iPhone 5s και iPhone 5c

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.708
οταν η apple θα βγαλει καλο κινητο με τιμη 200-250 ευρω στη χωρα μας (γιατι καλα βγαζει ετσι και αλλιως) τοτε θα ασχοληθουμε.Οτι κανει και ο ανταγωνισμος δηλαδη. Μεχρι τοτε.....
Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική.
Μπορεί στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβά από τις περισσότερες χώρες, αλλά μιλάμε για διαφορές μέχρι 15%. Μιλάω για σκέτη συσκευή, γιατί οι φτηνές τιμές, ειδικά στις ΗΠΑ, είναι με διετείς επιδοτήσεις των παρόχων κινητής.

Αν κατάλαβα καλά, εσύ εννοείς να βγάλει ένα καινούργιο καλό smartphone στα 250 ευρώ. Αυτό δεν ταιριάζει με τη λογική της Apple. Δεν είναι απίθανο, απλά δεν γίνεται να είναι όσο καλό θέλει η Apple και ταυτόχρονα να είναι τόσο φτηνό. Είναι αδύνατον το iOS 7 να έχει το smoothness και την απροβλημάτιστη λειτουργία που το έχουν κάνει ξεχωριστό, σε μία τόσο φτηνή συσκευή.

Όταν είχαν διαρρεύσει οι πρώτες φήμες για το 5c, πολλοί νόμιζαν ότι το "c" σημαίνει cheap και θα έχει κάτω από 350 ευρώ. Εγώ γελούσα γιατί θεωρούσα απίθανη μία τέτοια κίνηση για τους λόγους που ανέφερα. Το 5c είναι στο περίπου το 5 με εξωτερικό facelift. Γι' αυτό και σταμάτησε την παραγωγή του 5 άμεσα.

Όποιος επιμένει να ζητάει φτηνά κινητά της Apple, μπορεί να αγοράσει τα προηγούμενα μοντέλα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Το 4s συνεχίζει να παράγεται και να πωλείται σε αρκετά μειωμένη τιμή.

Τώρα, και καινούργιο, και τεχνολογία 2013, και Apple, και φτηνό, δεν γίνεται.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Την γλεντάνε την Apple στο διαδίκτυο, πολλά καυστικά και χιουμοριστικά έχουν γραφεί για το νέο "φθηνό" 5c και για το χρυσό 5s....

συγκρατούμαι με δυσκολία.... :D

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Την γλεντάνε την Apple στο διαδίκτυο, πολλά καυστικά και χιουμοριστικά έχουν γραφεί για το νέο "φθηνό" 5c και για το χρυσό 5s....

συγκρατούμαι με δυσκολία.... :D

Πάψε τη συγκράτηση και ανέβαζε... :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.708
για το χρυσό 5s....
Αν έπαιρνα το 5s το χρυσό θα ήταν με διαφορά η προτίμησή μου. Οι περισσότεροι που σχολιάζουν καυστικά νομίζουν ότι είναι το χρώμα που είχαν κάποια fake mockups, τότε που είχαν ακουστεί οι πρώτες φήμες.

Το χρώμα είναι αυτό:

κι όχι αυτό:

Reaction score
6.845
Τώρα, και καινούργιο, και τεχνολογία 2013, και Apple, και φτηνό, δεν γίνεται.
γιατί? οι άλλοι πως το κάνουν? πως καταφέρνουν να βγάζουν στην αγορά κινητά εξίσου καλά (μην πω καλύτερα) με λιγότερα χρήματα? Μήπως τελικά το παραμύθι είναι το ios? μήπως απλά εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο της? Ευχαριστούμε αλλά .....δεν .

Φυσικά όποιος γουστάρει και μπορεί να πάει σε apple το κάνει,είναι πολύ μικρή η ζωή για τέτοιους προβληματισμούς. Προσωπικά μπορώ, αλλά θεωρώ πεταμένα χρήματα το να δώσω πάνω από 300 ευρώ για κινητό smartphone.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Ποιό κινητό των 300€ είναι εξίσου καλό σε hardware με το iphone 5;
Όσο και να τα αντιπαθώ και όσο χάλια κι αν είναι απ' έξω, εσωτερικά είναι πολύ καλά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.079
Τι έγινε Γιώργο? Φοβάσαι μην πέσει το χαρτοφυλάκιό σου? :D

Πάντως το 5s είναι το μόνο iphone που πιθανόν να αγόραζα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Ε νομίζω όλη η διαφορά στα iphone είναι το smoothness στο ios και η ποιότητα κατασκευής. Πήρα πρόσφατα στη γυναίκα μου ένα samsung galaxy. Όσο κι αν προσπαθώ να συμπαθήσω τα ακομπλεξάριστα android δε μου βγαίνει. Το 5s είναι επιτέλους ένα βήμα μπροστά, οπότε και το καλύτερο iphone που φτιάχτηκε. Με αυτό τον τίτλο και με δεδομένο ότι δεν έχει μέγεθος παντόφλας Νο46 αξίζει μια σκέψη ως αγορά (αν έχει κάποιος το μαρούλι και την κοινωνική επιφάνεια ;)).
Προσωπικά δε νομίζω να πάρει τη θέση του glamorous iphone 5 μου.:lolsign:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.079
Τι ????
Εννοείς ότι δεν το αγόρασες ακόμη;
Και πως μιλάς;
Μιλάς με άλλη συσκευή υποδεέστερη ενός iphone ;
Ξεπεσμός Μιχάλη... Μέχρι να το πάρω απόφαση για να δώσω το εξωφρενικό ποσό που ζητάει η apple, θα έχει βγει το 23sssss.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
πολύ πεσμένο είναι το νήμα, για πάμε λίγο δυνατά....
τα σχόλια της Apple και των θυμάτων της περί της πλαστικούρας των Lumia τα θυμάστε;
τι να λένε άραγες τώρα; :D

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
πολύ πεσμένο είναι το νήμα, για πάμε λίγο δυνατά....
τα σχόλια της Apple και των θυμάτων της περί της πλαστικούρας των Lumia τα θυμάστε;
τι να λένε άραγες τώρα; :D
Ότι το πλαστικό των i είναι πολύ καλύτερο.Εννοείτε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση επ΄αυτού.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ναι καλά, αυτό είναι το συμπέρασμα των θυμάτων για να καλύψουν την κωλοτούμπα...μιας και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήθελαν να ακούσουν για πλαστικό, μόνο αλουμίνιο ήθελαν.
Τα πλαστικά δεν είναι όλα ίδια...
Το polycarbonate που χρησιμοποιούν Nokia και HTC δίνει κορυφαία αίσθηση στο κράτημα ενώ παράλληλα είναι πολύ ανθεκτικό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.708
Το polycarbonate που χρησιμοποιούν Nokia και HTC δίνει κορυφαία αίσθηση στο κράτημα ενώ παράλληλα είναι πολύ ανθεκτικό.
Άντε πάλι με τις μάρκες για συνταξιούχους... Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα της Nokia η των ακριβών HTC. Αλλά είναι σαν να λες στον gonis να προτιμήσει ημιφορτηγό αντί Alfa Romeo.

Reaction score
777
Έχω να κάνω δύο σχόλια για τα καινούργια iphone.
Γενικότερα τα θεωρώ πάρα πολύ ακριβά. Μου είναι αδιανόητο πλέον να πάρω ένα τέτοιο τηλέφωνο καινούργιο. Θα έλεγα ίσως ότι πλέον δεν απευθύνονται σε αγορές της Ελλάδας.

Δεύτερον. Στην αρχή μου φάνηκε παντελώς αδιάφορο το τηλέφωνο αυτό. Μία από τα ίδια που λέμε. Όμως θεωρώ ότι όταν κάτι σε ενοχλεί δεν πρέπει να αντιδράσεις αμέσως. Αστό για το άλλο πρωί και δεν ξέρεις. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικά…

Και πράγματι το άλλο πρωί το σκέφτηκα. Είμαι γι αυτό τόσο διστακτικός όσο όταν βγήκε το ipad. Και τι έκανε το ipad? Δημιούργησε μία νέα αγορά. Την ίδια ώρα που όλοι γελούσαν αυτό διέλυε μία αγορά (netbook) και έστηνε μία νέα(tablet). Όταν έβγαλε η apple το 7ιντσο τάμπλετ θεωρήθηκε ως άλλη μία πατατιά. Όμως τελικά αποδείχτηκε ότι το 7 ιντσο ήταν πιο βολικό από το 10ιντσο. Φυσικά το ipad και το iphone ουδέποτε λειτουργούσαν στα πλαίσια του creativity. Πάντα στηρίζονταν στο innovation. Ούτε το iphone ούτε το ipad ήταν τα πρώτα στο χώρο τους. Όμως ένα μήνα πριν βγουν τα πάντα ήταν ένα σκουπίδι μπροστά τους.

Οπότε εγώ προτιμώ να "φάω μεγάλη μπουκιά αλλα να μην πω μεγάλο λόγο". Κοινώς δεν ξέρω τι μπορεί να λέει το νέο iphone. Μπορεί να πουλήσει όσο κανένα άλλο. Μπορεί και να είναι πατάτα.
Η εταιρεία πάντως συνηθίζει να εκπλήσσει με τα αποτελέσματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan