Εκεί λοιπόν που είχα αφήσει τα στέρεα στην ησυχία τους, ακούγοντας κανένα χολιγουντιανό μπαμ-μπουμ ή κανένα ωραίο κιθαριστικό σολάκι, σκάει ειδοποίηση:
Dear GLM User,
We’re pleased to announce that the free GLM 4.2.0 update is now available for GLM Loudspeaker Manager software.
GLM 4.2.0 features many new improvements and features, including the GRADE™ Room Acoustic Report.
Άσταδιάλα πάλι, αναβάθμιση σοφτγουέρ. Ας το δούμε κι αυτό...
Download, ξεθάβω το μικρόφωνο, κάνω ίου-ίου κλπ.
Με ρωτάει ο κομπιούτερ αν θέλω GRADE report (Genelec Room Acoustic Data Evaluation).
Βάλε απ΄όλα αν είναι τζάμπα, λέω.
Θα στο στείλουμε στο mail σε λίγο, μου λέει.
Και σε λίγο, τσουπ :
Genelec Grade Report
Πώωω ρε φίλε, τί το θελα;
Μου έρχεται το παραπάνω κατεβατό και "ξεβρακώνει" το ακουστικό μου σύμπαν!
Λοιπόν, (σχετικά) σοβαρά τώρα, είναι μια ενδιαφέρουσα (εώς και εντυπωσιακή για άσχετους όπως εγώ) προσπάθεια της Genelec μέσω του λογισμικού της να μετρήσει - αναλύσει το σύστημα στον εκάστοτε χώρο, παρουσιάζοντας πολλαπλές παραμέτρους και επισημαίνοντας άριστες, καλές και προβληματικές μετρήσεις.
Η αναφορά ξεκινά με την σύσταση του μικρού μου συστήματος στο 1ο κεφάλαιο και συνεχίζει στο 2ο με μια σύνοψη των βασικών μετρήσεων ανά ηχείο και της "ποιότητας" αυτών ανά ηχείο. Με πράσινο χρώμα οι άριστες-πολύ καλές, με κίτρινο οι ΟΚ και με κόκκινο οι "για μπάτσες" ή ΓΤΠΚ που θά λεγε κι ο @EAR ...
Παρακάτω, ξεκινά πλέον αναλυτικά τις μετρήσεις :
-Απόκριση συχνότητας ανά ηχείο ( measured, correction, calibrated) και όλα μαζί.
- Low frequency extension (-6 dB) ανά ηχείο στο χώρο, και gain
-Peaks and notches ανά ηχείο, καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών.
-Ανάλυση στο πεδίο του χρόνου (Time of Flight, πρώιμες ανακλάσεις, Early vs late sound
-Time-Frequency domain analysis (RT60, waterfalls, wavelets)
Ανάμεσα στις μετρήσεις, επισημαίνει τα προβληματικά σημεία στο εκάστοτε ηχείο, ώστε να γίνει προσπάθεια βελτίωσης.
Αφού κατάφερα να παρουσιάσω το PDF (thanx @alexis , δεν σκέφτηκα το drive) : φίλοι της μεζούρας, εραστές του μικροφώνου και ρομαντικοί των πι-ντι-εφ σπεύσατε, όσοι ακούτε απλά μουσική μακρυά .
Κράξτε ελεύθερα με δική σας ευθύνη.
Α, θέλω και γκουρού @Bhutia , που του αρέσουν αυτά τα ακαλαβίστικα...
Dear GLM User,
We’re pleased to announce that the free GLM 4.2.0 update is now available for GLM Loudspeaker Manager software.
GLM 4.2.0 features many new improvements and features, including the GRADE™ Room Acoustic Report.
Άσταδιάλα πάλι, αναβάθμιση σοφτγουέρ. Ας το δούμε κι αυτό...
Download, ξεθάβω το μικρόφωνο, κάνω ίου-ίου κλπ.
Με ρωτάει ο κομπιούτερ αν θέλω GRADE report (Genelec Room Acoustic Data Evaluation).
Βάλε απ΄όλα αν είναι τζάμπα, λέω.
Θα στο στείλουμε στο mail σε λίγο, μου λέει.
Και σε λίγο, τσουπ :
Genelec Grade Report
Πώωω ρε φίλε, τί το θελα;
Μου έρχεται το παραπάνω κατεβατό και "ξεβρακώνει" το ακουστικό μου σύμπαν!
Λοιπόν, (σχετικά) σοβαρά τώρα, είναι μια ενδιαφέρουσα (εώς και εντυπωσιακή για άσχετους όπως εγώ) προσπάθεια της Genelec μέσω του λογισμικού της να μετρήσει - αναλύσει το σύστημα στον εκάστοτε χώρο, παρουσιάζοντας πολλαπλές παραμέτρους και επισημαίνοντας άριστες, καλές και προβληματικές μετρήσεις.
Η αναφορά ξεκινά με την σύσταση του μικρού μου συστήματος στο 1ο κεφάλαιο και συνεχίζει στο 2ο με μια σύνοψη των βασικών μετρήσεων ανά ηχείο και της "ποιότητας" αυτών ανά ηχείο. Με πράσινο χρώμα οι άριστες-πολύ καλές, με κίτρινο οι ΟΚ και με κόκκινο οι "για μπάτσες" ή ΓΤΠΚ που θά λεγε κι ο @EAR ...
Παρακάτω, ξεκινά πλέον αναλυτικά τις μετρήσεις :
-Απόκριση συχνότητας ανά ηχείο ( measured, correction, calibrated) και όλα μαζί.
- Low frequency extension (-6 dB) ανά ηχείο στο χώρο, και gain
-Peaks and notches ανά ηχείο, καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών.
-Ανάλυση στο πεδίο του χρόνου (Time of Flight, πρώιμες ανακλάσεις, Early vs late sound
-Time-Frequency domain analysis (RT60, waterfalls, wavelets)
Ανάμεσα στις μετρήσεις, επισημαίνει τα προβληματικά σημεία στο εκάστοτε ηχείο, ώστε να γίνει προσπάθεια βελτίωσης.
Αφού κατάφερα να παρουσιάσω το PDF (thanx @alexis , δεν σκέφτηκα το drive) : φίλοι της μεζούρας, εραστές του μικροφώνου και ρομαντικοί των πι-ντι-εφ σπεύσατε, όσοι ακούτε απλά μουσική μακρυά .
Κράξτε ελεύθερα με δική σας ευθύνη.
Α, θέλω και γκουρού @Bhutia , που του αρέσουν αυτά τα ακαλαβίστικα...