High End vs Live...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Ψυχανεμίζομαι ότι ο ΚΚ μετά από όλα αυτά θα ήθελε πολύ ένα ζευγάρι Soundlabs για review, ...
...
Εγώ είμαι απλώς ένα αθώο παιδί, που χάνει κιλά τρώγοντας ημίγλυκο τραχανά και μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου. Άντε που και που και καμιά live γυαλιστερή, τη συνοδεία εμφιαλωμένου τσιπουρακίου. Κονσέρβα ποτέ!

84,5 and counting down. (Άντε, κι άμα φτάσω στα 74 μπορεί να γίνω και χαϊεντάς). Επίσης, εδώ και κανένα χρόνο τό’ χω ρίξει και στη μαύρη. (Εννοάω σοκολάτα υγείας Παυλίδου)...

Επομένως, για ρηβιού ηλεκτροστατικών δεν ξέρω αν και κατά πόσον, ούτως πως ειπείν, αλλ’ ενδεχομένως ναι, υπό τας καταλλήλους προϋποθέσεις. Άντε, και έχω κάτι βινύλια άρτι αφιχθέντα, δανεικά για ριπάρισμα...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Προσφατες ακροάσεις στο ΜΕΓΑΡΟ των έργων "Σεχραζαντ", "Το Φαλακρό Βουνό" και η "Συμφωνία του Νέου Κόσμου" από τις Ορχήστρες ΚΟΑ και ΚΟΘ σε κάνουν να εκστασιάζεσαι όταν τις ακούς. Σκέψου να τα ακούσεις από την Boston Symphony Orchestra... (την είχε αυτή την εμπειρία ο φίλος Κυριάκος Κουγιουμτζλογλου)

και... μετά? Και μετά???

Μεταααα... σε πιάνει μαύρη απελπισία.....

Οποιοι διατείνονται ότι πλησιάζουν την ζωντανή Ορχήστρα με το σύστημά τους!!!, η παραπλανουν το κόσμο η ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ έχουν ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ...

Πολλοί από σας φαντάζομαι έχετε αυτά τα έργα και τα έχετε ακούσει. Ε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!!!

Η καθαρότητα η ΕΝΕΡΓΕΙΑ (αχ αυτή η ενέργεια!!!) να κρούει ο δίσκος και ΝΑ ΣΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ!!! να ακουμπάει μολις (ΜΑ ΜΟΛΙΣ!!!) το τριγωνάκι και να να το αισθάνεσαι στον εγκέφαλο σου, να ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ και τις κορυφώσεις της έντασης ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ!!! και μετά να μπαίνουν τα βιολιά και να έρχεται η καρδιά στη θέση της...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Scheherazade - Bald Mountain - 9th Symphony ("from the New World")

Και επειδή δεν μου αρέσει να λέω μπούρδες και το ξέρουν στο πετσί τους μερικοί-μερικοί...

... τα τρία έργα για τα οποία μιλάω τα έχω στις καλύτερες (IMHO) εκτελέσεις - ηχογραφήσεις που είναι αυτές:

(τους 2 δίσκους τους έχω αγοράσει από τον Λουκά Στεφανίδη - αντιπρόσωπο της RCA Living Stereo...)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
The same Symphonic works at MEGARON with KOA, KOΘ & OPdeRF

Και τα ιδια συμφωνικά έργα στις ημερομηνίες που φαίνονται και με τις ορχήστρες που φαίνονται είχα την εμπειρία να τα ακούσω στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ στην Α' Πλατεία στο κέντρο περίπου και στη 10-15 σειρά (λεπτομέρειες στα links...)

(see http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=2553 )

(see http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=2551 )

(see http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=2454 )

TA ΔΥΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ LIVE ORCHESTRA ΕΙΝΑΙ:

1. Η ΥΠΟ-ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (μετράτε σε μονάδες όγκου και όχι σε μονάδες επιφάνειας)

2. Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΚΡΟΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Για την υπο-οδήγηση δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ.
Όμως το θέμα τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο, είναι αρκετά πιο περίπλοκο. Οι όποιοι κανόνες, πέραν των ευκόλως εννοουμένων που όλοι γνωρίζουμε, προϋποθέτουν γνώση των παραμέτρων του εκάστοτε χώρου, κοινώς μελέτη ακουστικής.

Καμιά φορά, ακόμη και οι πιο περίεργες τοποθετήσεις ηχείων, ακόμη και οι πιο περίεργοι χώροι, με το ανάλογο treatment παίζουν άψογα. Μαγικά φυσικά δεν γίνονται.

...

Reaction score
59
Για την υπο-οδήγηση δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ.
Όμως το θέμα τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο, είναι αρκετά πιο περίπλοκο. Οι όποιοι κανόνες, πέραν των ευκόλως εννοουμένων που όλοι γνωρίζουμε, προϋποθέτουν γνώση των παραμέτρων του εκάστοτε χώρου, κοινώς μελέτη ακουστικής.

Καμιά φορά, ακόμη και οι πιο περίεργες τοποθετήσεις ηχείων, ακόμη και οι πιο περίεργοι χώροι, με το ανάλογο treatment παίζουν άψογα. Μαγικά φυσικά δεν γίνονται.

...
Νίκο λάθος έχεις!!! Και δεν είσαι Πρόεδρος για να έχεις το αλάθητο του Πάπα!!
Και επίσης δεν έχεις αποδεικτικά στοιχεία για να μας πείσεις ότι έχεις δίκιο.
Δηλαδή δεν έχεις να παραθέσεις φωτό εισητηρίων από κάποιο Μέγαρο, που ξαφνικά γιατί έτσι σου γουστάρει αποχτάς σαν επιφοίτηση του αγίου πνεύματος ειδικές γνώσεις και γίνεσαι ένα είδος ξερόλα.
Για φαντάσου να σου δώσω να ποστάρεις εισητήρια [δεν γράφουν όνομα του ατόμου που πήγε στη συναυλία] από διάφορα Μέγαρα ανά τον κόσμο ή αν είχες και καμιά ταυτότητα μέλους κάποιου Μεγάρου ή ιδρυτικού μέλους φίλων Τζαζ, τότε φαντάζεσαι τί θα πάθαινε ο Πρόεδρος!!!
Σύμφωνα με αυτή την άθλια λογική του, θα είχες εσύ απόλυτο δίκιο σε Ο,ΤΙ λες, αφού θα είχες περισσότερα πειστήρια από τον Πρόεδρο ή οποιονδήποτε σκέφτεται κατ' αυτόν τον τρόπο.
Επίσης για φαντάσου να είχες δισκοθήκη σαν αυτή που είδες και να την πόσταρες και όχι 5-6 δίσκους!!! Λ.Σ.

Reaction score
10
Λουκα συγγνωμη αλλα εισαι πρωτος και ο πιο ενοχλητικος ισχυρογνωμον και στα δυο φορουμ.
Ο πρωτος που παραθετεις την Live εμπειρια σου για να μας πεισεις οτι εχεις σε ολα δικιο.
Ειδες ποσο ενοχλητικο ειναι?
Και οχι μονο αυτο αλλα μας λες οτι ο μονος δρομος στο HI-END ειναι τα atmasphere με τα Soundlab.

Ελεος ρε φιλε.

Reaction score
3
Ρε παιδιά, έχω διαβάσει τόσες και τόσες σελίδες και δεν μπορώ να βγάλω άκρη!

Τελικά στο μέγαρο τι ενισχυτικά έχουν;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Μεταααα... σε πιάνει μαύρη απελπισία.....

Οποιοι διατείνονται ότι πλησιάζουν την ζωντανή Ορχήστρα με το σύστημά τους!!!, η παραπλανουν το κόσμο η ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ έχουν ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ...

Η καθαρότητα η ΕΝΕΡΓΕΙΑ (αχ αυτή η ενέργεια!!!) να κρούει ο δίσκος και ΝΑ ΣΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ!!! να ακουμπάει μολις (ΜΑ ΜΟΛΙΣ!!!) το τριγωνάκι και να να το αισθάνεσαι στον εγκέφαλο σου, να ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ και τις κορυφώσεις της έντασης ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ!!! και μετά να μπαίνουν τα βιολιά και να έρχεται η καρδιά στη θέση της...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...[/QUOTE]

Χρηστο καλημερα.........Πρωτα πρωτα να πω... ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ .....οτι χαιρομαι που αυτη την φορα μετεχεις στην παρεα αυτου του φορουμ και μεταφερεις τις γνωσεις αλλα και τις
εμπειριες σου απο την πορεια της ενασχολησης σου με το το χομπι αυτο.
Να πω οτι συμφωνω οτι θεωρεις αδυνατο να μπορουμε να εισπραξουμε την μεταφορα της μουσικης αληθειας μεσω μηχανηματων,μεσω κυκλωματικων διαταξεων,μεσω καλωδιων.
Και πραγματι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ LIVE την αγαπημενη μας ορχηστρα
οσο μηχανηματα-διαφορων τιμων και κατηγοριων -θα την αντικαθιστουν!!!!!!!!
Συμφωνω για το ριγος και την εξαψη που σε πολιορκουν οταν ενα κοντρμπασο η ενα τσελλο η ενα βιολι σου αγγιζει την ψυχη και σε ταξιδευει εστω στιγμιαια στην αληθινη αισθηση της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΙΡΒΑΝΑΣ...........ΟΜΩΣ.........εδω μπαινει το κεφαλαιο που το ονομαζουμε αναγκαστικοι συμβιβασμοι!!!!!!Συμβιβασμος λογω χωρου,λογω οικονομικης
καταστασης,λογω κατευθυνσης(γιατι οχι!!!),λογω εγωισμου,λογω απειριας,λογω λανθασμενης εκτιμησης ,λογω-λογω-λογω---ειναι δυστυχως πολλοι οι λογοι που δεν μπορουμε να εχουμε την μουσικη αληθεια στο κονακι μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Welcome aboard!!!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Ρε παιδιά, έχω διαβάσει τόσες και τόσες σελίδες και δεν μπορώ να βγάλω άκρη!

Τελικά στο μέγαρο τι ενισχυτικά έχουν;
aiwa 2x50 watt........xixixixixixi

Reaction score
59
Λουκα συγγνωμη αλλα εισαι πρωτος και ο πιο ενοχλητικος ισχυρογνωμον και στα δυο φορουμ.
Ο πρωτος που παραθετεις την Live εμπειρια σου για να μας πεισεις οτι εχεις σε ολα δικιο.
Ειδες ποσο ενοχλητικο ειναι?
Και οχι μονο αυτο αλλα μας λες οτι ο μονος δρομος
στο HI-END ειναι τα atmasphere με τα Soundlab.
Ελεος ρε φιλε.

Αν μη τί άλλο μόνο θλιβερό μπορεί, λίαν επιεικώς, να θεωρηθεί το να ποστάρει κάποιος εισιτήρια για να αποδείξη ότι έχει πάει στο Μέγαρο και επομένως αυτό εγγυάται και σωστή άποψη περί ήχου.
Μη μου πεις ότι δεν συμφωνείς!
Δηλαδή αν κάποιος ποστάρει πολύ περισσότερα τότε θα πρέπει να θεωρηθεί, με αυτή τη λογική, και ιδιοφυία στον ήχο, θα πρέπει να υποκλινόμαστε.

Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς το αν ο Σκαλούμπακας έχει πάει στο Μέγαρο.

Δες πρώτα το πόσο υποτιμητικά φέρεται ως "πρωτευουσιάνος" προς "επαρχιώτη" και μετά θα καταλάβεις γιατί τα πήρα στο κρανίο.
Έλα μπαμπά να σου δείξω!! Λες και δεν γνωρίζω το ποιος είναι.

Είναι τόσο απλή η σκέψη μου. Μην μπερδεύεσαι.

Δεν είπε ποτέ κανείς, ούτε εγώ, ότι τα Soundlab και οι Atma-sphere είναι τα καλύτερα. Βέβαια το ότι είναι πολύ σπουδαία, δεν χρειάζεται να το πει κανείς ούτε εγώ. Δεν χρειάζεται για μηχανήματα που επί 30 χρόνια είναι θρύλος.

Αυτό είναι δικό σου εύρημα και το χρησιμοποιείς κάθε φορά που θες να μου επιτεθείς προσωπικά και μάλιστα όταν δεν έχεις επιχειρήματα και δεν μπορείς ποτέ να μου απαντήσεις στο εύλογό μου ερώτημα [που όταν καταφέρεσαι και τα δισφημίζεις σου ερωτώ] να μου πεις πόσα και ποια ηλεκτροστατικά ηχεία έχεις ακούσει.
Όπως επίσης ξαφνικά θυμάσαι ότι είμαι 'έμπορος'.

Για να το ξεκαθαρίσω γιατί δεν μου αρμόζει να πέφτω τόσο χαμηλά:

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το αν κάποιος αρέσει ή δεν αρέσει το σύστημά μου. Αυτό είναι σεβαστό δικαίωμα του καθενός για το τί προτιμά. Αλλά δεν δέχομαι μαθήματα ως αρχάριος ειδικά από συγκεκριμένους ανθρώπους και με το συγκεκριμένο τρόπο.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και από σένα, αλλά περισσότερο από όποιον διαβάζει τη συζήτηση και αντιλαμβάνεται την προσπάθεια του προέδρου του aca, μάλιστα μετά από την δημοσιότητα που είχα από τις απανωτές επισκέψεις από avclub, avsite και τα σχετικά ποστ, στη δημιουργία αντίθετων εντυπώσεων με 'φιλική προσέγγιση'. Υποτίθεται ότι από την επίσκεψη του Σκαλούμπακα είμαι και μέλος του aca. Για φαντάσου. ΛΣ.

Reaction score
10
Κυριε Στεφανιδη, ok εσεις δεν μας δειχνετε τα εισιτηρια αλλα συνεχεια αναφερετε την μεγαλη σας εμπειρια απο live. Ειναι το ιδιο πραγμα για μενα.

Ειμαι σιγουρος οτι η Χρηστος δεν γραφει αυτα που γραφει επειδη ειναι "πρωτευουσιανος" οπως λετε και εσεις "επαρχιωτης". Αν ειναι δυνατον να σκεφτεστε ετσι. Μηπως ειστε και Μπαοκτζης? Για ολα φταει η Αθηνα εε?Χιουμορ κανω.

Μηπως θα μπρουσατε να μου πειτε καποιο μηχανημα που δεν αντιπροσωπευετε, το οποιο αξιζει να θεωρειται ισαξιο των Soundab και atmaspehere? Σας εχω ξαναρωτησει και απαντηση δεν πηρα!Επισης θα ηθελα να ακουσω καποιον atmasphere στην Αθηνα! Υπαρχει τετοια δυνατοτητα ακροασης στο συστημα μου? Ρωταω απο πραγματικο ενδιαφερον.

Δεν εχω καμια προθεση να σας κανω επιθεση οσοι γνωριζουν την διαδικυτακη συμπεριφορα μου το ξερουν οτι δεν το εχω κανει ποτε....Εκτος αν εχω προκληθει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Προσωπικά όταν ακούω για ακουστικές εμπειρίες... ακροάσεις ζωντανής μουσικής και διάφορα τέτοια... κρατάω και μικρό καλάθι. (Για να μη πω ότι κρατάω τη κοιλιά μου από τα γέλια) Έχω ακούσει μουσικούς να μη ξεχωρίζουν την αγελάδα από το τρένο...ουουου.
Όχι ότι είναι ο κανόνας αλλά τα παραπάνω δεν αποδεικνύουν ΤΙΠΟΤΑ.

Υ.Γ.
Τώρα τελευταία σκέφτομαι να πάρω μια μπετονιέρα (κατά προτίμηση γεμάτη μπετό) και να τη χρησιμοποιήσω για πλατό. Λέτε να πάει καλά?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Καλά... δεν βρέθηκε κανεις να παρατηρήσει ότι αυτά που πόσταρα ΔΕΝ είναι εισιτήρια αλλά αποκόμματα από τα 2 τριμηνιαία προγράμματα του 2008 που έχει εκδόσει μέχρι τώρα το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ???

Κε Στεφανίδη,

ΔΕΝ έχετε επισκεφθεί ΠΟΤΕ το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (όπως βέβαια κι εγώ ΔΕΝ έχω επισκεφθεί το ΜΕΓΑΡΟ της Συμπρωτεύουσας και θα το ήθελα πολύ... εσείς το έχετε επισκεφθεί??? αναρωτιέμαι πολύ...)

θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι θα στείλω e-mail στον Dr. West (τον οποίον επικαλείσθε συχνάκις αλλά e-mail του δεν μου στείλατε όταν σας το ζήτησα με PM!!!) για να τον ενημερώσω για τις ακουστικές μου εντυπώσεις στον χώρο σας (φαντάζομαι θα το ήθελε πολύ...), όπως βέβαια είστε κι εσεις ελεύθερος να κάνετε το ανάλογο όταν ακούσετε με το καλό,το δικό μου σύστημα...:135:

Για μένα το θέμα λήγει ΕΔΩ γιατί τελευταία ΕΧΕΙ ΠΈΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ στο Club και τσάμπα μου φαίνετε έχω διαφημίσει και υποστηρίξει ορισμένους ΑΣΧΕΤΟΥΣ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... :134:

Kάτι άλλο: Αν ήμουν Αντιπρόσωπος θα σας πρότεινα τα μηχανήματα που αντιπροσωπεύω. Επειδή δεν είμαι σας προτείνω αυτά που αντιπροσωπεύετε ΕΣΕΙΣ, αλλά ... με λίγο μεγαλύτερα καλώδια ρεύματος you know what I mean...

Και το τελευταίο (επανέρχομαι...): Ειστε περισσότερο ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ???

Ενδιαφέρει την απόφαση της Γ.Σ. για την έγκριση της εγγραφής σας στο A.C.A. το Σάββατο.

"Over and out" (κι εγώ... :116:)

Reaction score
4
Απάντηση: High End vs Live...

Αφού έκλεισε λοιπόν η παρένθεση να επιστρέψουμε στο θέμα.

Όλες οι αναφορές στην ζωντανή μουσική γίνονται για το "μέγαρο" ή κάτι ανάλογο.
Μουσική βέβαια δεν είναι μόνο η κλασσική και είναι κρίμα να την περιορίζουμε τόσο.

Απόψεις για τα υπόλοιπα δεν έχω δει ακόμη....
Στο Λυκαβηττό ας πούμε έχετε πάει ? (όχι ραντεβουδάκι :138: )
Τι εντυπώσεις έχετε ?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: High End vs Live...

Στο Λυκαβηττό ας πούμε έχετε πάει ? (όχι ραντεβουδάκι :138: )
Τι εντυπώσεις έχετε ?

Oτι ο ηχος ειναι απαραδεκτος. Προτιμω να ακουω απο το στερεοφωνικο μου.:116:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: High End vs Live...

Oτι ο ηχος ειναι απαραδεκτος. Προτιμω να ακουω απο το στερεοφωνικο μου.:116:
Σίγουρα κακός ο ήχος στο λόφο, αλλά πολύ καλύτερος από το
χωράφι της μαλακάσας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members