Jamo Oriel

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Τα είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια πάνω από 16 στην Χιο ναι στην Χίο παρακαλώ!
Τα είχε αγοράσει ένα φίλος του ξαδέλφου μου (από αυτούς που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν ) .
Πιτσιρικάς εγώ τότε δεν είχα τις γνωσεις ούτε τα αυτια να αξιολογήσω ένα τέτοιο ηχείο!
Δεν θα ξεχάσω ότι καμάρωνε για την πλακέτα πίσω από το ηχείο όπου χάραζαν το όνομα του ιδιοκτήτη τώρα αλήθεια ψέματα δεν θυμάμαι αν την είδα γιατι απολάμβανα τον ήχο τους...
Το κουφό της υπόθεσης ??? κατελειξαν στην καφετέρια που είχε γιατι τελικά δεν του άρεσαν στο σπίτι του.
Αρκετές φορές εσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ το μοντέλο και τελικά το βρήκα.
Τα είχε ακούσει ποτέ κανείς?

http://www.stereopal.com/HomeVisit/Louis2.htm

http://ianamillar.com/blog/oriel-crossover/

Last edited:

Reaction score
362
Στη Χίο έ;
Κάτι μου θύμισες. Μου φαίνεται ότι κι εγώ είχα δεί τα συγκεκριμένα Oriel, κάτι πανύψηλα κυλινδρικά ηχεία. Νομίζω ότι τα είχα δεί αρχικά στο κατάστημα του Κώστα (SONY - JAMO της Χίου) και όντως μετέπειτα σε μια καφετέρια. Μάλιστα σε μια παραλιακή καφετέρια που είχε ανοίξει τότε και ήταν συνιδιοκτήτης έβαλαν για ηχεία 6 Jamo Concert 8 (!!!) αυτά με τις μονάδες Excel Seas, που τα ...τρύπησαν και βίδωσαν σε βάσεις ψηλά στους τοίχους. Τα 'βλεπα "σταυρωμένα" εκεί πάνω και μάτωνε η καρδιά μου. Τότε ήμουν στα πρώτα στάδια της τρέλας του HiFi / Home Cinema και κάτι τέτοια πανέμορφα ηχεία σαν τα Concert 8 να έχουν καταλήξει σε καφετέρια - pub το θεώρησα κακούργημα. Ο Κώστας σε κουβέντα μας μου είπε ότι του άρεσαν σαν ηχεία και επειδή ήταν και αντιπρόσωπος τα έφερε (μάλλον για εντυπωσιασμό πιό πολύ). Έπαιζαν με κάποιο sub κάπου χωμένο... Από περιέργεια και μόνο θα πάω απόψε μια βόλτα να δώ αν υπάρχουν ακόμη αν και η καφετέρια από τότε έχει αλλάξει 3-4 ονόματα και περισσότερα χέρια.

Τα Oriel δεν θυμάμαι να τα είχα ακούσει αλλά και να είχα, εκείνα τα χρόνια της ηλικίας μου δεν πολυενδιαφερόμουνα για ηχεία, μπόρνες και μεγάφωνα αλλά για άλλα καμπυλόγραμμα πράγματα...

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
362
Λοιπόν, ρώτησα τον πρώην αντιπρόσωπο της Jamo στη Χίο για τα Oriel. Τα είχαν αγοράσει αρχικά για παραλιακή καφετέρια - pub όπου και πέρασαν τα δύσκολά τους χρόνια. Είχαν πάθει ζημιές από τις υψηλές στάθμες που έπαιζαν με αποτέλεσμα τη καταστροφή μονάδων και υλικών στα crossover. Τα επισκεύαζε ο Κώστας με γνήσια ανταλλακτικά από τη Jamo Hellas μέχρι που κατάληξαν για πούλημα σε κατάστημα ηλεκτρονικών. Εκεί τα είχα δεί πριν πολλά χρόνια σε μια γωνιά του μαγαζιού. Τι απέγιναν δεν ξέρω.
Ο Κώστας μου είπε ότι είχε προτείνει άλλα ηχεία για τη καφετέρια αλλά ο ιδιοκτήτης δεν καταλάβαινε. Μου είπε επίσης ότι έπαιζαν εξαιρετικά. Κρίμα...

• Like

Reaction score
275
Επαιζαν οντως εξαιρετικα!Τα ειχα κανει τεστ στην αντιπροσωπεια καποτε με δικο μου προγραμμα.
Ακομα και με τα μετρια ενισχυτικα και πηγες που χρησιμοποιουσε τοτε η αντιπροσωπεια το ηχειο
ζωγραφιζε...Νομιζω esotar tweeter και το φανταστικο SEAS midrange (τη σειρα με το χαλκινο phase plug)
σε σασσι και τα δυο απο βαρυ κραμα ψευδαργυρου για αποφυγη συντονισμων.
Το δε μπασο (ειχε δυο ανεξαρτητους συμμετρικους θαλαμους) ηταν ξεκουραστο και ογκωδες χωρις φτηνους
εντυπωσιασμους...Πραγματικο high end ηχειο...και σιγουρα οχι για καφετερια...ελεος!

Reaction score
362
Όντως Esotar tweeter και (νομίζω, δεν είμαι σίγουρος) ισοβαρικός θάλαμος για τα χαμηλά.

Reaction score
275
Το ειδα κι εγω...αλλα μιλαμε για ηχειο κοντα 2 μετρα...
Η αποστολη μονο απο Κυπρο θα ειναι κανενα 500αρικο minimum...
Kαι μετα θελει τα 60 τετραγωνικα του να παιξει...χωρις να πιασουμε τα ενισχυτικα... (300 βατακια +)
Οσο για τους θαλαμους δεν νομιζω να ειναι ισοβαρικοι...θα ειχε 4 woofer για να το πετυχει
ενω εχει μονο δυο.
Μαλλον καποιος συνδυασμος band pass/bass reflex ειναι...
Παντως ειναι ευκαιρια.Ακομα θυμαμαι το φινιρισμα...αρχοντικο ηχειο!

• Like

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Μακαρι να εβρισκα ενα να το ακουσω τωρα και γιατι οχι για αγορα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut