High pass filter

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.876
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Είμαι σε αναζήτηση ολοκληρωμένου με δυνατότητα high pass filter ή ενός subwoofer με την ίδια δυνατότητα.
Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μην ταλαιπωρώ τους μικρούς δορυφόρους μου με χαμηλές συχνότητες που δεν μπορούν να αναπαράγουν. Έχει κάποιος υπόψη του κάτι τέτοιο;

Last edited:

Reaction score
8.997
Καλησπέρα και Αληθώς Ανέστη,
Θα ήθελα να σε ρωτήσω πρώτα απ' όλα τι ηχεία χρησιμοποιείς και αν ο ενισχυτή σου είναι δικάναλος η πολυκάναλος.

Reaction score
8.997
Για ενισχυτή απ' ότι καταλαβαίνω θα προτιμούσες δικάναλο
Πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις για όλα ?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.876
1500€ max για sub+ενισχυτή+ηχεία, αλλά όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Σημείωση: ο χώρος επιτάσει τη λύση των μικρών δορυφόρων βιβλιοθήκης (μέγιστο ύψος 33cm).

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.876
Περίπου 25 τετραγωνικά. Απόσταση ακρόασης 2μ από τα ηχεία. Απόσταση ηχείων 2μ μεταξύ τους.

Reaction score
8.997
γιατί κοιτάς τα KEF
τα ενεργά ηχεία σε ενδιαφέρουν ?
και κάτι τελευταίο τι μουσική ακούς ?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.876
Οχι δε με ενδιαφερουν τα ενεργα. Εχω ενα ζευγαρι KRK Rokkit 5 G3 και δεν μου αρεσει ο ηχος τους.
Τα KEF τα κοιταω γιατι ειναι στις διαστασεις που ψαχνω και ειναι και αρκετα οικονομικα.

από μουσικη ακουω τα παντα

Reaction score
6.864
Για να κανείς αυτό που θέλεις, χρειάζεσαι ολοκληρωμένο ενισχυτή, με έξοδο προενισχυτη+εισοδο τελικού και υπογουφερ με είσοδο σήματος γραμμής και αντίστοιχη έξοδο. Από ένα σύντομο ψάξιμο βρήκα αυτά...... ενισχυτής NAD C326BEE, υπογουφερ Sunfire SDS-10 και ηχεία αυτά που έχεις επιλέξει. Kαλό θα ήταν βέβαια, να ακούσεις τον ενισχυτή με τα Kef. Υπάρχουν και άλλες επιλογές (μικρών ηχείων), καλύτερες κατά την προσωπική μου άποψη και πάντα στο όριο που έχεις θέσει.

Reaction score
8.997
Λοιπόν στο max 1500 ευρώ που έχεις βάλει θα πρέπει να κυμανθείς στο 500αρικο σε κάθε μία αγορά.
Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει το ηχείο που θα επιλέξεις τελικά να είναι πιο ευαίσθητο από το KEF 86db ίσως 92 και πάνω, και αυτό γιατί οι περισσότεροι ενισχυτές του πεντακοσάρικου είναι λίγα βατ για να μη δυσκολεύεται να τα οδηγήσει και φυσικά να έχει έξοδο για σαμπ.
Όσο για subwoofer θα χρειαστείς 10'' η 12'' με κάποια watt για να βαράει και λίγο.
Οι προτάσεις μου έπονται σε λίγο ................ θα δω μια ταινία γι' αυτό. :)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Αποψή μου , κανένα ηχείο δεν θα παίξει καλά σε βιβλιοθήκη.
Κανένα με απλή τοποθέτηση του ηχείου σε ράφι.
Ο μόνος τρόπος , να το εντοιχίσεις στην βιβλιοθήκη , με ότι αυτό συνεπάγεται , και αν πετύχει . Χλωμό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.210
Οκ, βγήκε το μισό.
Πάμε πάλι..

Εχω ενα ζευγαρι KRK Rokkit 5 G3 και δεν μου αρεσει ο ηχος τους.
Γιατί δε σου άρεσε;
Πως τα τοποθετησες;
Απόσταση ακρόασης;
Τι χώρος;
Σαμπ;
Ταργκετ κερβ;
Τίποτα μετρήσεις έχεις;
Ένα RT60 για αρχή;

Reaction score
8.997
Πολύ Καλημέρα
Μία πρόταση μου για αυτά που θέλεις να αγοράσεις είναι ... Ενισχυτής Ηχεία και Subwoofer
όλα μαζι ειναι περιπου 1430 ευρω απο της ΩΔΕΣ
και αν τα παραγγείλεις όλα από ένα μαγαζί ίσως γίνει και έκπτωση.

Reaction score
2.749
Οκ, βγήκε το μισό.
Πάμε πάλι..

Γιατί δε σου άρεσε;
Πως τα τοποθετησες;
Απόσταση ακρόασης;
Τι χώρος;
Σαμπ;
Ταργκετ κερβ;
Τίποτα μετρήσεις έχεις;
Ένα RT60 για αρχή;
Προσπαθείς :)
Η συντριπτική πλειοψηφία όμως η θα κάνει λάθος αγορά και θα τα παρατήσει η θα πληρώσει ξανά και ξανά μέχρι να αποφασίσει ότι τα ηχεία και τα συμπράκαλα τους απλά διεγείρουν τον χώρο ο οποίος παίζει την μουσική.
Είναι ένα χόμπι ,ένα ταξίδι όμως ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.210
Οκ, καλό ταξίδι λοιπόν! :lol:

Δοκιμάστε ωραίες εφαρμογές, booking, trip advisor, κλπ

Τα ηχεία πάντως, δε σας φταίν σε τίποτα, και με καλώδια δε θα σωθείτε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.957
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13