Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
3.539
Ρε αδερφε...εχω περάσει τοσο ethernet χιλιομετρικά που θa ενώναμε την ακροπολη με το αουσβιτς. Ασε μας να χαρείς.
Το τελευταίίο μέτρο παίζει ρόλο, όπως και για τα καλωδια ρεύματος.
Δεν πρόκειιται ποτέ να σε αγαπήσει εσένα αντιπρόσωπος , με αυτά που γραφεις :p

Reaction score
2.549
Το τελευταίίο μέτρο παίζει ρόλο, όπως και για τα καλωδια ρεύματος.
Δεν πρόκειιται ποτέ να σε αγαπήσει εσένα αντιπρόσωπος , με αυτά που γραφεις :p
Δεν πάω έτσι και αλλιως όλα μεταχείρα τα παίρνω :p

Reaction score
2.212
@xenos Τα ορια που χρησιμοποιουν τα ηλ. κυκλωματα για να ξεχωρισουν το 0 απο το 1 δεν ειναι ιδια για ολες τις συσκευες ουτε παντα 1V. Αυτο ισχυε για τα TTL οπου το 0 ηταν περιπου 0V και το 1 περιπου 5V.

Πολλα συγχρονα DAC και PLL λειτουργουν με χαμηλοτερες τασεις τροφοδοσιας συνηθως 1.8V ή 3.3V. Σημερα τα περισσοτερα i/o σε dac/pll ειναι cmos με τροφοδοσιες 1.8v ή 3.3v

Η ελαχιστη ταση που το κυκλωμα αναγνωριζει ως λογικο 1 ειναι η VIH (Voltage Input High). Αυτη η ταση ειναι περιπου το 0.6 η 0.7 της τασης τροφοδοσιας (VDD).

Για το λογικο 0 , δηλαδη το VIL (Voltage Input Low) , δηλαδη τη μεγιστη ταση που το κυκλωμα αναγνωριζει ως 0 ειναι το 0.3-0.4 του VDD.

Αρα το 0 και το 1 δεν ειναι πλεον 0V και 5V αλλα μεταβαλλονται αναλογα με την ταση τροφοδοσιας του καθε κυκλωματαος.

Τωρα για το jitter:

Το αν επηρεαζεται το clock απο μV δεν κρινεται αν πεσαμε κατω απο το VIL η δε πιασαμε το VIH αλλα εξαρταται απο το ποσο μετακινειται ο χρονος που περναει το σημα απο το κατωφλι (δηλαδη απο το χρονικο σημειο που το ψηφιακο κυκλωμα αποφασιζει αν το σημα εγινε 0 η 1)

Το jitter οριζεται απο τον τυπο Δt= ΔV/dV/dt οπου ΔV= στιγμιαιος θορυβος γυρω απο το κατωφλι πχ απο τροφοδοσια η EMI η ground και dV/dt η κλιση μετώπου δηλαδη απο ποσα Volt ανεβαινει η κατεβαινει το σημα σε ποσα nano sec

Αν γυρω απο το κατωφλι υπαρχει μικρος θορυβος τασης ΔV τοτε αλλαζει λιγο ο χρονος διελευσης και αρα εχουμε χρονικο σφαλμα αρα jitter.

Ως προς το που μπαινει ο θορυβος στο ρολοι. Στον ιδιο τον ταλαντωτη μεσω θορυβου τροφοδοσιας /γειωσης , στο input buffer που βλεπει το ρολοι θορυβο γυρω απο το κατωφλι και σε γειωση /επιστροφες απο common mode ρευμα.

Αλλα ναι τελικα αν ειναι πολυ καλο DAC η επιδραση του καλωδιου ειναι οριακη η μηδενικη. Ποιο ειναι το τελειο και πιο immune dac who knows...

Εσεις συνεχιστε να το κανετε θεμα γιατι θελετε να σβησετε το 1% επιδρασης και να το πατε στο 0% γιατι ετσι.. γιατι ειστε μαγκες

Last edited:

Reaction score
1.154
Παλι ξεχνας το ενδιαμεσο σταδιο μικροεπεξεργαστης, μνημη buffer, reclock. Οτι θορυβο προσπαθείς να ανακαλυψεις, βρισκεται πριν τα σταδια αυτα. Η επικοινωνια cpu και dac ειναι εσωτερικη στο μηχανημα. Ειναι θεμα κατασκευαστη κσι μονο.

Θορυβος γείωσης ανάμεσα στο cpu ή δτο εσωτερικο clock και στο dac δεν μπορει να το καταφερει ουτε κινεζος.
Δεν ψάχνεις στην ai να μαθεις και τα Schmitt trigger; Γιατι βλεπω στα αφησε απ εξω και αυτη τη φορα

Reaction score
3.539
@xenos

Αλλα ναι τελικα αν ειναι πολυ καλο DAC η επιδραση του καλωδιου ειναι οριακη η μηδενικη. Ποιο ειναι το τελειο και πιο immune dac who knows...

Εσεις συνεχιστε να το κανετε θεμα γιατι θελετε να σβησετε το 1% επιδρασης και να το πατε στο 0% γιατι ετσι.. γιατι ειστε μαγκες

Με 16 ευρώ αγοραζεις ένα σύγχρονο και οικονομικό DAC chip που εκμηδενίζει το jitter, που τόσο πολύ το συζητάμε λες και εκεί ήταν το πρόβλημα στον ήχο.

Επηρρεπή στο jitter και στην παραμόρφωση είναι κάποια πανάκριβα DACs που χρησιμοποιούν αρχαία τεχνολογία με NOS DAC chips και λυχνίες. Λαμπιζατοράτα εκτρώματα της τεχνολογίας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της υψηλής ποιότητας αναπαραγωγής.

Last edited:

Reaction score
1.154
Το small footprint στο ic ειναι ιδιαιτερα σημαντικο στη σωστη αναπαραγωγη. Αυτη ειναι τεραστια διαφορα ποιοτητας σε σχεση με παλιοτερη τεχνολογια. Γι αυτο δεν αξιζει να επενδυεις σε παλια dac που δικαιολογημενα ισως, ειχαν τρελα λεφτα στην εποχή τους.

Reaction score
2.212
Με 16 ευρώ αγοραζεις ένα σύγχρονο και οικονομικό DAC chip που εκμηδενίζει το jitter, που τόσο πολύ το συζητάμε λες και εκεί ήταν το πρόβλημα στον ήχο.

Επηρρεπή στο jitter και στην παραμόρφωση είναι κάποια πανάκριβα DACs που χρησιμοποιούν αρχαία τεχνολογία με NOS DAC chips και λυχνίες. Λαμπιζατοράτα εκτρώματα της τεχνολογίας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της υψηλής ποιότητας αναπαραγωγής.
Δε συμφωνεί με την εμπειρία μου (ακουστική δοκιμή )στην πράξη …

Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει

16 ευρω κανει το τσιπ αρχικα και υπαρχει νεοτερο. Δεν κανει 16 ευρω το DAC. Και εγω εχω υλοποιηση με ess9039 το νεοτερο αλλα ακουγεται σημαντικα καλυτερα με switch και ελαφρως καλυτερα με καλυτερο καλωδιο ethernet στο τελευταιο μετρο μετα το switch σε σχεση με ενα απλο τυπικο utp παρομοιου μηκους

Last edited:

Reaction score
1.154
Και εγω εχω υλοποιηση με ess9039 το νεοτερο αλλα ακουγεται σημαντικα καλυτερα με switch και ελαφρως καλυτερα με καλυτερο καλωδιο ethernet στο τελευταιο μετρο μετα το switch σε σχεση με ενα απλο τυπικο utp παρομοιου μηκους
Ερώτηση: αν τελευταίο μέτρο βάλουμε φτηνό τυπικό πιστοποιημένο καλώδιο και με χρήση μούφας πριν από αυτό, το κατά δήλωση σου "καλύτερο καλώδιο ethernet", πάλι ακους να χαλά ο ήχος;

Reaction score
2.212
@daharis666 προς τι το γελιο. Διαφωνεις οτι κανει 16 ευρω το τσιπ και οχι το dac? Πιστευεις οτι σας κοροιδευω οταν λεω τις ακουστικες μου εντυπωσεις? Πιστευεις οτι εχω πεσει θυμα placebo επειδη ξοδεψα 40 ευρω στο switch και 40 στο καλωδιο? Τι εχω να κερδισω απο αυτο?
Ερώτηση: αν τελευταίο μέτρο βάλουμε φτηνό τυπικό πιστοποιημένο καλώδιο και με χρήση μούφας πριν από αυτό, το κατά δήλωση σου "καλύτερο καλώδιο ethernet", πάλι ακους να χαλά ο ήχος;
Εχω silencer της ifi φιλτρο ethernet μετα το τελευταιο μετρο (ναι ακουγεται καλυτερα οταν βρισκεται πανω στο node nano σε σχεση με τον να βρισκεται στην εξοδο του switch). Ναι ειναι πιο καθαρος και ηρεμος ο ηχος με το τελευταιο καλωδιο ethernet να ειναι το supra cat 8 patch 1m σε σχεση με το κιτρινο τυπικο utp με τα υπολοιπα στην αλυσιδα να ειναι ετσι. Επισης τροφοδοτω με ipower x το switch και με ipower 2 το nano και ολα αυτα βρισκονται στο ιδιο πολυπριζο powerquest 2 της audioquest.

Last edited:

Reaction score
1.154
Για το ic δεν διαφωνεί κανένας ότι μπορεί να έχει 16ευρω (το ένα τεμάχιο). Η ολοκληρωμένη συσκευή μπορεί να έχει μερικά χιλιάρικα. Στην αρχή του νήματος οι υπέρμαχοι των ακριβών καλωδίων μπερδεύατε ic με συσκευή και παρερμηνεύτηκε το datasheet της AD. Όταν το ξεκαθαρίσαμε, άρχισε αναζήτηση αλλού για δικαιολογίες.

Όσο για τα 40ευρω, δεν είναι απαγορευτικό νούμερο ακόμα και αν είναι άχρηστο. Έχουμε πετάξει πολύυυ περισσότερα σε δοκιμές. Για το switch δεν σου είπε κανένας τίποτα (εγώ έχω ένα άνω των 400 ευρώ managed αλλά δεν λέω σε κανέναν να πάρει τέτοιο - άσε που δεν έχει όρο audiophile στα χαρακτηριστικά του χαχα). Αν δεν κάνω λάθος είναι εντός ορίων που προτάθηκαν (για interconnect belden/neutrik/moghami κλπ βεβαια) αλλά όσο και να το κάνεις δεν απασχολούν τα 40 ευρω αν εσυ νιώθεις καλύτερα (και ας ειναι λίγες δεκάδες ευρώ περισσότερο απ ότι χρειαζόταν).

Last edited:

Reaction score
2.212
Δεν ειναι θεμα αν αισθανεσαι ανετα. Ακουγεται καλυτερα και υπαρχει λογος που ακουγεται καλυτερα.
Παντως θα περιμενα κατι πιο πρωτοτυπο στην υπογραφη σου απο το να επαναλαβεις το nickname σου :p Μου κανει λιγο οτι εχεις την ιδια υπογραφη απο το σχολειο!

Reaction score
1.154
Γιατί έχει jitter? Τόσα χρόνια πάντως δεν αλλοιώθηκε ούτε 1 bit πήγαινε έλα στον πλανήτη. Και το avatar είναι παλιό. Πειράζ? :biggrin: Δεν ήταν και imersive η εγγραφή...

Reaction score
2.212
Γιατί έχει jitter? Τόσα χρόνια πάντως δεν αλλοιώθηκε ούτε 1 bit πήγαινε έλα στον πλανήτη.
Tο e το βλεπω να τρεμοπαιζει αρκετα τα 0 και 1 μπερδευονται προσεχει μη γινει a λογω μπερδεματος στο error correction του PLL σου!

Reaction score
1.154
Εχω silencer της ifi φιλτρο ethernet μετα το τελευταιο μετρο (ναι ακουγεται καλυτερα οταν βρισκεται πανω στο node nano σε σχεση με τον να βρισκεται στην εξοδο του switch). Ναι ειναι πιο καθαρος και ηρεμος ο ηχος με το τελευταιο καλωδιο ethernet να ειναι το supra cat 8 patch 1m σε σχεση με το κιτρινο τυπικο utp με τα υπολοιπα στην αλυσιδα να ειναι ετσι. Επισης τροφοδοτω με ipower x το switch και με ipower 2 το nano και ολα αυτα βρισκονται στο ιδιο πολυπριζο powerquest 2 της audioquest.
Είναι καλές κατασκευές τα τροφοδοτικά της ifi αλλά σε προσεγμένες κατασκευές συσκευών δεν χρειάζονται. Η τάση που παράγει δεν χρησιμοποιείτε από το μηχάνημα αλλά γίνεται άμεση μετατροπή εσωτερικά σε περισσότερες από μια τάσεις. Η άποψη μου: αν κάποια συσκευή ακούγεται καλύτερα με ifi σε σχέση με το εργοστασιακό της, αλλάξτε τη συσκευή. Αν χαλάσει το εργοστασιακό, υπάρχουν packs με καλή σταθεροποίηση και φίλτρα στην έξοδο και μπλεντάζ καλώδιο (θέλουμε πάχος στον ακροδέκτη των 0V) (ξεχνάμε κινεζιές temu,aliexpress,ebay)

Σχετικά με το φρέσκο nano και το wifi.
Αυτό το γουίφι δεν δημιουργεί θόρυβο και ο θόρυβος έρχεται από το ethernet? Μοιάζει λογικό;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.465
@daharis666 προς τι το γελιο. Διαφωνεις οτι κανει 16 ευρω το τσιπ και οχι το dac? Πιστευεις οτι σας κοροιδευω οταν λεω τις ακουστικες μου εντυπωσεις? Πιστευεις οτι εχω πεσει θυμα placebo επειδη ξοδεψα 40 ευρω στο switch και 40 στο καλωδιο? Τι εχω να κερδισω απο αυτο?
το γέλιο ήταν για το αρχικό ποστ....μετά το συμπλήρωσες

Δε συμφωνεί με την εμπειρία μου (ακουστική δοκιμή )στην πράξη …

Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει
οι ακουστικές σου εμπειρίες έχουν τόση αξία όσο το κήρυγμα ενός ιεχωβά για την πίστη στον θεό :biggrin:

μέχρι χθές...λίγα ποστ πιο πίσω....άκουγες youtube τραβηγμένα από κινητό....και μας τα ανέβαζες και ποστ για να μας πείσεις πόσο μαμάτα χαι ενδ ακούγεται το τάδε ηχείο...ή πόσο σφιχτό μπασο βγάζει κλπ........μη τα θυμηθούμε τώρα αυτά τα ριβιού σου....οίκτο

Last edited:

Reaction score
7.053
το γέλιο ήταν για το αρχικό ποστ....μετά το συμπλήρωσες

οι ακουστικές σου εμπειρίες έχουν τόση αξία όσο ο κήρυγμα ενός ιεχωβά για την πίστη στον θεό :biggrin:

μέχρι χθές...λίγα ποστ πιο πίσω....άκουγες youtube τραβηγμένα από κινητό....και μας τα ανέβαζες και ποστ για να μας πείσεις πόσο μαμάτα χαι ενδ ακούγεται το τάδε ηχείο...ή πόσο σφιχτό μπασο βγάζει κλπ........μη τα θυμηθούμε τώρα αυτά τα ριβιού σου....οίκτο
Μπορεί στα 99% σχετικά με το audio να διαφωνώ σε αυτά που γράφεις αλλά όταν βλέπω ποστ σου κάτι παθαίνω και δεν κρατιέμαι να μην μπω και να μην το διαβάσω!!
😂😂😂😂

Reaction score
2.212
Σχετικά με το φρέσκο nano και το wifi.
Αυτό το γουίφι δεν δημιουργεί θόρυβο και ο θόρυβος έρχεται από το ethernet? Μοιάζει λογικό;
Αυτο απενεργοποιειται αυτοματα εντος της συσκευης οταν συνδεεις με ethernet. Οποτε βγαινει εκτος.
οι ακουστικές σου εμπειρίες έχουν τόση αξία όσο ο κήρυγμα ενός ιεχωβά για την πίστη στον θεό :biggrin:

Δεν κατεθεσα μονο τις ακουστικες μου εμπειριες . Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τις δικες σου και για του καθενα υπο αυτη την εννοια.

Οταν ανεβασα βιντεο απο το youtube ποτε εκανα ακριβως review η ειπα οτι αυτο που ακουγεται εχει σχεση με αυτο που θα ακουγες στην πραγματικοτητα αν ακουγες το ιδιο το σεταπ απο κοντα? Κανε παραπομπη σε ποστ που το λεω αυτο.

Δεν παιρνω αποφασεις αγορας απο τα βιντεο στο youtube ουτε προτεινα καποιον να το κανει.

Το μονο που εκανα ειναι να κρινω πως ακουγεται ως ηχογραφηση στο βιντεο και να συγκρινω το ακουσμα αυτο με ενα θεωρητικο νοητικο database αλλων ηχογραφησεων σε βιντεο ηχοσυστηματων που εχω ακουσει αντιστοιχως. Δεν συνεκρινα κατι με την πραγματικοτητα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.465
Αυτο απενεργοποιειται αυτοματα εντος της συσκευης οταν συνδεεις με ethernet. Οποτε βγαινει εκτος.

Δεν κατεθεσα μονο τις ακουστικες μου εμπειριες . Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τις δικες σου και για του καθενα υπο αυτη την εννοια.

Οταν ανεβασα βιντεο στο youtube ποτε εκανα ακριβως review η ειπα οτι αυτο που ακουγεται εχει σχεση με αυτο που θα ακουγες στην πραγματικοτητα αν ακουγες το ιδιο το σεταπ απο κοντα? Κανε παραπομπη σε ποστ που το λεω αυτο.

Δεν παιρνω αποφασεις αγορας απο τα βιντεο στο youtube ουτε προτεινα καποιον να το κανει.

Το μονο που εκανα ειναι να κρινω πως ακουγεται ως ηχογραφηση στο βιντεο και να συγκρινω το ακουσμα αυτο με ενα θεωρητικο νοητικο database αλλων ηχογραφησεων σε βιντεο ηχοσυστηματων. Δεν συνεκρινα κατι με την πραγματικοτητα.
υπομονή...θα σου τα ανεβάσω μέχρι το βράδυ... ;)

Reaction score
2.212
υπομονή...θα σου τα ανεβάσω μέχρι το βράδυ... ;)
Προσεξε μονο την διατυπωση σε αυτο που ειπα και ανεβασε οτι θελεις.

Στο λεω γιατι θα πρεπει να περιμενεις οτι ο,τι ανεβασεις θα ερμηνευτει αναλογα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll