα χαμηλά, υγρές μεσαίες και αέρινα υψηλά!!! :p

View attachment 374953

Από την άλλη, ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως γουστάρει...

Η λέξη κλειδί πιστεύω είναι το "ιεράρχηση"...

Αν έχεις κάνει "παπάδες" στο υπόλοιπο σύστημα, πάρε και καλώδιο ethernet με χίλια ευρά, δε γ@μεις... κι ας μην πιστεύουμε κάποιοι στην αξία του...
Αν όμως το streamer σου κάνει όσο το καλώδιο ή φτηνότερο, προφανώς κάτι δε βάζεις στη σωστή σειρά... aς έπαιρνες ακριβότερο streamer για παράδειγμα...

Τέλος πάντων, αυτά, αν το χαίρεσαι, χαλάλι του.

όχι, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές.... στα καλώδια ethernet ακόμη και στα φτηνά, οι προδιαγραφές αυτές πληρούνται
Να το πατεντάρεις .... :p

Reaction score
19
Ένα αναλογικό & βιολογικό ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να μετρήσει την απόδοση ενός ψηφιακού εξοπλισμού όπως ένα καλώδιο ethernet. Οι ανθρώπινες αισθήσεις είναι κατάλληλες για να κρίνουμε υποκειμενικά πράγματα όπως αν είναι νόστιμο ένα μπιφτέκι ή όμορφο ένα τριαντάφυλλο. Για ψηφιακά μηχανήματα, χρειαζόμαστε αντίστοιχα μηχανήματα ακριβείας αν θέλουμε να τα εκτιμήσουμε.

Παραδέχεσαι ότι αυτά που λέω είναι τεχνικά ορθά. Εφόσον λοιπόν πρακτικά αποδέχεσαι ότι και στα 7 καλώδια ethernet που έχεις, τα ίδια data που θα μπουν, τα ίδια data θα βγουν, ουσιαστικά έχεις παραδεχτεί ότι το αυτί σου και το μυαλό σου είναι που σε ξεγελάει. Αν και με τα 7 καλώδια το ίδιο ρεύμα θα δώσει ο ενισχυτής στα ηχεία, εσύ που στο καλό αποδίδεις τις διαφορές που ακούς αν όχι σε θέματα αλλοιωμένης αντίληψης από τη μεριά σου;

Δεν γίνεται να μετρήσουμε ένα ρεύμα στα 220V με ένα πολύμετρο και να έρθει ο Χ, Ψ άνθρωπος και να πει "εμένα μου φαίνεται πως είναι 210V". Σε αυτά είναι ότι πει ο εξειδικευμένος εξοπλισμός μέτρησης. Δεν υφίσταται καν η έννοια της γνώμης.

Δεν γίνεται να μετράνε τα ψηφιακά μηχανήματα ότι δεν υπάρχουν διαφορές και να έρχεται ο οποιοσδήποτε να το αμφισβητεί χωρίς μετρήσεις, γιατί απλά έτσι "του φάνηκε". Αν μετρήσεις ένα τραπέζι ότι έχει μήκος 1,40, αυτό είναι πάει και τελείωσε. Δεν τίθεται θέμα ανθρώπινης αντίληψης καν.

Ισχυρίζεσαι ότι το αυτί σου εντοπίζει διαφορές σε ψηφιακά πακέτα δεδομένων που ο εξειδικευμένος εξοπλισμός δεν μπορεί να εντοπίσει; Πως απέδειξες ότι το αυτί σου είναι ένα άριστο όργανο ψηφιακής μέτρησης;
Μην μπερδευουμε τα πράγματα άλλο το μηχάνημα και άλλο η αίσθηση, το μηχάνημα φτιάχνει κάτι μετριέτε, η άισθηση το αξιολογει και το γουστο ε.. έιναι υποκειμενικο. Μιλάμε λοιπόν για αίσθηση είναι μια ικανότητα, σίγουρα κάποιοι τρέχουν ποιο γρήγορα, σηκώνουν περισσότερα βάρη, βλέπουν περισσότερες αποχρώσεις στα χρώματα και ακούνε καλυτερα και έιμαι και σίγουρος πως τα ακούς και εσύ δεν είμαι μάγος παρόλα αυτα επειδή τέθηκε έχω περάσει και κάποιο χρόνο στα στουντιο ήχου και στα ωδεία με ανάλογες σπουδες στη μουσική τεχνολογία εάν αυτή ήταν η απορία για το pedigree του αυτιού μου και θα βάλω και λινκάκη για την μουσικη μου για όσους γουστάρουν να ακούσουν. Ολα τα άλλα βεβαια μέγα δραμα και δεν πρέπει να γίνετε λόγος γενικα... Δεν πουλάμε κάτι εδώ εμπειρίες περιγράφουμε και σίγουρα δεν έχουμε μετρήσει τα καλώδια αυτά για να ξέρουμε οπότε το επιχειρημα data στη μια και στην άλλη το ίδιο data είναι άτοπο. Μόνο στο optical δεν υπάρχουν παρεμβολες από τον αγογό και το περιβάλλον αλλά και εκεί υπάρχουν αλιωσεις απο το υλικό του αγογού στο φως.

Έχω και άλλο streamer ... δεν νομίζω οτι κάνει διαφορά μάλλον καμία, δεν μπορώ να πω για κάτι που δεν ξέρω σε παραπάνω επίπεδο τεχνικά δεν είναι η ειδικότητα μου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ακούω ή οτι δεν υπάρχει. Σε καλώ πραγματικά με κέφι μαζί με τα αλλά τζιμάνια (και αυτοί που κοροϊδεύουν) να έρθετε σπίτι για ακρόαση. Στην χειρότερη θα έχουμε γνωριστεί και πιει καλό τσίπουρο.

Φιλικα Βασίλης
Enjoy listenning

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
335
Και εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς τόσα χρήματα, υπάρχει το neotech neet 1008 που είναι εξαιρετικό και δεν είναι τόσο ακριβό. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω πιστεύω.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.350
Μιλάμε λοιπόν για αίσθηση είναι μια ικανότητα
Όχι, φίλε μου, δεν έχεις καταλάβει ακόμη.

Είτε αποδέχεσαι ότι τα μηχανήματα ορθώς δεν μπορούν να βρουν διαφορές => Άρα είναι σαν να έβαλες 7 φορές να ακούσεις ακριβώς το ίδιο τραγούδι με το ίδιο καλώδιο. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς εσύ είσαι που σφάλεις.

Είτε εσύ είσαι αυτός που αντιλαμβάνεσαι καλύτερα, και άρα σφάλουν τα μηχανήματα που αδυνατούν να βρουν τις διαφορές που εσύ εντόπισες.

Δεν γίνεται την ίδια ώρα και τα μηχανήματα σωστά να λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά και ταυτόχρονα εσύ σωστά να λες ότι υπάρχουν. Είτε υπάρχουν διαφορές, είτε δεν υπάρχουν. Το ένα αναιρεί το άλλο. Εφόσον διαφωνείς με τα μηχανήματα, ε, ή εσύ κάνεις λάθος ή αυτά.

σίγουρα δεν έχουμε μετρήσει τα καλώδια αυτά
Μα φυσικά και τα έχουμε μετρήσει. Κάθε καλώδιο (και γενικά επαγγελματικός εξοπλισμός πληροφορικής) ακολουθεί κάποιες προδιαγραφές. Π.χ. Cat5e, Cat6, Cat6A κλπ. Έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί με ένα από αυτά τα πρότυπα. Και εξού και ξέρει ο επαγγελματίας που στήνει ένα δίκτυο τι να πάει να αγοράσει ανάλογα με τις προδιαγραφές του έργου.

Απεναντίας, το αυτί σου που δηλώνεις εσύ ότι ορθώς μετράει διαφορές, το έχεις μετρήσει αντίστοιχα; Έχεις πάει σε ΩΡΛ και σου έχει βγάλει μετρήσεις με μηχανήματα ότι ακούς στο 100% όλες τις συχνότητες με την ίδια καθαρότητα και ένταση;

Έχεις επίσης με κάποιο τρόπο αποδείξει ότι το μυαλό σου λειτουργεί στο 100% αντικειμενικότητας και με απόλυτη ακρίβεια χωρίς να πέφτει ποτέ θύμα του placebo effect το οποίο οι νευροεπιστήμονες λένε ότι το παθαίνουμε όλοι μας λίγο η περισσότερο;

--------- Το αστείο της υπόθεσης πιο είναι;

Φαντάσου να φέρεις ένα φίλο σου στο σπίτι και να βάλεις στο repeat το ίδιο τραγούδι, στο ίδιο καλώδιο, ίδιο ενισχυτή, στα ίδια ηχεία και συνοδά μηχανήματα, χωρίς να πειράξεις volume η οτιδήποτε άλλο. Να παίξει το ακριβώς ίδιο πράγμα 7 φορές βρε αδελφέ, χωρίς να μεταβληθεί τίποτα στην όλη αλυσίδα.

Ε και φαντάσου μετά να γυρίσει και να σου πει, ότι την 4η φορά είχε θολά πρίμα και την 5η φορά πλαδαρά μπάσα. Ενώ έπαιξε θυμίζω το ακριβώς ίδιο πράγμα και τις 7 φορές χωρίς να αγγίξετε τίποτα σε κανένα μηχάνημα.

Τι γνώμη θα σχημάτιζες;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης