HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Reaction score
1
Εγω παιδια εδω και 2 βδομαδες εχω τον 355 και το μηχανημα πεταει.Ισως ο καλυτερος value for money.Και σε ταινιες και σε μουσικη ειναι εξαιρετικος.Οσο για τη ρυθμιση του απολυτως λογικη και ευκολη.Σε οδηγει μονος του.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Είμαι και εγώ στο ίδιο δυλημα με τον φίλο interface (αν και από ότι διάβασα μάλλον επέλεξε τον 255).
Τον 255 η τον 1909 ?
Πολλοί μου προτείνουν τον έναν και πολλοί τον άλλον .
Εσείς ποιον θα μου προτείνατε σε σχέση με τα παρακάτω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=64845 .

Επίσης δυο ερωτήσεις .
Κάπου διάβασα ότι ο 255 είναι δύσκολος στην ρύθμιση του , ενώ άλλα διαβάζω εδώ μέσα , ισχύει κάτι τέτοιο ?
Σε σχέση με τον 1909 μήπως είναι πιο δύσκολος ?
Περιμένω και καμιά απάντηση από κάτοχο του 1909.
Εχοντας τον 1909 ,δεν πιστευω οτι υπαρχει δυσκολοτερος ενισχυτης για να σεταρεις, εχει βεβαια το Audyssey οπως και ο Η/Κ αλλα και παααααρα πολλες ακομα ρυθμισεις για να βρεις το σωστο αποτελεσμα, παιζει βεβαια μια χαρα και τα ρευματα του "σπρωχνουν μια χαρα τα Audio Spectrum που εχω μπροστα (88 ντασιμπ ευαισθ) ,τωρα ολα τα αλλα περι μουσικοτητας θα με συγχωρησετε φιλοι μου αλλα τα ακουω βερεσε ,στερεο καλυτερο απο αναλογικο ενισχ δεν θα παρεις απο τετοια κατηγορια AV.
Σαν αποψη απο τα πολυ λιγα που γνωριζω εχω να πω οτι οποιον απο τους 2 και να παρεις δεν μπορει να κανεις λαθος γιατι ειναι εταιριες με παραδοση και τελικα σαν μοντελα δεν εχουν τις τεραστιες διαφορες,απλα αν και εχω 1909 θεωρω τον Η/Κ 255 πιο τιμιο απο τον 1909 ο οποιος στερειται PreOut και το Faroudja που προβαλει σαν Συν ΔΕΝ δουλευει με HDMI συνδεση μονο με κομπονεντ ,Αυτα εχω να δηλωσω και γραμματα γνωριζω............

Reaction score
0

Εχοντας τον 1909 ,δεν πιστευω οτι υπαρχει δυσκολοτερος ενισχυτης για να σεταρεις, εχει βεβαια το Audyssey οπως και ο Η/Κ αλλα και παααααρα πολλες ακομα ρυθμισεις για να βρεις το σωστο αποτελεσμα, παιζει βεβαια μια χαρα και τα ρευματα του "σπρωχνουν μια χαρα τα Audio Spectrum που εχω μπροστα (88 ντασιμπ ευαισθ) ,τωρα ολα τα αλλα περι μουσικοτητας θα με συγχωρησετε φιλοι μου αλλα τα ακουω βερεσε ,στερεο καλυτερο απο αναλογικο ενισχ δεν θα παρεις απο τετοια κατηγορια AV.
Σαν αποψη απο τα πολυ λιγα που γνωριζω εχω να πω οτι οποιον απο τους 2 και να παρεις δεν μπορει να κανεις λαθος γιατι ειναι εταιριες με παραδοση και τελικα σαν μοντελα δεν εχουν τις τεραστιες διαφορες,απλα αν και εχω 1909 θεωρω τον Η/Κ 255 πιο τιμιο απο τον 1909 ο οποιος στερειται PreOut και το Faroudja που προβαλει σαν Συν ΔΕΝ δουλευει με HDMI συνδεση μονο με κομπονεντ ,Αυτα εχω να δηλωσω και γραμματα γνωριζω............
μου αρεσε η αποψη σου γιατι ξεφευγει απο τις συνηθισμενες που διαβαζουμε στα forums απο κατοχους που το δικο τους πρεπει να ειναι το καλυτερο. Και σε μια συγκριση που τα 2 μοντελα ειναι πολυ κοντα και κανενας δε θα σε κακολογουσε να εβρισκες τον 1909 καλυτερο μιας και εχεις ασχοληθει πιο πολυ μαζι του.

Εγω δεν εχω ακουσει κανεναν απο τους 2, αλλα θα παρω καποιον απο τους 2. Απο την ερευνα που εχω κανει στα forums, εχω καταληξει στα εξης + και - :

+ του 255 :
-λιγη παραπανω (πραγματικη) ισχυς (αν τους συγκρινετε σε κιλα ειναι 2 κιλα βαρυτερος περιπου=τροφοδοτικο)
-pre-outs
-εμφανηση
-Dolby Headphone (αυτο δε το κοιταει κανεις, αλλα εγω που τη νυχτα βαζω ακουστικα, μετραει πολυ)

+ του 1909 :
-audyssey (κατα γενικη ομολογια ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, χωρις να σημαινει οτι θα κανει μεγαλη διαφορα)
-hdmi passthrough (σε standby mode με 30W καταναλωση κανει πραγματικο hdmi passthrough χωρις να πειραζει καθολου το σημα. Ο 255 πρεπει να ειναι ανοικτος, και επισης με τα τελευταια firmwares μονο μπορεις να απενεργοποιησεις το video processing, αλλα ακομα και με αυτα δε μπορεις να απενεργοποιησεις το scaling ΠΟΤΕ!)
-bug-free (οτι λεει θα το κανει, ο 255 ειχε μπολικα bugs, αλλα πιο σηγμαντικα αλλα ασημαντα, πλεον μετα απο μερικα firmwares εχουν μεινει ελαχιστα, αλλα ο 1909 παραμενει αψεγαδιαστος σε αυτο το θεμα)

Κλινω προς τον 255 , αλλα απο Γερμανια γιατι εδω ειναι πολυ ακριβος. Αν επαιρνα απο εδω θα πηγαινα στον Denon σιγουρα, γιατι ειναι πολυ κοντα και οι 2 τους και κανει 150 ευρω λιγοτερα....ουκ ολιγα!

Παρεπιπτοντως ξερει κανεις την πολιτικη της τοπικης αντιπροσωπιας της Harman? Αν παθει κατι το κομματι απο Γερμανια θα με καλυψει η ως συνηθως θα κανει την παπια? Μπορω να το στειλω εστω απευθειας στην Harman-Kardon Ευρωπης ή πρεπει να το στειλω στη Γερμανια αναγκαστικα? (με νοιαζει γιατι θα ειναι απο ebay η αγορα και δε ξερω κατα ποσο θα ειναι αξιοπιστος ο πωλητης να με εξυπηρετηση σε 1 χρονο πχ...)

Reaction score
0

μου αρεσε η αποψη σου γιατι ξεφευγει απο τις συνηθισμενες που διαβαζουμε στα forums απο κατοχους που το δικο τους πρεπει να ειναι το καλυτερο. Και σε μια συγκριση που τα 2 μοντελα ειναι πολυ κοντα και κανενας δε θα σε κακολογουσε να εβρισκες τον 1909 καλυτερο μιας και εχεις ασχοληθει πιο πολυ μαζι του.

Εγω δεν εχω ακουσει κανεναν απο τους 2, αλλα θα παρω καποιον απο τους 2. Απο την ερευνα που εχω κανει στα forums, εχω καταληξει στα εξης + και - :

+ του 255 :
-λιγη παραπανω (πραγματικη) ισχυς (αν τους συγκρινετε σε κιλα ειναι 2 κιλα βαρυτερος περιπου=τροφοδοτικο)
-pre-outs
-εμφανηση
-Dolby Headphone (αυτο δε το κοιταει κανεις, αλλα εγω που τη νυχτα βαζω ακουστικα, μετραει πολυ)

+ του 1909 :
-audyssey (κατα γενικη ομολογια ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, χωρις να σημαινει οτι θα κανει μεγαλη διαφορα)
-hdmi passthrough (σε standby mode με 30W καταναλωση κανει πραγματικο hdmi passthrough χωρις να πειραζει καθολου το σημα. Ο 255 πρεπει να ειναι ανοικτος, και επισης με τα τελευταια firmwares μονο μπορεις να απενεργοποιησεις το video processing, αλλα ακομα και με αυτα δε μπορεις να απενεργοποιησεις το scaling ΠΟΤΕ!)
-bug-free (οτι λεει θα το κανει, ο 255 ειχε μπολικα bugs, αλλα πιο σηγμαντικα αλλα ασημαντα, πλεον μετα απο μερικα firmwares εχουν μεινει ελαχιστα, αλλα ο 1909 παραμενει αψεγαδιαστος σε αυτο το θεμα)

Κλινω προς τον 255 , αλλα απο Γερμανια γιατι εδω ειναι πολυ ακριβος. Αν επαιρνα απο εδω θα πηγαινα στον Denon σιγουρα, γιατι ειναι πολυ κοντα και οι 2 τους και κανει 150 ευρω λιγοτερα....ουκ ολιγα!

Παρεπιπτοντως ξερει κανεις την πολιτικη της τοπικης αντιπροσωπιας της Harman? Αν παθει κατι το κομματι απο Γερμανια θα με καλυψει η ως συνηθως θα κανει την παπια? Μπορω να το στειλω εστω απευθειας στην Harman-Kardon Ευρωπης ή πρεπει να το στειλω στη Γερμανια αναγκαστικα? (με νοιαζει γιατι θα ειναι απο ebay η αγορα και δε ξερω κατα ποσο θα ειναι αξιοπιστος ο πωλητης να με εξυπηρετηση σε 1 χρονο πχ...)
Κοιτα,γραφω ακριβως οτι μπορω να καταλαβω χρησιμοποιοντας τον 1909 ,Το Ωντισυ ναι κανει δουλεια,και ολα ειναι οπως ακριβως τα γραφεις ,τελικα λεει ειναι καλυτερα που κανει upscale μονο σε αναλογικα σηματα και εχουν προβλημα απο οτι διαβασα με τον Η/Κ που δεν μπορει να το κανουν οφ, αλλα αυτο που με εχει ενοχλησει δεν ειναι τοσο η αποδοση του 1909, Entry level ειναι ,οσο η αντιμετωπιση που ειχα απο την Αντιπροσωπεια οταν την 2-3 μερα κατοχης του σταματησε να παιζει και τους τον πηγα εκει, ΕΝΑ (1) ΜΗΝΑ για να κανουν την διαγνωση ειναι η "πολιτικη" της εταιρειας ,οσο και αν διαμαρτυρηθηκα λεγοντας πως ειναι 2-3 μερες προιον Τιποτα (τα παιδια οι τεχνικοι ηταν μια χαρα ευγενεστατοι και γνωστες απο οσο καταλαβα) εφαγα κανονικα 3 βδομαδες αναμονη συν αλλη μια για να ερθει (?) το ανταλλακτικο απο Γερμανια ενα θερμικο λεει. Πως λοιπον φιλε μου να μη τα πω να ξερουν οι ανθρωποι τι θα βρουν μπροστα τους ,ολους θα πρεπει να μας ενδιαφερει και το "μετα" την αγορα (αχρειαστο ναναι βεβαια) ,η Σονυ σε αντιστοιχη περιπτωση ( εχω μια ψιλογκινια με οτι καινουργιο και μετρητοις παρω) και παροτι κατι απλα δεν ειχε κουμπωσει και η τηλεοραση δεν ξεκινησε κατευθειαν μου ειπε για Αντικατασταση και επειδη δεν ειχαν w4000 να μου δωσουν w4500 και εχω και το ονομα του υπευθυνου για να σας το βεβαιωσει αν σας φαινεται απιστευτο,
Γιαυτο οσο καλο και ναναι το προιον καντε μια βολτα και δειτε με ποιους θα εχετε να κανετε

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Ο 255 πρεπει να ειναι ανοικτος, και επισης με τα τελευταια firmwares μονο μπορεις να απενεργοποιησεις το video processing, αλλα ακομα και με αυτα δε μπορεις να απενεργοποιησεις το scaling ΠΟΤΕ!)
Αυτό που γράφει πιο πάνω ο φίλος Blinky, ξέρει κανείς από τους κατόχους του Ηarman AVR-255 πώς γίνεται;;;;;;;
Γιατί εγώ δε βρίσκω τέτοια ρύθμιση στο δικό μου και έχω το τελευταίο firmware Software release Mar 09; Version 02-03-2009 01 / AFW v0.96.1.1

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef