HITECH και ΑΜΟΙ 37'' Eπεισόδιο Νο 2

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Περίληψη προηγούμενου επεισοδίου:

Στο τεύχος του Iούνιου 2006 το HITECH είχε παρουσιάσει την ΑΜΟΙ δίνοντας της βαθμό στην ποιότητα της εικόνας μόλις 8.3. Τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα αρνητικά και με οδήγησαν να γράψω αυτό το μήνυμα: http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=11638.0

Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Μόλις διάβασα την κριτική του Hitech για την ΑΜΟΙ... Είμαι συνδρομητής του περιοδικού και μόλις σήμερα ήρθε σπίτι...

Θα ξεχάσω για λίγο ότι είμαι Γενικός Διαχειριστής και θα γράψω την προσωπική μου άποψη και μόνο χωρίς να εκφράζει το avsite όπως την αισθάνομαι...

Διαβάστε το άρθρο του reviewer κ. Βαλιμίτη για την ΑΜΟΙ! Πρώτα από όλα διαβάστε τα εργαστηριακά test που έδειξαν σχεδόν τέλεια νούμερα...
Στην συνέχεια διαβάστε και τις εντυπώσεις του αρθρογράφου: Απουσιάζει το μαύρο, έχει χαμηλή απόκριση το pannel με αποτέλεσμα είδωλα, τεχνουργήματα στην κίνηση κλπ. με πιο χαρακτηριστική αυτή την πρόταση:

"Το πιο αδύναμο σημείο της ΑΜΟΙ είναι ο συνδυασμός του scaler με την απουσία επαρκούς ευκρίνειας του πάνελ της" :shock: (Παρακαλώ ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση...)

Όλη αυτή η κριτική βέβαια γίνεται όχι για ψηφιακό σήμα από ότι κατάλαβα!!!

Το καταπληκτικό βέβαια είναι ότι ενώ είχε στην διάθεσή του ένα pannel 1920Χ1080 δεν αναφέρει τίποτα για HD υλικό!!!! :shock: :shock: :shock:
Ούτε καν τι κάνει η τηλεόραση σε σήμα 1080i... το μόνο που αναφέρεται είναι ψηφιακή σύνδεση με hdmi (στα 576p άραγε?? :lol: :lol: :lol:)...

Η δε σύγκριση με άλλες 3 τηλεοράσεις που όλες παίρνουν βαθμό πάνω από 9 και η ΑΜΟΙ 8.3 με βάση τα νούμερα των εργαστηρίων δεν στέκει με τίποτα... Υπάρχει τηλεόραση στην σύγκριση με πάνελ και αυτή 1920Χ1080 (η καινούργια Τoshiba) που έχει μικρότερη φωτεινότητα (300nits έναντι 504), χειρότερο contrast (390:1 έναντι 429:1) πολύ μεγαλύτερη απόκλιση χρωματικότητας (ΔΕ=16 έναντι ΔΕ=3 μόλις) και διαφορά στο λευκό (7149 Κ έναντι 6586Κ δηλ. ιδανικό λευκό) και όμως παίρνει 9 στην ποιότητα εικόνας έναντι 8.3 της ΑΜΟΙ...

Διαβάστε πάντως το άρθρο... θα ήταν καλό να το συζητήσουμε μήπως εμείς έχουμε κάνει λάθος αγορά...

Υ.Γ 1. Το μήνυμά μου ήταν πολύ πιο σκληρό όμως τελικά δεν αξίζει τον κόπο να χαλάμε και την ζαχαρένια μας για μικροσυμφέροντα...

ΥΓ. 2. Για απλό τηλεοπτικό σήμα το έχω γράψει και εγώ ότι υπάρχουν τηλεοράσεις με καλύτερη εικόνα από την ΑΜΟΙ... όμως για οτιδήποτε από dvd και πάνω δεν αξίζει 8,3 η τηλεόραση.

Και φυσικά εγώ είδα τον τελικό του Champions Leaque σε τέτοια ποιότητα εικόνας που και το 10 λίγο είναι...
Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες και εντωμεταξύ εγώ και αρκετοί ακόμα τυχεροί απολαύσαμε το Mundial σε HD σ' αυτή την χάλια τηλεόραση...

Στο τελευταίο τεύχος του ΗΙΤΕCH (Οκτώβριος 2006) υπάρχει συγκριτικό test 8 τηλεοράσεων 37 ιντζών...

Και με έκπληξη διαβάζω ότι η ΑΜΟΙ βαθμολογείται για την ποιότητα της εικόνας της με 8,8 !!!!!!! :shock: :shock: :shock:

ΠΩΣ ΤΟ 8,3 του Ιουνίου έγινε 8,8 τον Οκτώβριο ????? :o :o :o :o

Πολύ απλά αν διαβάσετε και την κριτική θα δείτε ότι επιτέλους αποφάσισαν να τεστάρουν τις τηλεοράσεις και με HD σήμα... και εκεί όπως γράφουν τώρα: "Αν όμως την τροφοδοτήσουμε από κάποια πηγή Ηigh-Definition τότε κυριολεκτικά μεταμορφώνεται σε μια αξιόλογη μονάδα." Και πιο κάτω: "Συνολικά πρόκειται για μια τηλεόραση που προσφέρει σε χαμηλό κόστος τα πλεονεκτήματα ενός πάνελ FullHD"!

Φυσικά στις μετρήσεις του περιοδικού η τηλεόραση έχει κορυφαίες επιδόσεις (την καλύτερη φωτεινότητα, την μικρότερη απόκλιση φωτεινότητας, το 3ο καλύτερο contrast, την καλύτερη θερμοκρασία λευκού, την καλύτερη απόκλιση χρωμάτων ΔΕ).

Τώρα δηλαδή τι άλλο να πω; Όταν το No 1 σε πωλήσεις περιοδικό στον χώρο κάνει τέτοια test και κριτικάρει τόσο ερασιτεχνικά ένα προιόν και μετά αλλάζει γνώμη τι να κάνει ο καταναλωτής;

Πρόκειται περί "λάθους";

Υ.Γ. 1. Το ότι η ΑΜΟΙ παίρνει γενική βαθμολογία 9,1 σε σχέση με το 9,2 που έχουν στην 3η θέση η JVC και η Toshiba μπορώ να το καταλάβω... Αυτό το 0,1 δεν είναι σοβαρή διαφορά όταν η άγνωστη κινέζικη ΑΜΟΙ έχει να αντιπαρατεθεί με τις πολύ μεγάλες JVC και Toshiba και μάλιστα υπέρ της ΑΜΟΙ είναι τελικά...

Υ.Γ. 2 Όπως ήμουν βέβαιος μόλις είδα τις συμμετοχές πρώτη με Γενικό Δείκτη 10 ήρθε η Philips 9731D η μοναδική που μαζί με την ΑΜΟΙ έχει πάνελ 1920Χ1080. Όμως μιλάμε για μια τηλεόραση που ΔΕΝ δέχεται 1080p και δέχεται ανάλυση PC μόνο 1024Χ768. Μόνο και μόνο για τα 2 αυτά μειονεκτήματα το 10 δεν το αξίζει... Και όταν μάλιστα το περιοδικό έχει εξώφυλο "Ψηφιακό Σαλόνι τώρα!" και στο άρθρο μας λέει για δίκτυα και itv και media server box κλπ δηλαδή htpc λύσεις (στα οποία συμφωνώ απόλυτα!) αυτά τα μειονεκτήματα της Philips δεν συμβαδίζουν με το μέλλον που βλέπει το περιοδικό για την οικιακή μας διασκέδαση...

Reaction score
14
aporw γιατί δίνεις σημασία ακόμα σε αυτό το πωπώχαρτο.
Το Σταμάτησα αμέσως μετά το τεστ Μαίου και τα αίσχη που εδωσαν και απέδωσαν στην ΑΜΟΙ.

Απο τότε η ενημερωση μου λέγεται avsite που και σε έκδοση Pocket PC πάει και στην τουαλέττα... άρα τα όποια πλεονεκτήματα του τυπωμένου τύπου πάνε στράφι...

Reaction score
0
Τα ελληνικα περιοδικα (και οχι μονο) δεν ειναι για να στηριζεσαι στις αποψεις τους. Στην καλυτερη περιπτωση για να περασει η ωρα. Και αυτο οχι μονο σε θεματα audio-visual, αλλα και σε υπολογιστες που καποτε επαιρνα 5 περιοδικα το μηνα και τωρα εχω 4 χρονια να παρω εστω 1...
Απο τοτε που αρχισα να ενημερονομαι μεσω internet δεν ασχολουμαι με καμια αλλη μορφη ενημερωσης.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Συγχαρητήρια για την ομαδοποίηση.
Επειδή το Hitech κάνει οτι γουστάρει με μηχανήματα και αντιπροσώπους (το εννοώ στη κυριολεξία) παίρνει η μπάλα όλη την εντυπη ενημερωση;
"Τα δίνω όλα" να γραφω στον ΗΧΟ όλο αυτον το καιρό και σε μια πρόταση μας κάνατε στη κυριολεξία πολτό.

Ε, δεν είναι ετσι τα πραγματα.
Δεν είναι καθόλου έτσι. Διαβασατε τελευταία τον ΗΧΟ;

Reaction score
0
Εγω τα χώνω στο σύνολο των περιοδικών παγκοσμίως ... Η καλύτερη άποψη είναι αυτή του πελάτη και δεύτερη έρχεται η προσωπική σου άποψη με την πρώτη ματιά ... Βέβαια υπάρχουν αρκετοί αρθρογράφοι που γράφουν "διαμάντια" αλλά όχι πάντοτε και όχι σε όλη την έκταση του περιοδικού ... Αλλά πολλές φορές για ένα μόνο άρθρο του περιοδικού αξίζει να το αγοράσω ... Πχ όλα τα αγγλόφωνα κανάλια του δορυφορικού τόξου είχε πρόσφατα σε ένα περιοδικό , και το αγόρασα μόνο για αυτό ...

Reaction score
5
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Και με έκπληξη διαβάζω ότι η ΑΜΟΙ βαθμολογείται για την ποιότητα της εικόνας της με 8,8 !!!!!!! :shock: :shock: :shock:
ΠΩΣ ΤΟ 8,3 του Ιουνίου έγινε 8,8 τον Οκτώβριο ????? :o :o :o :o
Με τον ιδιο τροπο που ενα προιον απο τα bueno Pita ειχε 2,5€ τον Ιουνιο και τωρα εγινε 2,8€...

Κανεις κατι ερωτησεις.... :lol:

Περι...περιοδικων... ΠΟΤΈ δεν τα διαβαζα και δεν τα διαβαζω (αραια και που) για να διαλεξω-κρινω ενα μηχανημα επειδη βλεπω βαθμολογιες ψηλες ή χαμηλες. ΠΑΝΤΑ τα διαβαζα για να ενημερωθω για το τι καινουριο κυκλοφορει και για το τι μπορει να κανει... Τωρα βεβαια μπαινω στο internet, κατεβαζω τις οδηγιες χρησης και αν μου κανει το αγοραζω...

Σαφεστατα ο ΗΧΟΣ εχει κρατησει περισσοτερο τα ορια ως εξειδικευμενο περιοδικο παρα το HiTech που καταντησε Lifestyle και υποχειριο του καθε μηχανηματο-χρηματιζομενου συντακτη... Δε διαβαζω (πια) κανενα περιοδικο -κανενα ομως.

Reaction score
297
Βαγγέλης Λάμπρου said:
"Τα δίνω όλα" να γραφω στον ΗΧΟ όλο αυτον το καιρό και σε μια πρόταση μας κάνατε στη κυριολεξία πολτό.
Ασχοληθήκαμε με τον τομέα ήχου του "Ήχου" αλλού:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13901.90
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13901.135
8)
Ο τομέας "Εικόνα" ευτυχώς φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια.

Reaction score
0
Δεν πάνα λένε ότι θέλουν! Εγώ έχω τον Σκωτσέζο :lol: τον αδελφό μου που αλλάζει τις τηλ του σαν τα πουκάμισα: από Panasonic σε Sony, από Sony σε Sharp και πάει λέγοντας μέχρι να βρεί την καλύτερη! Έιναι άρρωστος άλλά εγώ που μαι χαζός περιμένω τα χριστούγεννα να πάρω κάτι ψιλά για να χτυπήσω την νέα Advent 37"! Αντε γιατί με έσκασε η Toshiba μου με Πανελ Sony και κυκλώματα Phillips! Και θα μου μείνου και φράγκα για κανα ενισχυτή της προκοπής! Ποιο Hi-Tech και πράσινα άλογα... Ζήτω ο καταναλωτής με τα λεφτά του!

NLS

Reaction score
1
το περίμενα αυτό το review...
και έχει και πολλές ίντριγκες πίσω του "από ότι έχω ακούσει"
(οι mods επιτρέπεται να έχουν τις πηγές τους ε;...)

Reaction score
14
μια "ηλίθια" ερώτηση?

Αν πάω στο hitech και ρωτήσω θέλω τα αποτελέσματα του τέστ, την μεθοδολογία και τον τρόπο που κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά του κάθε πάνελ (TV) και τον τρόπο αξιολόγησης, τι θα μου δώσουν? Δεν είναι υποχρεωμένοι απο τον νόμο να κρατάνε κάποια πρακτικά του κάθε τέστ, απο τα οποία τα deduced results γίνονται Publish???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
dream_GR said:
μια "ηλίθια" ερώτηση?

Αν πάω στο hitech και ρωτήσω θέλω τα αποτελέσματα του τέστ, την μεθοδολογία και τον τρόπο που κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά του κάθε πάνελ (TV) και τον τρόπο αξιολόγησης, τι θα μου δώσουν?
Ένα πουλί με ρόδες...

dream_GR said:
Δεν είναι υποχρεωμένοι απο τον νόμο να κρατάνε κάποια πρακτικά του κάθε τέστ, απο τα οποία τα deduced results γίνονται Publish???
Απλά όχι...

Reaction score
14
Σπύρο πές ότι εγώ είμαι ενας εμπορος ή κατασκευαστής που θίγεται απο μια κριτική που είναι αβάσιμη, τι νομικό πάτημα θα έχω κατά του οποιοδήποτε περιοδικού?????? Μην κοιτάς την Ελλάδα, στην Αγγλία υπάρχει χοντρή κάλυψη που πρέπει να εχεις για τα τέστ, αλλιώς πάς... αδιάβαστος σαν εκδότης.

Δεν νομίζω είναι τόσο απλά όσο μας τα λές...! :p :p

Reaction score
297
Θα σου πουν ότι επέλεξαν να ζυγίσουν τις επιδόσεις σε 1920χ1080 με μικρό συντελεστή, με το σκεπτικό ότι οι πηγές με τέτοιο σήμα είναι δυσεύρετες στην Ελλάδα. Όσο για τις μετρήσεις αυτές καθ' αυτές, έχουν δει τα μάτια μας καν και καν, ακόμα και "στην Αγγλία": http://www.wtopnews.com/index.php?nid=106&sid=837731 Λες οι ΧαϊΤέκηδες (ή ΧαϊΤεκέδες) να είναι ηθικότεροι?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
lykman said:
[email protected]

Tι πιο κατάληλο, για να δωθούν απαντήσεις...

Ετσι όπως είναι αυτό το τόπικ, mailto:[email protected], και αναμονή... :D
Δεν χρειάζεται...

Μας διαβάζουν έτσι και αλλιώς... μέχρι και comic έφτιαξαν για εμάς. Γιατί νομίζεις ότι επιτέλους τέσταραν την ΑΜΟΙ και με hd σήμα;;;

Δεν είναι χαζοί στο hitech. Υπερόπτες είναι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.271
Members
38.293
Νεότερο μέλος
ONIKOS1