JBL ES 100 VS JBL STUDIO 190

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: JBL ES 100 VS JBL STUDIO 190

Να πάρω τα JBL ES 100 ή τα JBL STUDIO 190? Ευχαριστώ.
Όπως σου είπε κι ο ear, να πάρεις τα ES100. Από πλευράς κόστους σε συνδυασμό με την τονική ισορροπία, ο κρίσιμος παράγων σε ένα ηχείο είναι η απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Για να αποδίδονται σωστά οι χαμηλές συχνότητες, χρειάζεται επαρκής επιφάνεια μεγαφώνων, σε συνδυασμό με την απόσταση ακρόασης, δηλαδή το πόσο μακριά βρίσκεται κάθε ηχείο από το αντίστοιχο αυτί του ακροατή. Έτσι, αν η απόσταση είναι κάπου 1-2 εκατοστά, τότε οι χαμηλές μπορούν να αποδίδονται στη σωστή στάθμη από πολύ μικρής επιφάνειας μεγάφωνο (που το λέμε ακουστικό). Στα 3.5 μέτρα απόσταση, για να παίξει ένα ηχείο σωστά και δυνατά τις χαμηλές συχνότητες, χρειάζεται μεγάλη επιφάνεια πιστονιού, και τέτοια έχει το ES100, (η οποία είναι της τάξης των 650cm², υπερδιπλάσια αυτής του Studio 190). Συνεπώς ενδείκνυται να πάρεις τα ES100, ούτε καν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Εκτός αυτού, για κάποιον αψυχολόγητο λόγο, τα 190 έχουν τα γούφερ χαμηλά, στη βάση της μπάφλας, σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα μεγάφωνα, ενάντια σε οποιαδήποτε μέθοδο ορθής υλοποίησης ενός ηχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια "χωροτακτική τρύπα" στον ήχο που βγάζουν, και δεν χρειάζεται καν να τα ακούσει κανείς για να συμπεράνει κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει και το μήκος κύματος της συχνότητας κρος με το midrange.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Εκτός αυτού, για κάποιον αψυχολόγητο λόγο, τα 190 έχουν τα γούφερ χαμηλά, στη βάση της μπάφλας, σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα μεγάφωνα, ενάντια σε οποιαδήποτε μέθοδο ορθής υλοποίησης ενός ηχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια "χωροτακτική τρύπα" στον ήχο που βγάζουν, και δεν χρειάζεται καν να τα ακούσει κανείς για να συμπεράνει κάτι τέτοιο, πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει και το μήκος κύματος της συχνότητας κρος με το midrange.
Aγαπητέ Ντίνο, τα συγκέκριμένα , επειδή τα έχω ακούσει, δεν έχουν τρύπα στον ήχο τους.
Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός οτι η τρύπα του bass reflex βρίσκεται ψηλά , ανάμεσα στα woofers και στο mid?
Ρωτάω γιατί δεν ξέρω.

Πάντως συμφωνώ υπέρ των ΕS κι αν ο φίλος δεν αντέχει οικονομικά τα 100 ,ας ρίξει μια ματιά στα 90 , με τα δυο 8''΄.
http://eu.jbl.com/jbl-product-detail-eu/es90ch.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Εκτός αυτού, για κάποιον αψυχολόγητο λόγο...
καθόλου "αψυχολόγητο" λόγο.

ο λόγος είναι απλός, για την βελτίωση της εμφάνισης, και οφείλεις να ομολογήσεις πως είναι κλάσεις ομορφότερο, υψηλότερης "αισθητικής", από το μπανάλ ES100:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

καθόλου "αψυχολόγητο" λόγο.

ο λόγος είναι απλός, για την βελτίωση της εμφάνισης, και οφείλεις να ομολογήσεις πως είναι κλάσεις ομορφότερο, υψηλότερης "αισθητικής", από το μπανάλ ES100:
Ρε γιατρέ, ακόμα κι εγώ που τα βλέπω εκ των έσω, δεν μου ήρθε στο μυαλό το life style.
Aν και η JBL είναι περίεργη σ αυτά.
Απ τη μια βγάζει τα studio 190/180/120 που θεωρούνται όμορφα και life style ηχεία και απ την άλλη παρουσιάζει την αμφιλεγόμενης εμφάνισης σειρά studio 5

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντως με δεδομενο το χωρο κ τη θεση ακροασης το ES100 φανταζουν μονοδρομος. Βεβαια δεν ξερω τι ρευμα θελει το ES με τα δυο 10ιντσα για να "συγκινηθει" και αυτο ας το λαβει υποψην ο φιλος. Το 190 ειναι ευκολοοδηγητο πραγμα που αναφερεται κ σε review στον ΗΧΟ που μετραει ελαχιστη 6.5Ω/160Ηz. Ισως μια λυση θα ταν τα 190 με το αντιστοιχο sub της εταιριας.

Reaction score
0

Όπως σου είπε κι ο ear, να πάρεις τα ES100. Από πλευράς κόστους σε συνδυασμό με την τονική ισορροπία, ο κρίσιμος παράγων σε ένα ηχείο είναι η απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Για να αποδίδονται σωστά οι χαμηλές συχνότητες, χρειάζεται επαρκής επιφάνεια μεγαφώνων, σε συνδυασμό με την απόσταση ακρόασης, δηλαδή το πόσο μακριά βρίσκεται κάθε ηχείο από το αντίστοιχο αυτί του ακροατή. Έτσι, αν η απόσταση είναι κάπου 1-2 εκατοστά, τότε οι χαμηλές μπορούν να αποδίδονται στη σωστή στάθμη από πολύ μικρής επιφάνειας μεγάφωνο (που το λέμε ακουστικό). Στα 3.5 μέτρα απόσταση, για να παίξει ένα ηχείο σωστά και δυνατά τις χαμηλές συχνότητες, χρειάζεται μεγάλη επιφάνεια πιστονιού, και τέτοια έχει το ES100, (η οποία είναι της τάξης των 650cm², υπερδιπλάσια αυτής του Studio 190). Συνεπώς ενδείκνυται να πάρεις τα ES100, ούτε καν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τις λεπτομέρειες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Τι εννοείς???
o κογιας σωστα εθικσε τον χωρο -και την αποσταση ωστε να ξερει ποιο γεμιζει σωστα τον χωρο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μισό λεπτό ρε παιδιά.
Εχουν χαμηλό WAF.:107:
εσυ παλκαρ διαβαζεις πολυ αμερικανικο τυπο.Εκεινος ο παλιαθρωπας που τα χαρακτηρισε σαν ολανδικους ανεμομυλους σε επηρεαξε φαινεται.................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παντως ηχειο με 2 10αρια θελει ενισχυτη με 120 ποιοτικα αλογα στο καπω του.Απο εκει και μετα ξεκινα η χαρα................

Reaction score
460

Μα καλα jbl θα πας να παρεις,πεταμενα χρηματα.....

Reaction score
0

Έχω γράψει φίλε μου στην έναρξη οτι ο ενισχυτής μου είναι 2Χ135RMS Kenwood.

Reaction score
0

παντως ηχειο με 2 10αρια θελει ενισχυτη με 120 ποιοτικα αλογα στο καπω του.Απο εκει και μετα ξεκινα η χαρα................

Reaction score
0

Μα καλα jbl θα πας να παρεις,πεταμενα χρηματα.....
Φίλε μου το Budget μου είναι περιορισμένο και γενικότερα συμπαθώ την JBL αρκετά.

Reaction score
460

Φίλε μου το Budget μου είναι περιορισμένο και γενικότερα συμπαθώ την JBL αρκετά.
Πλακα κανω,εαν ειδες στο αβαταρ μου τι ηχειο εχω θα καταλαβεις οτι αστειευομαι και οτι τσιγκλαω καποιους:142::143:
Θεωρω οτι τα jbl ειναι τα εντιμοτερα ηχεια για αυτο που προσφερουν (οχι μονο σε συναρτηση με την χρηματικη αξια τους).
Οταν δε παμε στις μεγαλες σειρες εκει ειναι ετη φωτος καλυτερα απο καποια δηθεν κορυφαια ηχεια.
Προχωρα αφοβα στην αγορα σου και θα δικαιωθεις 100%!!!
Θα συμφωνουσα με τον Κ.Κ οτι απαραιτητως πρεπει,βαση του χωρου σου,να κατευθυνθεις στα 10" γιατι τα 6.5"δεν θα σε καλυψουν με τιποτα.
Θα πρεπει να ξερεις βεβαια οτι θες βαρβατο τελικο ενισχυτη για να τα οδηγησεις σωστα και να παρεις το 100% των δυνατοτητων τους.
Καλη αγορα,και οταν με το καλο τα στρωσεις πες μας τις εντυπωσεις σου.

Reaction score
0

Πλακα κανω,εαν ειδες στο αβαταρ μου τι ηχειο εχω θα καταλαβεις οτι αστειευομαι και οτι τσιγκλαω καποιους:142::143:
Θεωρω οτι τα jbl ειναι τα εντιμοτερα ηχεια για αυτο που προσφερουν (οχι μονο σε συναρτηση με την χρηματικη αξια τους).
Οταν δε παμε στις μεγαλες σειρες εκει ειναι ετη φωτος καλυτερα απο καποια δηθεν κορυφαια ηχεια.
Προχωρα αφοβα στην αγορα σου και θα δικαιωθεις 100%!!!
Θα συμφωνουσα με τον Κ.Κ οτι απαραιτητως πρεπει,βαση του χωρου σου,να κατευθυνθεις στα 10" γιατι τα 6.5"δεν θα σε καλυψουν με τιποτα.
Θα πρεπει να ξερεις βεβαια οτι θες βαρβατο τελικο ενισχυτη για να τα οδηγησεις σωστα και να παρεις το 100% των δυνατοτητων τους.
Καλη αγορα,και οταν με το καλο τα στρωσεις πες μας τις εντυπωσεις σου.
Ευχαρίστω, θέλω πιστεύω οτι θα είναι μια καλή αγορά. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν ειναι ολα τα watt τα ιδια γιαυτο σου εφιστα την προσοχη ο Αργυρης. Επειτα εαν ο ενισχυτης ειναι 15ετιας και πανω, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ειναι "πεσμενος" δηλαδη να θελει τη δεουσα φροντιδα με αντικατασταση πυκνωτων και λοιπων σημειων. Τα watt απο μονα τους δειχνουν τη μιση αληθεια (κ ουτε), η λεξη "ποιοτικα" αφορα την ικανοτητα σε ρευματα.

Reaction score
0

δεν ειναι ολα τα watt τα ιδια γιαυτο σου εφιστα την προσοχη ο Αργυρης. Επειτα εαν ο ενισχυτης ειναι 15ετιας και πανω, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ειναι "πεσμενος" δηλαδη να θελει τη δεουσα φροντιδα με αντικατασταση πυκνωτων και λοιπων σημειων. Τα watt απο μονα τους δειχνουν τη μιση αληθεια (κ ουτε), η λεξη "ποιοτικα" αφορα την ικανοτητα σε ρευματα.
Θα δω φίλε μου πως αποδίδουν με τον συγκεκριμένο ενισχυτή και εάν κάτι δεν πάει καλά τότε θα τον αντικαταστήσω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef