I Love 'WAV'

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Απάντηση: I Love 'WAV'

Μήπως θα μπορούσες να το "δεις" λίγο σε συνδυασμό με το στοιχείο που παραθέτω, ότι δηλαδή ανάμεσα στα δύο drive που έπαιζαν, το ένα φόρτωμα του σκληρού μέσω επεξεργαστή, (PIO), και το άλλο φορτώνοντας κατ΄ευθείαν στον σκληρό, (UDMA 2), κατά την αναπαραγωγή του σήματος, (το αντίγραφο που έπαιρνα στον σκληρό), έπαιζε με 1 db διαφορά, ενώ όταν και τα δύο φόρτωσαν με UDMA 2, η διαφορά αυτή χάθηκε;
Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί.

(Έχεις το δίσκο σε ρυθμό PIO και το DVD σε UDMA; :111: )

Reaction score
11

Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί.

(Έχεις το δίσκο σε ρυθμό PIO και το DVD σε UDMA; :111: )
Παραδέχομαι πως ο τρόπος δοκιμής είναι ίσως λίγο αιρετικός! (Στάρω ναμ'). Παραδέχομαι πως κανείς ίσως δεν το σκέφτηκε έτσι!(Στάρω ναμ' ΜΚΙΙ). Το αποτέλεσμα όμως και υπάρχει και συμβαίνει! Αν σας ζορίζω λυπάμαι!:)142:).

Configuration:

α)την στιγμή εντοπισμού της διαφοράς του 1 db

1)Σκληρός: UDMA 5

2)DVD ROM NEC: PIO

3)DVD ROM LG: UDMA 2

β)χωρίς διαφορά

1)Σκληρός: UDMA 5

2)DVD ROM NEC: UDMA 2

3)DVD ROM LG: UDMA 2

Διαδικασία:

1)Ριπάρισμα του ίδιου cd στον σκληρό, εναλλάξ, μία από το NEC και μία από το LG.

2)Αναπαραγωγή των περιεχομένων στον σκληρό αντιγράφων με όλες τις παραμέτρους σταθερές και μέτρηση της στάθμης του σήματος, που αναπαραγόταν από ακουστικά, με ντεσιμπελόμετρο.

Αποτέλεσμα: 1db - 1,5db διαφορά στην στάθμη.

Και επειδή με βάση της επιταγές της επιστήμης, ένα πείραμα για να θεωρηθεί έγκυρο πρέπει να έχει επαναληψιμότητα, δοκιμάστε το! Τουλάχιστον στο δικό μου setup έχει! Και όπως καταλαβαίνετε, αρκεί να έχει σε ένα για να μας ζώσουν οι όφεις οι χαϊφιντελικοί!

:107:

Reaction score
11

Και ένα χαϊφιντελικό αστειάκι που προκύπτει από την συγκεκριμένη κατάσταση:

κάποιος χαϊφιντελάς & χαϊεντάς έψαχνε πάνω σε μία ψείρα να βρει ειδικές ψείρες...ψείρας, και ξαφνικά έπεσε σε...τάρανδο,(ψείρας!).

(Αν δεν υποστηρίξεις το αστείο σου...)

Reaction score
4
Απάντηση: Re: I Love 'WAV'

......
Ολα τα CD players παίζουν Audio CDs
Με την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ διαδικασία που θα κάνεις τα .wav σου Audio CDs έτσι γίνονται και τα .flac επίσης Audio CD
Σωστό ! :126:
(αλλά έχεις χάσει τουλάχιστον-χρόνο, κάνοντας επιπλέον μετατροπές)

Στα υπόλοιπα... μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω... :137:
_______

Άλλη ερώτηση...:138:
Γιατί όταν πάω να μετατρέψω cd > flac μεσω foobar, έχει -levels- ??

Reaction score
11

Ρε παιδιά σας μιλάω για τάρανδο ψείρας και δεν γελάει κανείς;

:111::111::111:

Το χιούμορ μου θα θέλει το service των 10.000 χλμ....

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Υπάρχει μια έκφραση απο εναν απο τούς γνωστότερους guru που λέει "... ψηφιακό είναι φίλα τον κ... σου" .

Υπάρχει η θεωρία (και η οποία ισχύει) και υπάρχει και η πραγματικότητα.

- Ποτέ δεν έχει γίνει κατανοητό γιατί τα master CD η ( Exabyte στο παρελθόν ) που στέλνουμε στο εργοστάσιο για αναπαραγωγή, ακούγονται πολλές φορές διαφορετικά απο τα CD παραγωγής ακόμα και αν περάσουν το null test και πάντα χειρότερα.

- Ποτέ δεν έγινε κατανοητό γιατί σταθμοί εργασίας (DAW) Cubase, Samplitude, Sonic ακούγονται διαφορετικά ακόμα και σε αναπαραγωγή απλού file (Παράδειγμα η διαφορά iTunes - Amarra)

Και όλα αυτά αφού βέβαια γίνει double blind check για απόλυτη ακρίβεια και όχι ψυχολογική διάθεση της στιγμής.

Πρόσφατα άκουσα τυχαία και το Foobar που έφερε πελάτης για ακρόαση του Grace m902 και συγκριτικά με το CD player πάνω στο ίδιο DAC έπαιζε αισθητά κατώτερα.

Εν πάσει περιπτώσει η ουσία είναι η μουσική απόλαυση και αυτές οι διαφορές είναι (συνήθως) μικρές σε σχέση με άλλες παραμέτρους.

Reaction score
777
να σε ρωτήσω κάτι?
αν και δέν έχω ολοκληρώσει τα πειράματα μου ως προς το καλύτερο ακόμα ετσι ώστε να μπορώ ακέραια να κρίνω...
ποιόν θεωρείς καλύτερο software player?ή έστω συνδυασμό?
είναι μεν χαιεντάδικη ερώτηση αλλα ....οκ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.947

- Ποτέ δεν έγινε κατανοητό γιατί σταθμοί εργασίας (DAW) Cubase, Samplitude, Sonic ακούγονται διαφορετικά ακόμα και σε αναπαραγωγή απλού file (Παράδειγμα η διαφορά iTunes - Amarra)
προφανώς, εφαρμόζουν άλλους αλγόριθμους επεξεργασίας.

Πρόσφατα άκουσα τυχαία και το Foobar που έφερε πελάτης για ακρόαση του Grace m902 και συγκριτικά με το CD player πάνω στο ίδιο DAC έπαιζε αισθητά κατώτερα.
δεν άκουσες "το foobar", άκουσες άλλο hardware.

το foobar κάνει σωστά τη δουλειά του, το υπόλοιπο hardware όμως θέλει τρόπο (όχι κόπο).

Εν πάσει περιπτώσει η ουσία είναι η μουσική απόλαυση και αυτές οι διαφορές είναι (συνήθως) μικρές σε σχέση με άλλες παραμέτρους.
+1.:126:

Reaction score
1.188

Σωστό ! :126:
(αλλά έχεις χάσει τουλάχιστον-χρόνο, κάνοντας επιπλέον μετατροπές)
Πού τις είδες τις επιπλέον μετατροπές; Εγώ όταν κάνω ripping από CD το κάνω απευθείας σε .flac εσύ το κάνεις σε .wav Την ίδια δουλειά κάνουμε είτε έτσι είτε αλλιώς.
Ομοίως όταν θέλω να γράψω audio CD βάζω τα .flac στο nero και το γράφει, όπως βάζεις εσύ τα .wav Πάλι η ίδια ακριβώς δουλειά χωρίς μετατροπή!

Επιπλέον εσύ έχασες τον διπλό χώρο στον σκληρό δίσκο για τα ίδια κομμάτια (50% χονδρικά είναι η συμπίεση των .flac) και έχασες και όλη την πληροφορία για το album, καλλιτέχνη, χρονολογία κλπ.

Στα υπόλοιπα... μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω... :137:
Εσύ μάλλον δεν κατάλαβες ότι η ταξινόμηση στις data bases των players γίνεται αυτόματα και όχι "με το χέρι" οπότε δεν χρειάζεται να είσαι μπροστά στον Η/Υ

Άλλη ερώτηση...:138:
Γιατί όταν πάω να μετατρέψω cd > flac μεσω foobar, έχει -levels- ??
Μέσω foobar δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά μέσω MediaMonkey έχει ρύθμιση για το ποσοστό συμπίεσης.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

να σε ρωτήσω κάτι?
αν και δέν έχω ολοκληρώσει τα πειράματα μου ως προς το καλύτερο ακόμα ετσι ώστε να μπορώ ακέραια να κρίνω...
ποιόν θεωρείς καλύτερο software player?ή έστω συνδυασμό?
είναι μεν χαιεντάδικη ερώτηση αλλα ....οκ...
Δεν με αρέσει σε forum ειδικά να φαίνεται πως βλογάμε τα γέννια μας , αλλά το Amarra ακούγεται εξαιρετικά.Βέβαια είναι μόνο για Mac.

Και βέβαια και το αντίστοιχο software για mastering, Sonic Solution παλιά , Sound Blade τώρα ακούγεται πολύ πιο υγιές απο οτιδήποτε άλλο είτε σε Mac είτε σε PC.

Όλα τα άλλα ακούγονται "υποτονικά" σαν να έχουν φασικά προβλήματα στούς χώρους.

Έχω πελάτες που το παίζουν και με Weiss και με Grace και με Benchmark και με Metric με πολύ καλά αποτελέσματα.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

προφανώς, εφαρμόζουν άλλους αλγόριθμους επεξεργασίας.

δεν άκουσες "το foobar", άκουσες άλλο hardware.

το foobar κάνει σωστά τη δουλειά του, το υπόλοιπο hardware όμως θέλει τρόπο (όχι κόπο).

+1.:126:
Δεν υπάρχει επεξεργασία στο απλό playback και αυτό είναι που το κάνει περίεργο το όλο θέμα. Θεωρητικά έστω και μισό db διαφορά σε στάθμη είναι επεξεργασία και εκεί ναί, μπορεί να υπάρχει διαφορά, αλλά μιλάμε για playback σε unity gain.

Συγγνώμη αλλά απο ότι άκουσα το Foobar δεν κάνει καλά την δουλειά του.

Θα τύχει να το ξαναδώ το θέμα όμως .....

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: I Love 'WAV'

Δεν με αρέσει σε forum ειδικά να φαίνεται πως βλογάμε τα γέννια μας , αλλά το Amarra ακούγεται εξαιρετικά.Βέβαια είναι μόνο για Mac.

Και βέβαια και το αντίστοιχο software για mastering, Sonic Solution παλιά , Sound Blade τώρα ακούγεται πολύ πιο υγιές απο οτιδήποτε άλλο είτε σε Mac είτε σε PC.

Έχω πελάτες που το παίζουν και με Weiss και με Grace και με Benchmark και με Metric με πολύ καλά αποτελέσματα.
πάντως και εγώ που έχω κάνει κάποια τέστς είχα παρατηρήσει οτι το amarra παίζει καλύτερα απο το itunes με βόλιουμ στο φούλ.
το amarra κάνει κάποιο dsp?

Reaction score
1

Μία ερώτηση σε σας τους Wav Lovers.

Γιατί κάποιοι media players σαν τους Mediamonkey & J River εμφανίζουν σωστά τα στοιχεία ενός wav αρχείου, όπως Artist, track name, album, year etc. ενώ άλλοι όπως και ο αγαπημένος μου Foobar δεν δείχνει τίποτα ή δείχνει ??????.

Υπάρχει κάτι για να διορθώνει το πρόβλημα στο Foobar ή αυτό εντάσσεται στο γνωστό πρόβλημα tagging που έχουν τα Wav αρχεία ?

Τα Wav αρχεία εμπεριέχουν τελικά αυτές τις πληροφορίες ?

Εγώ κλείνω περισσότερο στα flac λόγω του προβλήματος που περιγράφω παραπάνω και λόγω του ότι στο δικό μου σύστημα, (Laptop Spdif, Dac Dacmagic, Ενισχυτής Cambridge Audio 840A, ηχεία TDL Studio III, & ακουστικά AKG 701) δεν έχω εντοπίσει ακουστική διαφορά μεταξύ των, ακόμα και σε 24-96 ανάλυση.

Bart

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

... ενώ άλλοι όπως και ο αγαπημένος μου Foobar δεν δείχνει τίποτα ή δείχνει ??????.
Γιατί είναι κωδικοποιημένα σε διαφορετικό σύνολο χαρακτήρων, (και όχι σε unicode). (Δεν είναι τόσο απλό, αλλά αυτή είναι η ουσία).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

[φυτίλι]

Πάω στοίχημα πως αν κάνω compile αυτούσιο τον κώδικα του Foobar ή του Audacity, του βάλω ένα ωραίο skin και το ονομάσω Lyra και βγω να το πουλάω 1500 δολλάρια, αμέσως θα ακούγεται το ίδιο καλά με το Amarra, (ενώ αν το πουλήσω 2500 δολλάρια, θα ακούγεται σαφώς καλύτερα).

[/φυτίλι]

Reaction score
685

[φυτίλι]

Πάω στοίχημα πως αν κάνω compile αυτούσιο τον κώδικα του Foobar ή του Audacity, του βάλω ένα ωραίο skin και το ονομάσω Lyra και βγω να το πουλάω 1500 δολλάρια, αμέσως θα ακούγεται το ίδιο καλά με το Amarra, (ενώ αν το πουλήσω 2500 δολλάρια, θα ακούγεται σαφώς καλύτερα).

[/φυτίλι]
το Amarra Junior κανει 50 Ευρω....

δε ειναι αυτος ο λογος που παιζει καλυτερα απο το Jriver που ειναι πιο ακριβο...

α και κατι αλλο

το Amarra Junior παιζει το ιδιο καλα με το Amarra 2.0 που κανει 600 Ευρω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.947

Συγγνώμη αλλά απο ότι άκουσα το Foobar δεν κάνει καλά την δουλειά του.
δε χρειάζονται "συγνώμες" βρε, δεν ξέρω κανένα "παπά" ανάμεσά μας να μοιράζει συγχωροχάρτια και τα συναφή:143::135:

αντικειμενικά όμως, το foobar επιτυγχάνει bit-perfect αναπαραγωγή, οπότε σαφώς κάνει σωστά τη δουλειά του, σε αυτό δε τίθεται "θέμα" προσωπικών εκτιμήσεων, πάρτο σα δεδομένο. Μπορείς άλλωστε να το τσεκάρεις αυτό που λέω (περι bit-perfect) με το weiss 202, το οποίο διαθέτει αυτή τη δυνατότητα και για τον απλό χρήστη.

Αυτό που προσπαθώ (μάλλον ανεπιτυχώς) να σου πω είναι πως δεν "άκουσες" το foobar (σε σχέση με το cd-player όπου προτίμησες το δεύτερο). Άκουσες το πι-σί που είχε εγκατεστημένο ως player το foobar, και ενώ το foobar έκανε σωστά τη δουλειά του, κάπου το έκανε μπάχαλο το πι-σι.

Reaction score
685

εγω (οπως και η πλειοψηφια αυτων που χρησιμοποιουν Mac για transport) εχω και PC

πως γινεται και σε ολους παιζει καλυτερα το Amarra απο οποιοδηποτε player σε PC?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.947

εγω (οπως και η πλειοψηφια αυτων που χρησιμοποιουν Mac για transport) εχω και PC

πως γινεται και σε ολους παιζει καλυτερα το Amarra απο οποιοδηποτε player σε PC?
δε το βρήκα με γρήγορη αναζήτηση εδώ, αλλά θυμάμαι ένα παιδί που έλεγε πως δοκίμασε με το 202 το φούμπαρ και το αμάρα, και το φούμπαρ έδινε μπιτ-πέρφεκτ ενώ το αμάρα όχι, και προτιμούσε με διαφορά το αμάρα, και ήταν βέβαιος πως το αμάρα είναι καλύτερο πλέιερ.

τώρα πως να στο εξηγήσω? :140:

η μόνη λογικοφανής εξήγηση είναι πως το αμάρα κάνει κάτι στο σήμα που "αρέσει", εφαρμόζει κάποια επεξεργασία. αυτή είναι απλά μια υπόθεσή μου, αλλά δε ξέρω τι άλλο να υποθέσω.

μπορεί βέβαια, και ο πιο "σωστός" ήχος να μην "αρέσει", δε βγάζεις άκρη με το τι "αρέσει".

όταν όμως ελέγχεις το τράνσπορτ και είναι μπιτ-πέρφεκτ, αυτό και μόνο αρκεί ως απόδειξη ότι το τράνσπορτ είναι τέλειο, ότι κάνει σωστά τη δουλειά του. ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ.

αυτή είναι η δουλειά του τράσπορτ, να μη χάνει μπιτς. αντίθετα, δεν είναι δουλειά του τράνσπορτ να "αρέσει".

φυσικά, στο όλο "σενάριο" της συμπεριφοράς ενός ντακ με κάποιο τράνσπορτ, εμπλέκεται ο παράγων τζίτερ, για τον οποίο το φούμπαρ δεν έχει και πολλά να πει. Προσωπικά, το μόνο που προτείνω ως πλήρες "πακέτο" ενός αντικειμενικότατα τέλειου τράνσπορτ είναι φούμπαρ με κάρτα ήχου που έχει στις ψηφιακές της εξόδους μετασχηματιστές για γαλβανική απομόνωση, και δυνατότητα να παίρνει εξωτερικά ρολόι ακριβείας, οπότε επανασυγχρονίζεις τα δεδομένα με το εξωτερικό σου ρολογάκι, με το οποίο "ταίζεις" και την κάρτα ήχου αλλά και το ντακ σου. (Πολλά προβλήματα οφείλονται σε μικροδιαφορές στο χρονισμό μεταξύ τράνσπορτ και ντακ, ασχέτως ακρίβειας χρονισμού σε καθένα από αυτά ξεχωριστά.) Προφανώς, η γαλβανική απομόνωση και στο ρολογάκι είναι "must". Γι'αυτό κάθε συσκευή χρονισμού που σέβεται τον εαυτό της, έχει μετασχηματιστές σε κάθε έξοδο, για γαλβανική απομόνωση. Το όμοιο ισχύει και στις ψηφιακές εξόδους των ορθά υλοποιημένων καρτών ήχου. Φυσικά, υπάρχουν και μετρήσεις όπου αποδεικνύεται πως ένας μετασχηματιστής στην ψηφιακή έξοδο του τράνσπορτ δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα τζίτερ, κι αυτές οι μετρήσεις είναι από πέιπερς της αές, αλλά την αές την φιλενάδα μου, λίγοι εδώ μέσα την γουστάρουν, δε τα λέει χαιεντάδικα...

και εκεί, τελειώνει το "παραμύθι".:126:

όλα τα υπόλοιπα τα ακούω και σφυρίζω αδιάφορα....:144:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ