High Fidelity και κλασική μουσική...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Κύριε Σκαλούμπακα, άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνετε. Η τεχνολογία του φωνογραφικού δίσκου ανεπτύχθη έως τα όριά της και μετά, όταν δεν είχε πια άλλα να δώσει, εγκατελείφθη δια παντός από τη δισκογραφική βιομηχανία. Όποιος κατασκευαστής πικάπ και να υπάρχει σήμερα, όσα μοντέλα και να κατασκευάζει, αυτά προορίζονται για την αναπαραγωγή των δίσκων του παρελθόντος, και όποιων ελαχίστων παράγονται σήμερα, έχοντας ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 0,001%. Μη τρελαθούμε πια!
Αυτό αγαπητέ μου έχει να κάνει κυρίως με τη κατεύθυνση που όρισαν οι βιομηχανίες παραγωγής δίσκων. Ήθελαν να σμπώξουν τα σιντιά τους και μας έκαναν να ακούμε από ψηφιακές πηγές.

Το κόστος ενός βινυλίου λόγο υλικού είναι 8 ευρώ όταν το αντίστοιχο κόστος ενός CD είναι μόλις 0,5 ευρώ. Με δεδομένο ότι η τελική τιμή που θα ψωνίζει ο πελάτης είναι η ίδια και για τα δύο μέσα από που οικονομάει ποιο πολύ η μουσική βιομηχανία?

Reaction score
8
Απάντηση: High Fidelity και κλασική μουσική...

Δεν έχει καμία αξία, αν σου απαντήσω εγώ...

Πάντως, συνεχίζω το ψάξιμο...
για μενα εχει

ο γραφων απο το 1978 που αποκτησε το πρωτο του αναλογικο του συστημα, δεν το εβγαλε καθολου απο το συστημα του, ενω σι ντι πλευερ απεκτησε μονο δυο το Marantz 67 se το οποιο και διατηρει ακομα σε αλλο χωρο και μολις φετος το DROPLET 5.0 το οποιο κατα την γνωμη μου ηχητικα πλησιαζει τις αναλογικες πηγες περισσοτερο απο οσα σιντι πλευερς εχω δοκιμασει. Αλλα αυτα αργοτερα σε αλλο θεμα.

Reaction score
8

Κάτι που δεν μπορείς να πλησιάσεις (η δεν έχεις το τσαγανό να προσπαθήσεις...) μην το πασπαλίζεις με ιδεολογήματα και ΑΡΝΗΣΗ...
τι ειναι αυτο.;

Reaction score
8

Αν εννοεις μεγαρα και τετοια μαλλον ειμαι κλειστοφοβικος και αλλεργικος στα αρωματα καποιων ανθρωπων καο ασφαλως δεν αναφερομαι σε σενα.
Αν η μουσικη δεν ειναι ιδεολογια και συναισθημα εξηηγησε μου γιατι οι καλυτερες κλασσικες ορχηστρες που εχουν μεινει στην μνημη μου, ηταμ ολες σε ανοιχτο χωρο. Στο αρχαιο ωδειο της Πατρας, στην Plaza Mayor στην Μαδριτη και στην πιατσα σαν Μαρκο στην Βενετια;

Reaction score
8

Όποιος κατασκευαστής πικάπ και να υπάρχει σήμερα, όσα μοντέλα και να κατασκευάζει, αυτά προορίζονται για την αναπαραγωγή των δίσκων του παρελθόντος, και όποιων ελαχίστων παράγονται σήμερα, έχοντας ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 0,001%. Μη τρελαθούμε πια!
oποτε Κωστα και τα εμ πι τρια που κατακλυζουν τον κοσμο ειναι καλυτερο μεσο απ τα σιντις;
και των σι ντις η εξελιξη σταματησε η μαλλον ποτε δεν εφτασε εκει που επρεπε.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: High Fidelity και κλασική μουσική...

Συναίσθημα είναι. Ιδεολογία ΟΧΙ!
Δηλαδή το συναίσθημα χάνεται όταν αναπαράγουμε από cd ?
Όταν το αναλογικό μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σήμα ?
Όταν το αναλογικό μετατρέπεται σε ψηφιακό ?

Πότε και γιατί ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Αυτό αγαπητέ μου έχει να κάνει κυρίως με τη κατεύθυνση που όρισαν οι βιομηχανίες παραγωγής δίσκων. Ήθελαν να σμπώξουν τα σιντιά τους και μας έκαναν να ακούμε από ψηφιακές πηγές.

Το κόστος ενός βινυλίου λόγο υλικού είναι 8 ευρώ όταν το αντίστοιχο κόστος ενός CD είναι μόλις 0,5 ευρώ. Με δεδομένο ότι η τελική τιμή που θα ψωνίζει ο πελάτης είναι η ίδια και για τα δύο μέσα από που οικονομάει ποιο πολύ η μουσική βιομηχανία?
Πω, πω, συνομωσιολογία! Κι εγώ είμαι πράκτορας του 666 και της Νέας Τάξης πραγμάτων, και εγγονός του Mussolini, και γκόμενος της Μισέλ της Φάιφερ, αν και της πέφτω κάπως μικρός -στην ηλικία.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Δυστυχώς οι μηδενιστικές απόψεις δεν αποτελούν επιχειρήματα.
Το ότι οι εταιρίες κερδίζουν 32 φορές το κόστος του Cd ενώ μόλις δύο το κόστος του δίσκου βινυλίου είναι γεγονός.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.106
Αρχικά το ανέφερα επειδή μόνιμη επωδός των 1,2, 1,2 1,2 ήταν οτι το ψηφιακο υπερτερεί στη δυναμική περιοχή που ούτε εκεί πλεον ισχύει...
Φυσικά και ισχύει. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα... Έλεος!:140:

ΑΛΛΟΥ είναι τα + του αναλογικού και κατ' ουσίαν αυτά είναι η άπειρη δειγματοληψία και η φυσιολογια του ανθρώπινου αυτιού και της εγκεφαλικής επεξεργασίας που ΠΡΟΤΙΜΑ τα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ακούσματα...
Κοίτα, κοίτα πως ξεκινά το κακό με σας τους "πικαπάκηδες": ανέφερες τεχνικό χαρακτηριστικό (δυναμικό εύρος) και πήρες την αντιπαράθεση των νέων φορμά. Συνεχίζει ακόμα, με νύχια και με δόντια, η υπεράσπιση και αυτού ακόμα του τεχνικού χαρακτηριστικού, φυσικά τζάμπα κι άδικα, αφού δεν υπάρχει περιθώριο σύγκρισης... Και βέβαια, όταν δε βγάζουμε άκρη με τεχνικά χαρακτηριστικά, πάμε σε αφορισμούς, συμπεράσματα ετών "πείρας", καθώς και (ανόητες) γενικεύεις...

Είναι περί τα 60db το δυναμικό εύρος ενός τυπικού καλοστημένου πικάπ με φυσιολογικό (κι όχι χάλια) δίσκο βινυλίου. Στα ίδια χρήματα με το παραπάνω αναλογικό μοντελάκι, παίρνεις πάνω από 110db δυναμικό εύρος σε CD. Αυτή είναι η πραγματικότητα, διπλάσιο ουσιαστικά δυναμικό εύρος. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες ....καφενείου!

Εντάξει, με τεχνικά χαρακτηριστικά δε γίνεται να αποδείξεις τα αναπόδειχτα, τουλάχιστον όμως σε τεχνικά (κατά βάση) θέματα καλό είναι να μην εμπλέκονται "συναισθηματικές" και "ιδεολογικές" προτιμήσεις, ούτε φιλοσοφικές θεωρήσεις και τεχνοοικονομικές αναλύσεις κέρδους δισκογραφικών. Τα μύδια με τα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.106
Να ξαναπώ εδώ ότι η δυναμική περιοχή μιας πηγής δεν έχει ουσιαστικά καμία πρακτική εφαρμογή και σημασία αφού υπάρχουν παράγοντες που μας απαγορεύουν να την εκμεταλλευτούμε.
Για παράδειγμα τα 140 ντιμπιά θα κάνουν έναν ενισχυτή που αποδίδει 0,5 watt τη μια στιγμή να αποδώσει αρκετές χιλιάδες watts λίγες στιγμές αργότερα.
Και αν υποθέσουμε ότι αυτό γίνεται ποιο ηχείο μπορεί να αντέξει αυτή την ισχύ?
Το δίκτυο της ΔΕΗ μπορεί να μας παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια?
Το σπίτι αντέχει ή θα φύγουν οι σοβάδες και θα σπάσουν τα τζάμια?
Θα ακούμε φυσιολογικά ή με ωτοασπίδες?
Κάνεις λάθος αγαπητέ...

Διότι:

1. Στο 1 βατ μέσο όρο μια χαρά μουσική ακούς, υπολόγισέ τα τα υπόλοιπα. Από κει και πέρα βέβαια, υπάρχουν εξαιρετικά ενισχυτικά στα 2-6Κιλοβάτ, από εταιρίες με πείρα στο άθλημα, που δε θα προβληματίσουν καθόλου τη ΔΕΗ, οκ? Αν χρειαστείς λινκ, εδώ είμαι...

2. Πολλά τα ηχεία που μπορούν να βγάλουν τέτοια δυναμικά, όπως και πολλά τα ενεργά μόνιτορ με αυτές τις δυνατότητες, έτσι για να μη ψάχνεις για ενισχυτή. Αν θες πάντως, σου δίνω λινκς να δεις ότι υπάρχουν...

3. Θα ακούμε φυσιολογικά και χωρίς ωτοασπίδες, όπως ακριβώς ακούμε ζωντανά ένα γυφτάκι να βαράει τουμπερλέκι δίπλα μας ή ένα σετ ντραμς μπροστά μας. Τα τζάμια θα σπάσουν αν χώσεις το σάμπ στο τέρμα, όχι αν ακούς μουσική σε ρεαλιστικές στάθμες! Εδώ τόσα κλαμπ και "μπουζούκια" παίζουν σε στάθμες για απολύτως κουφούς και μόνο, και δεν έχουν σπάσει τζάμια, σε μας βρε θα σπάσουν?:144:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
25 χρόνια τώρα δεν έβαλες μυαλό???

Ποια νυχια και δόντια βρε Κωστάκη μου.

Ουδέποτε και πουθενα στο κόσμο σε διαφορα φορουμ και οπουδήποτε δεν κέρδισαν στις συζητήσεις οι οπαδοί των ψηφίων.

25 χρόνια τώρα δεν έβαλες μυαλό???

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ ΟΜΩΣ: Τόλμα να συγκρίνεις τα 2 μέσα στο σπίτι σου και μην βαυκαλίζεσαι!!!

Και τώρα που γίνεται και ο σχετικός ΕΜΦΎΛΙΟΣ μεταξύ Hi Res D/L και SACD και Red book... :142: αστα, βράστα... κόλαση του Δάντη σου λέω...

Σοβαρα τώρα μιλάω ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ
(καλά ο αδελφός σου δεν σε ενημερώνει???)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.106
Re: 25 χρόνια τώρα δεν έβαλες μυαλό???

Ουδέποτε και πουθενα στο κόσμο σε διαφορα φορουμ και οπουδήποτε δεν κέρδισαν στις συζητήσεις οι οπαδοί των ψηφίων.
Ε, και? δεν είναι αυτό βρε το θέμα, ποιοί θα κερδίσουν σε ποιό φόρουμ, το θέμα είναι τι ισχύει... Τεχνικό είναι το θέμα, είτε το θές (θέλουμε) είτε όχι!

Τόλμα να συγκρίνεις τα 2 μέσα στο σπίτι σου και μην βαυκαλίζεσαι!!!
Αυτό το τολμώ ανέτως, αλλά αυτό ξέρεις, δε λέει τίποτα. Ακόμα κι αν ακουγόταν καλύτερα (στα αυτιά μου δεν) έχω - ξέρω τους λόγους, όλα εξηγούνται... Είπαμε, είναι τεχνικό - τεχνολογικό το θέμα, πάει η εποχή της μαύρης μαγείας...

Ο αδερφός μου (το κοπρόσκυλο) δε με ενημερώνει για τίποτα! Τι έχασα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.106
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ!!!!!

χε χε χε χε χε, εδώ διαφωνούμε, τώρα το κατάλαβες?

ΙΜΗΟ το θέμα είναι καθαρά τεχνικό.

Οι "ακουστικές προτιμήσεις" οδηγούν σε "Hi-End καταστάσεις" και στην παραφιλολογία του Hi-End, ενώ αντίθετα, οι τεχνικές προδιαγραφές οδηγούν σε "μόνιτορ" με την επιστημονική σημασία της λέξης και με τήρηση των προδιαγραφών υψηλότατης πιστότητας αναπαραγωγής.

Δυό διαφορετικά είδη.... διαλέχτε!

Ωστόσο μπορώ να σου πω το εξής: Αν σπαταλήσεις τον ίδιο κόπο, την ίδια αναζήτηση, τον ίδιο χρόνο και (φυσικά) το ίδιο χρήμα στην ψηφιακή σου πηγή με αυτά που έχεις ως τώρα διαθέσει στην αναλογική σου πηγή, και στη συνέχεια χρησιμοποιήσεις ίδιας ποιότητας μουσικό υλικό (όπως τα καλά βινύλια έτσι και τα καλά μπιτρέιτς που λένε), τότε θα αλλάξεις άποψη, καθώς το ψηφιακό σου θα παίξει πολύ καλύτερα από το αναλογικό σου.
Εκτός κι αν έχεις πρόβλημα οδήγησης των ηχείων σου, που δεν νομίζω, αλλά ποτέ δε ξέρεις... διότι οι αυξημένες απαιτήσεις σε δυναμικά και συχνοτικό περιεχόμενο είναι γνωστό πως μπορούν να κάνουν ένα σύστημα-χώρο να παίζει πολύ χειρότερα από ότι με αναπαραγωγή πιο περορισμένου εύρους μουσικό περιεχόμενο. ΣΤα δύσκολα δηλαδή πολλα΄παίζουν χειρότερα διότι απλά δεν το αντέχουν!

Μάλλλλλον όμως δεν έχεις το κουράγιο ή τη διάθεση να ψαχτείς με το ίδιο πάθος και στα ψηφιακά, ενώ στα αναλογικά έχεις χύσει αίμα....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
...διότι οι αυξημένες απαιτήσεις σε δυναμικά και συχνοτικό περιεχόμενο είναι γνωστό πως μπορούν να κάνουν ένα σύστημα-χώρο να παίζει πολύ χειρότερα από ότι με αναπαραγωγή πιο περορισμένου εύρους μουσικό περιεχόμενο...
...

Και μιας και αναφέραμε συχνοτικά περιεχόμενα, μήπως μπορεί να μας πει κάποιος τις διαφορές στα δύο μέσα;

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Κάνεις λάθος αγαπητέ...

Διότι:

1. Στο 1 βατ μέσο όρο μια χαρά μουσική ακούς, υπολόγισέ τα τα υπόλοιπα. Από κει και πέρα βέβαια, υπάρχουν εξαιρετικά ενισχυτικά στα 2-6Κιλοβάτ, από εταιρίες με πείρα στο άθλημα, που δε θα προβληματίσουν καθόλου τη ΔΕΗ, οκ? Αν χρειαστείς λινκ, εδώ είμαι...

2. Πολλά τα ηχεία που μπορούν να βγάλουν τέτοια δυναμικά, όπως και πολλά τα ενεργά μόνιτορ με αυτές τις δυνατότητες, έτσι για να μη ψάχνεις για ενισχυτή. Αν θες πάντως, σου δίνω λινκς να δεις ότι υπάρχουν...

3. Θα ακούμε φυσιολογικά και χωρίς ωτοασπίδες, όπως ακριβώς ακούμε ζωντανά ένα γυφτάκι να βαράει τουμπερλέκι δίπλα μας ή ένα σετ ντραμς μπροστά μας. Τα τζάμια θα σπάσουν αν χώσεις το σάμπ στο τέρμα, όχι αν ακούς μουσική σε ρεαλιστικές στάθμες! Εδώ τόσα κλαμπ και "μπουζούκια" παίζουν σε στάθμες για απολύτως κουφούς και μόνο, και δεν έχουν σπάσει τζάμια, σε μας βρε θα σπάσουν?:144:
Αν το μέγεθος του σαλονιού σου είναι αντίστοιχο με club ή μπουζουκλερί τότε πάω πάσο. Επιπλέον δε νομίζω ο σπιτικός χώρος να είναι γεμάτος κόσμο καθημερινά (για την απορρόφηση της ενέργειας μιλάω).
Πολύ θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα μεγάφωνο για οικιακή χρήση που να ανακοινώνει ο κατασκευαστής του ισχύ μεγαλύτερη από 300 watts RMS.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
χε χε χε χε χε, εδώ διαφωνούμε, τώρα το κατάλαβες?

ΙΜΗΟ το θέμα είναι καθαρά τεχνικό.

Οι "ακουστικές προτιμήσεις" οδηγούν σε "Hi-End καταστάσεις" και στην παραφιλολογία του Hi-End, ενώ αντίθετα, οι τεχνικές προδιαγραφές οδηγούν σε "μόνιτορ" με την επιστημονική σημασία της λέξης και με τήρηση των προδιαγραφών υψηλότατης πιστότητας αναπαραγωγής.

Δυό διαφορετικά είδη.... διαλέχτε!

Ωστόσο μπορώ να σου πω το εξής: Αν σπαταλήσεις τον ίδιο κόπο, την ίδια αναζήτηση, τον ίδιο χρόνο και (φυσικά) το ίδιο χρήμα στην ψηφιακή σου πηγή με αυτά που έχεις ως τώρα διαθέσει στην αναλογική σου πηγή, και στη συνέχεια χρησιμοποιήσεις ίδιας ποιότητας μουσικό υλικό (όπως τα καλά βινύλια έτσι και τα καλά μπιτρέιτς που λένε), τότε θα αλλάξεις άποψη, καθώς το ψηφιακό σου θα παίξει πολύ καλύτερα από το αναλογικό σου.
Εκτός κι αν έχεις πρόβλημα οδήγησης των ηχείων σου, που δεν νομίζω, αλλά ποτέ δε ξέρεις... διότι οι αυξημένες απαιτήσεις σε δυναμικά και συχνοτικό περιεχόμενο είναι γνωστό πως μπορούν να κάνουν ένα σύστημα-χώρο να παίζει πολύ χειρότερα από ότι με αναπαραγωγή πιο περορισμένου εύρους μουσικό περιεχόμενο. ΣΤα δύσκολα δηλαδή πολλα΄παίζουν χειρότερα διότι απλά δεν το αντέχουν!

Μάλλλλλον όμως δεν έχεις το κουράγιο ή τη διάθεση να ψαχτείς με το ίδιο πάθος και στα ψηφιακά, ενώ στα αναλογικά έχεις χύσει αίμα....
Μάλλον δεν έχεις νοιώσει τι σημαίνουν δυναμικές εξάρσεις από βινύλια αμέσου κοπής η 45 στροφών η, η, η...

Βρε δεν καταλαβαίνεις ότι με τόσα room correction και διαδρομές σημάτων από άπειρα κλαπατσίμπανα ΤΙ ΨΑΛΛΙΔΙΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΟΥ??? ΗΜΑΡΤΟΝ!!! και τολμάς να λες για ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ!!!!

Δεν πειράζει ο καθένας όπου φτάνει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.106
Βρε δεν καταλαβαίνεις ότι με τόσα room correction και διαδρομές σημάτων από άπειρα κλαπατσίμπανα ΤΙ ΨΑΛΛΙΔΙΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΟΥ??? ΗΜΑΡΤΟΝ!!! και τολμάς να λες για ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ!!!!
ΤΟΛΜΩ! :135:

χαχαχαχαχα, στρώσου στο διάβασμα βρε γεροξεκούτη!:137:

Τι μπερδεύεις ψαλιδισμούς με room correction? Βρε γεροπαράξενε, μη πετάς μια ξυνή, σε στυλ amstel, "γιατί έτσι μας αρέσει"! Πιες την (μια amstel) καλύτερα!

Αυτά που λες μου ακούγονται πάντως εντελώς γραφικά, είναι αυτά που αποκαλώ χα(λ)ιεντάδικη παραφιλολογία... Να προσέχεις....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi