Grimm Audio LS1

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Grimm Audio LS1

Τώρα πλέον είναι "δύσκολο" το επόμενο βήμα, ότι και να αλλάξουν πρέπει να ρίξουν πάλι δουλειά. Δεν είναι πως βγήκε ένα καλύτερο ... tweeter ας πούμε το βάλαμε επάνω και έγινε καλύτερο το ηχείο.
Στο ηχείο ως μονάδες/καμπίνα δε νομίζω να αλλάξει κάτι.
Αλλά στο ψηφιακό κομμάτι (παραλλαγή του DLCP) και στα ενισχυτικά (NCore) σίγουρα θα γίνονται συνεχείς βελτιώσεις. Φαντάζομαι στο software ακόμα περισσότερο (ξέρω ήδη ότι πειραματίζονται με FIR - αν και δεν θεωρούν ότι αξίζει σε όλες τις περιπτώσεις - ενώ σίγουρα το interface σηκώνει βελτίωση).

Ήδη από τότε που συζητάμε έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στους παραπάνω τομείς (το ψηφιακό κομμάτι έχει αρκετές διαφορές σε τσιπάκια,ρολόγια κλπ ενώ μπήκαν και τα NCore πλέον).

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Grimm Audio LS1

..... έλεος ρε ChrisHat. :eek:
Υπήρχε μια αμφιβολία στο τελικό στάδιο για την ακριβή ρύθμιση των

υψηλών συχνοτήτων και κατάλαβαν με καθυστέρηση πως το κλασσικό μικρόφωνο μετρήσεων που είχαν δεν ανταποκρινόταν στις

αυξημένες απαιτήσεις του ηχείου. Έτσι προχώρησαν σε esoteric λύση μετρήσεων και με την οποία κατέληξαν στο σημερινό

αποτέλεσμα.

Αυτές οι λεπτομέρειες δεν έχουν και τόση σημασία βέβαια πέρα απο τη μεγάλη προσπάθεια ανθρώπων να τελειοποιήσουν κάτι

ήδη πολύ καλό.

Με γοητευεί αφάνταστα και ήταν πάντα και η δική μου προσέγγιση στο mastering .

H τεράστια σημασία στη λεπτομέρεια, κάτι που δυστυχώς απουσιάζει κυρίως απο την ελληνική παιδεία των τελευταίων ετών

(και όχι μόνο στον ήχο βέβαια ... ) όπου ο κατώτερος μέσος όρος είναι η νόρμα, με την λογική " ποιός θα ακούσει τώρα την

διαφορά ... μια χαρά είναι "

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Munich High End Show 2013

kai δε με λές Χατζηπωσελέν ΑΜΑ πάρω 1 τέθοιο τι θάχω στο ρακ?

1 μακ και 1πικαπ....αααα δεν παίζω!

Τσάμπα παπαγαλάκια γίναμε για την κωλομέτρικ και τώρα πρέπει να τη βάλουμε στο β΄σύστημα, κρεβατοκάμαρα καίτσ?

¨Η να την κρατησω για προ+βολιουμ??

Γρήγορα τα βάλιουμ!!

Που να ξέρω τι θα κάνεις ?

Σενάρια :

1) Εσύ θα παίζεις αναλογικά με converter την Metric για να έχεις και τα extraδάκια ...

2) Αφού κάνεις Α/Β το παραπάνω σενάριο τι σου αρέσει, πουλάς την Metric

3) Κρατάς την Metric για phono και ψηφιοποίηση βινυλλίων + τα extraδάκια ... ακούγωντάς την στο Digital In του LS1

4) Κρατάς τα Lipinski γιατί σου αρέσουν περισσότερο όπως είσαι και παίρνεις ακόμα μεγαλύτερα Sub,
να κάτσει καλά το δωμάτιο !

Κρατάς και τη Metric και τα Lipinski, σου φτιάχνω δύο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Sub και τα ρυθμίζουμε σωστά με τη Metric (σου εξήγησα τι σημαίνει αυτό), και αποκτάς ένα σύστημα με καλύτερο χαμηλό, ελαφρά καλύτερα μικροδυναμικά, καλύτερο αέρα στις υψηλές συχνότητες, σημαντικά μεγαλύτερη "ανάσα", αλλά και μικρότερη ακρίβεια, κάπως χειρότερα μεσοϋψηλά, ελαφρά κατώτερη χρονική συμπεριφορά, μεγαλύτερη ευαισθησία στην επιρροή του δωματίου στα μεσαία (στο χαμηλό αλλάζουν τα πράγματα όμως :wink:), και λιγότερο pin-point στερεοφωνική εικόνα ("θέα από μπαλκονόπορτα" αντί για "φυσαλίδα που μπαίνεις μέσα").

Και γλιτώνεις και κανα 10ρικο.

Και κρατάς και τα εξτραδάκια της Metric.

Και είσαι και πιο "macho look". :laugh:

Και "τη βγαίνεις" και στο Βλάση τον lover-boy. :biggrin:

Και χάνει και ο Χατζηστάμου το στοίχημα σχετικά με το crossάρισμα των Lipinski.

Αυτά.

Θα το κερδίσω γιατί ... για να χάσω πρέπει να το ρυθμίσω εγώ :smile:

Αλλά θα σας αφήσω να ταλαιπωριέστε ...

ΒΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ, ΠΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;

Όταν βάζαμε το στοίχημα ήμουν σαφής:

"Τα Lipinski 707 σου geomiat, θα παίξουν πολύ καλύτερα με Sub όταν κοπούν με υψιπερατό φίλτρο, παρά αν αφεθούν να παίζουν με τη φυσική αποκοπή τους. Απλά, το κόψιμο και οι επιπλέον ρυθμίσεις που απαιτούνται θα πρέπει να είναι ιδανικές - άρα θέλουμε και τον 'Χάτζη'."

Η παρουσία σου στις ρυθμίσεις ηταν ΗΔΗ μέσα στους όρους του στοιχήματος.

Αλλά σε καταλαβαίνω...

FEAR GOT THE BEST OF YOU...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Grimm Audio LS1

Geomiat αγόρι μου, βλέπεις το ΦΟΒΟ που διαχέεται ανάμεσα στις λέξεις του;

ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΙΔΡΩΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Άντε μπαγάσηδες, πάλι γελάσατε και σήμερα... :smile:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ...

Grimm-Audio-LS1

[Αν και έχουν αλλάξει αρκετά από το 2009..]
Ω ρε μάγκα, σαν quad μετράει....
Τώρα είναι καλό αυτό?
Εννοεί αυτή την μέτρηση η οποία είναι αναφοράς και την έχουν μόνο τα Quad

σημαντικότατη μέτρηση για ηχείο.

Η αλήθεια είναι πως παίζουν λίγο σαν πάνελ (!), δεν αισθάνεσαι πως ακούς κουτί αλλά

έχουν και το τσαγανό και τον έλεγχο χαμηλά κλειστών ηχείων.
Aν μου πείς τι έχουν οι δυο άξονες , οριζόντιος και κατακόρυφος , θα σου πω . Πάντως όπως είναι μου θυμίζει τον τελευταίο παλμό της καρδιάς του νεκρού. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ τα ηχεία μου.
confused:
Τι γελάς εσυ ρε ?
Δε γελάω, κλαίω σιωπηρά.
αν δεν ξερεις τι ειναι αυτη η μετρηση χωρις να ξερεις τους αξονες, μην ασχολεισαι Johny...

Aν μου πείς τι έχουν οι δυο άξονες , οριζόντιος και κατακόρυφος , θα σου πω . Πάντως όπως είναι μου θυμίζει τον τελευταίο παλμό της καρδιάς του νεκρού. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ τα ηχεία μου.
Αν ακούσεις τα ηχεία σου δίπλα στα Grimm θα τα βάλεις αμέσως για καυσόξυλα :smile:
Και εσυ αυτό έκανες με τα δικά σου?
Όχι γιατί τα δικά μου παίζουν :smile:

Πέστα ρε gonis, με τον π@π@ρ@ τον Χατζηστάμου που ΤΟΛΜΗΣΕ να πιάσει στο στόμα του ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

ΤΟΥΣ (κ)ΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ John Markou.

Για να καταλάβεις, είναι ικανός να ακούσει την εκπληκτική συστηματάρα σου, και να σου πει ότι είναι "καλή" μόνο για να παίζει (ορισμένα από τα) τραγούδια του Τερλέγκα (part 1, part 2).

Αγνοώντας ο ασχ(ι)ετος, το πώς το τρίξιμο από τα ποντικοφαγωμένα woofer εκφράζει το υπαρξιακό δράμα του αοιδού καθώς η ψυχή του συνταράζεται από το πάθος ενώ τραγουδάει τις αοιδίες του.

Τον ξέρω σου λέω...

Είναι παλιοχαρακτήρας...

Λυνξ (με τη σειρά που δόθηκαν στο παραπάνω κείμενο):

World's Biggest Fart - The Hippo
http://www.youtube.com/watch?v=PSKQ3ZNQ_O8

Free Smileys.org - Laughing Smileys
http://www.freesmileys.org/smileys-laughing-001.php

AVSite - WOOFER DYNAUDIO 12'' ΓΙΑ EGGLESTONWORKS ANDRA I - post #7
http://www.avsite.gr/vb/showthread....-EGGLESTONWORKS-ANDRA-I&p=1674123#post1674123

AVSite - Η ΜΕΡΑ ΦΕΥΓΕΙ .....Ο JOHNNY ΕΡΧΕΤΑΙ! - posts #50 και #54
http://www.avsite.gr/vb/showthread....-%C5%D1%D7%C5%D4%C1%C9!&p=1665265#post1665265
http://www.avsite.gr/vb/showthread....-%C5%D1%D7%C5%D4%C1%C9!&p=1665290#post1665290

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ-ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ live
http://www.youtube.com/watch?v=wYP1mMfuLsM

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Γιάννη Μάρκου, είσαι καλό παιδί και σε συμπαθώ πραγματικά.

Επίσης, όλοι μας γράφουμε ενίοτε σχόλια του τύπου:

Πφφφ... μάπα. Στο σπίτι μου έχω καλύτερα.

Η διαφορά είναι ότι εσύ δείχνεις μερικές φορές να τα πιστεύεις κιόλας...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ...

Επιλέον, αν κάποιος μας αντιμετωπίζει σοβαρά κι εμείς απαντάμε λέγοντας π1πeς, τότε να μην ΚΛΑΙΜΕ μετά (εμείς και άλλοι "μάστορες" της π...αρόλας :roflmao:) όταν θα μας πάρουν στην πλάκα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.838

ΒΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ, ΠΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;
Όταν βάζαμε το στοίχημα ήμουν σαφής:
...
Ηθικόν Δίδαγμα:Δεν βάζουμε στοιχήματα όταν εμπλέκονται σ'αυτά παθητικά ηχεία.:wink:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.838

Ω ρε μάγκα, σαν quad μετράει....
Είσαι σίγουρος ότι η αρτιότητα της μέτρησης που αφορά τα Quad θα μπορούσε ν'ανταποκριθεί σε ευρεία διακύμανση ως προς διαφορετικούς χώρους και διαρρυθμίσεις θέσης ακρόασης;
Μην ξαναπει κανεις οτι δεν ειναι ωραια τα Χαρμπεθ ...
Εάν δεν απατώμαι,τα εν λόγω ηχεία έχουν χαρακτηριστεί ΄΄κουδουνίστρες΄΄ (όρος που αφορά την ηχητική συμπεριφορά σε έντονα αναπαραγόμενες δυναμικές αντιθέσεις αντί της εμφάνισης) και όχι...΄΄κουβαρίστρες΄΄.:whistling:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Munich High End Show 2013

Είσαι σίγουρος ότι η αρτιότητα της μέτρησης που αφορά τα Quad θα μπορούσε ν'ανταποκριθεί σε ευρεία διακύμανση ως προς διαφορετικούς χώρους και διαρρυθμίσεις θέσης ακρόασης;
η συγκεκριμενη μετρηση ναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.909

μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες...

D

deleted user 10898

Guest
προσομοιαζουν σημειακες πηγες τα quad ρε...
και χωρις φιλτρα dsp και αλλες παπαριες...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.672
Απάντηση: Ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ...

Επιλέον, αν κάποιος μας αντιμετωπίζει σοβαρά κι εμείς απαντάμε λέγοντας π1πeς, τότε να μην ΚΛΑΙΜΕ μετά (εμείς και άλλοι "μάστορες" της π...αρόλας :roflmao:) όταν θα μας πάρουν στην πλάκα...
Δεν ξέρω αγοράκι μου ποιός κλαίει και ποιός γελάει. Αμα θες εδω είμαι να το διαπιστώσεις ιδίοις όμασι .

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.783

Με δύο Μ βρε! :vinsent:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.838
Απάντηση: Re: Grimm Audio LS1

προσομοιαζουν σημειακες πηγες τα quad ρε...
και χωρις φιλτρα dsp και αλλες παπαριες...
μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες...
Υπόθεση εργασίας:Δύο (σχεδόν) σημειακές πηγές εκπέμπουσες σε ευρεία ζώνη συχνοτήτων,εντός οικιακού χώρου με έντονες κορυφώσεις στη ζώνη των στασίμων κυμάτων και κωδωνισμούς στις μεσοϋψηλές.Διατηρούν μεν την ιδιότητά τους,αλλά η αντίληψη από τον ακροατή της συνοχής των πηγών στο πεδίο του χρόνου δυνατόν να νοθεύεται σε συγκεκριμένες περιοχές,εξαιτίας επικαλυπτικής δράσης ασκούμενης από έντονες αποκλίσεις γραμμικότητας στη συμπεριφορά του χώρου σ'εκείνες τις περιοχές.

Σκεφτόμαστε λοιπόν τη συμβίωση μ'ένα ηχείο το οποίο εμφανίζει τόσο συνεκτική συμπεριφορά,ούτως ώστε να εκθέτει ανελέητα προβλήματα ενός χώρου ή θέσης ακρόασης στο πεδίο του χρόνου,δίχως όμως να προσφέρει εναλλακτικά δυνατότητες χειρισμού αυτών.Η ουσιαστική ΄΄δυσκολία΄΄ ενός ηχείου δεν έγκειται μονάχα σε θέματα οδήγησής του από ενισχυτές,αλλά και τις δυνατότητες οδήγησης από το ίδιο το ηχείο δεδομένου χώρου σε συγκεκριμένη θέση ακρόασης εντός αυτού.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.909

Μπούτχια, δε το κατάλαβε ο vet, αλλά αυτό που έγραψε ήταν εις βάρος του, δηλαδή εις βάρος αυτού που έγραψε πριν.

Καλό αυτό. Με βγάζει από τον κόπο του να παρέχω επιχειρήματα υπέρ της άποψης που έγραψα, καθώς τα γράφει μόνος του. Σούπερ! :laugh:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Grimm Audio LS1

Υπόθεση εργασίας:Δύο (σχεδόν) σημειακές πηγές εκπέμπουσες σε ευρεία ζώνη συχνοτήτων,εντός οικιακού χώρου με έντονες κορυφώσεις στη ζώνη των στασίμων κυμάτων και κωδωνισμούς στις μεσοϋψηλές.Διατηρούν μεν την ιδιότητά τους,αλλά η αντίληψη από τον ακροατή της συνοχής των πηγών στο πεδίο του χρόνου δυνατόν να νοθεύεται σε συγκεκριμένες περιοχές,εξαιτίας επικαλυπτικής δράσης ασκούμενης από έντονες αποκλίσεις γραμμικότητας στη συμπεριφορά του χώρου σ'εκείνες τις περιοχές.

Σκεφτόμαστε λοιπόν τη συμβίωση μ'ένα ηχείο το οποίο εμφανίζει τόσο συνεκτική συμπεριφορά,ούτως ώστε να εκθέτει ανελέητα προβλήματα ενός χώρου ή θέσης ακρόασης στο πεδίο του χρόνου,δίχως όμως να προσφέρει εναλλακτικά δυνατότητες χειρισμού αυτών.Η ουσιαστική ΄΄δυσκολία΄΄ ενός ηχείου δεν έγκειται μονάχα σε θέματα οδήγησής του από ενισχυτές,αλλά και τις δυνατότητες οδήγησης από το ίδιο το ηχείο δεδομένου χώρου σε συγκεκριμένη θέση ακρόασης εντός αυτού.
θα ρυθμιζεις το step response των grimm αναλογα με τον χωρο?
α ρε μαυρε χατζησταμου, ειλωτας θα γινεις αν πουλησεις 2-3 τετοια...
μην λετε τετοια ρε παιδια...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Grimm Audio LS1

και δεν με λες, αν παρω νεο καναπε και το βαλω το γκριμμ μισο μετρο ποιο κοντα, θα πρπεπει να ξαναφωναξω τον κρισχατ ή θα το κανει μοναχο του?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.651
Members
38.356
Νεότερο μέλος
Konpap