Hi-Fi και ποιότητα εγγραφών...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Απλά [στην περίπτωση που εγώ αναφέρω] οι διαφορές οφείλονται στη σειρά εκτύπωσης των δύο αντιτύπων που μπορει ο ένας να είναι ο υπ' αριθμόν 50 και ο άλλος ο υπ' αριθμόν 700. Λ.Σ.
Πάντως χαρά στο κουράγιο σου βρε Λουκά. Παρεμπιπτόντως, πότε προβλέπεται το βιβλίο, (από ότι κατάλαβα θα το βγάλεις σε δύο τόμους ή κάνω λάθος);

...

Reaction score
8
εγω αναφερομαι στον αριθμο 610 και 611 της εκδοσης σε περιορισμενα αντιτυπα του 2004 απο την MINOS του αγαπημενου μου εργου του Χτζιδακη Το χαμογελο της Τζοκοντα, που τον ενα τον χρησιμοποιω συχνα και τον αλλο τον φυλαω απαικτο για παν ενδεχομενο.
Επισης στο ιδιο συμπερασμα καταληγω οταν πλενοντας καποιον πολυπαιγμενο δισκο με ενα πλυντηριο της HANLL

Reaction score
8
ωπ κοπηκε συνεχιζω

αποκταει μερος της αρχικης του καθαροτητας και οξυτητας, σε σχεση με ενα ελαφρο στρογγυλεμα που αποκταει με την παροδο του χρονου και το παιξιμο

Ελπιζω να μας ειδοποιησεις οταν βγαλεις το βιβλιο.

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Hi-Fi και ποιότητα εγγραφών...

...Ελπιζω να μας ειδοποιησεις οταν βγαλεις το βιβλιο...
...το οποίο θα αποτελεί τη δεύτερη "έκπληξη" του Λουκά.
Η πρώτη (για την οποία ακόμη δεν..."αξιώθηκα" να γράψω) είναι η παρακάτω:
http://www.anakrousis.gr/active.aspx?mode=el{0fe2744b-e42a-46be-8eed-85606d9c8e29}View

Προτροπή: μην το χάσετε...:126:

Όσο για το βιβλίο...ε, περιμένουμε με αγωνία...:119:

Reaction score
8
με την πρωτη ματια φαινεται πολυ ενδιαφερουσα και ποιοτικη δουλεια.
Αραγε θα υπηρχε περιπτωση να βγει σε βινυλιο;

Reaction score
0
Έτσι κι αλλιώς είναι ηχογράφηση με ψηφιακό DAT, αν θυμάμαι καλά.
Θα ήταν καλή περίπτωση να βγει σε HD Audio, μια και ηχογραφήθηκε σε 24/96, αν θυμάμαι καλά.

Δε θα ξεχάσω την κίνηση του Σταύρου όταν το ακούγαμε στα Ministat, που μας έκανε να πεθάνουμε στο γέλιο...

Reaction score
59
Πάντως χαρά στο κουράγιο σου βρε Λουκά. Παρεμπιπτόντως, πότε προβλέπεται το βιβλίο, (από ότι κατάλαβα θα το βγάλεις σε δύο τόμους ή κάνω λάθος);

...
Νίκο 2 τόμοι τουλάχιστον. Αλλά μάλλον περισσότεροι.
Ο πρώτος χρειάζεται κι' άλλη δουλιά, αν και το μεγαλύτερο μέρος του είναι έτοιμο.
Θα χρειαστεί πολύ δουλιά για το στήσιμο των σελίδων που θα κάνει η μεγάλη μου κόρη η γραφίστρια, που έκανε και τα γραφιστικά του λογότυπου της "Ανάκρουσις" και της πρώτης κυκλοφορίας του διπλού cd "Nosferatu A Monopoli".
Επίσης θα κυκλοφορήσει και σε αγγλική έκδοση.
Όλα αυτά δικές μου εκδόσεις.
Δυστυχώς δεν έχω πάντα το χρόνο για γράψιμο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και επίσης λόγω αφιέρωσης του περισσότερού μου χρόνου στην ακρόαση μουσικής.
Με διευκολύνει η μεγάλη μου δισκοθήκη, αλλά παρά ταύτα ακόμη χρειάζομαι κάποιους δίσκους που δυστυχώς αναγκάζομαι να αγοράσω σε πολύ υψηλές τιμές μόνο και μόνο για το βιβλίο.
Έχει γίνει γνωστό το βιβλίο και πολλοί είναι αυτοί που το περιμένουν. Αυτό είναι θετικό γιατί με πιέζει να το συνεχίσω και επι τέλους να το τελειώσω.
Όντας [κάποτε] ερευνητής έδρας αγγλικού πανεπιστημίου απ΄τη μια με διευκολύνει γιατί ξέρω το πώς να ψάχνω, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να γράφω και ό,τι νάναι, γι'αυτό παίρνει πολύ χρόνο το γράψιμο. Λ.Σ.

Reaction score
59
με την πρωτη ματια φαινεται πολυ ενδιαφερουσα και ποιοτικη δουλεια.
Αραγε θα υπηρχε περιπτωση να βγει σε βινυλιο;
Θα μπορούσε να βγει και σε βινύλιο. Θα το ήθελα πολύ, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχω καλύψει τα έξοδα παραγωγής του cd. Μπορεί στο μέλλον όταν θα κάνω τις λαμπάτες αναλογικές δικές μου ηχογραφήσεις μαζί με άλλες παραγωγές να γίνει και αυτή.
Αγοράστε όμως το cd. Ελπίζω να σου άρεσε η ανυπαρξία πλαστικού και η έκδοση απομίμησης εξωφύλλου διπλού άλμπουμ δίσκου βιλυιλίου.
Ευχαριστώ που εκτίμησες την ποιότητα.
Έχεις διαβάσει την κριτική του Σταματάκου; Κάνε κλικ στα "ελληνικά". Λ.Σ.

Reaction score
59
THANASIS K η επανέκδοση της Τζοκόντας σε χοντρό βινύλιο δεν είναι καλή. Αν βρεις σύγκρινέ την με ένα οποιοδήποτε αντίτυπου δεκαετίας 1970 για να δεις τί εννοώ. Έχω δύο, ένα αυθεντικό [μονοφωνικό] δεκαετίας 1960 και ένα στερεοφωνικό μάλλον μέσα δεκαετίας 1970. Λ.Σ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Έτσι κι αλλιώς είναι ηχογράφηση με ψηφιακό DAT, αν θυμάμαι καλά.
Θα ήταν καλή περίπτωση να βγει σε HD Audio, μια και ηχογραφήθηκε σε 24/96, αν θυμάμαι καλά.

Δε θα ξεχάσω την κίνηση του Σταύρου όταν το ακούγαμε στα Ministat, που μας έκανε να πεθάνουμε στο γέλιο...
Ωραιος ο Στεργιος....HD Audio και ερχοντε ....ζημιες!!!!!!!

Reaction score
8
οντως η τζοκοντα πρωτοβγηκε μονοφωνικη αλλα δεν ευτηχησα να εχω ενα τετοιο αντιγραφο.
Αυριο θα συγκρινω την καινουργια εκδοση με ενα στερεοφωνικο αντιγραφο του 1984 με την υπογραφη του Χατζηδακη επανω, αλλα αποτι διαβασα στο εξωφυλλο εχει γινει και σε αυτο ηχητικη επεξεργασια.

Reaction score
8
Αγοράστε όμως το cd. Ελπίζω να σου άρεσε η ανυπαρξία πλαστικού και η έκδοση απομίμησης εξωφύλλου διπλού άλμπουμ δίσκου βιλυιλίου
το πρωτο πραγμα που μου προκαλει απρχθεια στο σιντι ειναι τα μικρα πλαστικα κουτακια που και ευθραστα ειναι και σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να φτασουν την καλλιτεχνικη αισθηση ενος εξωφυλλου δισκου βινυλιου και την ευχαριστιση της χρησης του, διαβαζοντας απο συντελεστες μεχρι στοιχους των τραγουδιων.

Reaction score
0
Έχω μια παλιά έκδοση του "Χαμόγελου", που είναι "κληρονομιά" από ένα θείο μου, πρέπει να είναι αντίτυπο της δεκαετίας του 70. Δε γράφει πουθενά έτος εκτύπωσης, δυστυχώς.

Πάντως ακούγεται πολύ ωραίο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ωραία όλα αυτά αλλά... έχετε σκεφτεί τι θα κερδίζαμε ή τι θα χάναμε αν αντί αυτών των παλαιών και ίσως όχι τόσο καλών ηχογραφήσεων, είχαμε το συγκεκριμένο έργο σε μια σύγχρονη παραγωγή από μια πολύ καλή εταιρεία;

...

Reaction score
8
Στεργιο κυττα αν ειναι μονοφωνικο, αν και οι εκδοσεις του 70 ηταν μαλλον στερεοφωνικες

Reaction score
0
Who knows?
Όπως και να 'χει, ας ακούσουμε τις μουσικές μας...

Υ.Γ. Θανάση, έτσι όπως τ' ακούω, για στέρεο μου κάνει...

Reaction score
0
Πες το ψέματα.

Όσο άκουγα από τον Nad και τα Advent, ήμουν ευτυχισμένος.
Ignorance is bliss...

Reaction score
8
Ωραία όλα αυτά αλλά... έχετε σκεφτεί τι θα κερδίζαμε ή τι θα χάναμε αν αντί αυτών των παλαιών και ίσως όχι τόσο καλών ηχογραφήσεων, είχαμε το συγκεκριμένο έργο σε μια σύγχρονη παραγωγή από μια πολύ καλή εταιρεία;
την μουτζα του Χατζηδακη

Χμ πιο σοβαρα τωρα. Ειναι καποια ειδη μουσικης που δεν.
ας πουμε το αυθεντικο ρεμπετικο με τις γρατσουνιες του και την κακη ποιοτητα εγραφης μπορει να αναπαραχθει με ψηφιακες εγγραφες επτακαναλο ηχο SACD κ.λπ; προσωπικη αποψη οχι - γι αυτο λεω πως σε ορισμενα ειδη μουσικης μπαινει το συναισθημα.
Μια προχειρη δικη μου εκτιμηση ειναι οτι αναλογα την εποχη της συνθεσης παιζει ρολο και η πηγη της αναπαραγωγης. Ακομα και ο φωνογραφος ισως αποδωσει καλυτερα το πνευμα καποιων τραγουδιων του Νοτου της εποχης τους η και καποτε που ειχε πει καποιος σωστα σκεπτομενος οτι πρεπει να φερουμε και την κλασσικη ορχηστρα στο σπιτι μια και την εποχη που γραφτηκε αυτου του ειδους η μουσικη δεν υπηρχαν αλλα μεσα αναπαραγωγης; εγω θα πω ναι γιατι τοτε οι ακροατες, αλλα και οι συνθετες ετσι ακουγαν και δημιουργουσαν και ισως γι αυτο με κανεναν τροπο δεν μπορει να αναπαραχθει αυτο το ειδος της μουσικης στο χωρο μας - ακριβως γιατι δεν γραφτηκε για αυτο.
Ειναι το ιδιο οπως σημερα δεν πιστευω οτι το βινυλιο μπορει να αποδωσει το πνευμα μιας ηχογραφησης γραμμενης σε υπολογιστη με μπιτ κ.λπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.218
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος