Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
56
Ακολουθει κειμενο ΑΙ (chat gpt 5 thinking) μετα απο σχετικη "συζητηση".

Γιατί μπορεί να αλλάζει ο ήχος ενώ τα bits είναι ίδια

Στο Ethernet τα δεδομένα παραδίδονται άθικτα, όμως το καλώδιο δεν μεταφέρει μόνο πληροφορία, «κουβαλά» και ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον. Μέσα στον μετασχηματιστή απομόνωσης (τα λεγόμενα magnetics) υπάρχουν μικρές, αναπόφευκτες χωρητικότητες ανάμεσα στα τυλίγματα. Από αυτές τις παρασιτικές χωρητικότητες διαρρέει common-mode RF/EMI προς το σασί της συσκευής. Επιπλέον, οι προστασίες ESD προς το σασί, οι common-mode chokes στην είσοδο και ασυμμετρίες στη γραμμή μπορούν σε υψηλές συχνότητες να δώσουν διαδρομή στο ίδιο κοινόρρευμα. Αν το καλώδιο είναι μακρύ, αν περνά δίπλα από τροφοδοτικά και 230 V, αν είναι σφιχτά κουλουριασμένο κοντά σε πηγές θορύβου, λειτουργεί πιο εύκολα ως κεραία που συλλέγει ή ακτινοβολεί RF. Αυτές οι μικρές ποσότητες θορύβου δεν αλλοιώνουν τα πακέτα, μπορεί όμως να φτάσουν σε σημεία του κυκλώματος όπου «πονάει» ο ήχος, όπως PLLs/ρολόγια, τροφοδοσίες ευαίσθητων σταδίων και τελικά το αναλογικό φίλτρο/εξόδου.

UTP, θωράκιση και γειώσεις — τι αλλάζει πρακτικά

Το UTP (χωρίς θωράκιση) βασίζεται στη συστροφή ζευγών και στην απομόνωση των magnetics, άρα συνήθως περιορίζει ρεύματα γείωσης ανάμεσα σε συσκευές, είναι λοιπόν ασφαλές σημείο εκκίνησης σε οικιακά συστήματα. Τα θωρακισμένα (STP/S-FTP) περιορίζουν την ακτινοβολία, σε θορυβώδη RF περιβάλλοντα μπορεί να βοηθούν, όμως επειδή η θωράκιση αναφέρεται στο σασί μέσω των μεταλλικών βυσμάτων, μπορούν να ανοίξουν νέες διαδρομές common-mode ρευμάτων. Δεν υπάρχει «πάντα σωστό»· η σωστή επιλογή εξαρτάται από το πού βρίσκεται το καλώδιο, τι άλλες πηγές RF υπάρχουν κοντά και πόσο καλή είναι η εσωτερική απομόνωση της κάθε συσκευής.

Πώς μετριέται το φαινόμενο με όργανα

Οι διαφορές σπάνια φαίνονται σε ένα μόνο νούμερο. Χρήσιμες μετρήσεις είναι, ρεύμα common-mode επάνω στο ίδιο το καλώδιο με clamp-on RF probe και ανάλυση φάσματος από μερικά έως εκατοντάδες MHz, θόρυβος σε ράγες τροφοδοσίας μέσα στη συσκευή με διαφορικό probe και FFT ώστε να φανεί αν αλλάζει το επίπεδο θορύβου ή εμφανίζονται νέες αιχμές όταν αλλάζει το καλώδιο ή η δρομολόγηση, near-field EMI έλεγχος γύρω από τις περιοχές δικτύου/ρολογιών με H-field/E-field probes, έλεγχος στην αναλογική έξοδο με χαμηλού θορύβου ADC και FFT σε idle και υπό φόρτιση (multi-tone, IMD) για να αναδειχθούν μικροσκοπικές μεταβολές του noise floor ή ανεπιθύμητα sidebands. Συμπληρωματικά, γρήγορες ακουστικές εναλλαγές με ίδια στάθμη επιβεβαιώνουν αν οι μικρές μετρητικές αλλαγές έχουν ακουστικό νόημα.

Πώς αποτυπώνεται ακουστικά όταν υπάρχει επίδραση

Οι διαφορές είναι λεπτές αλλά αναγνωρίσιμες, καθαρότερες άκρες στα υψηλά και λιγότερο grain στη sibilance, σταθερότερη στερεοφωνική εικόνα με πιο σταθερό κεντράρισμα φωνής και οργάνων, πιο μαύρο φόντο που αφήνει τις ουρές αντήχησης να «αναπνέουν», μερικές φορές μια μικρή βελτίωση στη μικροδυναμική σε χαμηλές στάθμες. Δεν εμφανίζονται πάντα, εμφανίζονται όμως συχνά όταν η καλωδίωση είναι μακριά, άτακτη ή πολύ κοντά σε ισχυρές πηγές RF/AC.

Πώς περνά ο θόρυβος συγκεκριμένα μέσα από UTP

Το φυσικό σενάριο είναι το εξής, το καλώδιο «μαζεύει» κοινό ρευμα από το περιβάλλον ή το δέχεται από την απέναντι συσκευή, το common-mode ρεύμα φτάνει στην είσοδο του PHY, ένα μέρος του καταστέλλεται από τους common-mode chokes, ένα μέρος διαρρέει χωρητικά από τα magnetics προς το σασί και μέρος του, λόγω μικροσκοπικών ασυμμετριών, μετατρέπεται σε διαφορικό θόρυβο πάνω στα ζεύγη. Αυτός ο θόρυβος, ακόμη και αν είναι πολύ πάνω (συχνοτικα) από το ακουστό φάσμα, μπορεί να αναδιανείμει τον θόρυβο των ρολογιών ή να φορτίσει τον βρόχο ενός PLL, και τελικά να αλλάξει ανεπαίσθητα το αναλογικό αποτύπωμα στην έξοδο.

Τι σημαίνει «ανοσία» και πόσο κοστίζει

Τέλεια ανοσία δεν υπάρχει, γιατί πάντα θα υπάρχουν χωρητικές και ακτινοβολούμενες οδοί. Πρακτικά όμως μπορεί να επιτευχθεί «σχεδόν ανοσία» όταν, πρώτον, το δίκτυο καταλήγει οπτικά στη συσκευή, μέσω SFP ή μέσω ενός σύντομου «οπτικού hop» με media converters και ίνα λίγο πριν το τελικό μέτρο, δεύτερον, όταν το ίδιο το streamer-DAC έχει ισχυρή εσωτερική απομόνωση, δηλαδή ξεχωριστές γειώσεις για ψηφιακό και αναλογικό, απομόνωση σημάτων ελέγχου με οπτοζεύκτες, πολλαπλά στάδια ρύθμισης τροφοδοσίας, θωράκιση κρίσιμων τμημάτων και προσεγμένο layout. Σε όρους κόστους, πολλές συσκευές φτάνουν σε πολύ καλή αντοχή ήδη στην περιοχή των 800–1 500 €, ειδικά αν συμπληρωθούν με ένα μικρό οπτικό διάκενο κόστους περίπου 80–150 €. Συσκευές με ενσωματωμένο SFP ή βαριά εσωτερική απομόνωση τείνουν να κοστίζουν αρκετά παραπάνω, ωστόσο δεν είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί πρακτικά αμελητέα επίδραση του Ethernet σε ένα οικιακό σύστημα.

Τι να κρατήσει κάποιος που ξεκινά

Μικρού μήκους καλώδιο UTP, προσεκτική δρομολόγηση μακριά από 230 V και τροφοδοτικά, διασταυρώσεις σε 90 μοίρες όπου είναι αναπόφευκτο, αποφυγή σφιχτών κουλουριών, common-mode καταστολή κοντά στη θύρα του streamer, προαιρετικά ferrites όπου χρειάζεται, και αν θέλει κανείς να «κλείσει» οριστικά το θέμα, μια μικρή οπτική γέφυρα πριν το τελευταίο μέτρο. Με αυτά, οι διαφορές ανάμεσα σε Ethernet καλώδια, όταν υπάρχουν, μειώνονται σε επίπεδο που πρακτικά δεν επηρεάζει την απόλαυση ακρόασης, χωρίς να απαιτούνται υπέρογκα ποσά.
Ναι το τελευταιο ειναι το σοφοτερον απο τα σοφα το εχω δοκιμάσει κανει μια διαφορα αλλα αστο θα μας παρουν με τις πετρες
Ε, ναι! Όταν εκθειάζεις τα προϊόντα τους! Ποιός δε θέλει τσάμπα διαφήμηση; Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν έχεις ιδέα από μετάδοση σήματος, ψηφιακές κυματομορφές, DACs και τα σχετικά.
τα dac τι να τα κανεις αφου ολα τα ντατα ιδια ειναι Ε … Μέσα στα πολλα που ειπα έχω πει πολλές φορες οτι εχω δοκιμάσει και καποια που τα ξεπερνούσαν τα φτιαχτα του μετρου αλλα λεμε βεβαια αυτο προδιαθέτει να αποδεχτούμε το βασικο οτι τα ψηφιακα καλώδια ethernet εχουν αντίκτυπο στον ηχο αλλα και παλι λεω και το αποδ´εχομαι πως ποτε μεχρι τωρα με τα πειράματα μου δεν εχω ακούσει διάφορα μεταξυ καλωδίων οπτικών ινων και επειδη δεν τα ξερω και ολα στα coaxial δεν εχω εμπειρια και εκει παω πάσο ισως ισχύει μεχρι αποδειξεως του αντιθέτου βεβαια

οσο για τα κλαμπατσιμπαλα αν και ειναι σε αλλο θρεντ εχω γραψει και αλλα για αλλους και οχι καλα επισης Η αποψη για τον ηχο ειναι αυστηρα υποκειμενική και οφείλει ο καθένας να το ερευνάει και μονος πριν αποκτήσει άποψη

Ερωτηση: τα δικα σου μηχανήματα εαν εχεις απο που τα πηρες; τα έκλεψες στα χάρισαν ; σου αρέσουν τα ακους πως έφτασαν στα χερια σου καποιος έβαλε το κεφαλαιο τον κοπο και το ρισκο και τα εφερε στα εστεισε μίλησε μαζι σου γιατι να τον προσβάλεις σου εκανε κατι εκλεψε απο το φαγητό σου έκλεψα εγω κατι απο το φαγητό σου σε ανάγκασα να το φας ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ Audio ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΑΜΗΛΑ

Υπάρχουν οι ανθρωποι που βλεπουν κατι θετικο γιατί αυτο ψαχνουν πως να κανουν καυτερη την ζωη τους και υπαρχουν και ανθρωποι της μιζεριας και αρνησης που ψαχνουν να πουν κατι και ας μην ξερουν και παντα ο κανονας ειναι οτι αυτοι είναι που θα πουν κατι αρνητικό

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΚΙ ΔΙΔΑΚΤΗΚΟ

Κουβεντιαζω με αυτον που πουλαει φεραρι του λεω αχ να κπορουσα να το παρω μου δανειζει την φεραρι του με ρισκο δικο του λεφτα δικα του την βενζινη δικη του. Εγω μετα γραφω οτι ειναι γρηγορο οτι μπαινει στις στροφες οτι δεν εχω ξαναοδηγησει τοσο ακριβο αμαξι κτλ

Πεταγεται η δευτερη κατηγορια που δεν το οδηγησαν ποτέ με βριζουν επειδη δεν εχει τασακι ειναι πανακριβο καιει πολυ χαλαει καθε τοσο και λιγακι όλα αυτα επειδή το διαβασαν καπου … και κατηγορούν και τον φανταστικό ανθρωπο που μου το έδωσε να το παω βολτα χωρις να μπορώ να το αγοράσω, δικο του ειναι γουσταρε και το εκανε δεν μου χρωστάει ουτε του χρωσταω αλλά και αυτο παει με ολους γιατί το ξαναλεω ολοι οσοι εχω ζητήσει βοήθεια η δοκιμη η ακροαση το εχουν κανει με αγαπη και επαγγελματισμό και ας μην πήραν ευρω απο μένα τελικα

Ε, ναι! Όταν εκθειάζεις τα προϊόντα τους! Ποιός δε θέλει τσάμπα διαφήμηση; Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν έχεις ιδέα από μετάδοση σήματος, ψηφιακές κυματομορφές, DACs και τα σχετικά.
3η φορά σε 10 μέρες που με προσβάλουν στο avsite για τις πολιτικές ή και τώρα για τις τεχνικές μου απόψεις. Άτομα που αν τα λέγανε μπροστά μου αυτά, θα μαζεύανε τα δόντια τους από το πάτωμα. Απαγορεύω στον κάθε ******** να μου ανεβάζει την πίεση.

@daharis666 αγαπητέ εσύ που παρακολουθείς λίγο αυτό το νήμα: αυτός έφαγε προχθές γουόρνιγκ. Θα μπαναριστεί τώρα; Γιατί δεν είναι διάλογος το να του ζητάω να μας γράψει ένα λινκ που να στοιχειωθετεί τα λεγόμενα του, και αυτός να γράφει στιχάκια και να με προσβάλει.

Ένας από τους 2 θα φύγει μόνιμα από εδώ μέσα.
ΣΤΟ ΚΑΛΟ!

τερμα τα μπουλιγκ εδω μεσα μεγαλε ο μπερμπαντης δεν τα σηκώνει.

Προσβαλεσαι πολύ εύκολα, εσυ με εχεις προσβαλει 10 φορες μέσα σε ενα θρεντ και εχεις ολα σου τα δοντια ακομα …. αλλά δεν σε εχει πεταξει κανενας εκει που ανοικεις (τόσα χρόνια) που προσβάλεις αβερτα και απειλεις και λες οτι μπαρουφα σου κατεβει τι θα πει σπασμενα δοντια μονο απο αυτο καταλαβαινει καποιος οτι δεν αξίζεις να εισαι εδω μέσα οι μουσικόφιλοι ειναι αλλη παστα τα λινουν με τσιπουρα και ακροάσεις ομαδικες

και επειδη το ειπε φιλε μου @dagahis666 για το σουξέ με εμπνέει δεν μοορω να συγκρατήσω την δημιουργικότητα μου. Εμεις πάντως νομίζω οτι τα βρήκαμε στη μεση τελικά και σε ευχαριστω … αυτον που αφιέρωσε το τραγουδακι πρωτος προσβλητικότατη κίνηση και αυτη προς εμε και αυτη η μαγκια ο κριτσανιστής να πει στο αμπέλι τετοια καλη ευκαιρια να παει εκει που πρεπει

Τρομος ασε εγω τα θελω και τα δοντια μου κόβω τα καλωδια στις ακρες καμια φορα παιζουν καλλίτερα

…απάντησαν για μενα με μεγαλυτερο βαθος φιλοι και αυτοι, πάρτε και κανα βιντεακι να περναει η ωρα κουφός και αυτός άσχετος σαν και μενα παιδί του συστήματος πληρωμένο δρεπανι του καπιταλισμού

ΥΓ. παιζει να τα εχω κανει σκατα δεν το παλεύω με τα replies ζητώ συγνώμη εαν εχω απαντήσει, αλλα σε αλλον, μου ειναι δύσκολο να βρω ακρη μεσα απο το κινητο με το ρυθμο που πέφτουν τα σχολια και οι προσβολές και παλι ταπεινά συγνώμη εαν πρόσβαλα καποιον που δεν πρεπει εαν καποιος το εχει νιωσει στο πετσι του να μου στειλει μυνημα για κουβεντούλα και συγνώμη προσωπική

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
350
Άρα, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν σφάλματα στη μετάδοση των δεδομένων που θα οδηγούσαν σε επαναποστολή των πακέτων;

Με το αζημίωτο βέβαια. Σαν τους ντήλερ ναρκωτικών που πασάρουν καμία δωρεάν δοσούλα για να κολλήσει με πιο ακριβό σταφ το θύμα.
Αγαπητέ και μόνο το γεγονός ότι σου λένε ότι πρέπει να παίξει ένα καλώδιο Χ ώρες στο σύστημά σου για να "κάτσει", να "δέσει", είναι αρκετό για να μην έχεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους εμπόρους καλωδίων. Άλλωστε, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Και η δουλειά τους είναι να σε πείσουν ότι αξίζει να αγοράσεις το τάδε ακριβό (πολλές φορές) καλώδιο, "βελτιωτικό", μαντζούνι.
Προφανώς είναι η δουλειά τους, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι καλώδιο ρεύματος που αγόρασα μεταχειρισμένο, δηλαδή όχι από αντιπρόσωπο που μετά βδελυγμιας απορρίπτεις, μετά από βδομάδες λειτουργίας σταθεροποιήθηκε σε διαφορετικό ήχο από την πρώτη μέρα που το δοκίμασα. Δικαίωμα σου να μας αποκαλείς θύματα, δικαίωμα μας κι εμάς να λέμε την εμπειρία μας. Για το ντηλερ ναρκωτικών τι να πω; Κάπου έλεος με τους χαρακτηρισμούς.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
350
Γιατί πρέπει σώνει και καλά να συμφωνήσετε ρε παιδιά; Ξέρετε κάποιο θέμα στο οποίο να συμφωνεί όλη η ανθρωπότητα;

Reaction score
56
Άρα, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν σφάλματα στη μετάδοση των δεδομένων που θα οδηγούσαν σε επαναποστολή των πακέτων;

Με το αζημίωτο βέβαια. Σαν τους ντήλερ ναρκωτικών που πασάρουν καμία δωρεάν δοσούλα για να κολλήσει με πιο ακριβό σταφ το θύμα.
Αγαπητέ και μόνο το γεγονός ότι σου λένε ότι πρέπει να παίξει ένα καλώδιο Χ ώρες στο σύστημά σου για να "κάτσει", να "δέσει", είναι αρκετό για να μην έχεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους εμπόρους καλωδίων. Άλλωστε, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Και η δουλειά τους είναι να σε πείσουν ότι αξίζει να αγοράσεις το τάδε ακριβό (πολλές φορές) καλώδιο, "βελτιωτικό", μαντζούνι.
Ειπαμε η αξία ειναι στην τσέπη του καθενος για αλλους αυτο ειναι απόλυτα δικαιολογιςημο ποσό πρεπει να το δεχτουμε κάποια στιγμη ναι στην Ελλαδα έχουν μείνει και άνθρωποι με λεφτά ή επιστημονικά αναλώσιμο εισόδειμα Κανείς δεν μου το ειπε. Γιαυτο και τα ακούω πρώτα εχω σταματήσει να αγοραζω πριν ακούσω κατι. Το burn in στα καινούργια ειναι γεγονος και στο αμαξι σου το κάνεις; αλλά οπως ειπα και μαλλον ισχύει ενα συστημα που το ακους καθε μερα θέλεις μερικες μερες να το ακους με την αλλαγή για να συνηθίσει το αυτι σου στο νέο ήχο η οχι (δεν αποκλείεται,να μην εχει αποτέλεσμα) πριν πας πισω να κανεις α/β testing εκει θα καταλαβεις την διαφορά εαν είναι μικρη, τώρα εαν ειναι μέρα νύχτα οκ ευχαριστώ πολύ
Χαλάρωσε φίλε μου,. εδώ μέσα οι μισοί είμαστε τρόλια και οι περισσότεροι συμμετέχουνε για την πλάκα τους.
Έλεος πχια με τις προσβολές, ο άλλος ακούει με λυχνίες που καταργήθηκαν από την επιστήμη της ηλεκτρονικής από το 1960. Ποια επιστήμη ;
δεν υπάρχει τέτοια στο high end
Μα έγραψα και εγω ενα στοιχακι πιασιαρικο και αμεσως . Μια χαρα είναι οι λαμπες ειναι μεγαλη μαγκιά γιατι ειναι και μεγαλη ταλαιπωρία σε ολες τις κλιμακες σιγουρα δεν ειναι για εμενα το τεμπελι που στριμαρο δεν το γνωριζω το θέμα μου αρεσει ο ηχος λαμπατος και δεν ειναι για καθημερινή χρήση λόγω κόστους

Last edited:

Reaction score
12.573
Κουβεντιαζω με αυτον που πουλαει φεραρι του λεω αχ να κπορουσα να το παρω μου δανειζει την φεραρι του με ρισκο δικο του λεφτα δικα του την βενζινη δικη του. Εγω μετα γραφω οτι ειναι γρηγορο οτι μπαινει στις στροφες οτι δεν εχω ξαναοδηγησει τοσο ακριβο αμαξι κτλ

Πεταγεται η δευτερη κατηγορια που δεν το οδηγησαν ποτέ με βριζουν επειδη δεν εχει τασακι ειναι πανακριβο καιει πολυ χαλαει καθε τοσο και λιγακι όλα αυτα επειδή το διαβασαν καπου … και κατηγορούν και τον φανταστικό ανθρωπο που μου το έδωσε να το παω βολτα χωρις να μπορώ να το αγοράσω, δικο του ειναι γουσταρε και το εκανε δεν μου χρωστάει ουτε του χρωσταω αλλά και αυτο παει με ολους γιατί το ξαναλεω ολοι οσοι εχω ζητήσει βοήθεια η δοκιμη η ακροαση το εχουν κανει με αγαπη και επαγγελματισμό και ας μην πήραν ευρω απο μένα τελικα
Μόνο που εσύ δεν μιλάς για μια Ferrari, αλλά για ένα ανεμιστηράκι στην εισαγωγή αέρα ( ούτε καν κομπρέσορα ) που ο πωλητής διατείνεται ότι κάνει μεγάλη διαφορά στη ροπή και στην ιπποδύναμη.

Προφανώς είναι η δουλειά τους, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι καλώδιο ρεύματος που αγόρασα μεταχειρισμένο, δηλαδή όχι από αντιπρόσωπο που μετά βδελυγμιας απορρίπτεις, μετά από βδομάδες λειτουργίας σταθεροποιήθηκε σε διαφορετικό ήχο από την πρώτη μέρα που το δοκίμασα. Δικαίωμα σου να μας αποκαλείς θύματα, δικαίωμα μας κι εμάς να λέμε την εμπειρία μας. Για το ντηλερ ναρκωτικών τι να πω; Κάπου έλεος με τους χαρακτηρισμούς.
Φυσικά και απορρίπτω, μιας που έχω προβεί σε όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστες δοκιμές στο σύστημά μου. Εκτώς αν τα Bryston μου δεν καταδέχονται να επηρεαστούν απο καλώδια ( ρεύματος ή οτιδήποτε άλλο ).

Ειπαμε η αξία ειναι στην τσέπη του καθενος για αλλους αυτο ειναι απόλυτα δικαιολογιςημο ποσό πρεπει να το δεχτουμε κάποια στιγμη ναι στην Ελλαδα έχουν μείνει και άνθρωποι με λεφτά ή επιστημονικά αναλώσιμο εισόδειμα Κανείς δεν μου το ειπε. Γιαυτο και τα ακούω πρώτα εχω σταματήσει να αγοραζω πριν ακούσω κατι. Το burn in στα καινούργια ειναι γεγονος και στο αμαξι σου το κάνεις; αλλά οπως ειπα και μαλλον ισχύει ενα συστημα που το ακους καθε μερα θέλεις μερικες μερες να το ακους με την αλλαγή για να συνηθίσει το αυτι σου στο νέο ήχο η οχι (δεν αποκλείεται,να μην εχει αποτέλεσμα) πριν πας πισω να κανεις α/β testing εκει θα καταλαβεις την διαφορά εαν είναι μικρη, τώρα εαν ειναι μέρα νύχτα οκ ευχαριστώ πολύ

Μα έγραψα και εγω ενα στοιχακι πιασιαρικο και αμεσως . Μια χαρα είναι οι λαμπες ειναι μεγαλη μαγκιά γιατι ειναι και μεγαλη ταλαιπωρία σε ολες τις κλιμακες σιγουρα δεν ειναι για εμενα το τεμπελι που στριμαρο δεν το γνωριζω το θέμα μου αρεσει ο ηχος λαμπατος και δεν ειναι για καθημερινή χρήση λόγω κόστους
Αγαπητέ, δεν έχω πρόβλημα να διαθέσω ένα ποσό εκεί που πρέπει και εκεί που αποδεδειγμένα θα πιάσουν τόπο. Στο παρελθόν έχω αγοράσει καλώδια ( ένα φεγγάρι είχα το σύστημά μου γεμάτο με Kimber, αρκετά ακριβούτσικη σειρά ), ενώ δεν κόλωσα να αγοράσω δεύτερο τελικό για να κάνω ενεργή πολυενίσχυση στα ηχεία μου. Και φυσικά και θα κάνω στρώσιμο στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου γιατί γνωρίζω τη σημασία του. Μόνο που μιλάμε για καλώδια και για ακουστική μνήμη ( αν και θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μην επεκταθούμε στα περί ακουστικής μνήμης ).
Δεν μου απάντησες όμως σε αυτό:

Reaction score
56
Ενα switch (με καθαρό τροφοδοτικό για να μην εισάγει νέο θόρυβο περισσότερο από το όφελος του φιλτραρίσματος ) και ένα Ethernet filter είναι πιο σημαντικά δεδομένου του διπλού φιλτραρίσματος από τη διαδρομή των Ethernet ports
πολυ πρόσφατα το εχω κάνει και παραδέχτηκα το φτηνότερο δεν ειναι όλα τα ακριβά και καλύτερα λόγω της τιμης είναι και το marketing mix και πολλα άλλα, επίσης εχει να κανει και με το σύστημα και το μαρσάρισμα τις ρυθμισεις στο PC στο dac τη μανα του και το πατέρα του γενικα

Reaction score
12.573
Η αποψη για τον ηχο ειναι αυστηρα υποκειμενική και οφείλει ο καθένας να το ερευνάει και μονος πριν αποκτήσει άποψη
Η άποψη για τον ήχο μπορεί να είναι υποκειμενική, φτάνει να μένουμε στα γούστα ακρόασης και μόνο, δηλαδή πως αρέσει στον καθένα να ακούει, με πολλά μπάσα, με πολλά πρίμα κλπ. Ζητήματα όμως που αφορούν σε τομείς της επιστήμης, δεν έχουν καμία σχέση με την υποκειμενικότητα.
πολυ πρόσφατα το εχω κάνει και παραδέχτηκα το φτηνότερο δεν ειναι όλα τα ακριβά και καλύτερα λόγω της τιμης είναι και το marketing mix και πολλα άλλα, επίσης εχει να κανει και με το σύστημα και το μαρσάρισμα τις ρυθμισεις στο PC στο dac τη μανα του και το πατέρα του γενικα
Τα logs στο switch τί έλεγαν περί σφαλμάτων μετάδοσης;;;

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
350
Από τη στιγμή που οι εμπειρίες μας διαφέρουν πώς υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε;

Reaction score
56
Μόνο που εσύ δεν μιλάς για μια Ferrari, αλλά για ένα ανεμιστηράκι στην εισαγωγή αέρα ( ούτε καν κομπρέσορα ) που ο πωλητής διατείνεται ότι κάνει μεγάλη διαφορά στη ροπή και στην ιπποδύναμη.

Φυσικά και απορρίπτω, μιας που έχω προβεί σε όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστες δοκιμές στο σύστημά μου. Εκτώς αν τα Bryston μου δεν καταδέχονται να επηρεαστούν απο καλώδια ( ρεύματος ή οτιδήποτε άλλο ).

Αγαπητέ, δεν έχω πρόβλημα να διαθέσω ένα ποσό εκεί που πρέπει και εκεί που αποδεδειγμένα θα πιάσουν τόπο. Στο παρελθόν έχω αγοράσει καλώδια ( ένα φεγγάρι είχα το σύστημά μου γεμάτο με Kimber, αρκετά ακριβούτσικη σειρά ), ενώ δεν κόλωσα να αγοράσω δεύτερο τελικό για να κάνω ενεργή πολυενίσχυση στα ηχεία μου. Και φυσικά και θα κάνω στρώσιμο στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου γιατί γνωρίζω τη σημασία του. Μόνο που μιλάμε για καλώδια και για ακουστική μνήμη ( αν και θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μην επεκταθούμε στα περί ακουστικής μνήμης ).
Δεν μου απάντησες όμως σε αυτό:
Δεν μπορω να το απαντήσω γιατι δεν ειμαι ειδικός στα dac/clocks γιατί εκει γίνεται η ανασυγκρότηση τους. Ένα καλλύτερο καλλωδιο βοηθάει να μειωθπυν αυτα τα θέματα .. στην καλλυτερη θα εχεις διακοπές στον ηχο καθε εταιρεια εχει το δικό της τρόπο και στρατηγική αντιμετ´οπησης αυτών των προβλημάτων. χαίρομαι με τη παρτυ μου, που μπορεσα μαλλον να το περιγράψω στε να το καταλάβει ένας άλλος συμπολεμιστης

Reaction score
11.764

Να και το παράδειγμα με το αυτοκίνητο! Τυπική ανακύκλωση εδώ μέσα τελικά. Το forum κύκλους κάνει.

ΣΤΟ ΚΑΛΟ!
Ποιός είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ποιό μέλος θα μείνει και ποιό θα φύγει; Σε βάλαμε moderator στη θέση του moderator και δεν το καταλάβαμε;

Εγώ χτες άλλαξα RAM στο PC που έχω για πηγή. Λέτε να άλλαξε ο ήχος του συστήματος; Δεν έχω κάνει ακόμα τις βέλτιστες ρυθμίσεις στο BIOS. Λέτε να παίζει ρόλο; :roflmao:

Reaction score
12.573
Δεν μπορω να το απαντήσω γιατι δεν ειμαι ειδικός στα dac/clocks γιατί εκει γίνεται η ανασυγκρότηση τους. Ένα καλλύτερο καλλωδιο βοηθάει να μειωθπυν αυτα τα θέματα .. στην καλλυτερη θα εχεις διακοπές στον ηχο καθε εταιρεια εχει το δικό της τρόπο και στρατηγική αντιμετ´οπησης αυτών των προβλημάτων. χαίρομαι με τη παρτυ μου, που μπορεσα μαλλον να το περιγράψω στε να το καταλάβει ένας άλλος συμπολεμιστης
Δεν σε ρωτάω γαι dacs και clocks, αλλά ακριβώς για το τμήμα της μετάδοσης στο οποίο εμπλέκεται το καλώδιο που αγόρασες.

Έγραψεςι αυτό:
"που σημαινει οτι εχουν θεματα χρονισμού των ντατα γιατι πχ αρχιζει νωρίτερα και τελειωνει αργοτερα δεν φτανει στο σημειο 1 το ξεπερναει μετα πεφτει δεν ειναισταθερο δεν φρεναρει αμεσως για να κανει την αποκοπη και δεν πεφτει κατακοριφα κτλ κτλ απο οτι επρεπε το καθε μπιτ το λεω απλα ασε που ειναι και σε αλλη σιχνοτητα αφου ανεβοκατεβαίνει. "

Αυτό πως γίνεται αντιληπτό κατά τη μετάδοση των δεδομένων μέσω ethernet? Γιατί, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, μιλάς για σφάλματα μετάδοσης. Ναι ή όχι;
Από τη στιγμή που οι εμπειρίες μας διαφέρουν πώς υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε;
Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε όχι επειδή έχουμε διαφορετικές εμπειρίες, αλλά επειδή έχουμε διαφορετική νοοτροπία...

Reaction score
56
γιατι έχει και αλλος αυτο το καλωδιο και ειχε καποια εμπειρια μαζι του; ολοι οσοι απαντανε στη καλλίτερη εχουν του πλαισιου (το οποιο δεν ειναι πολυ κακο να πω γιατι το εχω) κόβεται εύκολα κοντα στο βύσμα

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
350
γιατι έχει και αλλος αυτο το καλωδιο και ειχε καποια εμπειρια μαζι του; ολοι οσοι απαντανε στη καλλίτερη εχουν του πλαισιου (το οποιο δεν ειναι πολυ κακο να πω γιατι το εχω) κόβεται εύκολα κοντα στο βύσμα
Ο astronaut είπε ότι έχει δοκιμάσει καλώδια με τον bryston και δεν ακούει διαφορές. Εγώ σε κατώτερο ενισχυτή ακούω. Τι να κάνουμε τώρα; Μπορεί στα ενεργά ηχεία να είναι διαφορετικά. Τι κάθεστε και χαλάτε τις καρδιές σας;

Reaction score
1.152
Ναι το τελευταιο ειναι το σοφοτερον απο τα σοφα το εχω δοκιμάσει κανει μια διαφορα αλλα αστο θα μας παρουν με τις πετρες

τα dac τι να τα κανεις αφου ολα τα ντατα ιδια ειναι Ε … Μέσα στα πολλα που ειπα έχω πει πολλές φορες οτι εχω δοκιμάσει και καποια που τα ξεπερνούσαν τα φτιαχτα του μετρου αλλα λεμε βεβαια αυτο προδιαθέτει να αποδεχτούμε το βασικο οτι τα ψηφιακα καλώδια ethernet εχουν αντίκτυπο στον ηχο αλλα και παλι λεω και το αποδ´εχομαι πως ποτε μεχρι τωρα με τα πειράματα μου δεν εχω ακούσει διάφορα μεταξυ καλωδίων οπτικών ινων και επειδη δεν τα ξερω και ολα στα coaxial δεν εχω εμπειρια και εκει παω πάσο ισως ισχύει μεχρι αποδειξεως του αντιθέτου βεβαια

οσο για τα κλαμπατσιμπαλα αν και ειναι σε αλλο θρεντ εχω γραψει και αλλα για αλλους και οχι καλα επισης Η αποψη για τον ηχο ειναι αυστηρα υποκειμενική και οφείλει ο καθένας να το ερευνάει και μονος πριν αποκτήσει άποψη

Ερωτηση: τα δικα σου μηχανήματα εαν εχεις απο που τα πηρες; τα έκλεψες στα χάρισαν ; σου αρέσουν τα ακους πως έφτασαν στα χερια σου καποιος έβαλε το κεφαλαιο τον κοπο και το ρισκο και τα εφερε στα εστεισε μίλησε μαζι σου γιατι να τον προσβάλεις σου εκανε κατι εκλεψε απο το φαγητό σου έκλεψα εγω κατι απο το φαγητό σου σε ανάγκασα να το φας ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ Audio ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΑΜΗΛΑ

Υπάρχουν οι ανθρωποι που βλεπουν κατι θετικο γιατί αυτο ψαχνουν πως να κανουν καυτερη την ζωη τους και υπαρχουν και ανθρωποι της μιζεριας και αρνησης που ψαχνουν να πουν κατι και ας μην ξερουν και παντα ο κανονας ειναι οτι αυτοι είναι που θα πουν κατι αρνητικό

ΣΤΟ ΚΑΛΟ!

τερμα τα μπουλιγκ εδω μεσα μεγαλε ο μπερμπαντης δεν τα σηκώνει.

Προσβαλεσαι πολύ εύκολα, εσυ με εχεις προσβαλει 10 φορες μέσα σε ενα θρεντ και εχεις ολα σου τα δοντια ακομα …. αλλά δεν σε εχει πεταξει κανενας εκει που ανοικεις (τόσα χρόνια) που προσβάλεις αβερτα και απειλεις και λες οτι μπαρουφα σου κατεβει τι θα πει σπασμενα δοντια μονο απο αυτο καταλαβαινει καποιος οτι δεν αξίζεις να εισαι εδω μέσα οι μουσικόφιλοι ειναι αλλη παστα τα λινουν με τσιπουρα και ακροάσεις ομαδικες

και επειδη το ειπε φιλε μου @dagahis666 για το σουξέ με εμπνέει δεν μοορω να συγκρατήσω την δημιουργικότητα μου. Εμεις πάντως νομίζω οτι τα βρήκαμε στη μεση τελικά και σε ευχαριστω … αυτον που αφιέρωσε το τραγουδακι πρωτος προσβλητικότατη κίνηση και αυτη προς εμε και αυτη η μαγκια ο κριτσανιστής να πει στο αμπέλι τετοια καλη ευκαιρια να παει εκει που πρεπει

Τρομος ασε εγω τα θελω και τα δοντια μου κόβω τα καλωδια στις ακρες καμια φορα παιζουν καλλίτερα

…απάντησαν για μενα με μεγαλυτερο βαθος φιλοι και αυτοι, πάρτε και κανα βιντεακι να περναει η ωρα κουφός και αυτός άσχετος σαν και μενα παιδί του συστήματος πληρωμένο δρεπανι του καπιταλισμού

ΥΓ. παιζει να τα εχω κανει σκατα δεν το παλεύω με τα replies ζητώ συγνώμη εαν εχω απαντήσει, αλλα σε αλλον, μου ειναι δύσκολο να βρω ακρη μεσα απο το κινητο με το ρυθμο που πέφτουν τα σχολια και οι προσβολές και παλι ταπεινά συγνώμη εαν πρόσβαλα καποιον που δεν πρεπει εαν καποιος το εχει νιωσει στο πετσι του να μου στειλει μυνημα για κουβεντούλα και συγνώμη προσωπική
Ότι ναναι ...κυριολεκτικά όμως

Reaction score
56
Να και το παράδειγμα με το αυτοκίνητο! Τυπική ανακύκλωση εδώ μέσα τελικά. Το forum κύκλους κάνει.

Ποιός είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ποιό μέλος θα μείνει και ποιό θα φύγει; Σε βάλαμε moderator στη θέση του moderator και δεν το καταλάβαμε;

Εγώ χτες άλλαξα RAM στο PC που έχω για πηγή. Λέτε να άλλαξε ο ήχος του συστήματος; Δεν έχω κάνει ακόμα τις βέλτιστες ρυθμίσεις στο BIOS. Λέτε να παίζει ρόλο; :roflmao:
Προφανως και αλλος σας εχει πει τα ιδια και εσεις το χαβα σας

Τετοιος εισαι και εσυ ο αλλος τι ηταν που ειπε να φυγω o moderator of moderators ο οδοντιατρος που σπαει δοντια ειναι αυτο για μελλος πουθενα εξω και οι δυο σας που παιρνεις το μερος του απαράδεκτος και εσυ λοιπόν για να μην κανω διακρίσεις

και ναι το pc σου εχει ρυθμίσεις ειδικα εαν βλεπει το dac σαν καρτα ηχου (mac) και απο εμπειρια μπορεί να ειναι και πολυ ηλιθιες αλλά τι να ρυθμίσεις μαζευτειτε με τον οδοντίατρο να βγαλετε κανα δοντι και ασε εμας να παιζουμε δεν ενοχλούμε ακούμε

Reaction score
12.573
Εγώ έχω αναφέρει τί καλώδια χρησιμοποιώ, καθώς και τί βύσματα. Cat6 για το εσωτερικό δίκτυο, cat5e για τη wan μου προς το firewall. Έλα μου όμως που - όπως σου έδειξα - έχω ΜΗΔΕΝ σφάλματα μετάδοσης... Παρεμπιπτόντως, πάνε ίσα με 10 χρόνια απο τη τελευταία φορά που χρησιμοποίησα έτοιμο καλώδιο ethernet. Τα τερματίζω μόνος μου ακριβώς στις διαστάσεις που θέλω, αλλά κυρίως επειδή τα περνάω απο τρύπες στους τοίχους, κανάλια κλπ.
Ο astronaut είπε ότι έχει δοκιμάσει καλώδια με τον bryston και δεν ακούει διαφορές. Εγώ σε κατώτερο ενισχυτή ακούω. Τι να κάνουμε τώρα; Μπορεί στα ενεργά ηχεία να είναι διαφορετικά. Τι κάθεστε και χαλάτε τις καρδιές σας;
Κάποτε νόμιζα ότι άκουγα διαφορές. Μέχρι που έκανα όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστη δοκιμή ( για να είμαι ειλικρινής, όχι και τόσο ανεπηρέαστη, ΗΛΠΙΖΑ ότι θα άκουγα διαφορές ) με τα καλώδια που είχα απορρίψει. Μετά, δοκίμασα και τα νέα καλώδιά μου, interconnects, ηχείων κλπ. Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι έχω Furutech GT2 usb καλώδιο και παίζω με ένα απο το e-shop των 20 εκατοστών και αξίας αγοράς μικρότερης του ενός ευρώ. Τώρα, μπορεί να νομίζεις ότι για κάποιο λόγο το σύστημα ή τα αυτιά μου είναι αναίσθητα σε τέτοιες...μικρολεπτομέρειες. Σε διαφοροποιήσεις που επιβεβαιώνονται απο το μικρόφωνο και το rew, μια χαρά ανταποκρίνονται τόσο το σύστημα, όσο και τα αυτιά μου, ενώ θα επιμείνω στο ότι το Daphile είναι ένα φανταστικό σύστημα αναπαραγωγής και η διαφορά μεταξύ normal και real time kernel είναι ακουστή.
και ναι το pc σου εχει ρυθμίσεις ειδικα εαν βλεπει το dac σαν καρτα ηχου (mac) και απο εμπειρια μπορεί να ειναι και πολυ ηλιθιες αλλά τι να ρυθμίσεις μαζευτειτε με τον οδοντίατρο να βγαλετε κανα δοντι και ασε εμας να παιζουμε δεν ενοχλούμε ακούμε
Daphile και καθάρισες. Έρχεται προρυθμισμένο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου. Κάνεις και buffer ολόκληρο το album ( ή τη playlist ) στη ram και καθάρισες. Τραβάς και το καλώδιο δικτύου άμα λάχει και αυτό συνεχίζει να παίζει για ώρες.

Reaction score
56
Το δεχομαι οτι εχει δικιο στο δικο του συστημα όντως να μην κανει τα Bryson eειναι και γαμω αλλα αυτο δεν σημαιενι οτι δεν εχει πουθενα ελεος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv