H AMOI Μ.Λ

Reaction score
0
Η ΑΜΟΙ Μ.Λ
Και επεξηγω
Η ΑΜΟΙ Μετά Λάμπρου :lol:

Λοιπον εβαλα τις καινουριες ρυθμισεις του Λαμπρου και τεσταρα την ΑΜΟΙ με συνδεση HDMI και SNAZIO. Επιτελους εβλεπα καθαρα πλεον τα περισσοτερα χρωματα.
Η διαφορα σε μενα τουλαχιστον ηταν μεγαλη. ΣΤο κοκκινο πλεον εβλεπα ολες τις διαβαθμισεις του σε VALUE CHROMA HUE. Αντικρισα επιτελουσ καθαροτερο ροζ λιγο ροζ πολυ ροζ διπλα διπλα με λιγο κοκκινο περισσοτερο κοκκινο κλπ. Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος αλλα πλεον ολα τα χρωματα δειχνουν να ειναι καλυτερα και πιο ζωντανα και το μονο που μπορει να πει κανεις για να καταλαβει ο συνομιλιτης του δεν ειναι τα λογια ή τα γραπτα αλλα τα ματια του

Παντως σε καθε χρωμα εχεις σωστα το VALUE CHROMA HUE.
Παραδειγμα εβλεπα καπου ενα μαυρο φοντο με μια λιμη απο γρασο . Ολα φενοντουσαν το ιδιο μαυρο περιπου. Μετα την Μ.Λ (μετα ΛΑΜΠΡΟΥ) εποχη πλεον βλεπεις την διαφορα στο value του μαυρου. Ξεχωριζεις πλεον το μαυρο φοντο απο μια μαυρη λιμνη

Γενικα μου αρεσε πολυ

Γενικα μου αρεσε πολυ. Τωρα οσον αφορα στο επιγειο σημα δεν ξερω τι να πω αλλα λιγοι πιστευω ειναι αυτοι που τους νοιαζει . Με βαση αυτες τις ριθμισεις μπορειτε να πεξετε λιγο με το χρωμα αντιθεση και φωτεινοτητα. Το παραπανω τι το θελετε ? Δεν αξιζει. Στην τηλεοραση περιμενεις να δεις κατι καλο οταν οδηγεις σε αυτην κατι καλο. Οταν οδηγεις μαπα σημα τι περιμενεις.

Πιστευω οτι αν καποια ρυθμιση παραπανω αξιζε ηταν λιγο στο EXT3 ( poy yposthrizei kai ta 3 eidh shmatos) να παρουμε καλυτερη εικονα με ενα humax 5400 (oi perisoteroi exoyn) me scart (kai ρυθμιση στην πηγη να στελνει S-Video). Ετσι για το κατι παραπανω σε καποια καλα δορυφορικα καναλια χωρις μεγαλη συμπιεση. Αν ειναι ευκολο και χωρις να απαιτουμε θα ηταν πιστευω το καλυτερο για ολους και για τα ματια μας.

Αν καποιος εχει τραβηξει φωτο πριν και μετα την Μ.Λ (Μετα Λαμπρου) ας παραθεσει

Και παλι ευχαριστουμε

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Aκριβώ ς οι ίδιες εντυπώσεις και για μένα!

Η διαφορά στα χρώματα και το μαύρο είναι πολύ μεγάλες!

Και εγώ έχω το humax 5400 και θα ψάξω λίγο τις ρυθμίσεις του (rgb gain) για να το φτιάξω λίγο... Πάντως πέρασα τις ρυθμίσεις την ώρα του αγώνα χθες και αμέσως ο αγωνιστικός χώρος έδειξε την διαφορά!

Στο απλό τηλεοπτικό σήμα αυτό που έκανα ήταν να ανεβάσω την φωτεινότητα +3 και να κατεβάσω το contrast -3 γιατί σε ορισμένα κανάλια (π.χ. ΑΝΤ1) έλειπε η φωτεινότητα...

Reaction score
164
john_karis said:
Αν καποιος εχει τραβηξει φωτο πριν και μετα την Μ.Λ (Μετα Λαμπρου) ας παραθεσει
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει κανένα νόημα στο 99% των περιστάσεων. Κάνε τους υπολογισμούς:
(Τηλεόραση, ρυθμισμένη ή αρρύθμιστη)+(σφάλματα φακού φωτογραφικής μηχανής)+(σφάλματα από το CCD)+(σφάλματα από επεξεργασία στη μηχανή-brightness, contrast, κτλ)+(σφάλματα από πιθανή επεξεργασία)+(σφάλματα από μετατροπή σε JPG)+(παρακολούθηση σε αρρύθμιστα, συνήθως, monitor)=?????

Reaction score
0
john_karis said:
Λοιπον εβαλα τις καινουριες ρυθμισεις του Λαμπρου και τεσταρα την ΑΜΟΙ με συνδεση HDMI και SNAZIO. Επιτελους εβλεπα καθαρα πλεον τα περισσοτερα χρωματα.
Η διαφορα σε μενα τουλαχιστον ηταν μεγαλη. ΣΤο κοκκινο πλεον εβλεπα ολες τις διαβαθμισεις του σε VALUE CHROMA HUE. Αντικρισα επιτελουσ καθαροτερο ροζ λιγο ροζ πολυ ροζ διπλα διπλα με λιγο κοκκινο περισσοτερο κοκκινο κλπ. Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος αλλα πλεον ολα τα χρωματα δειχνουν να ειναι καλυτερα και πιο ζωντανα και το μονο που μπορει να πει κανεις για να καταλαβει ο συνομιλιτης του δεν ειναι τα λογια ή τα γραπτα αλλα τα ματια του

Παντως σε καθε χρωμα εχεις σωστα το VALUE CHROMA HUE.
Παραδειγμα εβλεπα καπου ενα μαυρο φοντο με μια λιμη απο γρασο . Ολα φενοντουσαν το ιδιο μαυρο περιπου. Μετα την Μ.Λ (μετα ΛΑΜΠΡΟΥ) εποχη πλεον βλεπεις την διαφορα στο value του μαυρου. Ξεχωριζεις πλεον το μαυρο φοντο απο μια μαυρη λιμνη

Συμφωνώ απόλυτα. Ηρέμησαν τα μάτια μας.

john_karis said:
Γενικα μου αρεσε πολυ. Τωρα οσον αφορα στο επιγειο σημα δεν ξερω τι να πω αλλα λιγοι πιστευω ειναι αυτοι που τους νοιαζει . Με βαση αυτες τις ριθμισεις μπορειτε να πεξετε λιγο με το χρωμα αντιθεση και φωτεινοτητα. Το παραπανω τι το θελετε ? Δεν αξιζει. Στην τηλεοραση περιμενεις να δεις κατι καλο οταν οδηγεις σε αυτην κατι καλο. Οταν οδηγεις μαπα σημα τι περιμενεις.

Διαφωνώ κάθετα. Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το τηλεοπτικό σήμα. Το ότι είναι χειρότερο σαν ποιότητα δεν σημαίνει ότι έγινε αυτομάτως άχρηστο. Στην τηλεόραση περιμένεις να δεις βέβαια κάτι καλό όταν οδηγείς κάτι καλό, αλλά δεν θέλεις να δεις κάτι χάλια όταν είναι κάτι όχι τόσο καλό. Το μάπα σήμα είναι σχετικό. Άλλοι έχουν καλό άλλοι κακό σήμα. Τα χρώματα της οθόνης όμως δεν έχουν καμία σχέση με το σήμα.

john_karis said:
Πιστευω οτι αν καποια ρυθμιση παραπανω αξιζε ηταν λιγο στο EXT3 ( poy yposthrizei kai ta 3 eidh shmatos) να παρουμε καλυτερη εικονα με ενα humax 5400 (oi perisoteroi exoyn) me scart (kai ρυθμιση στην πηγη να στελνει S-Video). Ετσι για το κατι παραπανω σε καποια καλα δορυφορικα καναλια χωρις μεγαλη συμπιεση. Αν ειναι ευκολο και χωρις να απαιτουμε θα ηταν πιστευω το καλυτερο για ολους και για τα ματια μας.
Οι περισσότεροι δεν έχουν 5400 αλλά Dreambox. Παρ' όλα αυτά το βρίσκω παράλογο να ζητάμε ο καθένας ρυθμίσεις για τις συσκευές του. Αντίθετα το τηλεοπτικό σήμα είναι ένα για όλους είτε καλό είτε κακό.

Και πάλι ευχαριστώ τον Λάμπρο για την δουλειά του. Πραγματικά πολύ καλή.

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Και εγώ έχω το humax 5400 και θα ψάξω λίγο τις ρυθμίσεις του (rgb gain) για να το φτιάξω λίγο... Πάντως πέρασα τις ρυθμίσεις την ώρα του αγώνα χθες και αμέσως ο αγωνιστικός χώρος έδειξε την διαφορά!

Στο απλό τηλεοπτικό σήμα αυτό που έκανα ήταν να ανεβάσω την φωτεινότητα +3 και να κατεβάσω το contrast -3 γιατί σε ορισμένα κανάλια (π.χ. ΑΝΤ1) έλειπε η φωτεινότητα...
Ο αγώνας δεν είχε καθόλου κόκκινο. Λίγο μπορντοροδοκόκκινο η barca, μια κόκκινη ρίγα η milan δεν είναι τα ιδανικά χρώματα για ρυθμίσεις. Το πρόβλημα δεν είναι το πράσινο αλλά το κόκκινο.

Ο αντ1 πράγματι είναι απογοητευτικός στην φωτεινότητα. Έβαλα για λίγο τις ρυθμίσεις του Λάμπρου στο τηλεοπτικό αλλά το κόκκινο ξεχείλιζε από την Στάη μέσα σε ένα μυστικιστικό τοπίο (σκοτάδι). Μετά βέβαια το επανέφερα στις δικές μου ρυθμίσεις και απλά χρειάζονται βελτίωση.

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Αν πειραξεις το rgb gain δεν σημαινει οτι πρεπειν τοτε να οδηγεις στην τηλεοραση σου τον humax με rgb ? Αν ναι τοτε διαφωνω γιατι με s-video apo scart βλεπω οτι παιρνεις πολυ καλυτερο σημα. Αρα οποιες αλλαγες γινουν πρεπειν να γινουν στην ΑΜΟΙ

Οσο για dreambox kai humax kai ρυθμισεις για τα παντα . Δεν λεω οτι ο dreambox den ειναι δημοφιλης alla anefera ton HUMAX san pio palio kai epeidh ton exv kiolas :lol: :lol: :lol: :lol:

Γιαριθμισεις για τα παντα δεν ζηταμε. Αλλα ενα DVD to kalycame. Και ενα δορυφορικο τωρα και παμε σπιτι μας .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Τα περισοτερα ας βαλουμε και το χερι στην τσεπη. Εγω θα το βαλω στον προβολεα και καπου αλλου.

GTX

Reaction score
39
Μεταφέρω το post μου εδώ, αν θέλει κάποιος mod ας σβήσει το άλλο thread πριν αρχίσουν κι άλλοι να γράφουν και σε κείνο και χαθεί η μπάλα.

Λοιπόν
Έβαλα τις ρυθμίσεις για το HTPC που το χω με HDMI. Με την επίγεια τηλεόραση και τις υπόλοιπες συνδέσεις δεν ασχολήθηκα ακόμα δεν είχα αρκετό χρόνο. Οι ρυθμίσεις που είχα βάλει στο βασικό μενού σχεδόν συμπίπτουν με αυτές του Βαγγέλη (εγώ είχα 51 Brightness αντί για 50 και Contrast 49 αντι για 46) στο pc, τις άλλαξα λοιπόν όλες, έβαλα και αυτές στο κρυφό μενού και τα βλέπω όλα ροζ στο desktop :lol:. Όμως, και εδώ είναι η απορία άμα βάλω το DVE και δω μέσα απο τα φίλτρα, τα χρώματα σίγουρα είναι πιο σωστά για να μη πώ τέλεια, με τις default ρυθμίσεις στο κρυφό μενού ήταν σίγουρα χειρότερα, ειδικά το μπλέ και το κόκκινο. Ξέρω οτι γενικά στην χρήση του υπολογιστή μας αρέσει να βλέπουμε πιο ψυχρά τα χρώματα απ'ότι είναι το σωστό για θέαση ταινίας αλλά μιλάμε το γκρί του παράθυρου των windows είναι ροζ. Για να καταλάβεται στο SMF Theme του forum εκτός απο τις μπλέ μπάρες που είναι πιο σκούρες όλες οι άλλες είναι ροζ (θα βγάλω κάποια στιγμή φώτο να δείτε). Έβαλα να δω ταινία και η αλήθεια είναι οτι τα χρώματα μου φάνηκαν μια χαρά, φυσικότατα. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να μου φαίνονται τόσο λάθος τα χρώματα στο desktop??? Οι υπόλοιποι που έχουν συνδέσει την Amoi με pc δοκιμάσατε τις ρυθμίσεις? Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας?

Και μια παρατήρηση, νόμιζα οτι οι ρυθμίσεις στο secret menu ισχύουν για όλες τις πηγές, ε λάθος, και αυτές πρέπει να τις βάλεις για την κάθε μια ξεχωριστά (όχι οτι μας χαλάει) απλά είχε πλάκα γιατί τις βάζω στην αρχή στο pc και μετά βάζω και επίγεια τηλεόραση και έψαχνα να βρώ διαφορές :shock: :D :D

Reaction score
2
Για να βαλουμε τα offset του Βαγγελη στο secret menu παμε στην πρωτη επιλογη που λεει ADC calibration ?????

Reaction score
0
Sotris said:
Για να βαλουμε τα offset του Βαγγελη στο secret menu παμε στην πρωτη επιλογη που λεει ADC calibration ?????
ΟΧΙ στο τελοσ παμε νομιζω γραφει θερμοκρασια λευκου

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Ωραίο θέμα!

Παρατηρήσεις:
1. Η ρύθμιση στο windows desktop θα είναι χαλια. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως θα φαίνονται οι 6500 Kelvin. Τα win είναι προρυθμισμένα να δείχνουν, ας πουμε σωστα, στους 9300. Δεν εννοώ τις τανίες όμως μέσω των DVD players (τύπου Win και Power DVD), εκεί οφείλουμε να έχουμε μια σωστη ISF ρύθμιση.

2. Μπορείτε να πειράξετε λίγο τα Contrast και Brightness από εκεί που τα έχω δώσει διότι καθε Player πάιζει διαφορετικά, οπότε μπορεί να χρειαστείτε να ξυπνήσετε λίγο την εικόνα σας στα σκοτεινά ή να την ισορροπήσετε στα υψηλά. Ακόμη και ο περιβάλλον χώρος που παρακολουθέιτε έστω και τηλεόραση έχει καθοριστική σημασία, οπότε πειραματιστείτε αν δεν είστε απολυτα ικανοποιημένοι.

3. Αν παρατηρήσετε κάτι παραξενο πριν και μετα τις ρυθμίσεις, θα ήθελα να το διαβάσω!

4. Αν και έχει απολυτο δίκιο ο unforgiven δεν θα ήταν ασχημα να βλέπαμε καμια φωτογραφία για να σπάσει τη μονοτονία της αναγνωσης!

5. Σύντομα θα περάσω και τα διαγραμματα του ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ και θα σας πω τα συν και πλην που συναντησα στη ρύθμιση μου.

6. Θα ήθελα να διαβάσω γνώμες και παρατηρήσεις από τους κατόχους και το σημαντικότερο να γράφουν με τι συσκευές βλέπουν (μόνο αυτές που είναι συνδεδεμένες πάνω στην Amoi) για να δούμε ποιες έπεσαν πιο κοντά και ποιές οχι. Εχει μεγάλη σημασία!

Reaction score
0
στην αρχή αυτό πάτησα. Ελπίζω να μην έκανα καμμιά χαζομάρα. Όταν έβαλα τις ρυθμίσεις πάντως η διαφορά στα χρώματα ήταν εμφανής

Reaction score
152
ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ Α Κ Ο Μ Η ΣΧΕΤΙΚΟ PΜ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΥΣΕΙΣ :?: :?: :?:
:x :x :? :? :shock: :shock: :( :( :cry: :cry: :| :| :!: :!: :roll: :roll:

Reaction score
0
Εβγαλα μερικες φωτο απο διαφορα εργα αλλα δυστηχως δεν εδωσαν αυτο που περιμενα. Το μονο φωτο ζευγαρι που δεν καηκαν τα χρωματα ειναι το παρακατω. Αν και ενα μικρο δειγμα φενετε εδω η αλλαγη στο μπλε στον ουρανο και στο πρασινο

ΠΡΙΝ:

ΑΜΟΙ Μ.Λ:

Το σετ περιεχει SNAZIO player sthn HDMI me 3m OEHLBACH kalvdio

Οι ριθμισεις στα ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ sharp ειναι ιδιες και στις δυο περιπτωσεις. Οι αλλαγες που βλεπετε ειναι μονο στο ΚΟΚΚΙΝΡΟΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΖΙΟ και στα ofsset toys
Πιστευω οτι η διαφορα ειναι εμφανης :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
spilegou said:
ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ Α Κ Ο Μ Η ΣΧΕΤΙΚΟ PΜ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΥΣΕΙΣ :?: :?: :?:
:x :x :? :? :shock: :shock: :( :( :cry: :cry: :| :| :!: :!: :roll: :roll:
Γιατί δεν τα ζήτησες... οι ρυθμίσεις είναι δημοσιευμένες πιο κάτω...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μα καλά από όλα τα άτομα που εγγράφησαν για τις ρυθμίσεις και τις ζήτηγαν επιμόνως, μόνο 5 εξ'αυτών έχουν άποψη;
Δεν κάνουν το κόπο να μας πουν απλά τι βλέπουν;

Θετικά και αρνητικά, δεν έχει σημασία.
Μόλις καναμε ένα πείραμα. Ρυθμίσαμε με γεννήτρια πολλές τηλεοράσεις ταυτόχρονα.
Πρέπει να δούμε κατα πόσο και εάν πέτυχε!

Οι διαφορές πάντως στην εικόνα του John Karis στο δικό μου Monitor είναι μεγάλες και ουσιώδεις, ειδικά στον ουρανό.
Μόνο βάλτε λίγο μικρότερες φωτογραφίες και δίπλα-δίπλα αν είναι δυνατόν για να μπορούμε να τις βλέπουμε πλάι.

Σκέφτομαι να τραβήξουμε όλοι ένα συγκεκριμένο καρέ από μια ταινία και να βάλουμε τη φωτογραφία μαζί με την ονομασία του DVDp που χρησιμοποιούμε. Ετσι θα δούμε (έστω και στη πιο απλουστευμένη μορφή πειραματικής προσέγγισης) ποιο DVDp είναι πιο κοντα στο επιθυμητό.

Reaction score
4
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Μα καλά από όλα τα άτομα που εγγράφησαν για τις ρυθμίσεις και τις ζήτηγαν επιμόνως, μόνο 5 εξ'αυτών έχουν άποψη;
Δεν κάνουν το κόπο να μας πουν απλά τι βλέπουν;
Εγω ελειπα και τις πηρα χτες το βραδυ τις ρυθμισεις οποτε συντομα θα ανεβασω καποιες φωτο..
Μια ερωτηση, οι ρυθμισεις με το offset τι αφορουν;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ακόμα και η ταπεινή ΑΤΙ 9550 με τους τελευταίους drivers κλείδωσε άνετα στην ΑΜΟΙ στα 1920Χ1080 στα 60 Ηz μέσω dvi to hdmi... Στα 50 Ηz δεν κλείδωνε...

Η κάρτα μου έλεγε ότι maximum refresh rate για την ΑΜΟΙ 82 Hz...

Η εικόνα πάρα πολύ καλή σε ταινίες και HDTV... άρα οι ρυθμίσεις του Βαγγέλη είναι μια χαρά και για pc...

Προγράμματα χρησιμοποίησα το vlc - windows media player 9 - windvd 7 τα οποία έπαιζαν με τις default ρυθμίσεις τους...

Reaction score
1
Βαγγέλη κατ' αρχάς ευχαριστούμε.

Κατά δεύτερον: Εμένα η εικόνα με τις ρυθμίσεις μου φαίνεται λίγο "κίτρινη" (σε σχέση με την "φωτεινή").

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic