High Fidelity και κλασική μουσική...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Σκαλούμπαξ τι ωραία φωτό από το παλιό μου σπίτι! Τι μου θύμισες! Το στερεοφωνικό μου πριν 10 χρόνια, με τους EAR 509 (100 watt) το micromega transport, το goldmund dac και το μόλις τότε φτιαγμένο από τα χεράκια μου νέο κρος! Νά'σαι καλά βρε, γεροπαράξενε! :135:
Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ούτε τι είχες, ούτε τι έχεις σε μηχανήματα!

Το στήσιμο των ηχείων σου με ενδιαφέρει...

Αν μπορούσες να ποστάρεις καμία φρέσκια θα σου ήταν ευγνώμων η... ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΑΙΕΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...

ΥΓ. Τώρα, για τα 5 KW υπάρχουν πολλές λύσεις τι να τα κάνεις...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Αλήθεια, αποφεύγεις να πεις πόσο κοστίζει το πικαπ σου με όλα τα τζιμπράγκαλά του και πόσο κοστίζει το cd σου... Ούτε λες πόσο παιδεύτηκες με το πικαπάκι σου και πόσο το ντάντεψες, ενώ το καημένο το cd σου τό'χεις παρατημένο, ίσα ίσα υπάρχει για να κάνεις μια δήθεν κόντρα για να δείχνεις στους άσχετους ποιό παίζει καλύτερα!
Από κάποιο σημείο και μετά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αρχίζει να ξεφεύγει το αναλογικό που χάνεται η μπάλα και δεν αξίζει ΚΑΝ να ασχολειται κανείς με ψηφιακά...

Θυμίσου που έγραψα ότι είμαι ο πρώτος από όλους σας εδώ μέσα και παρα δίπλα και αλλού... που έβαλα CDplayer στο σύστημά μου

Πίστεψέ με,

σαν πατέρας σου το λέω, έξαλλο μαυρομαλλιάρικο νιάτο μου... :142::142::142:

Αχχχχ... πόσο μ' αρέσεις όταν νευριάζεις...

Reaction score
1.024
Απάντηση: Re: High Fidelity και κλασική μουσική...

Από κάποιο σημείο και μετά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αρχίζει να ξεφεύγει το αναλογικό που χάνεται η μπάλα και δεν αξίζει ΚΑΝ να ασχολειται κανείς με ψηφιακά...

[STYLE="inquote"]εγω παντως το kuzma stabi το παροπλισα και ακουω απο το σκληρο δισκο/lynx ή απο το tascam cdplayer. Δεν συγκρινεται η ταχυτητα του ενος με το αλλο (εδω ξερω θα απαντησεις ΑΚΡΙΒΩΣ, αλλα θα υπονοεις το αναποδο...)[/STYLE]

Θυμίσου που έγραψα ότι είμαι ο πρώτος από όλλους σας εδώ μέσα και παρα δίπλα και αλλού... που έβαλα CDplayer στο σύστημά μου
[STYLE="inquote"]διακοσμητικο; το οτι εβαλες κατι δεν σημαινει οτι ξερεις και να το δουλεψεις. Μου θυμιζεις εναν γνωστο μου, συνομιλικο σου που οταν δεν τα καταφερνει με τα pc λεει: "εγω ημουν απο τους πρωτους που στησαμε μηχανογραφιση"[/STYLE]
η έπαρση του Ναπολέοντα με την παιδιαστικη συμπεριφορα δεν δενουν. Μην τα μπερδευεις ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ναι πρόσεξε μη σκοντάψεις εσύ κε Ν.Τ.

Ενα ωραίο εγραψε ο Γιάννης Μιχαηλός στο AVCLUB

- Όλες οι εταιρίες ΨΗΦΙΑΚΩΝ διαφημίζουν τα προιόντα τους ότι παίζουν αναλογικά, είδατε όμως καμιά εταιρια που φτιάχνει κεφαλές η πικάπ, να διαφημίζει ότι τα προιοντα της παίζουν σαν ψηφιακά?

Ελα ντε... :142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
- Όλες οι εταιρίες ΨΗΦΙΑΚΩΝ διαφημίζουν τα προιόντα τους ότι παίζουν αναλογικά...
Προφανώς επειδή γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε άσχετα βοοειδή και επειδή το marketing λειτουργεί πολύ καλά (δόξα τον Θεό).

Δεν έχει νόημα να μην απαντάς για το κόστος της αναλογικής και της ψηφιακής σου πηγής. :605:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Προφανώς επειδή γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε άσχετα βοοειδή και επειδή το marketing λειτουργεί πολύ καλά (δόξα τον Θεό).

Δεν έχει νόημα να μην απαντάς για το κόστος της αναλογικής και της ψηφιακής σου πηγής. :605:

...
Αυτό λέω κι εγώ μανούλα μ'

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΒΟΔΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΑΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ...:143:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Προτείνω στη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού ήχου ή να βάλουμε ένα τέλος ή να ανοιχτεί καινούργιο θεματάκι.
Κακώς αρχίσαμε να μιλάμε για Δυναμική Περιοχή ενώ το σωστό θα ήταν τα Δυναμικά. Η Δυναμική Περιοχή ενός ψηφιακού, αν και πάλι με στάθμες έχει να κάνει, δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που εννοούμε στα αναλογικά κυκλώματα.
Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε για τα δυναμικά ή την ταχύτητα απόκρισης αν προτιμάται ή το Slew Rate όπως αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των ενισχυτών ή αλλού θα το βρείτε σαν Rise Time.
Να έχει μεγάλη Δυναμική Περιοχή ένα μέσο ενώ ο χρόνος που χρειάζεται το ελάχιστο του για να γίνει μέγιστο να είναι 30 δεύτερα (το λέω λίγο χοντρά) δεν έχει καμία σημασία.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Ενα ωραίο εγραψε ο Γιάννης Μιχαηλός στο AVCLUB

- Όλες οι εταιρίες ΨΗΦΙΑΚΩΝ διαφημίζουν τα προιόντα τους ότι παίζουν αναλογικά, είδατε όμως καμιά εταιρια που φτιάχνει κεφαλές η πικάπ, να διαφημίζει ότι τα προιοντα της παίζουν σαν ψηφιακά?

Τοτε ο Γιαννης,ο Ορφεας και ο καθε Ορφεας να παψουν να πουλανε cd players αφου θελουν να σεβοντε τον πελατη τους και τον καθε καταναλωτη και να παψουν να τον κοροιδευουν προς χαρην των πωλησεων αν θελουν να ειναι μαγκες!!!!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ να κλεισουν ολες οι εταιρειες που κατασκευαζουν ψηφιακα (βλεπε KRELL-EM LABS-ARCAM-WADIA-SYMFONIC LINE-BURMESTER-MBL-CLASSE-AUDIO RESEARCH-ROTEL-
MACINTOSH-AMR-AUDIO ANALOGUE-AUDIONET-BLUENOTE-TRICHORD-YAMAHA-DSS-MARC LEVINSON-MACORMACK-LEXICON-LYN-NAGRA-ROGUE AUDIO-AESTHETICS-ORACLE-PARASOUND-THETA-BRYSTON-ACOUSTIC ART-ARAGON-BAT-TACT AUDIO-MERIDIAN-SONY-
MARANTZ-ESOTERIC-FLYING MOLE και ποσες αλλες που κοροιδευουν ανυποψιαστους καταναλωτες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ........και φυσικα να σταματησουν να
γραφουν cds πασιγνωστες εταιρειες οπως Cheskie-JVC-BLUE NOTE-VERVE-MAPPLESHADE-
NAIM-GROOVE NOTE-ALLULA RECORDS-HIGHER OCTAVE-THREE BLIND MICE και ποσες εκατονταδες ακομα !!!!!!
Εμεις τα ξερουμε ολα ετσι Σκαλουμπακα?????Ολοι οι υπολλοιποι σε αυτη την γη που ασχολουντε με τα cd ειναι ηλιθιοι ενω αυτοι που ψαχνοντε και τα κατασκευαζουν δεν ξερουν την τυφλα τους απλα βρηκαν τροπο να τα παιρνουν απο τον κοσμακι ετσι???
Ενω το πικαπ ρε παιδι μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ειναι η αληθεια,ειναι η μουσικη............επισκιαζει τα παντα ενα πραμα.....!!!!!!!!
Αντε να κανεις κανενα μπανακι να ερθεις στα ισια σου νεαρουλι γιατι μου φαινεται οτι αρχισες να καις ιμαντες και το πηγαδι εχει τρυπα!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ???
Φυσικα αλλοιως δεν θα τα εγραφα !!!!!!
Και ας ξεκαθαρισουμε κατι .....και τα δυο μεσα εχουν τα καλα τους και τα κακα τους !!!!Σε αλλους αρεσουν τα πικαπ και σε αλλους τα cds.Κανενα σαν μεσο δεν ειναι αλανθαστο,κανενα
δεν το στηνεις και λες εδω τελειωσα----αυτο ειναι δεν ξανασχολουμε!!!!!Μην τρελλαθουμε κιολας με δαυτα!
Και το πικαπ μου αρεσει και το cd ,και με τα δυο ακουσα μουσικη και το απολαυσα.
Τωρα αν καποιος το ζαχαρωνει το ενα η το αλλο περισσοτερο ναι μεν ειναι σεβαστο ομως ειναι ασεβεια καποιος να αποκαλλει βοδια αυτους που δεν ασπαζοντε τα δικα του θελω---νυσαφι πια!!
Απευθυνομαστε σε ανθρωπους με νοηση και κριση---ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ...

Reaction score
4
Απάντηση: High Fidelity και κλασική μουσική...

- Τι χαρακτηριστικά πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένα σύστημα για να αποδώσει σωστά μια μεγάλη ορχήστρα;
Επαναφέρω την αρχική ερώτηση για να συγκεντρωθούμε εκεί.

Λογικά και όπως πολλοί δηλώνουν, σκοπός είναι η αναπαράσταση του αυθεντικού.
Αν βρούμε τι συμβαίνει λοιπόν σε μια τέτοια αίθουσα ξέρουμε και τι ζητάμε.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Επαναφέρω την απάντηση μου

- Αναλογική πηγή με κεφαλή μεγάλου δυναμικού εύρους (για τους μη γνωρίζοντες, ήδη υπάρχουν στην αγορά κεφαλές με 100 dB δυναμικό εύρος οι οποίες ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζονται από οιαδήποτε ψηφιακό μέσον)

- Πλατώ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΖΑΣ για να φτουρίσει έτσι μία κεφαλή τέτοιου δυναμικού εύρους. (Αν κανείς θέλει περαιτέρω εξήγηση πολύ ευχαρίστως)

- Άριστη ρύθμιση του καταλλήλου ζεύγους κεφαλή - βραχίονας.

- Πολύ καλή στήριξη, ιδίων της πηγης.

- Μινιμαλιστικής σχεδίασης phono stage και γενικά εφαρμογή της φιλοσοφίας the simpler the better ιδιαίτατα στα χαμηλά σήματα από κεφαλή έως προενισχυτή.

- Ταχύτατα και όσο γίνεται μικρότερου μήκους καλώδια σήματος με καθαρούς αγωγούς (και όχι μίγματα...) κατά προτίμηση καθαρού ασημιού και balanced.

- Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύς σε ενισχυτικά με αποκλεισμό ενισχυτών με λυχνίες λόγω έλλειψης της απαιτούμενης ταχύτητας.

- Χρήση ισχυρών και ταχύτατων τροφοδοτικών και στο προενισχυτικό και το ενισχυτικό στάδιο.

- ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ!!! μεγάλες επιφάνειες εκπομπής των μονάδων των ηχείων για επίτευξη μικρότερων διαδρομών και έτσι περιορισμό της αδράνειας και των παραμορφώσεων των κινουμένων μονάδων εκπομπής.

- Σωστή τοποθέτηση των (κατάλληλων) ηχείων στο συγκεκριμένο χώρο ακροάσεως.

- Room Treatment, όπου και αν χρειάζεται...

- ΕΚΛΕΚΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ... ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ LIVE UNPLUGGED.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Πρώτος είσαι ΕΣΥ που δεν σέβεσαι... :141:
Tωρα σε λεω μαγκα ΚΑΙ σε παραδεχομαι........ενοχληθηκες γιατι δεν σε σεβαστηκα ετσι???
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ και σαρκαζομαστε η ειρωνευομαστε τα θελω τους η ακομα και τα πιστευω τους .......
Μπραβο..φιλε μου .....εβγαλες ανθρωπια !!!!!!!!

Reaction score
4
Απάντηση: Επαναφέρω την απάντηση μου

......

- ΕΚΛΕΚΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ... ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ LIVE UNPLUGGED.
Εγώ να σου πω ότι δεν ασχολούμαι με την κλασική μουσική ακόμα...
Αφού όμως έχεις εσύ αυτό το πάθος θέλω να μου ξεκαθαρίσεις μερικά πράγματα.

- Όταν μιλάς για αναλογικό μέσο (αναπαραγωγής) φαντάζομαι θα προέρχονται από αναλογικές ηχογραφήσεις και τέτοια επεξεργασία. Τι είδους ηχογραφήσεις είναι - με πόσα μικρόφωνα ? Σε τι μέσο αποθηκεύονται ?

- Μια μεγάλη, σύγχρονη, ποιοτική ορχήστρα με ποιο τρόπο ηχογραφεί στις μέρες μας, αναλογικό ή ψηφιακό ?
Και γιατί ?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ΑΚΡΙΒΩΣ

Η ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΗ επεξεργασία αντικαταστάθηκε από την ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Επειδή με το συνηθισμένο "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" ή τους εντελώς αστήριχτους ισχυρισμούς περί ανωτερότητας του αναλογικού μέσου, δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά, έχουμε κάτι ουσιαστικό για την αναπαραγωγή κλασικής; Είναι προφανές ότι η απαίτηση ντε και καλά για αναλογική πηγή είναι τουλάχιστον εκτός θέματος, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι διανύουμε το σωτήριον έτος 2008.

...

LM

Reaction score
4
Re: Απάντηση: High Fidelity και κλασική μουσική...

Ωραία! Και σε ερωτώ: ας πούμε ότι είσαι από τους προνομιούχους, καθ' ότι προνοητικός, και έβγαλες εισητήριο 7 μήνες πριν τη συναυλία, και είσαι στο μέσο της 5ης σειράς, (το φιλέτο της πλατείας). Αν η αίθουσα είναι γεμάτη, τότε μέσα της θα ανασαίνουν γύρω στα 1000 άτομα, άντε 800, μιας και έχουμε εκπτώσεις, και εκτός αυτού, θα είναι σε λειτουργία και το σύστημα κλιματισμού - εξαερισμού. Όλες αυτές οι λειτουργίες, έχουν πάει το κατώφλι ακουστότητας χαλαρά -να μη σου πω 50- στα 45dB. Επίσης, καθήμενος στην 5η σειρά, η απόστασή σου από το πόντιουμ είναι γύρω στα 10 με 15 μέτρα. Αφ' ης στιγμής ο μαέστρος ακούει κορυφώσεις 115-118 dB, ο ήχος της ορχήστρας φτάνει σε σένα με κορυφώσεις της τάξης των 105dB. Επομένως, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η δυναμική περιοχή μιας ζωντανής συναυλίας του κλασικού ρεπερτορίου είναι όχι άνω των 55-60dB.

Περνώντας σε μια συναυλία με ηλεκτρικά όργανα, ειδικά στην Ελλάδα, όπου ο ρόλος του ηχολήπτη συνίσταται στη φράση "βάλτο δυνατά να ακούν καλά τα μαλακιστήρια", και εν αντιθέσει προς το κλασικό ρεπερτόριο, όπου μέση στάθμη είναι γύρω στα 80-95dB, στην ηλεκτρική συναυλία η μέση στάθμη είναι καρφωτή στα 115dB. Μετά από 5 λεπτά αρχίζεις να παρουσιάζεις εμβοές, καταλήγοντας στο τέλος με ένα κεφάλι κουδούνι, με προσωρινή και μερικώς απωλεθείσα ακοή, καθ' όσον στα αυτιά σου θα κατοικούν περίπου 50000 μέλισσες, για τα επόμενα 3-4 24ωρα. Σε αυτήν την κατάσταση, η δυναμική περιοχή της ακοής σου έχει πάει χαλαρά στα 25dB, και πολλά λέω.
Λοιπόν, έχω τη γνώμη ότι αυτά που αναφέρει ο Κώστας είναι πολύ σημαντικά και ίσως χρήζουν και ξεχωριστού τοπικ! Γιατί τα παραπάνω δεδομένα που παραθέτει συνδέονται ΑΜΕΣΑ με τη λεγόμενη ψυχοακουστική (που είναι επιστήμη). Θέτω λοιπόν τον προβληματισμό: Εάν κάποιος όντως παρακολουθεί τακτικά (και καλά κάνει) συναυλίες με τα δεδομένα της πρώτης παραγράφου, ίσως όταν θέλει να αναπαραγει στο σπίτι του το δρώμενο, το ρεαλιστικό να είναι αυτό ("η δυναμική περιοχή μιας ζωντανής συναυλίας του κλασικού ρεπερτορίου είναι όχι άνω των 55-60dB"). Μάλιστα θυμάμαι ότι διάβασα στη ιστοσελίδα κατασκευαστή κάποιου αρκετά γνωστού cd player [μακάρι να είχα κρατήσει και το σύνδεμο] να τίθεται η ερώτηση γιατί ο λόγος σήματος προς θόρυβο είναι χαμηλότερος σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα, η απάντηση ήταν "αυτό προέκυψε ότι ήταν το καλύτερο μετά από ακουστικές εκτιμήσεις των ειδικών της εταιρείας". Μάλιστα είχε κριθεί από το διαδικτυακό τύπο (και όχι μόνο) ότι προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία που πλησιάζει προς το αναλογικό. Αυτά ως προβληματισμός ενός απλού ακροατή που έχει σεβασμό για τις απόψεις και τις προτιμήσεις όλων.....

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ