HDD πολύ σκληρός για να πεθάνει (;)

Reaction score
177
Καλησπέρα στο forum. Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με τον HDD (WD/640GB) του laptop που τα έχει τα χρονάκια του (τρέχει W10). Επειδή είχε γεμίσει χωρίς να το πάρω χαμπάρι, χθες βράδυ προσπαθούσα να σβήσω αρχεία και να κάνω backup σε έναν εξωτερικό δίσκο. Κάποια στιγμή κόλλησε η διαδικασία κι επειδή άκουγα κάτι ζόρια και είπα πάει τετέλεσται, σταμάτησα. Όταν προσπάθησα να μπω στα αρχεία του σκληρού δεν είχα πρόσβαση, ήταν σαν να έχουν σβηστεί και επίσης στο device manager τον εμφάνιζε σαν να είχε πλέον δύο partitions (ενώ ήταν ένα) και με μηδενική χωρητικότητα. Τον αφαίρεσα, τον έβαλα σε εξωτερική θήκη και τον σύνδεσα σε άλλο laptop αλλά κι εκεί τα ίδια. Ενώ φαινόταν να τον αναγνωρίζει (ως New Volume/E: και System Reserved/D: πλέον), εντούτοις δε μπορούσε να τον διαβάσει και δεν εμφάνιζε χωρητικότητα. Υπέθεσα λοιπόν κι εγώ ότι έπαθε εγκεφαλικό κι άρχισα να ψάχνω για κέντρο αποκατάστασης...
Πριν λίγο είπα να κάνω άλλη μία απόπειρα και ω του θαύματος ξαφνικά εμφάνισε χωρητικότητα και όλα τα αρχεία στα οποία δοκίμασα και δίνει πρόσβαση αλλά απελπιστικά αργαααααααααά. Σέρνεται εντελώς. Να σημειώσω επίσης ότι δεν ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος και ότι στα usb devices τον εμφανίζει ως ASMT105X.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τον συνεφέρω ή δε γλυτώνω το κέντρο; Να του δώσω χρόνο ή να τον πάω στους ειδικούς; Έχω αποφύγει άραγε το μηχανικό πρόβλημα (και τα χοντρά φράγκα);

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.510
Θα πρότεινα να πάρεις επειγόντως έναν Samsung SSD και να κλωνοποιήσεις τον WD με το Samsung Magician, όσο ακόμα προλαβαίνεις.

Μετά το τέλος της διαδικασίας βγάζεις τον WD, βλαζεις τον Samsung και το laptop σου θα λειτουργεί σαν να μην υπήρξε καμία αλλαγή υλικού, αλλά πολύ, μα πάρα πολύ πιο γρήγορα.

ika

News
Reaction score
15.671
Στο USB device εμφανίζεται το όνομα του chip της θήκης.

Αν έχει γεμίσει ο HDD, καιρός να πας σε SSD.

Last edited:

Reaction score
177
Τον αντικατέστησα ήδη στο laptop με SSD. Το θέμα είναι πως σώζω τα αρχεία; Προσπαθώ να κάνω delete κάποια για να αδειάσει και δείχνει να μην ανταποκρίνεται. Ακόμα και το άνοιγμα ενός φακέλου παίρνει μερικά λεπτά.
Παρέλειψα επίσης να αναφέρω ότι στο laptop είχα ήδη εγκαταστήσει SSD για το λειτουργικό και αυτόν τον είχα μόνο για τα αρχεία (σε θήκη στη θέση του cd). Αυτή τη στιγμή δηλαδή το laptop έχει πάνω δύο SSD.

Last edited:

Reaction score
177
Ναι, μου βγάζει "The Type of the file system is RAW. Chkdsk is not available for RAW drives."
Μήπως επειδή τον έχω συνδέσει ως εξωτερικό;

Reaction score
996
Μη σβηνεις αρχεια. Μη γραφεις τιποτα. Επιβαρύνεις τη βλαβη. Μονο διαβαζε για να αντιγραψεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.835
Members
38.374
Νεότερο μέλος
ΠΝικος