JBL control 1 vs control 2ps

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω.

Ενδιαφέρομαι για αγορά ηχείων για τον υπολογιστή και βρίσκομαι στο εξής δίλημμα.
Τα χρησιμοποιώ ως εξής. Επειδή παίζω κιθάρα (και δεν υπάρχει πρόβλημα έντασης εδώ που μένω), παίζουν τα τραγούδια από τα ηχεία ως backing tracks και ο ήχος της κιθάρας βγαίνει από τον ενισχυτή της. Παίζω σε σχετικά μεγάλες εντάσεις για δωμάτιο συνεπώς (σε τρανζίστορ ενισχυτή 30Watt, η ένταση είναι στο 6/10).

Θέλω ν'αποφύγω την αγορά active loudspeakers (δυνατά και ακριβά) αλλά και active nearfield monitors, καθώς για την χρήση που τα θέλω δεν είναι και τα καταλληλότερα.
Συνεπώς: Ψάχνω κυρίως αυτοενισχυόμενα ηχεία, κατάλληλα σε ένταση αλλά και με σχετικά ποιοτικό ήχο σε χαμηλές εντάσεις. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα hi-fi Sansui του 85 (made in Japan) αλλά έχει τα θεματάκια του...

Χθες λοιπόν, σ'ενα μαγαζί - μπαράκι χρυσιμοποιούσαν τα JBL control 1 pro. Φυσικά εντυπωσιάστηκα με τον ήχο αλλά και την ένταση (4 μεν, γέμιζαν όλο το μαγαζί δε, με υπέροχο πλούσιο ήχο).

Μετά από έρευνα είμαι μεταξύ των JBL control 1 vs control 2ps (τα τελευταία είναι αυτοενισχυόμενα).

Ερωτήσεις.
1. Από τα specs, υπάρχει κάτι που βλέπετε εσείς κι αγνοώ εγώ, ή είναι τα ίδια με την διαφορά πως τα δεύτερα είναι αυτοενισχυόμενα?
http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=195&MId=5
vs
http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=242&MId=5

2. Είχα βάλει αυτά στο μάτι, αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά (+ ότι είναι κινέζικα)
http://www.edifier-international.com/products/edifier-studio/studio-6

3. Έχετε κάποια άλλη πρόταση για τις ανάγκες μου?

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Τα αυτοενισχυόμενα , έχουν σίγουρα μικρότερη δύναμη.
Και κάτι άλλο,Εκεί που τ άκουσες, έπαιζαν χωρίς sub?

Reaction score
0
Ναι, έπαιζαν χωρίς sub. Ήταν 4 ακροβολισμένα στο ταβάνι. Ουσιαστικά εγώ όμως άκουγα από τα 2 (τα άλλα 2 ήταν στο άλλο μισό που χωριζόταν με ένα τοιχείο). Το θέμα είναι πως το μαγαζί το ξέρω γιατί συχνάζω, απλά χθες συνειδητοποίησα πως ήταν τα JBL control 1 (τα είδα από κοντά). Πίστευα πως δεν είναι 'δυνατά' και ποιοτικά.

Επομένως, αν πάρω αυτά με τον ενισχυτή (το bundle που παράθεσα) θα είναι πιο δυνατό από τα αυτοενισχυόμενα? Εννοώντας πάντα περισότερη ένταση (η αλλοίωση του ήχου σε υψηλή ένταση δεν με απασχολεί άμεσα, το θέμα είναι ν'ακούω σχετικά καλά ώστε να παίζω κιθάρα από πάνω ;) ). Σε χαμηλές εντάσεις υποθέτω πως είναι το ίδιο καθώς δεν βλέπω διαφορετικά χαρακτηριστικά σε woofer και tweeter.

Ευχαριστώ και πάλι!

Reaction score
7.089
Σε χαμηλές εντάσεις υποθέτω πως είναι το ίδιο καθώς δεν βλέπω διαφορετικά χαρακτηριστικά σε woofer και tweeter.
μα και στην ενεργη εκδοση,το δευτερο ηχειο ειναι ενα απλο control 1,που συνοδευει το ενεργο ηχειο .

Reaction score
0
Tanto ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ναι μετά από περισσότερο ψάξιμο το είδα αυτό που λες. Πιο συγκεκριμένα πως ο ενισχυτής είναι στο ένα ηχείο (35Watt), επομένως μοιράζει την ισχύ μεταξύ των δύο, σε αντίθεση με τα nearfield monitors που το καθένα είναι αυτοενισχυόμενο. Μάλλον αλλαγή πλεύσης λοιπόν και θα κινηθώ προς monitors να κάνω δουλειά μου, λογικά με 8άρι Woofer.

Ευχαριστώ και πάλι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης