Ethernet cables - Chord Epic

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.343
Καλώστονε κι ας άργησε.

Εδώ παιδιά κάνετε όλοι το λογικό άλμα και στη συνέχεια σας οδηγεί σε λάθος θεωρήσεις. Το καλώδιο ethernet δεν μεταφέρει ήχο. Μεταφέρει ένα ψηφιακό συμβολισμό ο οποίος στη συνέχεια δύναται να μετατραπεί σε ήχο.

Είναι όπως ένα PDF αρχιτεκτονικού σχεδίου. Δεν είναι ένα σπίτι. Είναι ένας συμβολισμός που έχει τις προδιαγραφές να γίνει σπίτι.

Ομοίως το ψηφιακό σήμα, δεν είναι ήχος. Αν ήταν ήχος, τότε απλά θα κοτσάραμε το ethernet στο ηχείο και καθαρίσαμε. Έχουμε όμως το DAC ακριβώς για να κάνουμε το ψηφιακό σήμα αναλογικό. Όταν πάει και στον ενισχυτή και από εκεί στο καλώδιο σήματος προς το ηχείο, τότε συναντάμε αυτό που θεωρούμε ήχο. Τότε αρχίζουν και έχουν νόημα έννοιες όπως διατομή καλωδίου, υλικά κλπ κλπ.

Στην ψηφιακή μετάδοση δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Δεν πρόκειται για ήχο. Εκεί έχουμε μια σειρά δυαδικού σήματος. Π.χ. 01010101. Εφόσον όλα τα καλώδια που είναι πιστοποιημένα με βάση τα πρότυπα της αγοράς παραλαμβάνουν 01010101 και παραδίδουν 01010101, τότε προφανώς δεν υπάρχει καμία διαφορά ότι και να νομίζουμε ότι ακούμε εμείς.

Όσα καλώδια ethernet και να αλλάξετε, ακούτε πάντα το ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα. (εφόσον δεν πειράξετε κάτι φυσικά στο υπόλοιπο σύστημα). Και αυτό διότι όλα τα καλώδια ethernet το ίδιο 01010101 που παραλαμβάνουν, το ίδιο 01010101 παραδίδουν.

Ξέρω ότι ακούγεται "άγαρμπο" αλλά παιδιά, εκφέρετε γνώμη για κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε σε καμία περίπτωση ούτε καν επιδερμικά. Αν υπήρχαν οι αλλοιώσεις στην ψηφιακή μετάδοση που νομίζετε εσείς ότι ακούτε, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα δίκτυα, το internet κλπ κλπ.
μπούκαρες σε νήμα με αρνητές φυσικής με τους κλακαδόρους τους και περιμένεις αναγνώριση?
όλη η επιστήμηείναιεδώ

Όλο το ταβάνι τέλος είναι βαμμένο σαγρέ για βελτιστοποίηση της διάχυσης.
Δες λίγο προσεκτικά τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις τι εννοώ.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.403
Παιδιά. 7 δισεκατομμύρια καλωδιάδες να μαζευτείτε πάλι λάθος θα είστε. Γιατί αυτό που έχετε κοινό είναι ότι ενώ ξέρετε ότι πρόκειται για ψηφιακή μετάδοση, ένας από εσάς δεν έκανε ένα κόπο να αφιερώσει ένα ΣΚ να διαβάσει ένα απλό βιβλίο πληροφορικής γυμνασίου έστω...

Ακόμη και τώρα δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται μετάδοση ήχου σε ένα ethernet δίκτυο. Ήδη το εξήγησα με πολλούς τρόπους. Δεν επιθυμείτε να το πιστέψετε και γι'αυτό αυτά που γράφω τα απορίπτετε χωρίς να σας νοιάξει τι είπα. Φυσικά δεν διαβάσατε και τα links που παρέθεσα. Φυσικά και δεν θα κάνετε και αυτοβούλως μια δική σας έρευνα για να καταλάβετε έστω λίγα από δίκτυα.

Η επιστήμη φυσικά και έχει καταγράψει αυτό που συμβαίνει. Και όσο μεγαλύτερη η άγνοια σας, τόσο πιο σίγουροι είστε για τα λάθη που πιστεύετε και τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση σας.

dunning-kruger-you're-here.gif

Ακούγεται πολύ snob αυτό που θα πω, αλλά ειλικρινά παιδιά δεν έχετε το επίπεδο για να συζητήσουμε περί πληροφορικής. Ούτε εσείς, ούτε οι ημιμαθείς που σας δασκαλεύουν. Είστε σαν τα γεροντάκια που πίνουν τήλιο αντί για το φάρμακο που έγραψε ο γιατρός για την υπέρταση, γιατί εμπιστεύονται περισσότερο τη γυναίκα του γείτονα.

Όταν σου λέει λοιπόν ο άλλος ότι "εγώ δεν είμαι ειδικός" και ταυτόχρονα έχει μια αυτοπεποίθηση στο θεό, ε καταλαβαίνουμε όλοι τι παίζει. Και εγώ παιδιά νόμιζα ότι η σούλα μου ήταν το σούπερ γκομενάκι μέχρι που πέρασε η καψούρα και κατάλαβα ότι αυτός ο κώλος χωρούσε να παρκάρει ελικόπτερο. Και εγώ όπως και εσείς, στη φάση της παραίσθησης ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι ήταν παραίσθηση, που να μου το λέγανε 50 γιατροί.

μπούκαρες σε νήμα με αρνητές φυσικής
Ναι ρε φίλε. Γιατί λυπήθηκα τον άλλο που δίνει 730 ευρά για καλώδιο αξίας τριών. Μετά θυμήθηκα τον κολλητό μου το Γιώργο που αγόρασε 30.000 Audi, και το βγάζει μια ωρίτσα την εβδομάδα κάθε κυριακή για να πάει για καφέ και πάλι πίσω. Και πάλι τα κεφάλια μέσα μέχρι την επόμενη κυριακή.

Εγώ φταίω για αυτή την κατάσταση και κανείς άλλος. Λες και αν τους πείσω να μην πετάνε λεφτά στα καλώδια δεν θα τα πετάξουν στη συνέχεια στην επόμενη ανούσια μπούρδα όπως κολιέ 5.000 για τη γκόμενα ή λουξ αμάξι κλπ. Μα τι στο καλό με νοιάζει εμένα άραγε; Δικά τους είναι τα λεφτά. Να τα κάψουν αν θέλουν. Χέστηκα.

mimochai-cute.gif

daharis666

Moderator
Reaction score
83.343
Παιδιά. 7 δισεκατομμύρια καλωδιάδες να μαζευτείτε πάλι λάθος θα είστε. Γιατί αυτό που έχετε κοινό είναι ότι ενώ ξέρετε ότι πρόκειται για ψηφιακή μετάδοση, ένας από εσάς δεν έκανε ένα κόπο να αφιερώσει ένα ΣΚ να διαβάσει ένα απλό βιβλίο πληροφορικής γυμνασίου έστω...

Ακόμη και τώρα δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται μετάδοση ήχου σε ένα ethernet δίκτυο. Ήδη το εξήγησα με πολλούς τρόπους. Δεν επιθυμείτε να το πιστέψετε και γι'αυτό αυτά που γράφω τα απορίπτετε χωρίς να σας νοιάξει τι είπα. Φυσικά δεν διαβάσατε και τα links που παρέθεσα. Φυσικά και δεν θα κάνετε και αυτοβούλως μια δική σας έρευνα για να καταλάβετε έστω λίγα από δίκτυα.

Η επιστήμη φυσικά και έχει καταγράψει αυτό που συμβαίνει. Και όσο μεγαλύτερη η άγνοια σας, τόσο πιο σίγουροι είστε για τα λάθη που πιστεύετε και τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση σας.

View attachment 375052

Ακούγεται πολύ snob αυτό που θα πω, αλλά ειλικρινά παιδιά δεν έχετε το επίπεδο για να συζητήσουμε περί πληροφορικής. Ούτε εσείς, ούτε οι ημιμαθείς που σας δασκαλεύουν. Είστε σαν τα γεροντάκια που πίνουν τήλιο αντί για το φάρμακο που έγραψε ο γιατρός για την υπέρταση, γιατί εμπιστεύονται περισσότερο τη γυναίκα του γείτονα.

Όταν σου λέει λοιπόν ο άλλος ότι "εγώ δεν είμαι ειδικός" και ταυτόχρονα έχει μια αυτοπεποίθηση στο θεό, ε καταλαβαίνουμε όλοι τι παίζει. Και εγώ παιδιά νόμιζα ότι η σούλα μου ήταν το σούπερ γκομενάκι μέχρι που πέρασε η καψούρα και κατάλαβα ότι αυτός ο κώλος χωρούσε να παρκάρει ελικόπτερο. Και εγώ όπως και εσείς, στη φάση της παραίσθησης ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι ήταν παραίσθηση, που να μου το λέγανε 50 γιατροί.

Ναι ρε φίλε. Γιατί λυπήθηκα τον άλλο που δίνει 730 ευρά για καλώδιο αξίας τριών. Μετά θυμήθηκα τον κολλητό μου το Γιώργο που αγόρασε 30.000 Audi, και το βγάζει μια ωρίτσα την εβδομάδα κάθε κυριακή για να πάει για καφέ και πάλι πίσω. Και πάλι τα κεφάλια μέσα μέχρι την επόμενη κυριακή.

Εγώ φταίω για αυτή την κατάσταση και κανείς άλλος. Λες και αν τους πείσω να μην πετάνε λεφτά στα καλώδια δεν θα τα πετάξουν στη συνέχεια στην επόμενη ανούσια μπούρδα όπως κολιέ 5.000 για τη γκόμενα ή λουξ αμάξι κλπ. Μα τι στο καλό με νοιάζει εμένα άραγε; Δικά τους είναι τα λεφτά. Να τα κάψουν αν θέλουν. Χέστηκα.

View attachment 375053
η καλωδιολαγνεία είναι ψυχική νόσος...
που μαζί με άλλα πολλά... παντελώς τυχαία πάει αγκαζέ αποκλειστικά με 2κάναλους χρήστες...:biggrin:

μη σκας λοιπόν ;)

Reaction score
1.092
Πλάκα έχει που δίνουν ένα σωρό λεφτά για καλώδια ethernet γιατί "ακούγονται" καλύτερα σε σχέση με τα πολύ φτηνά utp ή ftp ή sftp και δεν πάνε ούτε καν σε μέτριας τιμής λύσεις χωρίς καλώδιο (με wifi ή οπτική ίνα). Αν όμως είναι ψυχαναγκαστικός ο άνθρωπος, δεν βλέπει το πρόβλημα ακόμα και αν τον βαρέσει στο κεφάλι.

Γιατί δεν τυλίγετε τα μηχανήματα με αλουμινόχαρτο; Κάποιοι το κάνουν στα κεφάλια τους. Έτσι θα έχετε προστασία απο EMI και EMF και από τον Τομ Κρουζ ακόμα.
Επίσης ένα τύλιγμα με λαμαρίνα για να γίνει κλωβός Gauss μήπως;

Θυμάμαι και τις συζητησεις για το αν είναι πιο ζουμπουρλούδικα τα bit των mitsui gold cd ή των sony black ή των thats (life). Τα 0 είναι 0 και τα 1 είναι 1. Αν σε κάποιο μηάνημα το 0 είναι 1 ή το ανάποδο, ΕΧΕΙ ΒΛΑΒΗ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
παιδια το δοκιμασα γιατι εχει πεσει τοσο πορωση δεν ειπα θα το παρο και εαν μου πεφτανε απο την τσεπη ναι θα το επαιρνα οπως θα επαιρνα
Πριν το επιστρέψεις, κάνε μια τυφλή δοκιμή. Θα σου προσθέσει γνώση που δεν έχεις, κι όταν την αποκτήσεις, δεν θα την ξεχάσεις ποτέ. Σε συμφέρει προσωπικά. Κάν' το.

Επίσης...

... το οποιο ειναι αποκαλυψη τιμης αποδοσης αλλα πρεπει να φτιαχτει με συγκεκριμένο τροπο
Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Από περιέργεια ρωτάω.

Reaction score
7
1) Συμφορουμιτ@ς ο άνθρωπος ακούει διάφορες στα καλώδια δικτύου. Θα συνεχίσει να ακούει διαφορες είτε κάνει τυφλό τεστ είτε όχι.
2) VASILIS X κανείς μα κανείς δεν θα πειστεί να αλλάξει καλώδιο δικτύου με ποστ σαν το αρχικό δικο σου. Τα ποστ αυτά έχουν νόημα για εσένα, οποτε καλά κανεις και ποσταρεις, δεν φαντάζομαι όμως οτι έχεις την εντύπωση οτι θα πείσεις κάποιον ή ακόμη χειρότερα οτι θες να μοιράσεις γνωση; σκέψου το και πραξε αναλόγως

Reaction score
7
Ετσι ακριβως. Μην αρχισω την συζητηση για την μεταφορα θορυβου μεσω καλοδιων utp στο switch και πως η σωστη επιλογη ethernet switch θα εκανε το ολο νημα αχρηστο...

Reaction score
9.839
Τα σχόλια δικά σας
Αν πετύχει το καλώδιο.... τύφλα να χει το ηχείο :biggrin:

Πολύ φθηνά σου βγήκε, άλλοι δίνουν μια περιουσία σε λάμπες και ηχεία για να πάρουν αυτά που σου χαρίζει αυτό το καλώδιο. Εγώ δεν θα στο έδινα να το δοκιμάσεις. Καλός άνθρωπος ο αντιπρόσωπος:biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.343
Ετσι ακριβως. Μην αρχισω την συζητηση για την μεταφορα θορυβου μεσω καλοδιων utp στο switch και πως η σωστη επιλογη ethernet switch θα εκανε το ολο νημα αχρηστο...
όχι άρχισε...μας αρέσουν οι θόρυβοι καλωδίων utp ...ειδικά όταν λύνονται με σουίτς

Reaction score
41
Αν πετύχει το καλώδιο.... τύφλα να χει το ηχείο :biggrin:

Πολύ φθηνά σου βγήκε, άλλοι δίνουν μια περιουσία σε λάμπες και ηχεία για να πάρουν αυτά που σου χαρίζει αυτό το καλώδιο. Εγώ δεν θα στο έδινα να το δοκιμάσεις. Καλός άνθρωπος ο αντιπρόσωπος:biggrin:
δεν νομιζω πως στην Ελλαδιτσα μας οι επαγγελματιες - καταστηματα ειναι κακοι σε εμενα τουλαχιστον κανείς ολοι όσοι παιρνουν τον λιγοστο παρα που εχω και καποιοι και καθολου μπορω να πω υπέροχοι με τον τροπο τους και στοικοι …. εσυ κακέ άνθρωπε ε… τα εχω δωσει τα λεφτα μου σε αυτα μια χαρα και εγω μην ανησυχείς.

Ολοι αυτο προσπαθουμε να πετυχουμε με τα ψηφιακα να ακουγονται σαν αναλογικα ειτε γιατι τα αναλογα λαμπατα κτλ ειμαι παρα πολυ ακριβα ειτε γιατι θελου απειρο χρονο και γνωση αλλα κυριως γιατι δεν ειναι καθολου μα καθολου πρακτηκα και γιαυτο τα ποσα και τα νουμερα και οι υποσχεσεις στα ψηφιακα ειναι μεγαλες και συνηθως οι εταιριες τα περιγράφουν με λεξιλόγιο που θα περιέγραφες ενα αναλογικο λαμπατο ηχο . Για να πετυχεις ενα μεγαλο μερος του ηχου της λαμπας ναι γινεται αλλα οπως βλεπουμε ενα ψηφιακο καλωδιο προς αυτη την κατεύθυνση εχει τη μανα του και το πατερα του βεβαια εαν σου αρεσει αυτος ο ηχος εμενα δεν μου αρεςει πχ και ποτε δεν ειπα οτι φτανεις αυτο τον ηχο με αυτο το καλωδιο (δύσκολο στα ψηφιακά ) και ειναι και πολυ πολυ μερακλίδικο σπορ η λαμπα και ακριβότατο που δεν το κατέχω ουτε και πρόκειται γιατι εχω παιδια γατια σκυλια καθαρίστρια τερμινατορ και ηχεια που θελουν πολλά ρευματα για να παιξουν (B&W)
Πριν το επιστρέψεις, κάνε μια τυφλή δοκιμή. Θα σου προσθέσει γνώση που δεν έχεις, κι όταν την αποκτήσεις, δεν θα την ξεχάσεις ποτέ. Σε συμφέρει προσωπικά. Κάν' το.

Επίσης...

Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Από περιέργεια ρωτάω.
σε μυνημα οτι θες ακριβως ενα ενα τα βηματα γαιτι εαν μπω στονκοπο να τα γραψω εδω θα σικωθει θυελα αντιδρασεων και μπορει να παθει και κανας θερμοαιμος κανα εγκεφαλικό

Reaction score
41
μ
1) Συμφορουμιτ@ς ο άνθρωπος ακούει διάφορες στα καλώδια δικτύου. Θα συνεχίσει να ακούει διαφορες είτε κάνει τυφλό τεστ είτε όχι.
2) VASILIS X κανείς μα κανείς δεν θα πειστεί να αλλάξει καλώδιο δικτύου με ποστ σαν το αρχικό δικο σου. Τα ποστ αυτά έχουν νόημα για εσένα, οποτε καλά κανεις και ποσταρεις, δεν φαντάζομαι όμως οτι έχεις την εντύπωση οτι θα πείσεις κάποιον ή ακόμη χειρότερα οτι θες να μοιράσεις γνωση; σκέψου το και πραξε αναλόγως
[/QUOTE

Ευχαρστω τα τελευταια σου λογια ηταν οτι καλυτερο μεχρι τωρα το εκτιμω.

Ο τζερτζελες παντως μεχρις στιγμης ειναι συγκλονιστικος αυτο ειναι το ζουμι ενος ζωντανού φόρουμ οι δυναμικές που υπαρχουν (αρκεί να μην προσβαλουν καποιοι).

Την εμπειρια δυο τρόποι την αποκτας η κανοντας το η ακούγοντας αλους να στην περιγράφουν.

α) κανω και απο αυτα τα τεστ ναι και μερικες φορες βρίσκω και αλλες οχι και οχι μονο σε καλώδια δυκτιου ;)

β) δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο εαν θελω το κανω το δεύτερο αλλα δεν με ενδιαφερει κανενα απο τα δυο δεν ζω απο αυτο δεν ζω γιαυτο και να βγαζα και κανα φράγκο καλα θα ταν εχουμε ολοι εδω μεσα αποξεζουμιστει δεν νομιζω πως υπαρχει εδω καποιος που να εχει βγαλει κερδος ποτε.

Εχω στα σκαρια και αλλο συντομο ποστακι εκεινο και εαν θα κανει παταταγο … αναμείνατε στο πληκτρολόγιο σας

Reaction score
41
View attachment 375053
[/QUOTE]
Μ
δημιουργικό αλλα αποτυχημένο το δοκιμασα και δεν επιασε
Πως τεκμηριώνεις την άριστη αντιληπτική σου ικανότητα; Πως είσαι βέβαιος ότι αυτό που ακούει το αυτί σου δεν είναι ψευδαίσθηση; Έχεις διαβάσει για ψυχοακουστική;

Πως τεκμηριώνεις αυτό τον ισχυρισμό; Έχεις κάνεις κάποιες μετρήσεις ή έχεις πρόσβαση σε μετρήσεις αλλονών;

Ψυχοακουστικη ειναι εφαρμογη ακουστικής και εχει να κανει με την αντιλυψη του ήχου μέσα στο χώρο απο το αυτι του ανθρωπου μπαρουφοπολιβολο εισαι ατιμε

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster