I Love 'WAV'

Reaction score
140
η μεγαλη αναπτυξη για την apple ηρθε με το που εβαλε στα mac intel επεξεργαστες
και nvidia κτλ
και μετα ξεχασε που ελεγε οτι εμεις ειμαστε οι καλυτεροι μιας και το προιον μας ειναι κατασκευης μας και hardware & software
στο τελος βλεπω να βαζει και windows και να μεινει μονο στη μουρη

Reaction score
11
Δεν έχεις και πολύ άδικο, θεωρώ ότι τα παλαια G4 και G3 με motorolla ήταν σαφώς πιο σταθερά από τα σημερινά.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: I Love 'WAV'

καλά κοίταξε τα χώνει χοντρά στο hollywood το μηλαρακι τελευταία
δεν υπάρχει ταινία που να μην δείξει ένα macbook
Έχεις δίκιο, αλλά αυτού του είδους η προώθηση δεν απευθύνεται στον σκληρό επαγγελματία. Σε κάποιον νεοεισερχόμενο, ίσως. Στον τελικό καταναλωτή, σίγουρα. Θα πρέπει κάποιος να είναι εντελώς βλάκας για να βασιστεί στο τί δείχνουν οι ταινίες και να αγοράσει ένα ίδιο, για να κάνει mastering σε μια παραγωγή που επάνω της παίζονται εκατομμύρια, ας πούμε ένα δίσκο της Madonna, ή μια πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Musikverein. Και το σύστημα είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και θωρακισμένο, ώστε να μην αναθέτει τέτοια μεγάλα project σε βλάκες.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: I Love 'WAV'

Νομίζω πως πιο σωστά θα έλεγα ότι το flac (και το ape και το wavpack, και όλα τα αντίστοιχα) είναι wav που εξοικονομεί χώρο. Το ίδιο πράγμα δηλαδή, υπό άλλη οπτική γωνία.
Και, (σύμφωνα με όλο και συχνότερες φωνές), με άλλες χροιές.:)142:)

Όσοι προσπαθούν να δώσουν λογική εξήγηση, λένε ότι κατά πάσα βεβαιότητα δεν φταίνε τα flac, αλλά η διαδικασία που κάνει ο υπολογιστής κατά την αποσυμπίεση! (Και προφανώς δεν ισχύει εξ΄ ίσου για όλους τους τύπους επεξεργαστών).

Με την πρόσφατη εμπειρία που είχα με δύο DVD ROM DRIVE, όπου το ένα έπαιζε, με UDMA 2, 1db δυνατότερα από το άλλο που έπαιζε PIO, και με την εξάλειψη της διαφοράς, όταν και τα δύο έπαιξαν UDMA2, είδα με τα μάτια μου ότι ο επεξεργαστής είναι πιθανό να παρεμβαίνει στο αποτέλεσμα!

:107:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: I Love 'WAV'

επειδή τα οικονομικά της εταιρείας μιλάνε απο μόνα τους
δές εδώ
http://moneycentral.msn.com/investor/charts/chartdl.aspx?symbol=aapl&CP=0&PT=10
πάτα 10 years απο πάνω αν δέν είναι ήδη πατημένο.γενικά κάνε κανα zoom ξε-zoom.
επίσης εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.
θα δέις κάπου που γράφει rise and fall.γενικότερα αν διαβάσεις τη δεκαετία του 90 η εταιρεία ήταν πεσμένη.
βέβαια είναι τουλάχιστον ατυχές να πειριγράψουμε την ιστορία μίας εταιρείας απο το wikipedia.έχω ζήσει την εταιρεία απο το 95 που άρχισα να διαβάζω περιοδικά υπολογιστών(κάπου πέμπτη δημοτικού) οπότε μου είναι δύσκολο να σου περιγράψω ακριβώς και με ημερομηνίες και με λινκ το πώς, πότε και πού.
επίσης μήν ξεχνάμε πως πρίν το 90 η εταιρεία ήταν σχεδον στα σημερινά μεγέθη.
το αστειο τη δεκαετία του 90 είναι τα νούμερα πωλήσεων.δέν συγκρίνονται με τίποτα με τα σημερινά.σήμερα η εταιρεία έχει ξεφύγει...:138:

p.s.ακόμα περιμένω το imac με εκείνες τις επιδοτήσεις...γαμώτο...:110:

Reaction score
777
Δεν έχεις και πολύ άδικο, θεωρώ ότι τα παλαια G4 και G3 με motorolla ήταν σαφώς πιο σταθερά από τα σημερινά.
α με προκαλείς να σου βρώ benchmark του g5 με του αντίστοιχου intel.
απλά μάλλον σήμερα έχει ρίξει την ποιότητα στο βωμό της μαζικότητας.τότε η εταιρεία ήταν απλώς για λίγους κ εκλεκτούς.

Έχεις δίκιο, αλλά αυτού του είδους η προώθηση δεν απευθύνεται στον σκληρό επαγγελματία.
....
Και το σύστημα είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και θωρακισμένο, ώστε να μην αναθέτει τέτοια μεγάλα project σε βλάκες.
πάλι δέν είναι έτσι ακριβώς.όταν η ζωή γύρω μας κινείται με τη λογική οτι δέν είσαι ότι είσαι αλλα είσαι ότι μούρη πουλάς θα δείς οτι θα βγάλεις αμέσως ένα λογικό συμπέρασμα για την αγορά εργασίας ειδικά σε μεγάλες εταιρείες.:126:

Reaction score
11
α με προκαλείς να σου βρώ benchmark του g5 με του αντίστοιχου intel.
απλά μάλλον σήμερα έχει ρίξει την ποιότητα στο βωμό της μαζικότητας.τότε η εταιρεία ήταν απλώς για λίγους κ εκλεκτούς.

πάλι δέν είναι έτσι ακριβώς.όταν η ζωή γύρω μας κινείται με τη λογική οτι δέν είσαι ότι είσαι αλλα είσαι ότι μούρη πουλάς θα δείς οτι θα βγάλεις αμέσως ένα λογικό συμπέρασμα για την αγορά εργασίας ειδικά σε μεγάλες εταιρείες.:126:
Τα benchmark δεν μου λένε τίποτα, μιλάω για σταθερότητα. Ξεκίνησα με G3 το 1999, δεν είδα ποτέ το κυκλάκι να γυρίζει - ούτε στο g4, με το που πήγαμε στα g5 ξεκίνησαν τα windowειδή συμπτώματα.

Υποβιβάζεις πολύ την apple φίλε λέγοντας ότι με τα ipod αναστήθηκε...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Αν νομίζεις ότι επαγγελματίες του βεληνεκούς της Madonna ή της Oracle, ή της Apple, επιλέγουν συνεργάτες με τρόπο ίδιο με αυτόν που εφαρμόζει το τμήμα προσωπικού μιας ελληνικής τράπεζας, (χαρτιά, γραββάτες και τα ρέστα), είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος.

Reaction score
11

Και, (σύμφωνα με όλο και συχνότερες φωνές), με άλλες χροιές.:)142:)

Όσοι προσπαθούν να δώσουν λογική εξήγηση, λένε ότι κατά πάσα βεβαιότητα δεν φταίνε τα flac, αλλά η διαδικασία που κάνει ο υπολογιστής κατά την αποσυμπίεση! (Και προφανώς δεν ισχύει εξ΄ ίσου για όλους τους τύπους επεξεργαστών).

Με την πρόσφατη εμπειρία που είχα με δύο DVD ROM DRIVE, όπου το ένα έπαιζε, με UDMA 2, 1db δυνατότερα από το άλλο που έπαιζε PIO, και με την εξάλειψη της διαφοράς, όταν και τα δύο έπαιξαν UDMA2, είδα με τα μάτια μου ότι ο επεξεργαστής είναι πιθανό να παρεμβαίνει στο αποτέλεσμα!

Αny comments?

:111:

Reaction score
777
Υποβιβάζεις πολύ την apple φίλε λέγοντας ότι με τα ipod αναστήθηκε...
γιατί?
σου είπα.το να είναι μία εταιρεία πρωτοποριακή δέν σημαίνει οτι θα πηγαινει και εμπορικά καλά.δές ας πούμε τις εταιρείες στον ήχο.ποιές είναι οι γνωστές, ποιές είναι οι καλές και ποιό το μπάτζετ της καθεμιάς.
όταν στον χώρο των υπολογιστών έχεις τη cisco, τη nec και την ibm πωλήσεις του τύπου 100000 κομμάτια είναι αέρας.
άλλο το αν το τελικό προιόν ήταν το βέλτιστο.

Αν νομίζεις ότι επαγγελματίες του βεληνεκούς της Madonna ή της Oracle, ή της Apple, επιλέγουν συνεργάτες με τρόπο ίδιο με αυτόν που εφαρμόζει το τμήμα προσωπικού μιας ελληνικής τράπεζας, (χαρτιά, γραββάτες και τα ρέστα), είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος.
χμ...και όμως...μάλιστα το αστείο της υπόθεσης είναι οτι τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχω γνωρίσει πολλούς απο δαύτους και μάλιστα του εξωτερικού(αν θεωρείς οτι η Ελλάδα έχει άλλους κανόνες).επίσης μιλάμε για τεχνικές εταιρείες και όχι για φρου φρου και αρώματα.
βέβαια πάντα υπάρχει ο καλός και ο λεφτάς.το ένα δέν συνεπάγεται το άλλο.ειδικά στο χώρο της τεχνολογίας που η αγορά λειτουργεί με καρτέλ...
επίσης δέν καταλαβαίνω γιατί μου δίνεις το παράδειγμα της madona.δέν ξέρω κατα πόσο οι ηχογραφήσεις της είναι οι βέλτιστες δυνατές.έτσι κ αλλιώς τα studio απο μόνα τους μία διαφήμιση είναι.θεωρείς οτι η b&w με τους classe στα studio είναι μία ατυχή σύμπτωση?μήπως θεωρείς οτι η b&w στο abbey road είναι απλά και μόνο δείγμα ικανότητας?
δέν λέω οτι είναι μόνο το σακάκι και το μπλέ πουκάμισο...
βέβαια δέν στα λέω για να σου δείξω κάτι.απλά όπως και να το κάνουμε το marketing είναι το ένα και το αυτό.είτε λέγεσαι lady gaga και ντύνεσαι με μπριζόλες είτε λέγεσαι steve jobs και βγαίνεις με αθλητικό παπουτσάκι στην παρουσίαση την ίδια ώρα που πιστεύεις στο κάρμα και την ίδια ώρα που έχεις φυλακισμένους κινέζους(ε ρε υπάρχουν λίνκ για όλα!!!).
αλήθεια, γνωρίζεις ο κύριος steve τί κάνει στην apple?πώς την έφτιαξε?τί γνώσεις έχει απάνω σε υπολογιστές?πώς προώθησε το προιόν?τί ταλέντο είχε σε αυτό?ή μήπως νομίζεις οτι είναι ένας καλός μηχανικος?

κλασικός Αμερικάνος μπίζνεσμαν θα έλεγα...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

(...)

αλήθεια, γνωρίζεις ο κύριος steve τί κάνει στην apple?πώς την έφτιαξε?τί γνώσεις έχει απάνω σε υπολογιστές?πώς προώθησε το προιόν?τί ταλέντο είχε σε αυτό?
Γνωρίζω. Εσύ;

Reaction score
4
Απάντηση: I Love 'WAV'

Εγώ χωρίς να ξέρω πολλά από η/υ, άκουγα που λέγανε.. (παλιά), ότι το να δουλέψεις σοβαρά πάνω σε -γουήντωους- ήταν μεγάλο ρίσκο και συνήθως έχανες δουλειά από τα κολλήματα που έτρωγε..(φωτογραφία-βίντεο-ήχος).

Έγινα χρήστης για πρώτη φορά στο macOS (imac) και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να γυρίσει σε "pc".
..προς το παρόν βέβαια, γιατί μόνο για ίντερνετ το χρησιμοποιώ . . :407:
Σε λίγο καιρό που θα το "στήσω" για ήχο θα σας πω εντυπώσεις..

Στο pc τρέχω xp για λόγους συμβατότητας soft+hard-ware...
Ε!.., δεν έχει καμία σχέση με το mac... που δεν μου έχει κολλήσει ΠΟΤΕ :111:

Στην κουβέντα μας τώρα... γιατί να μην περνάω την μουσική μου σε Wav ...και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον.. (χωρίς το φόβο να χρειαστούν επιπρόσθετες μετατροπές αρχείων)

Υ.Γ.
(tip)
'Αμα δεν έχετε χώρο στο σκληρό...., σβήστε αυτά που δεν ακούτε :414:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Στην κουβέντα μας τώρα... γιατί να μην περνάω την μουσική μου σε Wav ...και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον.. (χωρίς το φόβο να χρειαστούν επιπρόσθετες μετατροπές αρχείων)
Γιατί μπορείς να τα κάνεις είτε flac, ape, wavpack ή Apple lossless για να τα ακούς, είναι ακόμα και rar ή zip, απλώς, για να τα αποθηκεύσεις, εξοικονομώντας χώρο, και μπορείς να τα απαναφέρεις σε wav οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χάσεις ούτε bit.

Reaction score
4

Γιατί μπορείς να τα κάνεις είτε flac, ape, wavpack ή Apple lossless για να τα ακούς, είναι ακόμα και rar ή zip, απλώς, για να τα αποθηκεύσεις, εξοικονομώντας χώρο, και μπορείς να τα απαναφέρεις σε wav οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χάσεις ούτε bit.
Εγώ δεν είμαι από αυτούς που ακούν διαφορές ανάμεσα σε wav-flac (μια-δυό φορές το δοκίμασα).
Από την άλλη πως μπορεί ένα "μισό" αρχείο να περιέχει την πληροφορία του 'ολόκληρου' ? (δεν ξέρω αν έχει σημασία.. όμως.. :137:)

Οι λόγοι που διάλεξα ως "αγαπημένο" το wav (ενώ αυτή τη στιγμή στο pcμου έχω τα 3/4 σε flac) είναι για λόγους συμβατότητας και "τύπος αρχείου" για το μέλλον... :109:

Apple lossless ούτε που το σκέφτομαι να κάνω !! :105:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

θα μου άρεσε να κάνουμε αυτό το τέστ σε αυτούς που λένε οτι ακούνε διαφορές.:144:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Εγώ δεν είμαι από αυτούς που ακούν διαφορές ανάμεσα σε wav-flac (μια-δυό φορές το δοκίμασα).
Από την άλλη πως μπορεί ένα "μισό" αρχείο να περιέχει την πληροφορία του 'ολόκληρου' ? (δεν ξέρω αν έχει σημασία.. όμως.. :137:)
Δεν είναι μισό ρε Γιάννη, ολόκληρο είναι. Απλώς, είναι λίγο διπλωμένο και πατηκωμένο και γι' αυτό... Να υποθέσω πως δε σ' αρέσουν τα τσαλακωτά λινά σακκάκια ε; :116:

Reaction score
1.188

μάλλον δεν γνωρίζεις τα flac και τα μπερδεύεις με τα mp3 και τα aac.

προς ενημέρωσή σου, το flac είναι wav χωρίς σπατάλη χώρου.:126:

και ο χώρος των σκληρών μας είναι πεπερασμένος. προσωπικά έχω ~5 τέρα μουσικής, σε flac. Αν τα κάνεις wav το μόνο που θα κερδίσεις είναι να χρειάζεσαι πολλούς περισσότερους σκληρούς για την ίδια μουσική.
Προφανώς και δεν γνωρίζει τα flac διότι τότε θα ήξερε ότι διαθέτουν και εσωτερική tag πληροφορία για τον τίτλο, τον καλλιτέχνη, album, στίχους, εξώφυλλο και πάρα πάρα πολλά άλλα.
Ενώ αντίθετα στα .wav εκτός από τον χώρο που χάσαμε στον δίσκο, χάσαμε και όλη αυτή την πληροφορία και το μόνο που μάς απέμεινε είναι το filename.

Reaction score
11

Προφανώς και δεν γνωρίζει τα flac διότι τότε θα ήξερε ότι διαθέτουν και εσωτερική tag πληροφορία για τον τίτλο, τον καλλιτέχνη, album, στίχους, εξώφυλλο και πάρα πάρα πολλά άλλα.
Ενώ αντίθετα στα .wav εκτός από τον χώρο που χάσαμε στον δίσκο, χάσαμε και όλη αυτή την πληροφορία και το μόνο που μάς απέμεινε είναι το filename.
Την νύχτα όμως που κοιμάσαι δεν εμφυλοχωρεί στο νού σου μιά μικρή υποψία ότι μπορεί με τα flac να έχεις 1% απώλεια; Και αν; Γιατί όλο και περισσότερο ακούγεται; Και τότε εκεί που ψάχνουμε για 0,5% βελτίωση έτοιμοι να πληρώσουμε πως χάνουμε το 1% που είναι και τσάμπα;
"Ο εφιάλτης του άρρωστου χαϊφιντελά"¨

:142:

Reaction score
1.188

Κατά τον ίδιο τρόπο που τα διάφορα .zip .rar .lzh κλ. περιέχουν ΟΛΗ την πληροφορία των αρχείων που έχουν μπει και συμπιεστεί μέσα τους.
Εσύ δηλαδή αν συμπιέσεις ένα word document π.χ. 50 σελίδων και το κάνεις .zip όταν θα το ξεσυμπιέσεις θα έχει 48 σελίδες; :142:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ