Forza Motorsports : Ο ανταγωνιστής του GT4!!!! στο XBOX

Reaction score
13
Ναι καλά διαβάσατε!!!!

Χαρακτηρηστικά

Κάντε δικό σας κάθε αυτοκίνητο: Συλλέξτε μοντέλα από περισσότερους από 60 κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων οι Mazda, Nissan, Mercedes-Benz, Honda, Chevrolet, Ferrari, Porsche, BMW και Dodge. Ανακαλύψτε αγωνιστικά κόλπα με πραγματικά κιτ, ζάντες, αεροτομές, επιγραφές, πλευρικές ποδιές, προβολείς και αεραγωγούς. Προσθέστε αγωνιστικές επιγραφές και σήματα της ομάδας σε υπερ-αυτοκίνητα, αγωνιστικά GT και εξωτικά οχήματα. Μεταμορφώστε τα αυτοκίνητα παραγωγής σε αγωνιστικά τέρατα.
Αναβαθμίστε το: Βάλτε το αυτοκίνητό σας στο γκαράζ και εγκαταστήστε διαφορετικές μηχανές, κιτ αναρτήσεων, συστήματα τούρμπο, φρένα, ζάντες, αγωνιστικά λάστιχα και πολλά άλλα. Ρυθμίστε τις σχέσεις των ταχυτήτων, τις ενδείξεις των καυσίμων, την αεροδυναμική, τη θερμοκρασία και πίεση των ελαστικών και τα συστήματα ανάφλεξης για την απόλυτη ρύθμιση.
Ζήστε την πιο προηγμένη τεχνολογικά εξομοίωση οδήγησης στο Xbox: Κορυφαίοι μηχανικοί αυτοκινήτων συνεργάστηκαν με έμπειρους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν έναν ανεπτυγμένο μηχανισμό για το Forza Motosport™, το οποίο σχεδιάστηκε για να εξομοιώσει την αυθεντική απόδοση των αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα μπορούν να υποστούν ζημιές και φθορές, που επηρεάζουν την απόδοσή τους. Προηγμένα ελαστικά και μοντέλα αναρτήσεων ανταποκρίνονται στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της πίεσης, καθώς επίσης στην μετατόπιση του βάρους και του αεροδυναμικού φορτίου.
Οδηγήστε σε θαυμάσια περιβάλλοντα: Τρέξτε στις σχολαστικά σχεδιασμένες διαδρομές, από τη διάσημη και προκλητική Nurburgring Nordschleife μέχρι τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο, με μία απίστευτη αίσθηση της ταχύτητας και του ρεαλισμού.
Γνωρίστε την επαναστατική τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης Drivatar™: Εκπαιδεύστε τους δικούς σας Τεχνητής Νοημοσύνης 'Drivatars' να χρησιμοποιούν την ίδια αγωνιστική τακτική και να τρέχουν για λογαριασμό σας σε αγώνες ή εκπαιδεύστε νέους οδηγούς στην ομάδα σας. Η τεχνολογία Drivatar είναι ο θεμέλιος λίθος της Τεχνητής Νοημοσύνης που προσεγγίζει την ανθρώπινη στο Forza Motosport.
Απολαύστε τα γραφικά στην πιο δυναμική κονσόλα: Αρμονικές αντανακλάσεις, φωτισμός και σκιές συνδέουν τα υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητα με τα εκπληκτικά περιβάλλοντα. Τα απόλυτα κινηματογραφικά εφέ, οι φακοί φωτισμού, οι ακτίνες φωτός και το βάθος τοπίου δημιουργούν ποιότητα τηλεοπτικής παρουσίασης. Τα ξεχωριστά οδικά χαρακτηριστικά, οι ανωμαλίες στο έδαφος, τα έντονα σημάδια από λάδια και λάστιχα και οι χτυπημένοι τοίχοι αναδεικνύουν την απόλυτη αίσθηση της ταχύτητας.
και μερικά links :

www.forzacentral.com

www.Forzaplanet.com

www.xbox.com/forza

www.forzaworld.com

Reaction score
51
Γιάννη χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη! :D

Έχεις βαλθεί να με κάνεις να πάρω X-Box...... :roll: :lol:
Αλλά δεν θα τσιπήσω εύκολα!! :wink:

Το παιχνίδι που λες μάλλον στο NFS Underground στοχεύει και όχι στο GT4

Πολύ έβαλα σαν στόχο το GT4 (& το GT3 & παλιότερα & το GT2 & GT) αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να το κατεβάσει από τον θρόνο.
Όλοι οι αντίπαλοί του "ξεχνούν" απλά την οδηγία Driving Simulator και καταλήγουν να φτιάχνουν απλά Arcades (και αυτοκινητάκια στα οποία βάζει ο παίκτης καπώ, αεροτομούλες, μαρσπιέ, φωτάκια, αυτοκολλητάκια κ.ο.κ.)

Αν θες πάντως θα μπορούσαμε το καλοκαίρι να κάνουμε μια σύγκριση όποιου παιχνιδιού θέλεις με το GT4. Live, σαν τις παρουσιάσεις του Αντρέα..........Θα είχε ενδιαφέρον!! Σωστά?? :roll: :wink:

Reaction score
13
Γιάννη

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος

Χρόνια Πολλά.

Ειλικρινά σου μιλάω....Δεν έχω δει ακόμη το παιχνίδι (περιμένω απάντηση από φίλο μου αν κυκλοφόρησε στην "πιάτσα"!).Ο τίτλος που έβαλα ήταν από ξένο site το οποίο έλεγε ότι είναι ο ανταγωνιστής του GT4.Εξάλλου σου έχω πει και πιο παλιά ότι θα αγόραζα το PS2 μόνο και μόνο γι αυτή την σειρά παιχνιδιών (αν και δεν έχω δει το GT4 από κοντά ακόμη σε ένα γείτονα φίλο μου από αυτά που ακούω και διαβάζω σε περιοδικά πρέπει να σκίζει).
Πάντως αν δεις στα φορουμ που έβαλα στα links το forza έχει καλά γραφικά....σε πρώτη φάση.Τώρα από ρεαλισμό ελπίζω να σου πω σε καμμιά βδομάδα (ίσως ανεβάσω και φωτογραφίες από tv).
Όσο για το τεστ που προτείνεις είμαι μέσα.

Reaction score
13
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από έναν ερασιτέχνη (me!).Δυστηχώς μέσω της τηλεόρασης η ποιότητα δεν είναι και ότι καλύτερο :(

Και Seat Cupra Prototype!!!! και όχι μόνο!

Μπορείς να ντύσεις το αυτοκίνητο με μια μεγάλη γκάμα από αυτοκόλητα σε όποιο σημεί του αυτοκινήτου θέλεις!!!!

Να "παίξεις" με διάφορες παραμέτρους και να βετιώσεις ή να καταστρέψεις την απόδοση του αυτοκινήτου!

Να και το ΤΤ!!

Άλλη μια ωραία στροφή....

Reaction score
13
Μερικές ακόμη από το παιχνίδι (κατεβασμένες από το internet)

....

Reaction score
51
Πλάκα πλάκα Γιάννη, οι φωτό από την τηλεόρασή σου με εντυπωσίασαν πολύ περισσότερο από αυτές του internet......... :shock: :shock:

Reaction score
51
Γιάννη δεν είναι άσχημο!!!
Καλό δείχνει.....
Αλλά το μόνο που ζήλεψα είναι.....ENZO, CARRERA GT.....

Ερώτηση: Στην τηλεόρασή σου όταν παίζεις έχεις πολύ contrast ή ανεβασμένη πολύ την φωτεινότητα?
Έχω την αίσθηση ότι είναι υπερφωτισμένα τα πλάνα...............

Κατά τ' άλλα φαίνονται όμορφα.
Από οδήγηση πως είναι?
Έχει ρεαλισμό ή είναι περισσότερο arcade?

Reaction score
164
Τελευταία (ξανα)ξύπνησε το παιδί μέσα μου και έτσι απέκτησα το PS2+GT4+την τιμονιέρα Logitech GT (μακράν η καλύτερη και ακριβότεη που κυκλοφορεί) και το Forza Motorsport για το Xbox που προϋπήρχε. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι σληροπυρηνικός gamer, δεν έχω την υπομονή και τον χρόνο για περίπλοκα παιχνίδια, απλά θέλω να περνάω καλά. Δεν με ενδιαφέρει το απόλυτο emulation, αλλά δεν αντέχω και την εντελώς ψεύτικη συμπεριφορά. Μεταξύ των δύο παιχνιδιών, προτιμώ το Forza Motorsport, γιατί:
-Έχει καλύτερα γραφικά
-Είναι πιο γρήγορο στην εξέλιξη και πιο φιλικό στον αρχάριο. 'Ισως το GT4 να είναι πιο απαιτητικό και δύσκολο. Αλλά και το FM, χωρίς τα βοηθήματα ζορίζει πολύ. Απλά στην αρχή, βοηθάει πολύ περισσότερο.
-Έχει πιο πολύ πλάκα με τα αυτοκόλητα, τα βαψίματα κτλ
-Όπως και να το κάνουμε, εξομοιωτής οδήγησης που δεν καταστρέφονται τα αυτοκίνητα και δεν γίνεται ο χαμός από τις καραμπόλες, δεν έχει πλάκα. Στο FM γίνεται χαμός. Στραπατσαρισμένα αμαξώματα, συγκρούσεις, τούμπες... Πολλή πλάκα. :)

Reaction score
13
Γιάννη η τηλεόραση δεν είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί και έχει και τα χρονάκια της (πρέπει να πάει για απόσυρση....).Τι φωτογραφίες τις έβγαλα βράδυ με μόνη φωτεινότητα από την οθόνη (πάντως με τα μάτια μου το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και δεν υπήρχε αυτό το κάψιμο στα λευκά...μάλλον πρέπει να μπω στο DPGR να ρωτήσω τα παιδιά να μου πουν τεχνικές να φωτογραφίζω από την τηλεόραση.Μπορεί βέβαια και να μας βοηθήσει σε αυτό το θέμα και ο unforgiven - η εμπειρία του είναι κλασης ανώτερη από την δική μου στο θέμα της φωτογραφίας - όπως έκανε και με το καλό μίνι review που έγραψε παραπάνω).Θα συμφωνήσω (στο θέμα το forza) με τον unforgiven (στο GT4 δεν το έχω τσεκάρει ακόμη) ότι όντως το παιχνίδι έχει πολύ καλό ρεαλισμό και πραγματικά ξεζουμίζει την παιχνιδομηχανή και εκεί που δίνει ρέστα είναι στο δικτυακό μέρος με το kai όπου εκεί το gameplay (όπως έλεγαν παλιά στο Pixel) ανεβαίνει κατακόρυφα.Ένα σου λέω Γιάννη ότι οι φωτογραφίες μου το αδικούν (και έχω την περιέργεια να το δω σε προβολέα!) και δεν μπορούν να σου μεταφέρουν την ποιότητα κίνησης που έχει.Επίσης τα πάει πολύ καλά στον τομέα της μηχανης φυσικής που διαθέτει όπου παρέχει ένα τεράστιο πλήθος ρυθμίσεων των περιφεριακών και βασικών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου.Αυτές τις ρυθμίσεις τις επεξεργάζεται πάρα πολύ καλά και με την σειρά τους επηρεάζουν ρεαλιστικά την συμπεριφορά του αυτοκινήτου(όρεξη να έχεις να ρυθμίζεις...)

Reaction score
51
-Όπως και να το κάνουμε, εξομοιωτής οδήγησης που δεν καταστρέφονται τα αυτοκίνητα και δεν γίνεται ο χαμός από τις καραμπόλες, δεν έχει πλάκα. Στο FM γίνεται χαμός. Στραπατσαρισμένα αμαξώματα, συγκρούσεις, τούμπες... Πολλή πλάκα. :)
Στις κόκκινες λέξεις παίζεται το όλο ζήτημα.......
Βάζουμε λοιπόν σε σύγκριση δύο παιχνίδια με διαφορετικό στόχο και σκοπό.....

Το FM είναι λοιπόν πιο πολύ arcade ενώ το GRAN TURISMO simulator........
Άρα το ζήτημα ΔΕΝ είναι το ποιό είναι καλύτερο αλλά το ΤΙ ψάχνει ο καθένας μας.....

Εγώ θέλω simulator και γι αυτό δεν αλλάζω το GT4 με τίποτε....
Θέλω να καταλαβαίνω πότε το αυτοκίνητο υποστρέφει, πότε υπερστρέφει πότε φεύγει με τα τέσσερα.
Θέλω να καταλαβαίνω από την πρώτη στιγμή το χάσιμο της πρόσφυσης, το "χάσιμο" στο γιάμπ ή την ανωμαλία του δρόμου και να ΠΡΟΣΠΑΘΩ πολύ να βελτιώσω τις γραμμές μου μέσα στην πίστα, τα πατήματά μου και τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Να φθάνω σε σημείο να ρυθμίζω διαφορετικά τις αναρτήσεις (σε ύψος, απόσβεση ή σκληρότητα ελατηρίων...) για να ταιριάζει στην πίστα και τα χέρια μου

Να αλλάζω κάθε σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων (και όχι μόνο το βήμα στο διαφορικό) για να "δέσει" με τον ρυθμό μου και τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής......

Να μπαίνω στην μπρίζα για να βρω εκείνα τα δεκατάκια στον γύρο που θα μου δώσουν χρυσό στο δίπλωμα

Να ψάχνω (με το replay mode & τα διαγράμματα ανάλυσης για ταχύτητα/γκάζι & φρένο) σε ποιό ακριβώς σημείο της πίστας έχασα χρόνο σε σχέση με κάποιον καλύτερό μου γύρο για να βελτιωθώ

Και,και,και..........

Έχω ψύχωση με το παιχνίδι. Ακόμα δεν το καταλάβατε?
Και είμαι στην σοβαρή σκέψη να πάρω την καλή τιμονιέρα της Logitech (GT) γιατί όσες είχα δοκιμάσει δεν με ικανοποιούσαν..........

Αλήθεια unforgiven, η τιμονιέρα ρυθμίζεται ως προς την απόκριση?
Έχει κάποιο μηχανικό σύστημα ή μέσα από το μενού του παιχνιδιού??

Αυτά τα λίγα........ :roll: :roll: :roll: :wink: :D

Reaction score
164
[quote="Γιάννης Δημητρόπουλος @ Mon May 23, 2005 10:07 pm
Αλήθεια  unforgiven, η τιμονιέρα ρυθμίζεται ως προς την απόκριση?
Έχει κάποιο μηχανικό σύστημα ή μέσα από το μενού του παιχνιδιού??
[/quote]
Ρυθμίζεται μέσα από το παιχνίδι. Φαντάζομαι ότι θα γνωρίζεις την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου τιμονιού: 2.5 στροφές από άκρη σε άκερη :wink:
Όλα αυτά που λες θα τα βρεις και στο FM. Αν βγάλεις off τις βοήθειες, αν δεις την τηλεμετρία στο replay (πχ, πόσο συμπιέζεται η κάθε ανάρτηση, επιτάχυνση σε κάθε άξονα, πώς αλλάζουν οι γωνίες κάμπερ στις στροφές, θερμοκρασίες, πιέσεις ελαστικών κτλ ) θα πάθεις πλάκα!
Και τι σόι simulator είναι το GT4 αν δεν διαλύονται τα αυτοκίνητα; Αν δε φέυγουν κομμάτια και αν δεν "παίρνει" το αυτοκίνητο μετά από τρακάρισμα σε γωνία; :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.624
Νεότερο μέλος
teamwork