GEMINI

Reaction score
5
Απάντηση: GEMINI

Έχω φτιάξει diy ηχεία για το home cinema με αυτά τα μεγάφωνα. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι πολύ ουδέτερα (τα 6,5άρια τουλάχιστον που έχω εγώ) αφού δεν συναντάς το ιδιαίτερο ηχόχρωμα που αφήνουν τα χάρτινα και τα αλουμινένια διαφράγματα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι είναι πολύ ανθεκτικά στην κακομεταχείριση, δηλαδή παίζουν σε υψηλές εντάσεις για πολλή ώρα χωρίς κίνδυνο να σπάσει η ανάρτηση.
Τα τουίτερ τους, παρά την υπόσχεση για αντοχή σε πολλά watt, χρειάζονται προστασία από πυκνωτή αφού αρχικά τα έπαιζα τελείως ελεύθερα και το ένα από τα 5 -αυτό του κεντρικού- μου κάηκε (αν και είναι λογικό γιατί έπαιζε περίπου 2 ώρες, χωρίς προστασία, με τον πολυκάναλο yamaha στο -10 της έντασης, δηλαδή σε εντάσεις που, μέσα σε πόλη, έχει έρθει η αστυνομία στην πόρτα σου και σε έχει πάρει δεμένο χειροπόδαρα). Όμως, εμφανίζουν πολύ καλή λεπτομέρεια αν και το αλουμίνιο εδώ ακούγεται σχετικά φωτεινό και σκληρό, σε σχέση με τα μεταξένια τουίτερ.

Θα έλεγα, λοιπόν, πως προορίζονται για ηχεία που δεν θα δώσουν έμφαση στο ηχόχρωμα αλλά στην ουδετερότητα και την αντοχή, δηλαδή για επαγγελματικού τύπου κατασκευές ή για home cinema, όπως η δική μου περίπτωση.
Σε audio ακροάσεις παρουσιάζουν πολύ καλά άκρα, με αποτέλεσμα να ενδείκνυνται περισσότερο για ηλεκτρονική μουσική και όχι τόσο για ακουστική (φυσικά όργανα).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Re: Απάντηση: GEMINI

Έχω φτιάξει diy ηχεία για το home cinema με αυτά τα μεγάφωνα. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι πολύ ουδέτερα (τα 6,5άρια τουλάχιστον που έχω εγώ) αφού δεν συναντάς το ιδιαίτερο ηχόχρωμα που αφήνουν τα χάρτινα και τα αλουμινένια διαφράγματα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι είναι πολύ ανθεκτικά στην κακομεταχείριση, δηλαδή παίζουν σε υψηλές εντάσεις για πολλή ώρα χωρίς κίνδυνο να σπάσει η ανάρτηση.
Τα τουίτερ τους, παρά την υπόσχεση για αντοχή σε πολλά watt, χρειάζονται προστασία από πυκνωτή αφού αρχικά τα έπαιζα τελείως ελεύθερα και το ένα από τα 5 -αυτό του κεντρικού- μου κάηκε (αν και είναι λογικό γιατί έπαιζε περίπου 2 ώρες, χωρίς προστασία, με τον πολυκάναλο yamaha στο -10 της έντασης, δηλαδή σε εντάσεις που, μέσα σε πόλη, έχει έρθει η αστυνομία στην πόρτα σου και σε έχει πάρει δεμένο χειροπόδαρα). Όμως, εμφανίζουν πολύ καλή λεπτομέρεια αν και το αλουμίνιο εδώ ακούγεται σχετικά φωτεινό και σκληρό, σε σχέση με τα μεταξένια τουίτερ.

Θα έλεγα, λοιπόν, πως προορίζονται για ηχεία που δεν θα δώσουν έμφαση στο ηχόχρωμα αλλά στην ουδετερότητα και την αντοχή, δηλαδή για επαγγελματικού τύπου κατασκευές ή για home cinema, όπως η δική μου περίπτωση.
Σε audio ακροάσεις παρουσιάζουν πολύ καλά άκρα, με αποτέλεσμα να ενδείκνυνται περισσότερο για ηλεκτρονική μουσική και όχι τόσο για ακουστική (φυσικά όργανα).
:118::118::118:
Δεν ξέρω από που να αρχίσω...
Είναι εντελώς σπάνιο σε μεγάφωνο που παίζει για πολύ ώρα και να σπάσει η ανάρτηση.
αυτό που γίνεται είναι να καεί το πηνίο φωνής.

Αυτό για το Tweeter που θέλει <<προστασία>> με πυκνωτή είναι το ανέκδοτο της χρονιάς.
Δηλαδή είχες το tweeter να παίζει ελεύθερο χωρίς κάποιο φίλτρο διαχωρισμού.
Να σου πω πως δεν υπάρχει ούτε ένα ηχείο του πλανήτη γη που το tweeter να μην έχει υψιπερατό φίλτρο.
Και πως να μην παίξουν σκληρά και φωτεινά αφού έβγαιναν εντελώς εκτός προδιαγραφών και η ευαισθησία τους είναι μεγαλύτερη των woofers!

Μετά από αυτά έφτιαξες ηχεία Diy και άκουσες χροιές και ουδετερότητα.
Να με συγχωρείς για την σκληρή γλώσσα αλλά αυτό που έφτιαξες μόνο ηχείο δεν το λες.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: GEMINI

Ναι, το ξέρω, δεν το έψαξα. Μην με μαλώνεις...
Αυτό που είχα διαβάσει -και ακολούθησα- είναι ή πάρε τα ηχεία και βάλτα πάνω σε μια καμπίνα όπως όπως ή ψάξτο πάααααρα πολύ. Κι επειδή χρόνος δεν υπήρχε για το δεύτερο, guess...

Χωρίς πλάκα πάντως, για κινηματογράφο παίζουν πολύ καλύτερα από όλα τα ψευτοηχειάκια που πουλιούνται για 500 ευρώ. Αφού με καλύπτουν... κι έδωσα συνολικά κάτω από 300 για τα 5 ηχεία...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: GEMINI

αυτό που έφτιαξες μόνο ηχείο δεν το λες.
Ήταν το πρώτο μου diy project κι είπα να ακολουθήσω τον κανόνα του kiss... υπόσχομαι πάντως, όποτε πάρω απόφαση να κάνω το 2ο project για το δικάναλο (που με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο), θα κάνω σοβαρή δουλειά! :105:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Δεν είναι θέμα μαλώματος...
Βάλε τουλάχιστον έναν πυκνωτή 3,3 μF σε σειρά με το tweeter γιατί ταλαιπωρείς το πηνίο του και θα το κάψεις.

Reaction score
7

Συγγνωμη, για να καταλαβω....
Αυτη η εταιρια κατασκευαζει μονη της ή εισαγει (φασον) τα προιοντα της, στο στυλ της TELE???
Αν υπαρχει στην Ελλαδα κατασκευαστικη μεγαφωνων ειναι πολυ θετικο.
Αν και η παντελης ελλειψη χαρακτηριστικων T/S απο τα μεγαφωνα μαλλον δειχνει πως ειναι κινεζικες εισαγωγες.
Επισης ή συνωνυμια με ξενη εταιρια PA/DJ προιοντων ειναι λιγο ατυχης.

Offtopic:
Στο πρωτο μου ''ηχειο'' (αρχες λυκειου:116:) δεν ειχα βαλει τιποτα αλλο περα απο δυο μεγαφωνα TELE.:135::135:
Το tweeter γλιτωσε απο βεβαιο θανατο λογω της χωρητικοτητας που ειχε ως πιεζοηλεκτρικο:138: .

Περα απο την πλακα πολλα οικονομικα ηχεια αφηνουν το woofer χωρις cross, χρησιμοποιωντας την αυτεπαγωγη του σαν 1ης ταξης φιλτρο.Αλλα βεβαια η αυτεπαγωγη ειναι η καταλληλη για τη συχνοτητα που θελουν να το κοψουν και ειναι μελετημενο.

Reaction score
1

Nα σου πω οτι τα ειχε ο θειος μου για ενα θερινο σινεμα το καθ ενα ηχειο ειχε απο 2 woofer μεσα
τα σηκωσαν μεσα σε 5 μερες....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426

Είναι Ελληνική εταιρία που κατασκευάζει μεγάφωνα.
Τα έχω χρησιμοποιήσει πριν από αρκετά χρόνια αλλά από κάπου, δεν θυμάμαι που πλέον, είχα βρει στοιχεία T/S.
Πάντως θυμάμαι πως δεν είχαν την, εντυπωσιακή ομολογουμένως, ευαισθησία που ανακοινώνουν.
Μάλιστα το καλό της 6,5άρι ήθελε 8,5 λίτρα για κλειστή καμπίνα.
Είχα χρησιμοποιήσει και ένα 4ωμο αυτοκινήτου.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef