- Reaction score
- 5.597
Τo JBL για το ανώτερο χαμηλό δίνει το παρών; Ή με τη σωστή ρύθμιση των τριών RE σαμπ περιμετρικά του σημείου ακρόασης θα μπορούσε και να μην υπάρχει;
ναιΕννοείς ότι και στα 4 σαμπ στέλνεις τις ίδιες συχνότητες.
Όχι ότι αποδίδουν και το ίδιο φυσικά. Γι' αυτό εξάλλου έρχεται και η ισορροπία.
Στη θέση σου θα ανέθετα στον Μάριο να μου φτιάξει μια τραπεζοειδή καμπίνα (στα ίδια λίτρα) για το JBL. Με την κλίση της πάνω πλευράς δεν θα έμπαινε καθόλου η καμπίνα μέσα στο ορατό 16:9 κάδρο. Δεν θα υπήρχαν και ανακλάσεις.
IMHO ναι , χρειαζεται μεγαλη τριαδα μπροστα για να δεσει με μεγαλα sub.να ρωτησω εγω κατι και σορυ για τη σφηνα, αλλα επειδη παιζετε με μεγαλα σαμπ θελω να ρωτησω το εξης :
18αρια σαμπ και γενικα μεγαλα σαμπ, μπορουν να συνδυαστουν με σχετικα μικρα ηχεια βασης για L-R και surround?
το κεντρικο μεγαλο και βαρβατο εννοειται....αλλα τα υπολοιπα ηχεια?...οταν λεω μικρα βασης, εννοω τουλαχιστον με 7ιντσα μιντ...ακομα και ενεργα...
ή απλα τα "θερια" θα τα "καταπιουν" και πρεπει οπωσδηποτε να συνδυαστουν με ικανα ηχεια δαπεδου, οπως στη περιπτωση του termatogazi, τα rf 7 κλπ κλπ?
μια λυση ειναι να μειωσης την ενταση του σαμπ, ωστε να ερθει με τα υπολοιπα...αλλα αμα παρεις 18αρι και του κανεις "mute", ε τοτε ποιος ο λογος να το χεις...δε λεω βεβαια και να το κανιβαλιζουμε και να τερματιζουμε την ενταση στο σαμπ...
καταλαβαινετε ελπιζω τι θελω να πω με την ερωτηση μου...οταν το ζευγος l-r-κεντρικο, ειναι σε προδιαγραφες μικροτερα (να το πουμε) απο τα σαμπ "θερια" που εχουμε για αφθονο χαμηλο, τελικα θα καταληξουμε να ακουμε μονο τις χαμηλες και θα χανονται τα υπολοιπα?
σορυ και παλι για τη σφηνα....
Μπορείς να μας πεις τις οριστικές διαστάσεις του χώρου;στην περιπτωση μου πιστευω τα μεγαλα ηχεια ειναι απαραιτητα.
αυτο φανταστηκα και γωIMHO ναι , χρειαζεται μεγαλη τριαδα μπροστα για να δεσει με μεγαλα sub.
το rc64ιι το τσιτωσαμε αρκετα για να δεσει με τα rf 7 και τα sub σωστα.
γιαυτο ειχες θεμα και δεν μπορουσες να κανεις δουλεια.....και τα 4 sub παιζουν τις ιδιες συχνοτητες , δεν τα εχουμε χωρισμενα οπως τα ειχα jbl >40 re <40 .
αφου στρωσαμε τα 3 re μετα το jbl ισιωσε τις βυθισεις που ειχαμε.