focal 1028be ή audio spectrum hermes?

Reaction score
13
Αγαπητοί -ές συνοδοιπόροι στο δύσκολο δρόμο της "σωστής" αναπαραγωγής του ήχου.
ήρθε η πολυπόθητη στιγμή αντικατάστασης των ηχείων μου, μετά από σχεδόν 15χρονη συμβίωση με τα δύστροπα xanadu...
Όλα αυτά τα χρόνια διάφορα μηχανήματα, καλώδια και χώροι άλλαξαν, για να βρεθώ στο σημερινό σύστημα όπου προσπαθώ να ταιριάξω αρμονικά home cinema και ακρόαση μουσικής, (20/80 αντίστοιχα).
ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος 70-75 τ.μ. ενιαίος και σχετικά άδειος (θα γεμίζει σιγά σιγά).
προενισχυτής marantz av-8003 (παίζει να χρησιμοποιήσω και το παλιό tandberg (γλυκήτατος) ) Τελικός parasound halo a-21, cd player, (νεοαποκτηθέν), το επετειακό sacd της denon dcd-a100, lap top me foobar, benchmark hdr dac, καλώδια ηχείων cardas natural reference κ.α.
'ολα τα καλώδια ρεύματος είναι αλλαγμένα και παίζει και πολύμπριζο isotek.
Λόγω επαρχίας δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης πολλών ηχείων αλλά παρ΄όλα αυτά κατάφερα να ακούσω κάποια στην αθήνα και εδώ.
καταλήγω σε δύο απ΄τα οποία το focal electra 1028 το έχω ακούσει αρκετά και μ΄αρέσει και το audio spectrum hermes που δυστυχώς δεν έτυχε να το ακούσω και ειδικά στη νέα του έκδοση.
Ο ήχος της audio spectrum πάντα μου άρεσε (άκουσα στο χώρο μου το αρτεμις και ήταν υπέροχο), διαθέτω και κεντρικό εστια.
θα ήθελα μια γνώμη βρε παιδιά ειδικά για τον ερμή που έχει φανατικούς υποστηρικτές και φανατικούς αντίθετους (γενικά η εταιρεία). θεωρώ στα ίδια λεφτά περίπου με το ελεκτρα πως είναι καλύτερο για το χώρο μου λόγω μεγέθους ενώ και ο Πετρόπουλος που μίλησα με ψήνει πως είναι εξαιρετικά εύκολο φορτίο για το parasound, (παρ΄όλα αυτά ξέρω πως σε ένα χρονο θα ψάχνω για κλύτερο τελικό).
ακούω σχεδόν όλα τα είδη μουσικής αλλά πιο πολύ ροκ, jazz & κλασσική, και εδώ στη τελευταία νομίζω πως το μεγαλύτερο ηχείο δεν έχει αντίπαλο ειδικά στα μεγαλα σύνολα...
τα φώτα σας ρε παιδιά, ο ερμής είναι τόσο καλό ηχείο, στη τελευταία του αναβάθμιση ειδικά, ώστε να συζήσεις με τον όγκο του? ή η καταξιωμένη focal με το τελευταίο κουκλί της είναι καλύτερη επένδυση στον ήχο.
sorry αν σας κούρασα με τη πολυλογία...

Reaction score
13
Απάντηση: focal 1028be ή audio spectrum hermes?

αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι απο κάποιον που εχει-ειχε ερμη και τι σπόσταση ακρόασης χρειαζεται...
μπορεί να έχω 70 τ.μ. αλλά η απόσταση ακρόασης με τα ηχεία τοποθετημένα περίπου 1 μέτρο απο τους πίσω τοιχους είναι 3,5 με 4 μέτρα, και φοβάμαι μην είναι υπερβολή το μέγεθός τους μιας και μεγάλα ηχεία δεν έχω ακούσει στο χώρο μου...
ευχαριστώ προκαταβολικά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.981

αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι απο κάποιον που εχει-ειχε ερμη και τι σπόσταση ακρόασης χρειαζεται...
μπορεί να έχω 70 τ.μ. αλλά η απόσταση ακρόασης με τα ηχεία τοποθετημένα περίπου 1 μέτρο απο τους πίσω τοιχους είναι 3,5 με 4 μέτρα, και φοβάμαι μην είναι υπερβολή το μέγεθός τους μιας και μεγάλα ηχεία δεν έχω ακούσει στο χώρο μου...
ευχαριστώ προκαταβολικά...
Για ηχείο με τις φυσικές διαστάσεις του Ερμή, που έχει δυό οκτάρια γούφερ, 3,5 με 4 μέτρα είναι καλά. Όχι πιο κοντά, ούτε πιο μακριά. Πάντως, είναι δύσκολο το δίλημμα. Στο μέτρο που δεν με απατά η αίσθησή μου, ο Ερμής είναι ανώτερος στα μπάσα - ελέω των μεγαλυτέρων γούφερ, αλλά το Focal έχει καλύτερα μεγάφωνα, όντας όμως πιο αδύναμο στα μπάσα, σε απόσταση 4 μέτρων. Αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα τα Φοκάλ, που είναι και πιο όμορφα, πιο λουσάτα (και κατακτούν με τη μια το γυναικείο φύλο), και θα μείωνα την απόσταση στα 3 μέτρα.

Reaction score
0

Εχω ακούσει τα focal, αλλά δεν έχω ακούσει τα Ερμής.Το focal μου φάνηκε ένα σωστό ηχείο που δέν προσπαθεί να χρωματίσει τον ήχο. Σαν μοναδικό υποκειμενικό σχόλιο είναι ότι μου φάνηκε κάπως σκληρή η αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων. Βέβαια σε αυτό παίζει πολύ ρόλο και ο ενισχυτής....

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
συγνωμη που μπαινω σφηνα στο θεμα...
σε χωρο 3,5 Χ 7 (και ενα ανοιχτο χωρο 3χ4 στην αριστερη μπροστα πλευρα αυτου του χωρου) ειναι υπερβολη ο Ερμης ?
θα προσπαθησω να φροντισω και τον χωρο στα μετρα του εφικτου...δεν ειναι dedicated ο χωρος αλλα το σαλονι του σπιτιου...μην βαλουμε και αυγοθηκες δεν λεει...

με τα ηχεια μισο και κατι μετρο αποσταση απο πισω τοιχο και αποσταση ακροασης καπου 2,5 - 3 μετρα...

στον ιδιο χωρο ειχα τα Artemis για λιγο καιρο και δεν εμεινα ικανοποιημενος απολυτα απο τις χαμηλες του μιας και ειχα μαθει να ακουω ισως λανθασμενα μεν αλλα με περισσοτερο χαμηλο, τα ειχα σε μικροτερο χωρο...

θα ηθελα να αποφυγω τοποθετηση sub...

Reaction score
13

παιδια τελικά παραγγειλα Ερμή και τα μυαλά στα κάγκελα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.981

803D. Περισσότερα μεγάφωνα στις χαμηλές, (και καλής ποιότητας).

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.858
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef