JVC DLA-NZ500 και JVC DLA-NZ700

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Reaction score
4.764

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.095

Ανταγωνισμός για τον Epson.

Κι ένα σοβαρό βίντεο:

Last edited:

Reaction score
30
Εκτιμώ ότι η νέα σειρά DLA της JVC θα είναι ένας άξιος διάδοχος της προηγούμενης σειράς (ΝΖ7/ΝΖ8) από τους οποίους έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την ποιότητα προβολής αλλά και την εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους. Πιστεύω ότι στη κατηγορία τιμής τους δεν έχουν πρακτικά ανταγωνιστή.

Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία από αντίστοιχης κατηγορίας projectors θα ήθελα να μας καταθέσει εδώ την αποψή του

Reaction score
87
Σε λίγες μέρες θα σας πω Epson QB 1000B μαζι με τον JVC 500 θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον καθένας έχει τα κατά και τα υπέρ του

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.998
Εκτιμώ ότι η νέα σειρά DLA της JVC θα είναι ένας άξιος διάδοχος της προηγούμενης σειράς (ΝΖ7/ΝΖ8) από τους οποίους έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την ποιότητα προβολής αλλά και την εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους. Πιστεύω ότι στη κατηγορία τιμής τους δεν έχουν πρακτικά ανταγωνιστή.

Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία από αντίστοιχης κατηγορίας projectors θα ήθελα να μας καταθέσει εδώ την αποψή του
Εξαιρετικά μηχανήματα η νέα σειρά.
Και μπορείς να πεις πως έχει νόημα η αναβάθμιση από τους NZ, υπάρχει σαφής διαφορά.
Τον έβαλα πρόσφατα σε πελάτη που είχε τον NZ9 (τώρα πήγε σε NZ-900) και σπέρνει.

Reaction score
30
Θα μας αναφέρεις ένα δύο σημεία που κατά τη γνώμη σου ο NZ-900 υπερτερεί του ΝΖ9 ;

Reaction score
9
Εξαιρετικά μηχανήματα η νέα σειρά.
Και μπορείς να πεις πως έχει νόημα η αναβάθμιση από τους NZ, υπάρχει σαφής διαφορά.
Τον έβαλα πρόσφατα σε πελάτη που είχε τον NZ9 (τώρα πήγε σε NZ-900) και σπέρνει.
Πότε θα είναι διαθέσιμος ο NZ500;
Σε λίγες μέρες θα σας πω Epson QB 1000B μαζι με τον JVC 500 θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον καθένας έχει τα κατά και τα υπέρ του
Για τον QB1000 ακούγονται πολλά παράπονα, όπως πολύ θορυβώδης και μικρή αναβάθμιση σε σχέση με τον 12000.
Όπως και να ΄χει περιμένουμε εντυπώσεις.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.998
Θα μας αναφέρεις ένα δύο σημεία που κατά τη γνώμη σου ο NZ-900 υπερτερεί του ΝΖ9 ;
Με τον NZ-9 ένα κλικ πιο φωτεινός, καλύτερο ANSI Contrast, εκ πρώτης ματιάς λίγο καλύτερο μαύρο.
Με τον NZ-8 είναι σημαντικά καλύτερος, σε σχεδόν όλα.

Πότε θα είναι διαθέσιμος ο NZ500;

Για τον QB1000 ακούγονται πολλά παράπονα, όπως πολύ θορυβώδης και μικρή αναβάθμιση σε σχέση με τον 12000.
Όπως και να ΄χει περιμένουμε εντυπώσεις.
Δεν θα σύγκρινα τον QB1000 με κάποιον από την σειρά NZ-XXX της JVC εφόσον πρόκειται για dark room viewing.

Για διαθεσιμότητα του NZ500 στείλε μου αν θες ένα τηλ και Δευτέρα σε ενημερώνω :)

Reaction score
87
Τον έχει δει.ενας φίλος μου χθες στην Ιταλία στην Μπολόνια πήγε για να δει τον JVC 500 είχαν και τον 1000.της epson για τον 500 μου είπε ήξερε περίπου το θα δει πολύ καλό μηχάνημα όχι πολύ φωτεινό αλλά εκεί που εντυπωσιάστηκε ήταν O Epson ο 1000 δεν περίμενε τέτοια εικόνα και πάρα πολύ καλό μαύρο
Περιττό να σας πω ότι είναι φαν τηςJVC
Για αυτό άμα δεν δούμε με τα μάτια μας κάτι ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν
Επίσης μου είπε για τον θόρυβο τα εξής έκατσε σε απόσταση στο ένα μέτρο από τον προβολέα τον είχαν το λέιζερ στο 50% τελείως αθόρυβος τον εβαλαν το λέιζερ στο 85% ακούγονταν ελάχιστα , στο 100% ακούγονταν αλλά όχι όπως λένε
Αναμένουμε μέχρι την Τρίτη θα τον έχω

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.998
Τον έχει δει.ενας φίλος μου χθες στην Ιταλία στην Μπολόνια πήγε για να δει τον JVC 500 είχαν και τον 1000.της epson για τον 500 μου είπε ήξερε περίπου το θα δει πολύ καλό μηχάνημα όχι πολύ φωτεινό αλλά εκεί που εντυπωσιάστηκε ήταν O Epson ο 1000 δεν περίμενε τέτοια εικόνα και πάρα πολύ καλό μαύρο
Περιττό να σας πω ότι είναι φαν τηςJVC
Για αυτό άμα δεν δούμε με τα μάτια μας κάτι ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν
Επίσης μου είπε για τον θόρυβο τα εξής έκατσε σε απόσταση στο ένα μέτρο από τον προβολέα τον είχαν το λέιζερ στο 50% τελείως αθόρυβος τον εβαλαν το λέιζερ στο 85% ακούγονταν ελάχιστα , στο 100% ακούγονταν αλλά όχι όπως λένε
Αναμένουμε μέχρι την Τρίτη θα τον έχω
Τέλεια, να τον φέρεις να τον μετρήσουμε και να τον συγκρίνουμε με τον JVC μου στον ίδιο χώρο και τις ίδιες συνθήκες.

Reaction score
87
Πολύ ευχαρίστως να μπορούσα να ερχόμουν και να σας γνωρίσω και να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά μένω επαρχία
Έχουν έρθει δύο στην Ελλάδα ένας δικός μου ο άλλος δεν γνωρίζω μπορεί να είναι στην Αθήνα

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.095
Θα μπλεχτούμε με τους JVC! :)
Άλλο NZ 8, 9, 800, 900 κι άλλο οι καινούργιοι "μικροί" 500, 700. Βάλτε στο κάδρο και τον NZ7.

Ξεκινάω απ' τον τελευταίο:

Είχα για 7-8 μήνες το NZ7 μέχρι να παραλάβω το NZ9. Γνωρίζετε ότι έχουν περάσει πολλές γενιές JVC απ' το χώρο μου. Ο NZ7 ακολούθησε τον μεγάλο λαμπάτο NX9, ως τότε ναυαρχίδα της JVC.
Παρά τις ονομαστικές προδιαγραφές, ο laser JVC καλιμπραρισμένος ήταν εξίσου (αν όχι πιο) φωτεινός, με λιγότερη ανομοιομορφία στο Panel. Κρατήστε ότι οι laser κάνουν light recycling. Θυμάμαι να έχω μετρήσει πάνω από 15% διαφορά φωτεινότητας στο λευκό ανάμεσα σε full field pattern και παράθυρο.
Ακόμα κι οι ελαφρώς φωτεινές γωνίες (γνωστό πρόβλημα των περισσότερων JVC), σχεδόν εξαφανίζονται με την ενεργοποίηση του laser dimming. Το τελευταίο εξισώνει τις διαφορές on/ off και για μένα είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που φέρνουν οι laser. Αλλά αυτό θα το αναλύσω σε επόμενο post.
Άλλο πρόβλημα των JVC ήταν ανέκαθεν το streaking/ blooming. Για όσους δε γνωρίζουν είναι το φωτοστέφανο/ είδωλο που, για παράδειγμα, έχουν τα λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο. Όσοι έχετε Oppo δοκιμάστε το screensaver του και θα καταλάβετε.
Ο NZ7 ήταν το πρώτο εισαγωγικό μοντέλο μιας σειράς της JVC, που τα πήγε εξίσου καλά με ένα πιο προσεγμένο κομμάτι, όπως ο NX9.
Κλείνω με τον NZ7 κι όλους ανεξαιρέτως τους λαμπάτους JVC, λέγοντας ότι το επίπεδο adl (ansi) contrast είναι εξαιρετικά φτωχό.
Το πόσο πρόβλημα είναι αυτό εξαρτάται απ' το χώρο προβολής, αλλά είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη ισορροπία.

Reaction score
30
Σχετικά με το φτωχό ANSI contrast του NZ7 στο οποίο αναφέρθηκες πιστεύεις ότι είναι χειρότερο σε σύγκριση με τον παλαιότερο λαμπάτο ΝΧ9 ;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.095
Για τους JVC NZ8,9 έλεγα πάντα ένα χωρατό:

Είναι σα να γ@μηθηκε ένας JVC με έναν Sony και να προέκυψαν οι 2 τους! :roflmao:
Οι μετρήσεις on/off είναι κοντά στους JVC (αλλά πιο μακριά απ' τους τελευταίους λαμπάτους 1080p που το είχαν τερματίσει- φυσικά δεν είχαν και τόσο φως).
Οι μετρήσεις ansi (ειδικά στον nz9) πλησιάζουν και πιάνουν επίπεδα sony, υπερδιπλάσιες απ΄όλα τα προηγούμενα μοντέλα JVC.
Πρακτικά είναι η καλύτερη εικόνα που έχω δει σε προβολέα και θα παραθέσω, όταν αναλύσω την άποψη μου για το laser dimming, το πως και το γιατί.

Η σχέση ανάμεσα στα 2 μεγάλα brands φαίνεται να γίνεται πιο "ζουμερή" με τους NZ800 και 900, καθώς πέρα απ' τις μικρές ή μεγάλες βελτιώσεις, η JVC φαίνεται να φέρνει εργοστασιακά κάτι αντίστοιχο του Reality Creation, πράγμα που φυσικά δεν άρεσε στους videophiles.

Στο βίντεο που σας έδωσα πιο πάνω, ο Kris Deering φαίνεται να μην παρατηρεί ιδιαίτερες διαφορές στα νέας γενιάς Dila chips, σε σχέση με τα προηγούμενα. Σε κάθε περίπτωση, η άποψη φίλου από Γερμανία, που σέβομαι αφάνταστα και έχει ήδη καλιμπράρει μερικούς είναι ότι έχει γίνει άλμα στο on/off contrast.

Προφανώς οι νέοι nz500,700 έρχονται με κάποιους συμβιβασμούς, που άλλους μπορεί να τους ενοχλούν, άλλους όχι.
Με ενδιαφέρει να δω μετρήσεις για να καταλάβω τι φιλοσοφία έχει υιοθετήσει η JVC στο κομμάτι του ansi.
Μεταξύ μας, όμως, θα προτιμούσα το NZ7 απ' οποιονδήποτε Epson έχω δει, οπότε...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.095
Σχετικά με το φτωχό ANSI contrast του NZ7 στο οποίο αναφέρθηκες πιστεύεις ότι είναι χειρότερο σε σύγκριση με τον παλαιότερο λαμπάτο ΝΧ9 ;
Όχι, στα ίδια επίπεδα.
Να ξέρεις, που μπορείς να το ξέρεις ήδη, όσο προσπαθούμε να βελτιώσουμε το on/off σε έναν προβολέα, τόσο θα μειώνουμε το ansi και το ανάποδο.
Δυστυχώς έτσι λειτουργούν τα πράγματα.
Αναφέρθηκα στον φίλο πριν που σέβομαι την άποψη του. Παραθέτω τις adl μετρήσεις του για τον NZ9, τις οποίες επιβεβαιώνω και στο δικό μου set up.

1732459137331.png

Στο δικό μου set up, με τις ρυθμίσεις zoom (1.9x) που έχω, μέτρησα αντίστοιχο on/off.
Στον nz900 μιλάει για ansi 420:1 με 40k:1 on/ off σε hdr.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.553
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM