Heaphone Amp/ Dac_Αναβάθμιση από Zen Air

Μηνύματα
134
Reaction score
50
Αφού γνωριστήκαμε με τον φίλο @kalitsouni στο θέμα που άνοιξα για τα νέα μου ακουστικά (https://www.avsite.gr/forum/threads/Ακουστικά-μέχρι-160-200-ευρώ.198774/), μπήκαμε στη διαδικασία να προβληματιστούμε (άτιμη κρίση άλλο που δε θέλαμε!!!) για το ενδεχόμενο αναβάθμισης από το iFi Zen Air Dac, που διαθέτουμε και οι δύο.

Τα Sennheiser HD 56Os, που και ο ίδιος μεταξύ άλλων μου πρότεινε (προειδοποιώντας με για την ποιότητα κατασκευής βέβαια) αποδίδουν με αρκετή ένταση στο Zen Air, ωστόσο από όσο διαβάζω γενικά, θα μπορούσαν να ωφεληθούν από ένα καλύτερο ενισχυτή. Εκτός αυτού μας ενδιαφέρει και το dac section για τα ηχεία που έχουμε στο pc (εγώ έχω τα presonus Eris E3.5).

Για αρχή σκεφτήκαμε τα εξής:

1) Fiio K7. Έχει δύναμη στην ενίσχυση και γενικά προτείνεται ως καλή value λύση.
2) Creative Sound Blaster x5. Θεωρείται audiophile λύση παρόλο που προέρχεται από εταιρία με προσατολισμό στο gaming. Έχει πλήθος τεχνολογιών και συνδέσεων και αναρωτιέμαι αν τα gaming gimmicks λειτουργούν εις βάρος του τελικού ποιοτικού ήχου. Ακόμη με προβληματίζει το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της συσκευής, τροφοδοτείται μόνο από το usb καλώδιο.
3) Combo με Schiit Modius+ Midgard-Halo. Μία πρόταση του @kalitsouni , που να μεν ξεπερνάει κατά πολύ το δικό μου μπάτζετ (220-300μαξ.), αλλά αν μη τι άλλο φαίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη.
4) iFi Zen Dac 3. Υψηλότερη κατηγορία από το Air και στο γνώριμο βολικό σχήμα και μέγεθος. Προσωπικά με ενοχλεί το γεγονός ότι οι έξοδοι ακουστικών και line out λειτουργούν και σε αυτό ταυτόχρονα.

Βάζουμε τα παραπάνω για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση. Περιμένουμε τις προτάσεις σας βάσει των εμπειριών σας και της προτίμησης σας!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.335
Reaction score
9.676
4) iFi Zen Dac 3. Υψηλότερη κατηγορία από το Air και στο γνώριμο βολικό σχήμα και μέγεθος
Εγώ θα καθόμουν στ'αυγά μου αλλά με ενοχλεί το 1 δευτερόλεπτο σιωπής κάθε φορά που ακούω ένα νέο κομμάτι στο iFi Zen Air Dac. Δεν ξέρω αν το έχουν διορθώσει στο Zen Dac 3.
 

kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.335
Reaction score
9.676
Δεν πέρασαν 10 λεπτά και μου σφύριξε ο @elias84 για το νέο firmware 7.4c.
Είχα σιχαθεί να περνάω φιρμγουερ και να μην φτιάχνει. Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Λύνει πλήρως το πρόβλημα και τώρα είμαι ένα χαμογελαστό καλιτσούνι!

Kudos Ηλία! :drinks:
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.790
Μηνύματα
2.917.634
Members
38.097
Νεότερο μέλος
George Balsamas
Top