HDMI in -> Component out: Γινεται upscale?

Reaction score
0
Γεια χαρα σε ολους, Ποσταρα και αλλου αλλα απαντηση δε πηρα :( Εδω ομως ειναι οι ειδικοι που θα μου λυσουν ολα τα προβληματα, ε? Eχω βαλει στο ματι εναν AV receiver, τον Harman Kardon AVR 255, που θα ολοκληρωσει (μεχρι νεωτερας βεβαιως και αν μας κανουν τη χαρη να τον κυκλοφορησουν καποια στιγμη στην Ελλαδιτσα) το home theater-ακι μου. Γνωριζω οτι ο εν λογω κανει upscale σε 1080p οτι του ταϊσεις ειτε στις HDMI του, ειτε στις αναλογικες εισοδους. Θα συνδεσω λοιπον στη μια εισοδο HDMI το htpc μου, στην αλλη το λαπτοπ, απο την εξοδο HDMI θα δινω σημα σε μια FullHD 37" lcd και θελω απο την component (Y-Pb-Pr) να δινω σημα στον projector. Αυτο ειναι πανω κατω μονοδρομος γιατι για τον projector χρειαζομαι ~15 μετρα διαδρομη καλωδιου, κατι που απ'οσο γνωριζω δε πολυγινεται με HDMI. Η ερωτηση ειναι: θα ειναι upscaled το σημα που παει στον projector παροτι αναλογικο? ή για να εχω upscaled εικονα στον projector πρεπει να του δωσω σημα απο την HDMI out? και γινεται αυτο στα 15 μετρα χωρις να παρω καλωδιο των 1000 ευρω? Υ.Γ. Ξερει κανεις ποτε διαολε θα ερθει στην Ελλαδα ο 255?

Reaction score
5
Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 1000€ για 15μ καλώδιο που να σου δίνει 1080p. Μπορείς να βρεις και με πολυ λιγότερα χρήματα.

Κατα τ'άλλα βέβαια νομιζω οτι και το component θα σου περνάει το σήμα των 1080p χωρίς πρόβλημα. Όσο για το πότε θα έρθει ο ενισχυτής που θες, νομιζω ο Αρβανιτάκης είναι πιο αρμόδιος να απαντήσει :)

Reaction score
3
#15 μετρα διαδρομη καλωδιου, κατι που απ'οσο γνωριζω δε πολυγινεται με HDMI.#
μέγα λάθος εγώ με καλώδιο hdmi απλό(των 60 ευρώ) 15 μέτρων έχω μέχρι 1080p,κανένα απολύτος πρόβλημα. και πιο συγκεκριμένα είναι αυτό

Reaction score
0
Ευχαριστω για τις ως τωρα απαντησεις.

@NEWENTRY: Ok ας πουμε οτι γινεται. Τοτε ομως θα πρεπει να δωσω component στην TV, αφου θα εχω 1 HDMI out (αν δε θελω να καταφυγω σε splitter που για διαφορους λογους δε θελω). Η ερωτηση λοιπον παραμενει: ο συγκεκριμενος ενισχυτης δινει upscaled αναλογικο σημα;

@Regunus: και ποιος ειναι μρε ο Αρβανιτακης; :)

Reaction score
5
Ευχαριστω για τις ως τωρα απαντησεις.

@NEWENTRY: Ok ας πουμε οτι γινεται. Τοτε ομως θα πρεπει να δωσω component στην TV, αφου θα εχω 1 HDMI out (αν δε θελω να καταφυγω σε splitter που για διαφορους λογους δε θελω). Η ερωτηση λοιπον παραμενει: ο συγκεκριμενος ενισχυτης δινει upscaled αναλογικο σημα;

@Regunus: και ποιος ειναι μρε ο Αρβανιτακης; :)
Γιατί όχι Splitter καλέ μου άνθρωπε; Ενα splitter-άκι, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβό, μπορεί να κανει και μια ενιοσχυσούλα σήματος και να εισαι ακόμα καλύτερα!

Όσο για την άλλη ερώτηση, ναι. ο 255 θα κάνει upscale με το, κλασσικό-καλό-δοκιμασμένο, Farudja.

Mπορείς να δεις και εδώ για περισσότερες πληροφορίες :145:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent